Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cao drage moje, posto sam ja novopecena trudnjacha, plese podelite svoje iskustvo sa mnom i recite mi da li je zabrinjavajuce sto imam bolove nalik menstrulanim u stomaku, jajnicima. Natecena sam kao bundeva a sad sam u 7. nedelji, cekam da mi dr. dodje sa odmora pa idem na prvi pregled i UZ. Posto moram da cekam jos 10 dana, vec sam poluluda od nestrpljenja i moram priznati zabrinutosti, te ne znam da li da ipak odem ranije na pregled??? Ti bolovi nisu previse jaki, ali umem i nocu da ih osetim, probude me, srecom nema nikakvog krvarenja...A bas mirujem, nije mi ni do kakve aktivnosti , samo bi da se ususkami i pravim gnezdo:::))) pomagajte

cao drage moje, posto sam ja novopecena trudnjacha, plese podelite svoje iskustvo sa mnom i recite mi da li je zabrinjavajuce sto imam bolove nalik menstrulanim u stomaku, jajnicima. Natecena sam kao bundeva a sad sam u 7. nedelji, cekam da mi dr. dodje sa odmora pa idem na prvi pregled i UZ. Posto moram da cekam jos 10 dana, vec sam poluluda od nestrpljenja i moram priznati zabrinutosti, te ne znam da li da ipak odem ranije na pregled??? Ti bolovi nisu previse jaki, ali umem i nocu da ih osetim, probude me, srecom nema nikakvog krvarenja...A bas mirujem, nije mi ni do kakve aktivnosti , samo bi da se ususkami i pravim gnezdo:::))) pomagajte
ja sam imala identichne bolove u identichnoj nedelji...
trajali su sveukupno 10 dana... i manje...
bila sam se prilichno uspanichila, s obzirom da su me uhvatili dok sam bila na putu u inostranstvu, gde su me u toku noci u hotelskoj sobi, probudili...

nakon sto sam zvala doktorku, rekla mi je da je to normalno...
ali opet, ako nisi sigurna, ako mislish da su ti bolovi jaki, idi kod doktora.

Bah... Mene i sad nekad onako cepne preko donjeg stomaka. Do prije nekih 15 dana me je boljelo vise puta dnevno, a sada mozda jednom da me zigne i to je to. Mislim da nastaju uslijed sirenja materice.

Imam pitanje... MOzda je glupo, ali... Kako se racuna koji si mjesec.
Ako sam ja sada 10 sedmica, npr - to je puna dva mjeseca i jos dvije sedmice preko - znaci sredina treceg mjeseca, jel'?
Ja sam zbunjena nekim informacijama da se to ne racuna tako...

A ja bas ponosna da budem III mjesec. A muz mi jos kaze da ce mi on poceti brojati prvi mjesec kada vidi stomak. Sada - nista! Niko me en ubraja u trudne... Moja poznanica je u II mj imala stomacic ihaha!

Не можеш да рачунаш да месец има 4 недеље јер има увек 2-3 дана више, али свакако си ушла у трећи месец:grin:

Иначе, пошто је трудноћа 40 недеља, онда се рачуна да траје 10 лунарних месеци (То су месеци од 4 недеље)

Hvala!:)
Ma, na jednom drugom forumu me zena ubjedjivala da sam tek usla u II.. :(
No, nebitno.

Posto nisam sigurna kako funkcionise racunam jednu sedmicu vise... Tj kao da mi mjesec traje oko 4.5-5 sedmica... Imam izbora? Ne!

U svakom slucaju - ja sam u III! He, he, he!

Evo devojke da vam se javim na brzinu i napišem zašto me tako dugo nije bilo. Provela sam 20 dana u bolnici. 19.januara mi je pukao vodenjak ali ne potpuno nego visoko prsnuće, i to je tako curkalo danima. Istog dana sam primljena u bolnicu (Gradsku) i tamo bila do 07.februara.Ležala sam u bolnici i čekala da mi izazivaju porođaj. Nekom drugom prilikom ću vam pisati kroz šta sam sve prošla. 30.januara su mi najzad počeli sa izazivanjem porođaja i 31. sam se porodila i dobila jednu lepu devojčicu.Beba ja zbog vodenjaka morala u inkubator, onda smo zaradili i žuticu i imala je neke bakterije pa smo ostali u bolnici još 7 dana. Sada smo kući, ali imamo grčiće po ceo dan i noć tako da ne dižem glavu od nje i ne spavam uopšte. Kada budemo malo bolje pisaću vam više.
Puno pozdrava za Rosarium (pazi na pritisak, svašta sam se nagledala u bolnici), Molly Bloom, Amos, Hipotenuzu i ostale trudnice.

Tamara!!!!

Prvo da ti kazem da ti cestitam na tvojoj bebici i da mi je strasno zao sto si morala proci kroz sve to. Dosta je samo lezati u bolnici, a ne jos sa raznoraznim tegobama i problemima :-( . Drago mi je da si kod kuce i nadam se da ces se i ti i beba super brzo oporaviti. Bas sam mislila na tebe, ali sam nesto tvoje nejavljanje povezala sa lack of internet connection, mada sam znala da ti je termin stigao. Uf, samo kad je sve proslo.....

Ja sam jos uvijek around i mozda uskoro samo nestanem kao i ti na neko vrijeme....

Puno pozdrava, drzi se. Ljubi malu slatkicu!!!!

:):):)ЧЕСТИТАМО, ТАМАРА!!!!!!!!!!!!!!!

Жао ми је што си се намучила, али битно је да сте сада обе добро и да сте код куће.

