Hvala!
A sto se tice ustanovljivanja trudnoce!
Bili smo na odmoru za praznike. I meni kasni, ali sam bila UVJERENA da ej to zbog poremecaja hormona i ni u jednom trenu nisam ni posumnjala ne trudnocu. I kad je vec 7 dana kasnilo, ja kupim neki testic tamosnji, ali, opet uvjerena da je negativan 100%... I uradim ja i ostavim test da se pokaze, a ja ovamo presvlacim pidzamu, spremam pastu n acetkicu, ma ni ne slutim.
I nakon onih mojih blijedih crtica pojavi se napokon ona kontrolna jedna i dok sam se ja okrenula tu stoji druga - jasna, glasna, crvena, velika, debela!
Iskacem iz kupatila i prenerazena budim muza rijecima "Meni ovo pokazuje trudnocu!"... On se nije ni rasanio... I posto smo pouceni proslim iskustvom, rijesimo da ne dizemo frku, nego polako, dok stignemo u drzavu svoju. U medjuvremenu svratimo u Hrvatsku i ja tamo kupim jos jedan test - ko velim, mozda je onaj los.
Iduceg jutra i ovaj ima dvije debele crtice i ja zakazujem pregled kod dr...
Eto. I sve bi bilo slatko da ja nisam, nemajuci pojma da sam trudna: Plivala u 17stepeni vode, pocrvenila na najgorem suncu (jer je tamo sad ljeto), vozila planinski bike uzbrdo dok mi misici nisu otekli i nizbrdo po kozijem kanalu i skakaonicama, padala i lomatala se, vozila se u zabavnom parku na svim onim spravaam koje su STROGO zabranjene trudnicama itd...
Ma, zar ima nesto sto nakon svega toga moze da naskodi mom malom biberu za koji vjerujem da je vec postao grasak

A do iduceg ultra zvuka - 11-13mm - skoro pasuljcic!