Hvala vam drugarice moje!

odosmo mi sada da se pruzimo, dasa spava..pa oko 2-3 eto njega, eto nas..
pele evo i ja da se pridružim mamama...imaš forum Saveti o bebama...brzo se prešaltaj tamo.... baš pričamo o klopi,a bebani su nam različitog uzrasta...imaćeš više pomoći i više iskustva da pročitaš...
e sad ti vražji grčevi...moj sin ih je imao od početka, bio je količan...svi smo popadali,plakali sa njim,prvim 3 meseca je bio užas..neću da vas plašim,ali pripremite se, ako je Petar sad već plačljiv zbog stomaka,dobro se pripremite...ni Gabriel nije sisao, bili smo na formuli...obavezno mu dajte vodu,to je jaaaaaaaaaaaaaaako važno ako pije adaptirano mleko...i Espumisan kapi možete davati od 1o-og dana,tako smo i mi...u prvo vreme sam davala 25 kapi pre svakog obroka,pa kako sam videla da nema tako često grčeve,davala na svaki drugi obrok,i tako smanjivala...imaš i one slatke medice termofore...možeš naći u svakoj apoteci...to je gel u obliku mede,unutra imaš jednu ploču,kad tu ploču saviješ, taj gel se stvrdi,a meda postane topao,taj gel se kristalizuje...e onda preko benkice staviš na stomačić,pa onda pričvrstiš švedskom gaćom,i obučeš bebana...držaće toplotu oko 4o minuta,i grč će polako prestati...posle medu na 15 minuta staviš u kipeću vodu,onaj gel postane opet tečan, i kad se ohladi, može cela procedura iz početka...Gabrielu je mnogo pomoglo...a što se Humane tiče, mi smo isprobali skoro sve formule, i na kraju završili sa Humanom, i sad to pije, sada već dvojku,jel jedino od Humane nije imao grčeve...ali opet,to je toliko individualno...imaš Novalac AC,koji je baš izmišljen za količne bebe,to je pio odmah na početku i bilo je super,samo tog mlekca nije mogao da se najede, jel je dijetetski...odluka je na kraju na vama...za grčeve je dobro i lagano masiranje stomaka,i da ga stavite na noge ali na stomaku,da malo pritiska...
i moj sin je tražio da jede svakih 2 sata, nekad i na sat i po, i ja sam mu davala...uvek je popio samo onoliko, koliko je on osetio da mu je dovoljno....ako vidite, da je Petar ostao gladan posle 70ml, pobogu napravite više, ne mučite dete,znaće on kad mu je dosta...nisam ja videla da moje dete može da se prejede...ali opet, i to je individualno...samo prisluškujte šta vaše dete želi...i naoružajte se strpljenjem...i samo hrabro...a sad trkom na Savete za bebe...više niste trudni...