Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci ja moram da se pozalim... danas mi je NAJGORI dan trudnoce ikad... glava me ubijaaaa... stomak boli... bebac nece nista da jede sto ja uzmem da jedem, sve samo ispljunem! Raspolozenje mi je UBI BOZE... :dash: :otkacio: :dash:

e onda sad popiješ prvo čaj od kamilice,malo se opustiš,ne misliš o hrani,da ti se želudac smiri...kažeš i Kockici SMIRUŠA,i onda pojedeš malo dvopeka za početak....bljak,znam ne zvuči primamljivo,ali eto....da smiriš stomak...a ako još uvek boli glava evo stiže Kermit da malo zaleluja vratom,pa će ti odmah biti bolje...:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

U Kini ne postoji Kamilica... ni Dvopek zenoooo... svi hlebovi u sebi imaju kokosovo mleko i time su naravno slatki... zato sam skoro i prestala da jedem hleb, osim bas ponekad ako mi se prijede... evo uzela sam Kornfleks sa Мlekom... hvala bogu pa bebac to ocigledno za sad podnosi... svaki dan aman zaman druga prica... ono sto danas mi je lepo, sutra mi je bljak i tako u krug... :sad2: :sad2: :sad2:

Jeeej Kermiiit... makar nesto lepo danas... :cmok: :mrgreen: :heart: :mrgreen:

U Kini ne postoji Kamilica... ni Dvopek zenoooo... svi hlebovi u sebi imaju kokosovo mleko i time su naravno slatki... zato sam skoro i prestala da jedem hleb, osim bas ponekad ako mi se prijede... evo uzela sam Kornfleks sa Мlekom... hvala bogu pa bebac to ocigledno za sad podnosi... svaki dan aman zaman druga prica... ono sto danas mi je lepo, sutra mi je bljak i tako u krug... :sad2: :sad2: :sad2:

oćeš da to šaljem DHL-om?????:lol:
pih bre i ta Kina...misiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim.....e sad by the way kažem,prošle godine moj muž išao tamo poslom,u Peking,pa smo proveli tamo nedelju dana...ženo,koliki je smog u tom gradu...nadam se da ne živite u Pekingu,i zbog vas i zbog kockice...

Saljiiiii.... jaoo nisi ni svesna... ja SANJAM Sava hleb, Sarmu, griz, kacamak, uh uh... evo vode na ustima... :confused: hrana u Kini je za nas Evropljane blagi uzas... onaj ko se navikne svaka mu cast! A to je moj muz... on se navikao, sve jede, sve mu je super... :eek: nismo u Pekingu vec jedno 2h severno od Hong Konga u gradu Qiaotou... ali i ovde ima smoga, njega ima svugde u Kini! Zato i ovde svaki dan grmi, cak i kad je suncano... ma cudan ti je ovaj kontinent... :dontunderstand:

Saljiiiii.... jaoo nisi ni svesna... ja SANJAM Sava hleb, Sarmu, griz, kacamak, uh uh... evo vode na ustima... :confused: hrana u Kini je za nas Evropljane blagi uzas... onaj ko se navikne svaka mu cast! A to je moj muz... on se navikao, sve jede, sve mu je super... :eek: nismo u Pekingu vec jedno 2h severno od Hong Konga u gradu Qiaotou... ali i ovde ima smoga, njega ima svugde u Kini! Zato i ovde svaki dan grmi, cak i kad je suncano... ma cudan ti je ovaj kontinent... :dontunderstand:

ufffffffffff užas,a pre nego što sam otputovala za Peking ja naivno mislila da je NS pun smoga i prljavštine...mislim to nije tema za trudnice,ali ako uzmeš u obzir da udišeš sav taj smog u toku trudnoće...ma stvarno mi dođe muka...umesto lep svež čist vazduh,ti otvoriš prozor i ono crni smog te spopadne i pojedeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...e nešto sam luda danas...sin mi spava,pa sad malo odmaram mozak...

Dobro mi zivimo u elitnom naselju punom prirode, tako da kad si napolju lepo je... smog se ne vidi, samo ga cujes zbog grmljavine... a inace ovde u naselju ima i bazen samo za nas iz naselja :super:

Samo ti nama budi luda, bas si slatka :cmok:

Znaci ja moram da se pozalim... danas mi je NAJGORI dan trudnoce do sad... glava me ubijaaaa... stomak boli... bebac nece nista da jede sto ja uzmem da jedem, sve samo ispljunem! Raspolozenje mi je UBI BOZE... :dash: :otkacio: :dash:

Kockice opusteno, sve ce to da prodje, evo mene je prosla i mucnina i povracanje i bolovi glave..A mislila sam da umirem svaki dan.. Mada ja to povezujem i sa progesteronom i utrogestanom, evo kako su mi izbacili to iz menia prosla me je glavobolja. Lezi, uzivaj, spavaj, kuckaj po netu malo i opet sve iz pocetka.. Brzo ce proci, jos koja nedelja i pocinje uzivancija.. Mene su napokon pustili da ustajem iz kreveta i neces verovati kolika je bila moja sreca kada sam juce (prvi put posle tri meseca) otisla do prodavnice koja mi je ispred zgrade.. :klap::super:

Pozdrav!!

