Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rosarium, bas si mi popravila raspolozenje s obzirom da me je doktor na komisiji ispitivao kao da sam ubila nekog, uzas, a jos odem jutros da vadim krv, a oni penzioneri smaraci broje koliko je njih uslo, ko je usao preko reda i tako u nedogled ja cekam sa njima,a kao trudnice imaju prednost...a tek u prevozu...zena sedi pored mene i neprestano smara nekog matorog da sedne, a on covek nece...i onda ona pocinje, tesko da ce neko danas da vam ustane, eto ovi sto treba da ustanu oni nece bas ih briga i sve tako od Banjice do k. Milosa, odlepilaaaaa sam nacisto....
E da ne davim vise, vidim da imam dosta bakterija u mokraci, koje sam inace imala mozda dva puta u zivotu pa mi recite koliko je opasno u trudnoci i pretpostavljam da ce mi dati da pijem nesto...

amos ja sam imala bakterije,doktorka mi je dala povidon jod ali sam od njega imala kontrakcije pa sam onda koristila macmiror, imas da kupis u apoteci i pomogle su mi,nakon tri dana stavljanja nisam ih uopste imala a dobar je i caj za trudnice i decu Josif Pancic. Ja bih ti preporucila da koristis macmiror i ovaj caj u isto vreme, meni je pomoglo ni jednu bakteriju vise nemam a bilo ih je mnoooogo:D

Amos malo si me ohrabrila, znači ima nade da se posteljica sama podigne. Juče čitam po knjigama pa piše kako mi ne gine carski, kako treba da pazim da ne dođe do prevremenog porođaja. Do juče, dok nisam znala za spuštenu posteljicu, znala sam i da potrčim, radim vežbice a sad sve nešto moram da pazim kao da sam bolesna. Tako sam se osećala i na početku trudnoće i bilo mi je teško da se priviknem da ne mogu da budem fizički aktivna kao što sam navikla.

Idi bre baki koja strava i uzas u nasim bolnicama! nisam ocekivala hilton al ovo je da ti se koza najezi!

I ja sam htela epidural al sam igrom slucaja istrpela sve cutke do kraja. kad sam napokon trazila da me pregledaju da vide je li dosao momenat da mi ga ubrizgaju ispostavilo se da je porodjaj vec krenuo, glavica je bila na pola puta. sve zavisi od praga bola. mozda i od velicine bebe i jos raznih faktora. moj je bio mali ko zabica - oko 2.8kg.

i ja sam se u pocetku brinula za kijanje ali mi je pedijatar rekla da bebe to rade ne bi li oslobodile nos jer ne znaju da smrcu tako da nema frke.
moj Folco puni sutra 6 nedelja a mi i dalje samo buljmo u njega! ne da virimo u krevetac vec bi i mi usli unutra samo kad bi smo stali ;)

Dubanasta, hvala na pomoci jer stvarno nisam imala pojma o tim bakterijama u mokraci, posto non stop imam one vaginalne, pa o njima sve znam..
E, Tamara ja danas bila na color dopleru i kazu sve je ok, posteljica se podigla tako da mi nisu dali nikakvu terapiju niti zakazali ponovni pregled, mada ni ja nemam vise nikakvih simptoma, tako da se nadam da ces i ti biti moje srece... A to za mirovanje ti verujem s obzirom da ja stalno nesto radim i setam se, a sada sam pocela i na bazen da idem i super se osecam, osim sto me uzasno bole ledjaaaa i to me mnogo nervira...

Hipotenuza mogu da vas zamislim a Folco nema pojma sta se oko njega desava i verovatno bi da moze kao i moja sestricina pitao Sta li je ovim ljudima ? :) Ja njoj non stop pricam,ne stajem...verovatno dosadih detetu al sta cu kad mi je slatka mala izvrnuta torta ... :)

Baki, sad kad sam pročitala tvoju detaljnu priču ne ide mi se u bolnicu na porođaj, jer zamišljam sebe u tvojoj ulozi i stvarno ne znam kako ću se snaći i istrpeti sve to od bolova, neljubaznosti osoblja, poniženja (bar ja tako doživljavam) dok šetaš go hodnicima ili klistiranje. Znam da je nagrada velika ali treba sve to istrpeti.

