Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја као да имам два стуба уместо ногу! Толико су надувене да не знам шта да радим:-(
Треба издржати још месец и по дана!
До пре месец дана сам баш уживала у трудноћи, а ово сад.....

Ja se nisam javljala 100 godina...nije mi radio internet.....
U međuvremenu se svasta izdesavalo, bila sam dva puta u bolnici, tamo sam vidjela i cula svasta i vratila se istraumirana. Imala problema sa pritiskom i sada moram da ga mjerim svaki dan i da pijem tablete, jedem neslano, itd....a tako mi se ludacki jede pica i tako jos neka jela koja ne mogu bez soli....:(
Inace me strasno bole ledja, vec dva dana se klatim kao zvono kad hodam, kao baba sam i to ona od 93 i vise.......
Tamara, vidim da i tebe nije bilo odavno, javi se ako mozes.
Pozdrav za sve ostale, cuvajte se.... :)

Cuvaj se rosarium.Strogo vodi racina i ravnaj se prema uputama lekara.Nemoj da padnes u iskusenje "ma da uzmem samo malo,sta ce mi biti".Doktori su ti sigurno objasnili zbog cega moras da se pazis(preeklampsija,eklampsija..),tako da pamet u glavu,zdravu hranu u usta :).
Ovo vazi za sve trudnice,vodite racina o pritisku.Sad je vreme krkanluka,ali sve umereno.
Veliki poljubac svim buducim mamama!

Ја као да имам два стуба уместо ногу! Толико су надувене да не знам шта да радим:-(
Треба издржати још месец и по дана!
До пре месец дана сам баш уживала у трудноћи, а ово сад.....

Mirka, mogu da ti kažem da imaš sreće.. još dva meseca... Ja sam tek na polovini :)

Pozdrav zenske! Pratim ovaj forum od pocetka trudnoce,al evo tek sad sam olucila da vam se prikljucim. Inace,ja sam u 21. nedelji,za sad je sve ok,i konacno sam pocela da se osecam kao prava trudnjaca-ne mogu da udjem u staru garderobu,farmerke "kopcam" sa lastisom,i ponosno "trtim" stomacic kad izadjem..... Eto,volela malo i ja cujem neke savete,podelimo iskustva,ubijem vreme.... Oduzih,pozz

Ја сад мало кукам, али проћиће то брзо. Бар је мени досадашња трудноћа брзо прошла, а ево сада смо почели да припремамо ствари за бебца, па ми брже пролазе дани...

Rosarium,strogo pazi na savete lekara, kada sam rodila drugo dete do mene je ležala mlada ženica koju su porodili sa gornjim pritiskom 160, i ta lekarka koja ju je porodila je sutradan dolazila od kuće tri puta da je obiđe, a nije neka mlada lekarka bez iskustva u pitanju, sigrno nije za džabe posle 24-satnog dežurstva dolazila da je proveri....
Mirka, noge moraš da trpiš, meni se to javilo još u prvoj trudnoći i od tada mi otiču noge uvek kada je vruće - nisu mi ostale strije, kilažu sam dovela u prvobitno stanje, ali ovo ostalo..

Cao devojke, evo mene posle duzeg vremena.. Usla sam u 38. nedelju i kakav sam baxuz juce dobijem temperaturu, nisam znala gde se nalazim, a taman sam se oporavila od onih groznih par dana u bolnici... Danas sam malo bolje i nemam temperaturu osim sto mi cure sinusi uzasno, al na to sam navikla... Rosarium cuvaj se, ako se dobro secam i tebi je ostalo jos malo vremena... A sto se Tamare tice, mislim da ona nema net kuci vec samo na poslu pa da sada nije u mogucnosti da se javi... kisssiiic

Sta su to double i triple test,i kada se rade? Meni moj dr. to nije pominjao,niti sam cula od drugih trudnica ovde da ih je neka radila (inace sam iz unutrasnjosti) ?! Do sada sam isla cetiri puta na uz (4D),vadila krv,mokracu,briseve...i sve je ok,sem malog broja baterija u mokraci,al to se sredilo. Da li sama da trazim jos neke preglede,analize......?