Kockica vec pije progesteron,to je samo drugi lek pa joj Utrogestan u tom slucaju one treba.Sasvim logicno. Ja sam joj ga predlozila jer nije odmah rekla sta pije i naravno da bi konsultovala lekara pre bilo kakve upotrebe leka. Ti Mirabel kao da ne citas sta ja pisem nego stalno nesto izmedju redova.Majke mi, ne shvatam sta pokusavas time da dobijes.To mi sve vreme verovatno vracas jer sam kritikovala majke koje bebama sole hranu(pa si se nasla prozvana u tom postu) ali sta se tu moze - svaka majka radi ono sto misli da je dobro za njeno dete. Hajde malo stani.Stvarno mi je neprijatno da svaki drugi moj post citas kao krivo ogledalo.
Vec sam napisala da mi je Utrogestan prepisao privatni ginekolog zbog kontrakcija i da sam ga pila do 4 meseca.Bolovi tj kontrakcije se dobijaju od sirenja materice.Kada su veoma jaki lekar prepisuje lek tog tipa. Drzavni lekar bi mi verovatno prepisao taj Dobrostan jer se Utrogestan kupuje ispod tezge jer nasi nisu kupili licencu za taj lek tj nemaju dozvolu za uvoz, pa se zato ne sme prodavati legalno..
Sto se tice Geniprala (neke trudnice ga piju u toku cele trudnoce zbog kontrakcija)- od njega se tresu ruke i lupa srce. Ja nisam imala te nus pojave - sva sreca pa nisam pila Verapamil (koji jesam kupila), procitala sam zasta se koristi i bacila ga u kantu. (to je lek za srce i piju ga i za anginu pektoris)Kad sam mogla bez Inderala koji sam pila godinama prezivela sam i bez tog Verapamila.

Polako zeno, ja sam na onaj predjasnji incident odavno zaboravila! Ti ga se ocigledno jos uvek secas. Priznajem da nisam procitala do kraja kad sam krenula da pisem...brzopleta sam, sta da radim. Imam strah od hormonskih terapija i lekova. U tome je stvar. Jednom u zivotu sam se drzala doktora, a to je bilo u trudnoci - ni jedan lek nisam popila bez dozvole. I za svaki prepisan sam se raspitivala na sto strana (to i dan danas radim).

Poslednja izmena:

uh, secam se ovog stanja. Nisam povracala ali sam konstantno imala osecaj da mi se zeludac przi na kiseini. Pila sam cajeve od nane, kamilice, i nisu pomagali. Na kraju sam jela samo tost i puter. A pirinac? Jel ti pirinac ide?

Kockice opusteno, sve ce to da prodje, evo mene je prosla i mucnina i povracanje i bolovi glave..A mislila sam da umirem svaki dan.. Mada ja to povezujem i sa progesteronom i utrogestanom, evo kako su mi izbacili to iz menia prosla me je glavobolja. Lezi, uzivaj, spavaj, kuckaj po netu malo i opet sve iz pocetka.. Brzo ce proci, jos koja nedelja i pocinje uzivancija.. Mene su napokon pustili da ustajem iz kreveta i neces verovati kolika je bila moja sreca kada sam juce (prvi put posle tri meseca) otisla do prodavnice koja mi je ispred zgrade.. :klap::super:

Pozdrav!!

Jaoj znam kakav je osecaj, kao da si sila u Diznilend...i ja sam lezala prva tri meseca...

Polako zeno, ja sam na onaj predjasnji incident odavno zaboravila! Ti ga se ocigledno jos uvek secas. Priznajem da nisam procitala do kraja kad sam krenula da pisem...brzopleta sam, sta da radim. Imam strah od hormonskih terapija i lekova. U tome je stvar. Jednom u zivotu sam se drzala doktora, a to je bilo u trudnoci - ni jedan lek nisam popila bez dozvole. I za svaki prepisan sam se raspitivala na sto strana (to i dan danas radim).
Ma i ja sam ga zaboravila,ali po nekad moje postove pogresno razumes ili nesto izvuces iz konteksta pa ga analiziras da se ja zapitam posle sta je po sredi.Nisam ni ja zlopamtilo,ali sam stvarno pomislila da je to zbog toga.Nista mi drugo nije padalo na pamet.Ajd,evo ruke,pa idemo dalje.
(p.s.brzopletost nije dobra za posao ,jer caskom ode mast u propast;))

Kockice,jel pijes folnu kiselinu i C i E vitamin? To ti je sada najvaznije za formiranje ploda.Pogotovo Folna,da bi se bebici dobro razvio mozak. B6 je dobar za mucninu.Kod nas trudnice grickaju nekakav Rupurut,ali ja to nisam pila.Bilo bi dobro da kupis sebi neki kompleks vitamina i da pocnes da pijes jer ce ti malisa sve izvuci iz organizma.Beba sama uzima iz organizma - ne pita Ja sam pila Mamavit.E sad ne znam sta je u Kini dobro od tig vitamina,ali se ti raspitaj koje najcesce piju trudnice.Obicno su na kutiji nacrtane mame sa velikim stomacima. Veliki poljubac i pozdrav:bye:

Ma i ja sam ga zaboravila,ali po nekad moje postove pogresno razumes ili nesto izvuces iz konteksta pa ga analiziras da se ja zapitam posle sta je po sredi.Nisam ni ja zlopamtilo,ali sam stvarno pomislila da je to zbog toga.Nista mi drugo nije padalo na pamet.Ajd,evo ruke,pa idemo dalje.
(p.s.brzopletost nije dobra za posao ,jer caskom ode mast u propast;))

Naravno, evo ruke! I stidim se zbog brzopletosti (koliko puta dobih po nosu zbog toga).