Ma veruj mi, ja spadam u one sto su najvece kukavice, ne mogu da smislim bolnice al eto preziveh tamo 2 nedelje... i veruj mi sve to tamo kad se desava drugacije je, normalnije to tamo dozivljavas tamo gde su i ostale zene u istoj ili slicnoj situaciji i jedna drugoj ste podrska. Ja sam upoznala cimerku koja mi je toliko pomogla svojim savetima i toliko mi je znacila takva kakva je, da cu je se uvek secati. Ne sekiraj se, ova moja prica ne znam kako drugima zvuci ali ovo je fin porodjaj i boravak u apartmanu bih svakom preporucila. Sestre na ginekologiji su skroz ok, bar ove na 4. spratu,,, zapravo vecina ih je korektna sa kojima sam stupala u kontakt. A doktorka je super, svakoj porodilji se obrati sa Draga moja, il Lepa moja, pazljivo pregleda posle poroda 3.dan ma ne osetis taj pregled. Veruj mi, znam koji su ti strahovi al sve ti je to normalno tamo kad se desava, i nista nije strasno ni klistir, ni neka nazovi ponizenja, ma sve ti bude nekako prirodno. Svi su oni samo ljudi, zar ne?;)

Здраво, девојке!

Нова сам на форуму и хоћу само да вас поздравим.

У 19. недељи сам и тренутно много уживам у свом стомачићу.:-D:-D:-D

Хвала, хвала!

Одавно сам ја ту, али је требало времена да се прочита ових 1600 и кусур постова.

Стварно сте супер са саветима и допада ми се што на једном месту могу чути ( тј. прочитати ) више различитих мишљења.

Amos drago mi je zbog tebe i nadam se da ću biti tvoje sreće pa da se i meni posteljica podigne. Danas sam imala napad od Gynipral-a, gušenje, ubrzano lupanje srca, počela sam da se preznojavam i sve me je gušilo. Popila sam i Verapamil koji me je malo smirio ali posle par sati je opet počelo lupanje srca malo manje nego prethodni put. Znam i čime sam se zeznula a to je što sam Gynipral popila sa Nes kafom. Bila sam i kod doktorke u našoj firmi koja mi je uradila EKG i kaže da imam ubrzan puls ali bez preskakanja srca.
I gde ideš na bazen? Ja bih baš volela da mogu i pitala sam dr ali mi je rekla da smem samo ako imam svoj bazen (što naravno nemam) zbog mogućih infekcija na javnim bazenima. Jesi pitala svoju dr o tome?

Jao tamara ne mogu ni da zamislim kako se grozno osecas zbog tih lekova. Idem na Banjicu posto mi iz MUP-a imamo termine tamo, inace je jako cisto i nema guzve, dodje oko nas dvadesetak najvise, a imaju dva bazena pa je jako prijatno. Ja inace slabo plivam, radim vezbice u vodi koje mi bas prijaju. A sto se tih infekcija tice, malo sam se plasila, ali s obzirom da dolaze i druge trudnice i da se plivanje preporucuje u trudnoci proslo me je sve to, a i nisam od onih koji se preterano cuvaju, a obozavam sport pa ne mogu da odolim...naravno letos nisam isla nigde na bazen zbog guzve jer to me vec plasi... Tamo sam upoznala devojku koja je u osmom mesecu i dolazi redovno, ne mozes da zamislis kako dobro izgleda za osmi mesec, neverovatno, a sve od plivanja i njoj je doktor rekao da sve dok ne udje u deveti moze slobodno na kupanje....;)

