Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neka od Vas išla na tripl test? Ja odradih šta sam morala i kajem se pomalo. Test koji se koristi samo kao statistički podatak. A prvo te uplaše da zbog godina moraš da ga uradiš, pa te pošalju u prijateljsku privatnu laboratoriju da na kraju platiš da postaneš statistika. Uz sve to u našem gradu ginekolozi ne rade ambulantno popdne, samo prepodne, tako da smo mi koji radimo prepodne i nemamo šanse da izađemo sa posla osuđeni da idemo u privatne ordinacije. A tamo, gle čuda, dočekaju te ti isti lekari iz državne bolnice.

Da li je neka od Vas išla na tripl test? Ja odradih šta sam morala i kajem se pomalo. Test koji se koristi samo kao statistički podatak. A prvo te uplaše da zbog godina moraš da ga uradiš, pa te pošalju u prijateljsku privatnu laboratoriju da na kraju platiš da postaneš statistika. Uz sve to u našem gradu ginekolozi ne rade ambulantno popdne, samo prepodne, tako da smo mi koji radimo prepodne i nemamo šanse da izađemo sa posla osuđeni da idemo u privatne ordinacije. A tamo, gle čuda, dočekaju te ti isti lekari iz državne bolnice.

to je svugde tako...kao to u državnoj ne može da se uradi,pošto nemaju adekvatnu opremu,pa ti onda savetuju dobru privatnu praksu....pa gle gle,eto njih i tamo,pa te lepo izmuzu,i urade testove...a u suštini mnogo kasnije saznaš da si mogla i preko državne da odradiš,samo to je jedna velika tajna kako i gde...veoma me razbesni...i naravno na kraju se trudnice odluče da celu trudnoću vode privatno,i plaćaju novaca i novaca,a sve je to moglo i državno...:nono:

to je svugde tako...kao to u državnoj ne može da se uradi,pošto nemaju adekvatnu opremu,pa ti onda savetuju dobru privatnu praksu....pa gle gle,eto njih i tamo,pa te lepo izmuzu,i urade testove...a u suštini mnogo kasnije saznaš da si mogla i preko državne da odradiš,samo to je jedna velika tajna kako i gde...veoma me razbesni...i naravno na kraju se trudnice odluče da celu trudnoću vode privatno,i plaćaju novaca i novaca,a sve je to moglo i državno...:nono:

Ima li šanse da se zaštitimo od takvih lekara. Još mi za to vreme preko TV-a trube kako je cela država za povećanje nataliteta. Jeste, kako da ne. Ne očekujem ja da mi država izdržava dete, ali te najosnovnije pregede sam platila preko zdravstvenog osiguranja i zašto bih opet plaćala.:dontunderstand:

Ja sam pre jedno godinu dana odradila tripl test u drzavnoj ambulanti i platila ga 800 din. Naravno, nisam imala pojma da moze i tamo, ali uputila me doktorka koja mi je vodila trudnocu. A da je samo statistika koja moze da ti zagorca zivot, jeste.

Ja sam pre jedno godinu dana odradila tripl test u drzavnoj ambulanti i platila ga 800 din. Naravno, nisam imala pojma da moze i tamo, ali uputila me doktorka koja mi je vodila trudnocu. A da je samo statistika koja moze da ti zagorca zivot, jeste.

evo ti primer Jovanca da stvarno može i državno...ti budi istrajna i traži da te upute gde se to radi...ne znam u kom mestu živiš,ali svakako treba da postoji mogućnost da test uradiš državno,i da ne plaćaš za test neku sumu da poludiš kod privatnog...ne daj se,ti se raspituj...

Ima li šanse da se zaštitimo od takvih lekara. Još mi za to vreme preko TV-a trube kako je cela država za povećanje nataliteta. Jeste, kako da ne. Ne očekujem ja da mi država izdržava dete, ali te najosnovnije pregede sam platila preko zdravstvenog osiguranja i zašto bih opet plaćala.:dontunderstand:

Meni je kad je bilo vreme za te testove doktorka nabrojala mesta na kojima mogu da se urade. Svesno sam izabrala privatnu. Nije samo statistika, nemoj tako, ali da su apsolutno pouzdani - nisu, ali u svakom slucaju najmanje stod aju je indikacija ako nesto nije u redu.
Jedini nacin da se izboris i zastitis sebe i svoje dete je da se besomucno raspitujes na sve strane i onda doneses odluku.