Eh kad ovako se stvori jos jedna citava strana ovde dok ja spavam, pa ne znam gde da pocnem da odgovaram... :think:

@sandradj: VERUJEM TI!!! To za prodavnicu... pazi meni su odlasci kod lekara praznici jer makar mogu da izadjem do kola :neutral: a sto se stanja tice, nadam se baaas se nadam da si u pravu... :sad2:

@mirabel: Pirinac da budem iskrena nisam ni probala odkad sam videla da ako samo stoji par dana, zbog vlage i vrucine stvore se neke crne bube u njemu... i od tad NE HVALA :banovati:

@esperanca137: Pijem neki lek zove se "Gold Theragran" tj od te kompanije je... na poledjini su mu nabrojeni svi Vitamini i sve sto je unutra... one koje razumem su A, B1, B2, B6, B12, C, D, E... a ostalo ne kapiram... ali mi je receno da je ovo za trudnice i ima svega u njemu sto treba... tako da cu poneti i pitati lekara dal ima i folnu kiselinu... hvala ti :heart: cmooook

Super sto to pijes.To je sve potrebno tvom organizmu sada dok cuvas to malo stvorenje(kengurce)
Ako nema folne kiseline,obavezno je kupi jer je to jako potrebno bebici pogotovo prva 4 meseca.A i nakon porodjaja bar 3 meseca zbog dojenja.I tebi veeeeliki poljubac:kiss:

Oooo jadna ja... dobila beba znaci novi nadimak: kengurce!!! :rotf: hahahaha

Inace danas sam opet u nekom svom bedaku i nerviram se oko ovdasnjih lekara, jer mi na kraju niko nije znao reci zasto sam prokrvarila itd. Tako da sam ja rekla svom dragom muzu, koji je odmah i sam pao u depresiju kad je cuo, da hocu sto pre da odem za Shabac! 1.8. idemo kod lekara na pregled, ako mi oni daju zeleno svetlo ja odoh! Sta da radim, nisam pametna, ali sve mislim da je bolje da sve uradim kako treba za kockicu, da imam oko sebe lekare koje razumem, nego da budem ovde... dragog onda necu videti sigurno pola godine... smrc... ma uzas kako god da ga okrenem... sta mi vi devojke savetujete?! :sad2:

Oooo jadna ja... dobila beba znaci novi nadimak: kengurce!!! :rotf: hahahaha

Inace danas sam opet u nekom svom bedaku i nerviram se oko ovdasnjih lekara, jer mi na kraju niko nije znao reci zasto sam prokrvarila itd. Tako da sam ja rekla svom dragom muzu, koji je odmah i sam pao u depresiju kad je cuo, da hocu sto pre da odem za Shabac! 1.8. idemo kod lekara na pregled, ako mi oni daju zeleno svetlo ja odoh! Sta da radim, nisam pametna, ali sve mislim da je bolje da sve uradim kako treba za kockicu, da imam oko sebe lekare koje razumem, nego da budem ovde... dragog onda necu videti sigurno pola godine... smrc... ma uzas kako god da ga okrenem... sta mi vi devojke savetujete?! :sad2:
Bice ti tesko da se odvojis od muza,razumem te,ali ipak je bolje da dodjes kod nas da te nasi lekari pregledaju,da dobijes terapiju koja odgovara tvom stanju i da budes sigurna da ces trudnocu lepo da izneses.To ti je moj sestrinjski savet.Na tebi je da uradis ono sto mislis da je za tebe i tvoju bebu najbolja varijanta. pozdravcic za kengurce:p

Da ali kad ti lekari ne mogu ni da mi kazu koje probleme imam, ni koji su mi nalazi, ni kakvi su, a da mi prevodioc (koji uzgred i nije za MENE licno zaduzen, nego je muzevljev poslovni!) sedi pored dok se poradjam :eek: :eek: :eek: ne hvala! Ja nekako i dalje mislim da je najbolje za BEBU (samo o njoj i za njeno zdravlje razmisljam!) da budem oko lekara koje razumem i imam tamo snajku, svekrvu, imam ljude... ovo nije Austrija ili Nemacka pa da mogu iole da objasnim kakve testove hocu da uradim, ovo je druga galaksija veruj mi... a posle komplikacija koje sam sve imala u proslosti stvarno cu pre otici i biti onda posle trudnoce sa muzem... aaaaaaaaaaaaaaa joj ne znam vise sta da radim... :sad2: :sad2: :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back