Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne secam se tacno koliko je moj jeo jer ga nisam odmah uobrocavala.Stalno je ruckao po malo ali cesce.U 3 sam ga uobrocila pa je jeo na 3h.Ja vam preporucujem da uzmete jednu svesku i da u njoj zapisujete koliko je i kad pojeo.I onda cete znati sta i kako.JA to i sad radim jer ne mogu da pamtim sta je i u koliko sati pojeo.Mnogo mi to znaci.
To od prilike ovako izgleda:
08.05.2008
06,00 150ml mleka
10,00 150ml mleka
12,00 20ml vode
14,00 160ml kasice
i tako ceo dan pisete sta je sve pojeo i popio.Za nedeljui dana cete imati jasniju sliku sta i kako sa malim;)
inace,ovo je tabela za starije dete:D,da ne pomislite da vas treba da jede 150ml;)

Pele, nije beba crevo da je prazna cim kaki! Ne brini!

Obucite ga isto kao i sebe, ni malo vise! Bebe ne podnose vrucinu, a toplije im je nego nama!

Ako mu das 90 ml (moje dete je toliko pilo sa mesec i po!!!!!!) pretovarices ga. Nema on osecaj za utoljenu glad na isti nacin kao mi. U krajnjoj liniji, promenite formulu. Imate ih na raspolaganju mnogo, mozda mu Humana ne odgovara. Dobri su Novolac, Aptamil, NAN....

Ne secam se tacno koliko je moj jeo jer ga nisam odmah uobrocavala.Stalno je ruckao po malo ali cesce.U 3 sam ga uobrocila pa je jeo na 3h.Ja vam preporucujem da uzmete jednu svesku i da u njoj zapisujete koliko je i kad pojeo.I onda cete znati sta i kako.JA to i sad radim jer ne mogu da pamtim sta je i u koliko sati pojeo.Mnogo mi to znaci.
To od prilike ovako izgleda:
08.05.2008
06,00 150ml mleka
10,00 150ml mleka
12,00 20ml vode
14,00 160ml kasice
i tako ceo dan pisete sta je sve pojeo i popio.Za nedeljui dana cete imati jasniju sliku sta i kako sa malim;)
inace,ovo je tabela za starije dete:D,da ne pomislite da vas treba da jede 150ml;)

Nikola je sisao na pocetku, tu je glavna razlika. Bebe na formuli ne reaguju isto. JA se dobro secam - pila je po 60 ml, i to ko ajkula i malo sisala pre toga ali je to bila neznatna kolicina.

Dnevnik obavezno vodite jer cete se pogubiti - u koliko sati, koliko, ja sam pisala i koliko je puta kakila...posle sam pocela da pamtim.

Mirabel,beba je tek rodjena i naravno da ce se buditi nocu da rucka.Ne moze ostaviti tek rodjeno dete da ne jede celu noc.To nije dobro.Mora da ima makar jedan nocni podoj!

Ne, Espi, NE SME SE BUDITI AKO SE SAMA NE PROBUDI osim ako je rodjena sa manje od 3kg. Nocu sama odredjuje svoj ritam, a danju je budis. Retko koja spava celu noc, ali je taj sam uzasno vazan za rast i razvoj i ne sme se prekidati. Znaju oni kad su gladni. To rekli svi doktori, nisam izmislila. Ja sam je budila jer je imala 2600gr, ali nije jela pa sam odustala, ionako se sama budila na 3-4 sata.

Ma nisam ni ja mog budila,budio se sam.A sve mi se cini da ce i njihov - barem po ovome sto covek pise
A sto se tice davanja mleka dok spava - to nije budjenje. Moj sin i dan danas pije mlekce dok spava i uopste se ne budi.Ja ga uzmem u narucje,stavim cuclu pored usana i sapnem mu na uvo:sikica sine i on momentalno otvori usta popije mlekce i idalje spava - ne budi se.O tome ti pricam.

Ma nisam ni ja mog budila,budio se sam.A sve mi se cini da ce i njihov - barem po ovome sto covek pise
A sto se tice davanja mleka dok spava - to nije budjenje. Moj sin i dan danas pije mlekce dok spava i uopste se ne budi.Ja ga uzmem u narucje,stavim cuclu pored usana i sapnem mu na uvo:sikica sine i on momentalno otvori usta popije mlekce i idalje spava - ne budi se.O tome ti pricam.

Moja se budila...i nije pila. Na mamu: ni ja ne mogu nista u usta da stavim tek probudjena. Nisam htela da je mucim vise, ako lepo spava, ma SUPER! Budice se sam, jeste bice gladan, ali nek nocu on odluci, a danju ga kljuka ko gusku :).