Nisam se mnogo raspitivala, nisam htela da se dodatno nerviram. Izvadila sam 3000 din i uradila test na vreme da nebih prešla 19 nedelja. To je cena u mom gradu. U Nišu je oko 3600 din i isto ne rade to u državnoj bolnici. Radili su do pre nekoliko meseci, ali više ne nabavljaju reagense. Naravno rezultati su dobri i to nema cenu samo ostaje ukus gorčine što te zezaju za nešto što bi trebalo da bude rutina i da spada u normalno ispitivanje.

ja sam vodila trudnocu privatno...
ebi ga...
radila sam skoro sve vreme, a privatno mogu da te prime i u 22h uveche, ako ti tako (jedino, u mom sluchaju...) odgovara.
moja doktorka je i moja "zvanichna" doktorka, hocu reci, imam kod nje karton i u domu zdravlja...

kada je doshlo do toga da treba da se rade double i triple testovi, `ladno mi je dala uput za vishegradsku i rekla da nema potrebe da placam u privatnoj laboratoriji kad mogu da uradim to u drzzavnoj.
tako je i bilo. :D

inache, da ima ginekolog kretena, ima...
moja drugarica je otishla u privatnu ginekoloshku ordinaciju, gde su joj na prepad skinuli kondilome...
doktorka joj je rekla - joooj, ovo odma mora da se skida, ova se prepala i legla na sto, a posle izvadila brdo para...
to joj je usput donelo nevidjenih problema - kako objasniti dechku (mislim, objasni ti mushkarcu da ti imash neshto, a on nema, plus faktor prevare itd itd...), novi rezzim, psihichko muchenje, blah, blah...

kasnije se ispostavilo da ih nikad nije imala, da je ova doktorka tek doshla sa mora i da joj je "novchanik" presushio pa joj je bio potreban doping....

ja bih takve pobila.

ja sam vodila trudnocu privatno...
ebi ga...
radila sam skoro sve vreme, a privatno mogu da te prime i u 22h uveche, ako ti tako (jedino, u mom sluchaju...) odgovara.
moja doktorka je i moja "zvanichna" doktorka, hocu reci, imam kod nje karton i u domu zdravlja...

kada je doshlo do toga da treba da se rade double i triple testovi, `ladno mi je dala uput za vishegradsku i rekla da nema potrebe da placam u privatnoj laboratoriji kad mogu da uradim to u drzzavnoj.
tako je i bilo. :D

inache, da ima ginekolog kretena, ima...
moja drugarica je otishla u privatnu ginekoloshku ordinaciju, gde su joj na prepad skinuli kondilome...
doktorka joj je rekla - joooj, ovo odma mora da se skida, ova se prepala i legla na sto, a posle izvadila brdo para...
to joj je usput donelo nevidjenih problema - kako objasniti dechku (mislim, objasni ti mushkarcu da ti imash neshto, a on nema, plus faktor prevare itd itd...), novi rezzim, psihichko muchenje, blah, blah...

kasnije se ispostavilo da ih nikad nije imala, da je ova doktorka tek doshla sa mora i da joj je "novchanik" presushio pa joj je bio potreban doping....

ja bih takve pobila.

ja sam cula gomilu ovakvih prica
idioti
al opet ima i fenomenalnih privatnika

Ma imam ja dugu istoriju jos pre prvog deteta, samo sam mislila da ce druga trudnoca doci malo lakse i brze, a sad prolazim opet kroz isto(po lekarima, a konsultovali smo ih vise, ni meni ni mm nista ne fali, radili razna ispitivanja i fala bogu sve ok, samo nikako da se desi):dash:

Jedino sto je kod mene funkcionisalo (a veruj mi da sam lupala glavom o zid, mesecima smo radili na tome i nista se nije desavalo) je da sam jedno vece sela pored mm i rekla: vise ne pravimo dete. Sad samo vodimo ljubav. Sledeceg meseca je bebac bio u stomaku. Opusti se, ne razmisljaj o tome, desice se! Drzim ti palceve!

Cao svima!

Ja nisam trudnica, ali se nadam da cu vam se uskoro pridruziti:D

E, sad...Planirali smo da krenemo sa akcijom na moru, ali tada su mi neplodni dani. Posto smo nestrpljivi, razmisljamo da krenemo 10 dana pre mora kada su mi plodni dani.
Znam da nekad traje mesecima dok ne napravite bebu, ali cisto za slucaj da uspe iz prve, par pitanja imam za vas iskusne trudnice.

Ako ostanem trudna oko 10 dana pre mora, da li mogu mucnine odmah da krenu ili postoji otprilike neki određeni period od zaceca kad mogu da se jave, a ne moraju? kakva su vasa iskustva, kad se javi prva mucnina? Moja mama je sa mnom imala mucnine, ne znam da li to ima veze.
Ne zelim da mi more presedne, jer sam bas veliki ljubitelj plaza, brodica itd.
Drugo pitanje je: Da li moze da bude stetno posto putujemo avionom?

Citala sam da u prvom tromesecju nije bas avion preporucljiv, a opet mnogi bebe bas prave na moru, pa im nista nije falilo...
A, da...Jos jedan razlog zasto bi bilo dobro pre mora, je sto treba u sred mora da dobijem...:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back