Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au...al su zakomplikovali...Znaci nista od ultrazvuka odmah, nego zakazivanje...

Ja cu verovatno ici i privatno, ali hocu da se opredelim za dr u domu zdravlja (Novi Beograd), nemam karton, osim kod opsted, pa cisto zbog trudnickog bolovanja posle.

Zna li neko kakava je situacija sa guzvama kod ginekologa u dz Novi Beograd kod Starog Merkatora?

Guzva je kod svih a treba da prilikom tog prvog odlaska popunis neki formular i opredelis se ko ce ti biti dr. Ja sam pokusavala od sestara da dobijem neku preporuku ali nikako nisu smele nista da mi kazu...kazu tako im je naredjeno jer su imale problema...Onda sam se opredelila za dr kod koje je moja drugarica vodila trudnocu i nije losa, ali u dz je onako kao od bede a kad odes privatno ipak je drugacije. Ja sam mislila d aako idem kod nje malo privatno da ce i u dz biti bolja- ali nije, tamo svi nekako odradjuju, ali meni je odgovaralo jer je trudnoca bila ok a na 5 min od kuce mi je i zbog bolovanja, uputa, itd. Oni inace nesto nisu radili uz jer im je bio los aparat nego se islo u 44. blok, ne znam da li se nesto promenilo. Ja sam na taj prvi pregled ultra zvukom otisla privatno (kao i za dabl i tripl test) a neke kasnije sam radila u domu zdravlja

Verujem da je tako u domovima zdravlja. Zato i imam preporuku za privatno, ali cu za prvi put ipak da odradim tu papirologiju u domu zdravlja. Imam neku preporuku za dr Petkovic, jedna koleginica mi je isla kod nje, pa cu kod nje.
Ako se vec ne vidi nista u 5oj nedelji (ipka se dodaje 7 dana na poslednju menstruaciju). glupo mi da dajem pare privatno, pa bih onda otisla za mozda nedfelju dana...videcu kako bude...
A to da salju u blok 44 je stvarno strasno..Sve u skladu sa Strategijom o podsticaju radjanja....Kad si ti bila trudna?

I ja sam cula da su te vezbe dobre...Ali o tom po tom...

A gde si isla privatno, jesi li bila zadovoljna? Nekoliko ojih drugarica i koleginica su isle kod dr Fazlagic (jel ovde dozvoljeno pominjanje imena?) i uglavnom su zadovoljne, osim sto kazu da nista ne zapisuje, pa svaki put moras da je podsecas. To mi je malo neozbiljno, ali ajde...

Ja sam isla privatno kod lekarke iz dz. To odlazenje kod nekog potpuno desetog meni ima smisla ako hoces da te teaj lekar i porodi. Tako da pre nego sto se opredelis za privatnog lekara proveri kako stoje stvari za porodjaj i u kojoj bolnici radi i da li zelis da se tu porodis. Meni to onda ima smisla u protivnom mi je to samo bacanje para ako za porodjaj opet juris nekog treceg. Pretrazi po forumu bilo je tema o lekarima na GAK pa mozes da procitas razlicita misljenja. Ja licno mislim da pravila nema. I sa vezom i bez veze mozes da prodjes i super i ko po trnju. Samnom je u sobi bila devojka koja je privatno vodila trudnocu i kad su joj krenule kontrakcije dr joj se nije jednostavno odzavala na mobilni i zavrsila je u bolnici bez ikakve veze i prosla ok. Ja nisam jurila veze i nadrljala sam.

ovaj, mackam se ebenih 9 meseci k`o ludak...
i chini mi se da nemam strije po stomaku... u stvari imam par bash malih.
nego, ono shto me zanima...

da li je moguce da ja ne vidim strije sada, tj. da ih necu videti dok se ne porodim i to?

to je jedino shto bi me vrlo iznerviralo kod ove trudnoce.