Cuvamo se, cuvamo, jedemo samo neslano, jos cu se i navici na apsolutno neslana jela.
Tegobe dolaze i prolaze, najnovija je ta sto me boli nisko u krstima ili da izvinite jos malo nize. Danas pitam doktora sta mi je, jer hodam kao da igram tvist, i on mi kaze kosti se razdvajaju, tako da cu morati da se gegam do kraja, jer slabo sta moze da pomogne. A kraj je stvarno tu, 18 februar, + - , mada kazu da muska djeca imaju obicaj da prikasne, tako da je prije +.
Amos, bolnice su stvarno uzasne, sta sve vidis i cujes tamo, pa to je strahota. Jos ako su ti cimerke kao sto su meni bile posljednji put :shock::shock::shock:

Bas mi je krivo sto nista za Tamaricu ne mozemo znati :( Nadam se da je dobro :)

Cuvamo se, cuvamo, jedemo samo neslano, jos cu se i navici na apsolutno neslana jela.
Tegobe dolaze i prolaze, najnovija je ta sto me boli nisko u krstima ili da izvinite jos malo nize. Danas pitam doktora sta mi je, jer hodam kao da igram tvist, i on mi kaze kosti se razdvajaju, tako da cu morati da se gegam do kraja, jer slabo sta moze da pomogne. A kraj je stvarno tu, 18 februar, + - , mada kazu da muska djeca imaju obicaj da prikasne, tako da je prije +.
Amos, bolnice su stvarno uzasne, sta sve vidis i cujes tamo, pa to je strahota. Jos ako su ti cimerke kao sto su meni bile posljednji put :shock::shock::shock:

Bas mi je krivo sto nista za Tamaricu ne mozemo znati :( Nadam se da je dobro :)

Zasto mi to ovde niko ne pominje??!!! Posto sam u 21 nedelji,jel kasno sad za to? Meni je dr na uz u 3 mesecu merio bebine organe,i debljinu vrata,ili tako nesto,i bilo je ok. Ovde sam citala da to merenje vrata ima funkciju slicnu amniocentezi (mozda nisam pravilno napisala),tj. da se i na taj nacin mogu otkriti neke promene i videti da li je sve uredu? Inace,do sad mi je trudnoca ok,najnormalnije zivim,radim,izlazim,jedino sto sam pre dve nedelje zakacila neku prehladu,imala sam temperaturu tri dana,ali sam se izlecila.... Da napomenem da mi je dr jaaako dobar,i u ovom kraju vazi za jednog od najboljih,imam veliko poverenje u njega,poradjao je moju mamu,a sad zdnjih godina i moje drugarice,i stvarno za njega samo reci hvale!!! Ali na forumu sam toliko nekih,meni novih,stvari cula,da sad ne znam sta da mislim!? Mozda gresim,al cini mi se da je dosta vas iz BG a,i nekako sve ste,manje vise,bile na istim pregledima,radile neke analize i testove,koje ovde skoro niko ne pominje!?

Zasto mi to ovde niko ne pominje??!!! Posto sam u 21 nedelji,jel kasno sad za to? Meni je dr na uz u 3 mesecu merio bebine organe,i debljinu vrata,ili tako nesto,i bilo je ok. Ovde sam citala da to merenje vrata ima funkciju slicnu amniocentezi (mozda nisam pravilno napisala),tj. da se i na taj nacin mogu otkriti neke promene i videti da li je sve uredu? Inace,do sad mi je trudnoca ok,najnormalnije zivim,radim,izlazim,jedino sto sam pre dve nedelje zakacila neku prehladu,imala sam temperaturu tri dana,ali sam se izlecila.... Da napomenem da mi je dr jaaako dobar,i u ovom kraju vazi za jednog od najboljih,imam veliko poverenje u njega,poradjao je moju mamu,a sad zdnjih godina i moje drugarice,i stvarno za njega samo reci hvale!!! Ali na forumu sam toliko nekih,meni novih,stvari cula,da sad ne znam sta da mislim!? Mozda gresim,al cini mi se da je dosta vas iz BG a,i nekako sve ste,manje vise,bile na istim pregledima,radile neke analize i testove,koje ovde skoro niko ne pominje!?

Kao što neko reče, google je čudo.. Nije kasno ali idi odmah, triple test može da se radi do 22. nedelje.
Sve je u redu što ti veruješ doktoru ali sam se na ličnom primeru uverila kako ti "dobri stari doktori" slabo prate savremene medicinske tokove, pa zaborave da je bolje sprečiti nego lečiti... Idi ti lepo kod nekog drugog lekara a imaš još vremena za triple test... Doduše, ne znam koliko imaš godina, ovi testovi se uglavnom preporučuju trudnicama preko 30 godina..

