Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добродошла Feelgooood! :-P:-P:-P

Мачкице, хвала за рецепт. Спремићу га већ за вечерас. Тренутно ситуација није алармантна :) , али боље спречити...

Прочитах у неком од постова да је девојка лежала у болници због притиска од 130 са 80!
Јуче сам била на контроли и притисак ми је био баш толики, али доца рече да је све ОК.

Ма, не секирам се! Осећам се добро и нећу да паничим без већег разлога.

Сутра идем на неки ултразвук у Вишеградску, доктор ме је упутио, јер беба има мало мању главицу него што треба. Није ми било свеједно када ми је то рекао ( мада он мисли да је то све у реду ), а онда сам погледала неке слике од мог мужа када је био мали - па он је у школи био најситнији и најмршавији! :-(
Сад има 190 и нешто...:wink:

Zdravo svima,potreban mi je savet kako se racuna termin za porodjaj.Poslednja mens. je bila 21.marta,pa me interesuje kada bi bio termin.Doktorka je rekla 27.decembar,tasta kaze da je ranije pa su nas malo zbunili.Hvala unapred

Вероватно вам је докторка рекла тачан датум. Они сви то рачунају на исти начин. Веома мали број трудница се породи онда кад јој је термин. Мислим да је око 5%.
У сваком случају биће вам ово лепа Нова година.:razz::razz::razz:

Boki, idi na roditelj portal imas kalendar trudnoce. Ukucas datum poslednjeg ciklusa i izbacice ti termin. Meni je isti kao i sto mi je doktor izracunao, mada sto rece MS mali broj se porodi bas kada je predvidjeno terminom:lol:

Da da amos upravo sam to htela da kažem. Ukucaš datum i izbaci još ti i kaže u kojoj si nedelji i šta da očekuješ u tom trenutku. Extra stvar.
MS1 bolje pitaj doktora, ja sam ranije pila senu i kad sam ostala trudna dr. mi je rekla da ne sme da se pije ni sena ni lan. Pila sam neki Portolac ili slično, užasno je bio skup al kad te muka potera...

Ja sam sada u 38. nedelji (bas se rano javljam!) i ocekujem devojcicu. Na pocetku 8. meseca imala sam strasne probleme sa zatvorom, tolike da sam imala bolove u crevima od kojih nisam mogla da se krecem. Takodje su mi lekari rekli da je sena kontraindikovana u trudnoci. Dobila sam neki sirup Lactulose koji sam pila 20-tak dana i od tad nemam problema.

Ćao devojke! Polako ali sigurno i stigla sam do 28. nedelje. Drugarica mi ima još mesec dana do porođaja i razmišljam kako ću se ja osećati kad mi se približi porođaj. Mada mi već sada postaje dosta svega. Za vikend me je boleo stomak jako nisko i to me uplašilo da ne dobijem krvarenje i da moram u bolnicu ili da ležim kod kuće 24 sata. Sada je najkritičniji period, posebno zbog moje spuštene posteljice i treba baš paziti. Osećam se kao neka baba jer moram lagano da ustajem, da se saginjem mada to ne bih smela uopšte da radim. Kako vi izdržavate?

I mene isto tako stomak boli nisko, lol, i ja se ustajem veoma sporo, kao neka baba sam i stalno se pitam, kako ce mi biti u 8 i 9 mjesecu kad sam sad ovakva. Jutros isla u DZ, ali posto je bilo milijardu zena, otisla sam nakon urednog cekanja od sat vremena, posto su mi rekli da cu cekati jos tri sata (najmanje) :-? Sjutra ujutru se moram probuditi u 3 posle ponoci kako bih bila barem osma po redu.

E, devojke ja u 26 nedelji i za sada me nista ne boli, osim sto sam imala onih problema prosle nedelje. Tamara ne mogu da zamislim kako ti je, jer ja samo zujim i ne mogu da se smirim..a i moj bebac je uzasno nemiran-na, po citav dan me sutira.
U petak sam bila na komisiji i rekli su mi kako je trudnoca normalno stanje i kako mogu da radim...naravno produzili su mi jer sam imala kao neku vezu..joj kako je to tuzno sto i za trudnicko moram da jurim nekog da mi zavrsi:evil:

Ja sam za bolovanje imala srece, jer mi je doktorka sama vec od cetvrtog meseca napisala doznake i rekla mi je "sta te briga, ima vremena kada ces da radis, sada sedi kuci i uzivaj", a stvarno je sve bilo u redu s trudnocom. Za komisiju mi je napisala da pijem tablete za odrzavanje trudnoce i da moram da mirujem:)8-)

Juče sam bila u DZ kod moje dr koja nije htela ni da pogleda rezultate iz Gradske bolnice i prokomentariše to što mi nije videla da imam spuštenu posteljicu. Pitala sam je za bolove koje sam imala preko vikenda i ona kaže da je to najverovatnije pesak u bubrezima, mada su mi nalazi urina dobri.
Danas sam išla da vadim krv u privatnoj laboratoriji jer su mi u gradskoj rekli da treba da uradim neki Torch. To je analiza krvi na viruse. Šokirala sam se kada sam trebala da platim, jer košta 7000din. Na nalazu mi piše da treba da radim i neki cervikalni bris, jer radila to neka od vas?

Tamara cervikalni bris je redovna procedura kada se sumlja na bakterije. Nista ne boli malo je neprijatno.
Inace to se radi i pre porodjaja.
A za Torch ne znam stvarno. Ja sam na pocetku vadila krv u institutu za genetski inzinjering i to g...vno kostalo je 17000, a ne moze da se refundira.
Ja sam to radila zbog spontanog koji sam imala.

Stvarno ne znam šta da kažem, meni su obe trudnoće bile ok i ništa nisam specijalno plaćala, mislim da treba tamara da tražiš mišljenje i nekog drugog ginekologa. Uopšte, primetila sam da u Bg-u mnogo više "brinu" o vama trudnicama, ali na račun privatnih klinika, mada ima toga i u Nišu, ali čini mi se u manjem obimu, ovde se to obično "progura" kroz dnevnu bolnicu, znači na gin.akuš. klinici te ostave da ležiš prepodne i odrade analize, naravno besplatno (overena knjižica), koliko znam samo se hormonske analize i neke baš specifične analize rade kod privatnika, bolnica nema aparaturu.
E da, i niko ti u školi za trudnice neće reći da kupiš pumpu za izmuzavanje i spakuješ je u torbu koju ćeš poneti kada pođeš da se porađaš. Ja sam svoju skoro prodala jednoj trudnici iz Bg-a, žena 7-mi mesec a kupila pumpu, mislim super je to što nije bacila lovu kroz prozor (kao ja), ali kupiš kada i ako ti treba, kada bi je donela u niško porodilište svi bi je zgranuto gledali, a sestra na prijemu bi pumpu verovatno vratila pratiocu.

Ma baš sam besna zbog svega. Opet se vraćam na ono kad kažu ženama da treba da rađaju, da je trudnicama sve besplatno a ja ni jednu analizu nisam uradila a da nisam platila. Za sve te šalju u privatne laboratorije jer državne nemaju opremu, ništa neće da ti kažu dok sam ne pitaš, a možeš da pitaš samo ako znaš šta. Frrrr

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back