Него, како се зове тај слаткиш?

Čestitam Tamara!!!
inače, prošla si slično kao ja pri prvom porođaju, samo što se to meni desilo 3 nedelje pre termina, ali sam već bila u 9.tom mesecu, pa su me porodili u sledeća 24 sata od tog visokog prsnuća..

Jao,sva sam se raznezila!!!! Kako je sladak bebiron,presladak!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D Ja sam saznala da nosim decaka,ili sto bi moj dr rekao,"cika kureta"! Tako,prvo pa musko,a ja sve nesto mislila da je devojcica,al..... To valjda zato sto mnoooogoooo volim devojcice,i sto se u svakoj radji zalepim za haljinice,suknjice,majcice,i sto su stvari taaako slaaatkeee...... ;);) Cestitam dragim mamama!!!!!

interesuje me,jel ok sto ja tako malo vise radim kucne poslove,a peti mesec sam???? Mozda zvuci glupo,al eto,zanima me,da ne preterujem?? Ja sam poprilicna picajzla,i nemam mira ,niti mogu da sedim dok sve nije u savrsenom redu-cisto,oprano,raspremljeno,i slozeno u milimetar!! To je moja boljka od kad znam za sebe,svesna sam da preterujem,ali to je prosto jace od mene:shock::shock::shock: A ako i neko drugi to uradi umesto mene,npr, svekrva kad dodje,mm,ili njegova sestra... to nije to dok ja ne "prepravim",i onda sam mirna:evil: MM me zeza da ako i ova cetiri meseca mislim tako da radim,i da se sa stomakom do zuba zavlacim po kupatilu,i po svim coskovima,da glancam,najbolje da se preselim u neki nenamesten stan,gde nece imati sta da se radi,i da kad se porodim,unajmimo dve spremacice,i jednu bebisiterku koja ce paziti bebija dok ja nadgledam ove dve:oops::oops::oops: Oduzih,al ja tako,sad nesto razmisljam,posto sam u prizemlju uradila generalku,da napravim pauzu,pa cu sprat...Jel ima jos neka "bolesnica" ovde poput mene???:wink::wink:

Јао, још један бебирон!

ЧЕСТИТАМО!!!!!:D:D:D

Чини ми се да је неко време било затишје....

@снежа
Не мораш баш да претерујеш са кућним пословима или их бар распореди....мислим не мора ваљда све да се среди у истом дану. И ја сам летела свуда у петом месецу, али ево сада у осмом не могу. Стомак је већ велик, ноге се надувају и сва сам трапава....а и нешто ми је лепо да мало ленчарим8)8)8)

Ja bas razmisljam... Imacu veliki stomak n aljeto. Zivim na moru, svi moji ce da se kupaju... I ja cu! Apsolutno.
Ljeti necu raditi pa cu ici ujutro na plazu i to van grada da se malo nakvasim u cistoj vodi. Muz mi i onako ima posao u kolima, stalno cirkulise, moze da me odbaci i posle pokupi sa plaze.

Zapravo, mada sam se ranije samo tog perioda plasila - sada mu se radujem. Necu raditi od sredine Juna do porodjaja sto je skoro tri mjeseca, ali tokom vrelog ljeta, bas ne bih mogla da radim...

A kucni poslovi. Hm, vidjecemo, vidjecemo... Ne bih voljela da zavisim od necije pomoci, mada - ako se mora.

Cestitke za novog bebca, stvarno je predivan i presladak.
Dobrodosao decko mali!

Čestitam Dubanasta tupaja. I ti si poranila, odnosno tvoj beberonac. Nadam se da ste dobro.I ja imam kući jednog takvog kosijanera. Poslaću vam slike prvom prilikom.

Rosarium budi spremna već sada jer nikad se ne zna kad porođaj moze da krene pa da se ne iznenadiš kao ja. Videćeš brzo će sve proći i onda nastaju slatke muke sa bebicom. Verovatno jedva čekaš da je upoznaš. Često sam mislila na sve vas dok sam bila u bolnici i pitala se da li se neka porodila u međuvremenu.

Mi smo dobro, grčići su se malo smirili ali se budimo na svakih 2.5 sata noću. Za sada svi dezuramo oko nje, ali videćemo šta ćemo kada tata počne da radi.

e pa Tamara ziveliii (bolje reci zivelEEEE)!! pa kako ti se zove cerka :heart:? odmah da postavis i ti slike da pokazem Folku.
uh, uh,kakvu ste avanturu imale! sva sreca pa je to za vama.
eh grcevi ce sad jedno vreme biti vas zivotni saputnik, tu nema pomoci (mi i dalje noci provodimo boreci se s njima :( , sva sreca mnogo su slabiji nego na pocetku kad smo imali urlanje po ceo dan - place mama place sin :oops: )

dubanasta tupaja, i tebi SUPER-cestitke! jesi li bolje prosla na porodjaju od tamare? kako se snalazis? kako se zove?

mogu samo da dodam: al je lepo biti mama, ko jos nije probao videce :heart: :p !!

a kako vam ide dojenje? meni je to jedan od najlepsih trenutaka kad gledam sina kako cokce i slatko sisa, a nekad u isto vreme i uzdise ili se smeska:-P. da se covek rastopi! ja ga jos uvek dojim a za par nedelja pocinjem sa prvim papicama.

mamice koja je od vas iz beograda? mozda cu na prolece doci u domovinu pa bi smo se mogle i sresti, da "casnemo" malo uzivo i upoznamo naslednike 8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back