Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@esperanca137: heheheh ko se to nama upickiooo... :P ok ajd videcemo, sve zavisi kako se budem osecala da idem iz Shabca do BGa... ali moramo da se vidimo :cmok:

@behind nine hills: Home is where the Universe isnt :klap: eh ajd videcu! ali hvala puno na savetima!! :heart:

Da ali kad ti lekari ne mogu ni da mi kazu koje probleme imam, ni koji su mi nalazi, ni kakvi su, a da mi prevodioc (koji uzgred i nije za MENE licno zaduzen, nego je muzevljev poslovni!) sedi pored dok se poradjam :eek: :eek: :eek: ne hvala! Ja nekako i dalje mislim da je najbolje za BEBU (samo o njoj i za njeno zdravlje razmisljam!) da budem oko lekara koje razumem i imam tamo snajku, svekrvu, imam ljude... ovo nije Austrija ili Nemacka pa da mogu iole da objasnim kakve testove hocu da uradim, ovo je druga galaksija veruj mi... a posle komplikacija koje sam sve imala u proslosti stvarno cu pre otici i biti onda posle trudnoce sa muzem... aaaaaaaaaaaaaaa joj ne znam vise sta da radim... :sad2: :sad2: :sad2:

moje mišljenje već znaš,prvo bebino zdravlje,a sa mužem čete uživati godina i godina...kako je i Espi rekla...ako si u Srbiji biće nam drago da pomognemo:heart:

Jeeeej :heart: :heart: :heart: vec smo se dogovorili da vidimo sad na pregledu za 7 dana kako i sta! Ako je beba ok i sve dobro, ja cu najverovatnije za maximum mesec dana biti u Shabcu! :super: samo da mi ne kazu da i tamo lezim... posandrcacu onda! :sad2: ali sve u svemu vec sam Svekrvi rekla sta sve da mi skuva kad dodjem... i baki od moje kume... iiii svima otprilike samo pricam o hrani, ko da sam izgladnela godina ovde... hahahahaha... :rotf:

Inace mnogo malo jedem ovih dana... ne mogu, muci me stomak i nista mi se ne svidja! Pijem lekove, vodu, pojedem malo voca i mozda 2 obroka nekako sklepam... :thumbdown:

Jeeeej :heart: :heart: :heart: vec smo se dogovorili da vidimo sad na pregledu za 7 dana kako i sta! Ako je beba ok i sve dobro, ja cu najverovatnije za maximum mesec dana biti u Shabcu! :super: samo da mi ne kazu da i tamo lezim... posandrcacu onda! :sad2: ali sve u svemu vec sam Svekrvi rekla sta sve da mi skuva kad dodjem... i baki od moje kume... iiii svima otprilike samo pricam o hrani, ko da sam izgladnela godina ovde... hahahahaha... :rotf:

Inace mnogo malo jedem ovih dana... ne mogu, muci me stomak i nista mi se ne svidja! Pijem lekove, vodu, pojedem malo voca i mozda 2 obroka nekako sklepam... :thumbdown:

možda malo i zbog nervoze gubiš apetit,a i kockica ti landara u stomaku....ma biće sve okej,samo se ti opusti,tih 7 dana će proći brzo,i onda već ćete znati šta da preduzmete...:heart:

ovaj, mackam se ebenih 9 meseci k`o ludak...
i chini mi se da nemam strije po stomaku... u stvari imam par bash malih.
nego, ono shto me zanima...

da li je moguce da ja ne vidim strije sada, tj. da ih necu videti dok se ne porodim i to?

to je jedino shto bi me vrlo iznerviralo kod ove trudnoce.

Mico,strije su prvo crvenkasete pa posle izblede.Samo se ti mackaj kad god mozes.Ja ih nisam dobila u trudnoci a ugojila sam se 18kg,ali zato kad sam smrsala,odose bokovi.Priznajem,retko sam se posle mazala jer nisam stizala od malog ni da piskim ko covek.E tu je najveci problem.Ako dobijes strije nema sanse da se povuku.Mogu eventualno da izblede,al se vide i dalje.