Cao Hipotenuza, vidjela sam slike, sinak ti je totalni slatkis, i muzu sam pokazala, pa se i on raznjezio :D

Ja biti veri uzbudjena, moj malisa toliko skakuce po stomaku i tako sam se navikla na taj osjecaj, pa mi jos nije jasno kako ce to da izgleda kada izadje odatle :):shock:

Kako tebi ide u ulozi mame?

ma super. sad je mnogo lakse nego na pocetku! sad smo pravi tim
videces kad se rodi da ce prvo vreme zauzimati iste poze u krevetu kao sto je bio u stomaku i imace slicne pokrete :lol:
i moj se mrdao kao blesav, mislila sam taj nikad ne spava a kad se rodio videla sam da se ustvari tako zivahno rita u snu!
e ti udarci su jedino sto mi nedostaje u vezi trudnoce :razz:

a sto se tice decaka i prvog deteta koje po statistici stize sa zakasnjenjem - ne uzdaj se u statistiku mene je moj iznenadio u 39 bez ikakvog povoda ili nagovestenja :D Nismo bili kupili ni krevetic, ni kolica, nista, bili potpuno nespremni.:shock:

A sta je sa Tamarom?

Hipotenuzo sinak ti je fantastican, sva sam se istopila!
I hajde malo da vas gnjavim, ja bivsa trudnica:): Da vam noge ne bi oticale morate da izbacite so iz ishrane. Meni nisu oticale noge ni u prvoj ni u drugoj trudnoci ali ja jedem zaista neslanu hranu. Znam vi cete sada reci da je to bezukusno, takve reakcije stalno cujem od svojih ukucana, jer moraju da dosoljavaju ono sto ja spremam, ali ja vas uveravam da je to jedini nacin, a i samo tako cete osetiti pravi ukus hrane a ne samo so. So vezuje vodu koja se onda gomila u vasem telu i vi naticete. Necu vise da vas gnjavim, obecavam:oops::)

Snezo,ne sekiraj se nista,ako ti je 4D bio ok ne trebaju ti osale analize,ja sam isto kao ti iznela celu trudnocu i osim analize krvi i urina pored UZ nisam radila jer mi je doktor rekao da se na 4D sve vidi.Slusaj doktora,ako imas poverenja u njega ,opusti se i uzivaj u trudnoci

Drage trudnice, meni je dr u 29. nedelji konstatovala slabe kontrakcije i rekla da sam otvorena pola prsta. Prepisala mi je GYNIPRAL protiv kontrakcija, ali je rekla da nije nista opasno. Ipak sam zabrinuta jer sta ako beba odluci da izadje ovako rano? Da li je neko bio u slicnoj situaciji?

Hipotenuzo, zar vec ima pet meseci, jao kako vreme brzo prolazi...Bas mi je drago sto uzivas u svom bebironu i mi cemo uskoro.. A i ja sam totalno nespremna, ustvari imam krevetac posto sam ga dobila na poklon.
Zlatna koko, to si skroz u pravu za so, mada je ja ni ranije nisam jela, a evo meni su tek sada noge pocele malo da oticu, a to je vise sto bih ja sve da radim kao i do sada pa malo od umora, ali zato imam super pritisak (koji inace so izaziva), i dobro se osecam, u 38. sam nedelji...pooozzz

Imam i ja jedno pitanje... Možda je neko imao slična iskustva :-| Vec drugi put mi se desava da radim babyrapid test, on pokaže bledu rozu crtu, koja se ubrzo pomeri prema onoj kontrolnoj i stopi se s njom. Ne znam sta bi to trebalo da znači :confused: Tako je već dva puta...

Nema veze sto si nespremna jer kad pocnes da budes mama cinice ti se da si to bila od pamtiveka (sem kad prvih dana beba pocne da place i stuca u isto vreme u sred noci sa mokrom pelenom, odecom i gazom oko pupka, pruza ruke nece da saradjuje i da ih uvlaci u rukave a ti imas osecaj da ces da je slomis=totalna panika!;-) ). Vreme leti supersonicnom brzinom a svaki dan je prelep (pa i onaj najtezi sa urlanjem i neprospavanim nocima).
Meni se cinilo da mi u trudn. noge nisu mnogo otekle a kad sam se vratila s poirodjaja nisam mogla da verujem al su se istopile i stanjile ko 2 grancice :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back