Hvala vam drugarice moje! :D odosmo mi sada da se pruzimo, dasa spava..pa oko 2-3 eto njega, eto nas..

pele evo i ja da se pridružim mamama...imaš forum Saveti o bebama...brzo se prešaltaj tamo.... baš pričamo o klopi,a bebani su nam različitog uzrasta...imaćeš više pomoći i više iskustva da pročitaš...
e sad ti vražji grčevi...moj sin ih je imao od početka, bio je količan...svi smo popadali,plakali sa njim,prvim 3 meseca je bio užas..neću da vas plašim,ali pripremite se, ako je Petar sad već plačljiv zbog stomaka,dobro se pripremite...ni Gabriel nije sisao, bili smo na formuli...obavezno mu dajte vodu,to je jaaaaaaaaaaaaaaako važno ako pije adaptirano mleko...i Espumisan kapi možete davati od 1o-og dana,tako smo i mi...u prvo vreme sam davala 25 kapi pre svakog obroka,pa kako sam videla da nema tako često grčeve,davala na svaki drugi obrok,i tako smanjivala...imaš i one slatke medice termofore...možeš naći u svakoj apoteci...to je gel u obliku mede,unutra imaš jednu ploču,kad tu ploču saviješ, taj gel se stvrdi,a meda postane topao,taj gel se kristalizuje...e onda preko benkice staviš na stomačić,pa onda pričvrstiš švedskom gaćom,i obučeš bebana...držaće toplotu oko 4o minuta,i grč će polako prestati...posle medu na 15 minuta staviš u kipeću vodu,onaj gel postane opet tečan, i kad se ohladi, može cela procedura iz početka...Gabrielu je mnogo pomoglo...a što se Humane tiče, mi smo isprobali skoro sve formule, i na kraju završili sa Humanom, i sad to pije, sada već dvojku,jel jedino od Humane nije imao grčeve...ali opet,to je toliko individualno...imaš Novalac AC,koji je baš izmišljen za količne bebe,to je pio odmah na početku i bilo je super,samo tog mlekca nije mogao da se najede, jel je dijetetski...odluka je na kraju na vama...za grčeve je dobro i lagano masiranje stomaka,i da ga stavite na noge ali na stomaku,da malo pritiska...
i moj sin je tražio da jede svakih 2 sata, nekad i na sat i po, i ja sam mu davala...uvek je popio samo onoliko, koliko je on osetio da mu je dovoljno....ako vidite, da je Petar ostao gladan posle 70ml, pobogu napravite više, ne mučite dete,znaće on kad mu je dosta...nisam ja videla da moje dete može da se prejede...ali opet, i to je individualno...samo prisluškujte šta vaše dete želi...i naoružajte se strpljenjem...i samo hrabro...a sad trkom na Savete za bebe...više niste trudni...

da se javim da se odjavljujem iz statusa trudnjace i prelazim na savete o bebama :). Kako je bilo- bzvz totalno, ali kao i svi, samo mogu da kazem sada je to iza nas i srecni smo da smo kod kuce ;) posle dve nedelje provedene u bolnici u iscekivanju da se dogodi i oporavku nakon porodjaja.

da se javim da se odjavljujem iz statusa trudnjace i prelazim na savete o bebama :). Kako je bilo- bzvz totalno, ali kao i svi, samo mogu da kazem sada je to iza nas i srecni smo da smo kod kuce ;) posle dve nedelje provedene u bolnici u iscekivanju da se dogodi i oporavku nakon porodjaja.

čestitke:vatromet:
koje ime ste dali bebici?...kilaža,dužina?...ajde vidimo se na savetima za bebe,pa nam ispričaj sve sve sve...:klap:

Treba mi mala pomoc! Ovako stvari stoje: uradila sam test za utvrdjivanje trudnoce i bio je negativan:sad2:, al sad nesto razmisljam, uzimam hormon, progesteron, da li on moze da utice da test bude lazno negativan:think:? Poksala sam da nadjem nesto o tim testovima na netu al sam samo upala na neke forume na kojima zene pisu svoja iskustva...Pa ako neko zna neku konkretnu adresu ili je imao ovakav slucaj pisite:bye:
Znam da mogu da uradim test iz krvi al bi sacekala jos koji dan za to al volela bi da otlonim ovu nedoumicu:dash: Inace test sam uradila 10dana po mogucem zacecu-mislim da nisam poranila:dontunderstand:

Treba mi mala pomoc! Ovako stvari stoje: uradila sam test za utvrdjivanje trudnoce i bio je negativan:sad2:, al sad nesto razmisljam, uzimam hormon, progesteron, da li on moze da utice da test bude lazno negativan:think:? Poksala sam da nadjem nesto o tim testovima na netu al sam samo upala na neke forume na kojima zene pisu svoja iskustva...Pa ako neko zna neku konkretnu adresu ili je imao ovakav slucaj pisite:bye:
Znam da mogu da uradim test iz krvi al bi sacekala jos koji dan za to al volela bi da otlonim ovu nedoumicu:dash: Inace test sam uradila 10dana po mogucem zacecu-mislim da nisam poranila:dontunderstand:
izvadi krv,to je 100% sigurno;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back