Vesela fotografija
Obećava
- Poruka
- 84
Petar welcome to this beautiful world!!! Bravo i cestitke za mamu i tatu!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E pa moje dame, Petar je ugledao svetlost dana 02.06.2008.godine tacno u podne i pohvalio se da je tezak 3650g i da je dugacak citavih 54cm. I naravno dobio je ocenu 9/9!! Nisam ga jos video, sutra cu!! A gospodju mamu sam video cim se probudila iz anestezije i..da kucnem u drvo..sve je u redu!! A ja evo sada kao kucam ovo a mrtav sam pijan jer mi malopre odose posledni gosti posle brzopotezne lumperajke. Pozdravljam vas i postavljam slicice cim ih uslikam.

joj devojke, mozda vam se uskoro pridruzim na ovoj temi, nesto mi od jutros muka, vec neko vreme radimo na bebironu pa mozda nam se posrecilo...drzite mi pesnice jos neki dan pa cu da uradim test i javljam novosti
Hvala devojke jos jednom na najlepsim cestitkama!! A sada idem da sredim sobu jer nam bebac i mama dolaze vec sutra. Eto, porodila se pre tri dana i odmah kuci. Doktori kazu da joj je rana odlicna i da je bekarica super tako da nemaju razloga da ih zadrzavaju. Jedino sto bebcu jedno oko krmelja i kazu da je neka infekcijica ali se to da isprati tako da nije problem..I eto tako..slikice cu postaviti cim mama bude islikala svog frajera malog. A ja odoh da muku svoju mucim jer ne mogu da verujem da me je kanturina od auta juce izneverila u sred ovog desavanja. Crk'o samo tako. Tako da eto imam vec problemcinu vecu od kuce. Ali sto ja kazem, tolike porodice imaju toliku decu i nemaju kola..pa nismo ni mi rodjeni u kolima..vec cemo se valjda nekako snaci..

joj devojke, mozda vam se uskoro pridruzim na ovoj temi, nesto mi od jutros muka, vec neko vreme radimo na bebironu pa mozda nam se posrecilo...drzite mi pesnice jos neki dan pa cu da uradim test i javljam novosti
![]()

![]()

![]()
Hvala devojke jos jednom na najlepsim cestitkama!! A sada idem da sredim sobu jer nam bebac i mama dolaze vec sutra. Eto, porodila se pre tri dana i odmah kuci. Doktori kazu da joj je rana odlicna i da je bekarica super tako da nemaju razloga da ih zadrzavaju. Jedino sto bebcu jedno oko krmelja i kazu da je neka infekcijica ali se to da isprati tako da nije problem..I eto tako..slikice cu postaviti cim mama bude islikala svog frajera malog. A ja odoh da muku svoju mucim jer ne mogu da verujem da me je kanturina od auta juce izneverila u sred ovog desavanja. Crk'o samo tako. Tako da eto imam vec problemcinu vecu od kuce. Ali sto ja kazem, tolike porodice imaju toliku decu i nemaju kola..pa nismo ni mi rodjeni u kolima..vec cemo se valjda nekako snaci..

I meni je muka,ali nisam jos sigurna. Radimo na tome zadnja dva mjeseca pa cemo da vidimo za nedjelju dana rezultate.... joj bas bih volila!!!