28kg,ti si se bas ugojila:(.Mogu misliti kako ti je bilo.Ja sam mojih 18kg viska nisam bila ni za sta. Sve me je zivo bolelo,a o kolenima i kicmi da ne govorim:roll:.Ta koza jedino moze da se malo ucvrsti vezbanjem.Zato mamice,brzo na gimnastiku:ok:

Mico,strije su prvo crvenkasete pa posle izblede.Samo se ti mackaj kad god mozes.Ja ih nisam dobila u trudnoci a ugojila sam se 18kg,ali zato kad sam smrsala,odose bokovi.Priznajem,retko sam se posle mazala jer nisam stizala od malog ni da piskim ko covek.E tu je najveci problem.Ako dobijes strije nema sanse da se povuku.Mogu eventualno da izblede,al se vide i dalje.

nisam imala uopshte crvenkaste shtrafrice...

po bokovima ih imam od tinejdzerskih dana...
na njih sam se potpuno navikla, tako da se ne brinem.

rekli su mi da se stvaraju i kad smrshash, ali ja sam ubedjena da su one nastale u postupku gojenja, ali se samo pojave kad smrshash...

mislim, ebi ga...
kontam ja da je trudnoca drugo stanje.
ne mozzesh da se ugojish 15 kg, da ispomerash sve koshchice u telu, da se rashirish na raznim mestima i da ostanesh ista...

ali te strije me stvarno nerviraju.

Evo me, stigoh sa mora:( Ocu opet...
Imala sam ono braonkasto 4 dana malo na tamponu i posle je prestalo. Dakle, menstruaciju nisam dobila. U medjuvremenu su malo pocele da me bole grudi. Nadam se da sam trudna i da je sve u redu:)

Sutra idem odmah ujutro da izvadim krv da vidim jesam li trudna i da uradim analize koje se nose na prvi pregled.
E, sad tu imam nekoliko pitanja za vas...Sta tacno treba od tih analiza. posto cu u privatnoj lab. da uradim pa da nosim u ponedeljak kod gin.? Krvna slika, sedimentacija, secer, gvozdje, pregled urina...Jel ima jos nesto?

Drugo pitanje? Ako test pokaze da sam trudna da li ako odem u DZ odmah idem u termin za trudnice? Ako ne odem u tom terminu, da li uopste rade ultrazvuk?

I naravno, jos uvek moja dilema...Jel se racuna od prvog dana poslednje menstruacije ili se dodaje 7 dana? Ako je ovo prvo onda sam usla u 6.nedelju (ako sam). Jel ijma sanse da se tad nesto vidi na UZ, znam da bi trebalo posle 7.nedelje...
U kalendarima trudnoce na netu dodaju 7 dana, a vidim po nekim tekstovima da ne dodaju.
Postavicu pitanje i u temi ginekologija...

Jos jednom vam svima hvala na podrsci!!!:klap:

@Angi, prvo izvadis krv za utvrdjivanje trudnoce. Onda odes kod ginekologa koji konstatuje trudnocu i kaze ti sta treba sledece da uradis (krvna slika, urin, eventualni lekovi, vitamini...). Nema potrebe da sama to smisljas

Meni je prvi put samo video tackicu na ultrazvuku (tek mi je 4-5 dana kasnila perioda) i rekao mi da odmaram i uzivam i da dodjem za mesec dana... nikakve analize i nista mi nije trazio... bas se osecam ko amaterka kad vas citam.

Zar nije krace da odnesem vec rezultate ginekologu? Pretpostavljam da svi rade isto za prvi put...

Ja se secam da sam davala krv prvi put negde oko 6-te nedelje. I to ono sto mi je doktorka rekla i kada mi je rekla. Ne mogu da se setim sta mi je tacno trazila, ali mi je to napisala na uputu. Prokopacu po papirima pa cu ti reci. Ako si trudna, svejedno moras krv cesto da kontrolises pa neces gubiti vreme ali prvo nek ti konstatje trudnocu pa ces odatle polako

Sutra idem odmah ujutro da izvadim krv da vidim jesam li trudna i da uradim analize koje se nose na prvi pregled.
E, sad tu imam nekoliko pitanja za vas...Sta tacno treba od tih analiza. posto cu u privatnoj lab. da uradim pa da nosim u ponedeljak kod gin.? Krvna slika, sedimentacija, secer, gvozdje, pregled urina...Jel ima jos nesto?

Drugo pitanje? Ako test pokaze da sam trudna da li ako odem u DZ odmah idem u termin za trudnice? Ako ne odem u tom terminu, da li uopste rade ultrazvuk?

Uradi samo test za HCG hormon da se utvrdi da li si trudna i pravac ginekolog. Nebitno je da li odes u termin za trudnice ili ne. Primice te i pregledati da utvrdi da li si trudna i dati prvu gomilu uputa za raznorazne analize- ne treba da to radis sama, kao sto rece mirabel, ima dana pogledace ti dr rezultate kad sve to zavrsis. Dr ce te i poslati na UZ kojim se samo utvrdjuje trudnoca a gde i kada ce ti raditi- zavisi. U nekim doovima zdravlja se zakazuje pa samim tim i ceka, na klinikama takodje a mozda te i cimnu da ides negde privatno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back