Potpuno te razumem.Meni je stomak bio divan u trudnoci,ni jedne jedine strijice (ali o butinama i grudima da ne pricam,shara do share),medjutim cim sam se porodila momentalno mi se stomak izguzvao i po njemu se pojavila gomila strija,evo jos uvek ih imam ali znatno su se smanjile,i kao da polako pocinju da se gube,mislim da ce mi za jedno godinu dana koza na stomaku biti kao pre trudnoce.Nemoj da se brines,beba ti je najvaznija,a telo ce se vratiti u normalu pre ili kasnije.
Meni je posle porodjaja ostalo 8 kila viska i posto nisam dojila,taj broj se povecao na deset i nikako nisam mogla da ih se otarasim,stalno su varirale izmedju 8 i 10 kg viska,sve dok pre mesec dana nisam odlucila da ne veceravam (posle 19h) i smrsala sam 4 kg za mesec dana:klap: i jako sam srecna zbog toga.Nema veze sa temom ali morala samda se pohvalim:D.Izvinite:rumenko:

Wowwww :eek: :eek: :eek: SVAKA CASTTTT zenska!!! :) :ok: :D :klap:

Sad ja malo da se pozalim, happy sam sto sa bebom za sad sve izgleda ok, ali vracam se kuci 15og Avgusta... ajd manje vise to, iskreno jedva i cekam opet i Shabac i Beograd... ali smo muz i ja odlucili da je za nasu stednju para (posto je zbog toga i odluceno da se ide u Kinu, da bismo zaradili i sacuvali para za buducnost) najbolje da bebac i ja ostanemo u Shabcu da zivimo sa Laki (svekrva)... necu vidjati muzica po godinu dana, a ni beba... bas sam u depresiji... :sad2: :sad2: :sad2:

Pozdrav bivšim i sadašnjim trudnicama!
Do sada sam čitala tudja iskustva i pokušavala da smirim i smanjim svoj strah i brigu.Konačno sam dočekala nalaz amniocenteze i Bogu hvala uredan,mala curica.Sve i strije i kilogrami su nebitni,sve su to manje više rješivi problemi u odnosu na ono što se možda moglo desiti.
Sve će proći , uživajte u trudnoći mada ja to baš nešto i ne uspjeh do sada ali nikada nije kasno.
Ćao!

Cao,
Vas sam novi clan i nadam se da cu saznati sve sto me interesuje o trudnoci i porodjaju jer jos nisam ni trudna a vec razmisljam o porodjaju. Ako neko ima iskustva sa privatnom klinikom za porodjaje u Kragujevcu jako bi mi znacilo da cujem pa sta god.

Pozdrav bivšim i sadašnjim trudnicama!
Do sada sam čitala tudja iskustva i pokušavala da smirim i smanjim svoj strah i brigu.Konačno sam dočekala nalaz amniocenteze i Bogu hvala uredan,mala curica.Sve i strije i kilogrami su nebitni,sve su to manje više rješivi problemi u odnosu na ono što se možda moglo desiti.
Sve će proći , uživajte u trudnoći mada ja to baš nešto i ne uspjeh do sada ali nikada nije kasno.
Ćao!

Dobro nam dosla!!! Drago mi je kad cujem da je sve ok sa malom devojcicom... :heart: a sto si radila amniocentezu?! Jel su ti pre toga svi nalazi bili ok?! I ono najbitnije (meni) pitanje: jel bolelo?! :sad2:

Ćao!
Amniocentezu sam radila zbog godina i rizika koji sa sobom nosi radno mjesto.Mlada mama od 40 god ,ha,ha,ha ali ne smeta.
Ne boli ali je neugodno ,mada mi je poslije malo trnulo i tokom noći malo bolilo.Ali to nije ništa u odnosu na 15 dana koji slijede,iščekivanje rezultata jer nemaš veliki izbor ,ili ili.Ali ti si vjerovatno mlada i garant će sve biti ok i bez toga.Pozdrav.

Uf,zaboravih da napišem nisam radila prije toga triple test a ostalo je bilo u redu. Godine su mi bile primarni razlog ...Ako nemaš opterećujuću anamnezu u smislu sa je u porodici bilo nekakvih slučajeva radjanja sa genetskim poremećajima no sikiriki.Ultrazvuk je dijelom dobar putokaz za sve ostalo :)

Aha ok... ma ja sam mlada (23 godine), ali jedva cekam da uradim test za jedno 3 nedelje da proverim tu kao vodicu iz vrata bebe ili sta god... ali imam prekomernu tezinu tako da me to malo plasi, ali ce valjda sve biti ok... hvala na podrsci!!! :heart:

A ti sad posto znas da je sa devojcicom sve ok, uzivaj :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back