. Moj malisa je odmah, od prvih dana njupao 120ml mleka. Ja sam imala malo mleka, ostalo je bilo adaptirano. I ja sam bila zabrinuta, jer je to kao mnogo od samog starta, vec je ta kolicina za bebu od 3 meseca. Ne treba se strogo drzati statistika i kako bi trebalo. Moj sin je klopao tih 120ml do petog meseca, znaci nije hteo ni manje ni vise. Evo sada puni 8 meseci i za obrok pojede 160ml, ali klopa vise puta dnevno mlekce, ali nece vecu kolicinu. I evo ga preko 80cm, 11kg 
Pele,slobodno mu napravi 90ml vode i 3 merice.Ako ti trazi jos,daj mu jos.Bebe znaju kad im je dosta.Samo vodi racuna da mu promenis mlekce ako dobije grceve.Neke bebe imaju osetljiv stomacic pa treba da piju formulu sa oznakoma HA.Mi smo u pocetku davali Bebelak,pa se ispostavilo da je los,pa smo mu kupili Nan koji u sebi ima probiotik i super je napredovao od njega.Posto je na formuli ne treba da mu dajes nikakve AD ili Vigantol.Ako dobije grcice kupi mu Espumisan kapi.Mom malom su pomagale.Cak su ga i uspavljivaleEvo mene sad vec sa kao nekim problemcicem - znaci imamo kod kuce bebca od 5 dana. Uzeli smo Humanu za dohranu. U porodilistu su Sladjani rekli da koju god dohranu uzmemo na kutiji postoji uputstvo koliko ide. E pa izgleda da jedino na humani to ne pise. Doduse, tamo su bebironu davali Bebelac tako da smo bili u principu zbunjeni da li nastaviti sa Bebelacom ili uzeti nesto bolje. I svi kao kazu Humanu. E sad..mi mu dajemo pocetnih 70ml (60ml vode i dve merice mleka) medjutim smatramo da to nije dovoljno. Na nekom sajtu smo videli da se moze davati novorodjencetu u prvoj nedelji od 70-90ml! E kako sada doraditi jos tih 20ml? Koji je odnos vode i mleka? Kakva su vasa iskustva? Sto se tice dojenja, slabo ide posto se Sladjana porodila na carski rez i kao rekli su joj da ce joj mozda mleko naici nesto kasnije. Medjutim evo je ovog trenutka se pumpa Aventovom pumpom i - skoro nista. Potpuno su joj meke grudi, uvlace se bradavice. Uzeli smo vestacke bradavice, mali kao nesto vuce i kao ima tu nesto kolostruma ali ne dovoljno. Tako da cemo izgleda bataliti dojenje jer maltretiramo i njega i sebe jer on ocekuje nesto cega nema.
Evo mene sad vec sa kao nekim problemcicem - znaci imamo kod kuce bebca od 5 dana. Uzeli smo Humanu za dohranu. U porodilistu su Sladjani rekli da koju god dohranu uzmemo na kutiji postoji uputstvo koliko ide. E pa izgleda da jedino na humani to ne pise. Doduse, tamo su bebironu davali Bebelac tako da smo bili u principu zbunjeni da li nastaviti sa Bebelacom ili uzeti nesto bolje. I svi kao kazu Humanu. E sad..mi mu dajemo pocetnih 70ml (60ml vode i dve merice mleka) medjutim smatramo da to nije dovoljno. Na nekom sajtu smo videli da se moze davati novorodjencetu u prvoj nedelji od 70-90ml! E kako sada doraditi jos tih 20ml? Koji je odnos vode i mleka? Kakva su vasa iskustva? Sto se tice dojenja, slabo ide posto se Sladjana porodila na carski rez i kao rekli su joj da ce joj mozda mleko naici nesto kasnije. Medjutim evo je ovog trenutka se pumpa Aventovom pumpom i - skoro nista. Potpuno su joj meke grudi, uvlace se bradavice. Uzeli smo vestacke bradavice, mali kao nesto vuce i kao ima tu nesto kolostruma ali ne dovoljno. Tako da cemo izgleda bataliti dojenje jer maltretiramo i njega i sebe jer on ocekuje nesto cega nema.
Hvala vam puno, sta da vam kazem!! Nas jedino buni to sto svuda kazu da ne dajemo koliko mi hocemo i da ne menjamo mleko dok ne kaze pedijatar! i jos jedno glupo pitanje novopecenih roditelja - on jede lepo, pa spava jedno sat i po, dva i onda place jer se upiskio/ukakio..presvucemo ga i sta onda? On je mrtav gladan, sisao bi sve zivo.. Evo bas ovog trenutka imamo taj slucaj - jeo je oko pola 10, lepo spavao i proplakao. Presvukli ga, on se samo upiskio. Samo sto smo ga presvukli trrrrrrrrrrrrrt i eto nama kake. zlatno zute. Posle toga je on gladan ne zna se. I eno, smuckao sam mu opet 60ml vode i dve merice mleka (sa vise cemo poceti od sutra) i jede kao sumanut. Jel to sve ok? Znaci napominjem da ne doji, jer Sladja mleka nema definitivno, bar ne jos uvek.
. Mozda mu je pretoplo, ne pretopljavajte ga.