Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svim trudnicama,u 17. sam nedelji trudnoce,ali sam asmaticar,pa kada su ceste vremenske promene,imam problema sa plucima. Isprimala sam mnogo injekcija,pa me zanima da li jos neka trudnica ima/imala slican problem kao ja u trudnoci? Puno se brinem za bebu. Da li ce se ta silna terapija odraziti na njeno zdravlje? Pored toga,imam kontrakcije zadnjeg zida materice. Ovo mi je prva trudnoca,jako se plasim,mada me moj ginekolog tesi da ce biti sve u redu. Molim Vas,dajte mi neki predlog kako da savladam te strahove i jos nesto uradim da poboljsam svoje zdravstveno stanje! PozZ

drage moje, nazalost, moram da se odjavim do daljneg... beba mi je umrla, jos ne znam tacno kada i jos je u meni i sto je najgore ja jos uvek imam simptome kao da je i dalje sve u redu... neverovatan i grozna osecaj.. mislim da je moja tiroidna zlezda kriva, ne znam, idem danas kod svoje lekarke.. nadam se samo da cu se sto pre oporaviti da mogu opet da ostanem trudna. ne zelim da vas plasim, sigurna sam da se meni zbog toga desilo i zelim vam svima puno srece sa bebicama. verovatno cu jos provirivati ovde, dok se ne odviknem, a u medjuvremenu samo ako neko zna da mi kaze koliko telu treba da se oporavi i ponovo zacne?

:-(:-(:-(:cry::cry::cry:

bojalina, ne predaj se. Snajka mog bivseg decka je imala slicne probleme i imala je tri spontana u roku od dve godine, pa je tek onda pocela da se leci i sada ima tri deteta, najmladje ima pet meseci, a prvo je rodila u 31. godini. Bice sve u redu, videces:):):), samo ti redovno posecuj svog lekara.

drage moje puno vam hvala na podrsci!!! neverovatno ali ja jos uvek ne krvarim a telo mi i dalje nije shvatilo sta se desilo tako da i dalje imam trudnicke simptome... za par dana imam zakazano kod doktroke ciscenje... nakon toga, bas kao sto predlazete, posete doktorki, zdrav zivot pa cim dobijem zeleno svetlo opet u akciju. ok sam mada smo i muz i ja shvatili da smo u stvari u nekoj vrsti depresije.. iako sam puna optimizma :) sta je tu je, idemo dalje :) a vi drage moje, kako ide, dokle ste stigle, kada ce bebe na svet??? zelim vam puno srece!

Бојалина,
јако ми је жао због бебе.
Моја другарица је, после два спонтана, родила дивног синчића, тако да могу само да ти кажем - не дај се и само позитивно размишљај. Биће све у реду!!!!

А, пошто већ питаш докле смо стигле.... ево овако:
ја сам у седмом месецу ( 31. недеља ), беба је мало ситнија и веома немирна, имама већ 15 кг вишка и гомилу стрија, надувене ноге (повремено ) и горушицу. Шта ће још бити до 18. марта - видећемо:-D

Cao devojke, evo mene posle par dana. Bojalina jako mi je zao, ali ne daj se bice sve ok i ja sam dugo pokusavala da dobijem bebu i desilo se kada smo se najmanje nadali. Tako da ce biti sve ok, znas i sama da je to danas masovna pojava, samo se ne predaj.
A ja sam vam devojke u utorak zavrsila u bolnici posto sam otisla na ctg i bilo mi je jako lose kada su me prikacili, ispostavi se da je kod bebe doslo do tahikardije i morala sam hitno da ostanem na posmatranju. Uradili su mi jos jedan ctg taj dan koji je takodje bio los, vadili krv milion puta, radili test na secer i hvala Bogu sutradan je sve bilo ok, svi nalazi dobri. Beba je super, mada su mislili da imam secer jer je dosta veca u odnosu na nedelju trudnoce, a ja nikako nisam mogla da im objasnim da su u mojoj porodici sve bebe krupne, na kraju su to uvideli kada je dosao rezultat.
Sto se tice uslova u frontu, pa srednje zalosno, vise zalosno ali sta da se radi...Bas sam se raspisala.... ljubim vas...pozzzdrav8)

Drage dame, evo mene opet. Pita moja drugarica u kojoj laboratoriji je najpovoljnije da joj urade beta Hcg test i odredjivanje krvne grupe. Izgleda da ce biti jos jeden bebe u komsiluku :)
P. S. Srecna Nova godina! Puno zdravlja, a naravno i lepih, zdravih i pametnih bebica!:-D

hvala vam puno! bas je grozno tesko, neverovatno.. da je sve u redu bila bih u 13 nedelji a tako sam zeljno cekala 14 i izlazak iz rizicnog perioda... taman kada sam se malo opustila baaam.. verovatno je bolje tako.. tih 6 meseci mi se cini tako duuugo sada, ja bih najvise volela kada bih smela odmah da ostanem.. znam da ne sme.. a i ko zna koliko ce mom telu trebati da zacne.. na ovu bebicu sam cekala 2 godine.. a vec mi je 30... hvala vam jos jednom na razumevanju i pisemo se nadam se sto skorije! uzivajte! svraticu ja jos ovde..