http://pregnancy.about.com/od/cesareansection/ss/cesarean_8.htm
Kako izgleda cezarski (kod nas poznat kao carski) rez...
Za one koje moraju tako da zavrse trudnocu i za one koje smatraju da je komfornije jer manje boli..
Imali smo ovde misljenja i sukobe misljenja, a evo i slikovito, mame koje su tako rodile mozda i ne znaju kako je izgledalo radjajnje njihovog deteta... Za razliku od onih koje su, pri prirodnom porodjaju, videle i aktivno ucestvovale. A ima i drugih korisnih linkova..

Ћао, jugogirl !
Хвала на добродошлици!!!
Од данас сам и ја у 20-ој. Сутра идем на ултразвук. Мало сам се данас забринула, јер сам радила трипл-тест и мој доктор каже да је по њему све у реду, али онај график ипак није како треба. прокоментарисао је нешто у стилу:"Шта су они ово нацртали?"
Ваљда це све бити ОК. Знаћу сутра више....

nemoj da brines ms1...da nesto ne stima poslali bi te odmah na amniocentesu(vadjenje plodove vode)...Nemoj da mislis da bi te postedeli nervoze, cekanja i bolova...nasi lekari ipak nisu toliko humani!
ja sam bila pre 2 nedelje na vadjenju pl.vode i sad cekam rezultate...ubitacno! prvo cekala geneticara, onda da zakazem vadjenje plod. vode. i sad rezultate...strazno.
iako sam sigurana da je sve ok jedva cekam da dobijem rezultate i da zavrsim vise pricu o tripl i double testovima, o amniocent...i raznim glupostima...
mislim da lekari u stvari samo komplikuju stvari...ja sam toliko nervozna da pusim kao turcin, derem se na kolege kao idiot a kao treba da sam mirna i stalozena jel od mog raspolozenja zavisi kakva ce biti beba...
kako da budem mirna kad oni samo izmisljaju nove testove i time ti stavljaju bubice u glavu! strasno!

Pušiš?! Jao, izvini, ali meni je to tako strašno....da ne možeš ni da se suzdržiš bar zbog svog deteta, nego ga tako truješ....Izvini ako sam te sad i ja iznervirala, ali razmisli malo- ti si izabrala da pušiš, ali tvoje dete NIJE!

Slazem se ja sa tobom INES...nisi me iznervirala jel sam navikla da me oduvek neko odgovara od pusenja.
Ko god ne pusi ne moze da razume zasto se pusi u trudnoci.u potpunosti shvatam i tebe i tvoje reci ali kad je neko strastven pusac vec preci na slabije cigarete i na manju kolicinu je odlicno...

Drage trudnice
ja kao novopecena mama samo mogu da posavetujem da dok beba ne dodje st vise odmarate, uzivajte u citanju, gledanju filmova, mazanju noktiju, setnji po gradu i sl. jer ja nemam vremena sada za te stvari ... :)

Drage trudnice
ja kao novopecena mama samo mogu da posavetujem da dok beba ne dodje st vise odmarate, uzivajte u citanju, gledanju filmova, mazanju noktiju, setnji po gradu i sl. jer ja nemam vremena sada za te stvari ... :)

Imaces i ti vremana za sve to ponovo, samo da se malo organizujes. Ja sa prvim detetom nista nisam mogla da stignem:( , a nisam radila i imala sam pomoc i svojih roditelja i svekrve i muza. Sada sa drugim detetom radim, mislim pravim torte po narudzbini, bar jednu dnevno, a vikendom imam i po 15 do 20 za svadbe i pomaze mi samo muz i ponekad svekrva (majka mi radi pa nema vremena, a otac mi je umro), pa ipak stignem i da izadjem i da se igram sa starijim detetom i kuca i spremanje hrane...pa cak i za forumcic imam malo vremena... Samo malo da se organizujes!:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back