Bojalina i meni se desilo isto ali u sestoj nedelji . Prezivela sam ali Bogami znam kako ti je jer je proslo samo mesec dana i jos mi je sveze. Ne daj se , budi jaka i ne krivi nikog i nista zbog toga ( citala sam da mislis da je stitnjaca kriva) . To se jednostavno desi . Zao mi je mozes samo misliti kako . Ali imacemo mi uskoro po jednu princezu ;-) pozdrav

Drage dame, evo mene opet. Pita moja drugarica u kojoj laboratoriji je najpovoljnije da joj urade beta Hcg test i odredjivanje krvne grupe. Izgleda da ce biti jos jeden bebe u komsiluku :)
P. S. Srecna Nova godina! Puno zdravlja, a naravno i lepih, zdravih i pametnih bebica!:-D
ja sam radila u Konzilijumu, Svetog Save ..ne secam se koji br.

Cao,

Eto, nakon silnog pisanja iz perspektive nekoga ko bi nacelno zelio da bude trudan jednoga dana, prebacujem se na pravu stranu!
Danas sam usla u 7 nedjelju. Nazalost, iza mene je ruzno iskustvo od proslog mjeseca, kada sam u 5 nedjelji izgubila trudnocu koja se navodno nije uspjela dovuci do materice... Ma, katastrofa. Da vam ne pricam o parama datin na testove koji pokazuju blijedu crtu koju samo ja i muz vidimo, pa hcg krvi koji pokaze neki bijedan rezultat i zbuni sve oko sebe.

I nadju mi hlamidiju koju ja lijecila dovicinima i pazila da ne zatrudnim. No, desiilo se i moj dr. kaze da u tomenema nista strasno. Dovicini nisu mogli tako rano da nam naskode, a daje nam rok do sutra da budemo dobri i ostanemo u redu, pu, pu, pu... Sutra radim hcg, a u ponedeljak ultra zvuk.

Na prolosm ultrazvuku je nadjen jedan mali mjesak velicine bibera 5.6 mm.
Tako ceste kontrole sad prolazim u pocetku zbog onog proslog haosa.
Nikome jos nije objavlejno, znamo muz, ja i doktor.

Prosli put smo na prvi najmanji znak da sam mozda trudna alarmirali roditelje i bliznje, a onda morali da demantujemo :( Katastrofa. Zato sada - pametno i polako!

Bas mi kaze muz - E, 'ajde da kupimo deset kucnih testova da se izivljavas i gledas dvije postene crtice. A kako sam prvi put ugledala crtice, to je jos duza prica i vidjecu da je pricam kasnije. Elem, ja sam u klubu trudnica! :)

Hvala!
A sto se tice ustanovljivanja trudnoce!
Bili smo na odmoru za praznike. I meni kasni, ali sam bila UVJERENA da ej to zbog poremecaja hormona i ni u jednom trenu nisam ni posumnjala ne trudnocu. I kad je vec 7 dana kasnilo, ja kupim neki testic tamosnji, ali, opet uvjerena da je negativan 100%... I uradim ja i ostavim test da se pokaze, a ja ovamo presvlacim pidzamu, spremam pastu n acetkicu, ma ni ne slutim.
I nakon onih mojih blijedih crtica pojavi se napokon ona kontrolna jedna i dok sam se ja okrenula tu stoji druga - jasna, glasna, crvena, velika, debela!
Iskacem iz kupatila i prenerazena budim muza rijecima "Meni ovo pokazuje trudnocu!"... On se nije ni rasanio... I posto smo pouceni proslim iskustvom, rijesimo da ne dizemo frku, nego polako, dok stignemo u drzavu svoju. U medjuvremenu svratimo u Hrvatsku i ja tamo kupim jos jedan test - ko velim, mozda je onaj los.
Iduceg jutra i ovaj ima dvije debele crtice i ja zakazujem pregled kod dr...

Eto. I sve bi bilo slatko da ja nisam, nemajuci pojma da sam trudna: Plivala u 17stepeni vode, pocrvenila na najgorem suncu (jer je tamo sad ljeto), vozila planinski bike uzbrdo dok mi misici nisu otekli i nizbrdo po kozijem kanalu i skakaonicama, padala i lomatala se, vozila se u zabavnom parku na svim onim spravaam koje su STROGO zabranjene trudnicama itd...
Ma, zar ima nesto sto nakon svega toga moze da naskodi mom malom biberu za koji vjerujem da je vec postao grasak :) A do iduceg ultra zvuka - 11-13mm - skoro pasuljcic!

danas sam radila double test.
u chekaonici 40 zzena, trudnica, svih gabarita, chekaju na UZ....
a pola od njih povelo muzzeve, koji su zauzeli mahom onih jadnih 12 stolica u chekaonici i chitaju novine...
muchne zzene samo prevrnu ochima i padnu...

kad sam podviknula, "ustajte konji..."

uf. pobesnela sam.

Ja stvarno razumijem da zelis da te muz prati - ali onda neka ceka u kolima ili neka stoji...
Ja idem kod ginekologa gdej imas 2 stolice u cekaonici. I sada treba jednu da zauzmem ja, drugu moj muz. Stavrno... Znas kako se zalimo da trudnicam ane ustaju u autobusu. Ali u cekaonici za TRUDNICE?!

Strasno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back