Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
blago vama u bg-u...mi u novom sadu imamo jedan butik za trudnice i punije dame...verujte mi da je smean(ili veoma tuzan) izbor garderobe za trudnice...ne znam sta oni misle o trudnicama...da smo babe ili odjednom apsolutno izgubile ukus za oblacenje?!?!

Ma i kod nas su butici za trudnice grozni. Kao da svaka trudnica treba da ima 100 kg i 50 godina i kao da treba da se stidimo svog stomaka pa da ga prikrivamo ogromnim tunikama i džemperima. E ja baš neću! 8)

Ja sam sad u 11.nedelji i bila sam kod lekara 2 puta i sad idem da odnesem rezultate krvi.Jel to dovoljno?Citam ovde svi pominju preglede ali nemogu da ocenim koliko puta ste isle.
Naravno ako sve bude ok necu ici cesto.Jedna mama mi je rekla da ako je sa trudnocom sve u redu ultra zvuk se radi 3-4puta.Mislim da je to dovoljno.
Sad kad budem isla kod doce pitacu ga koliko cesto treba da dolazim.

Pa ja idem jednom mesečno na UZ a pregled mi ne radi svaki put. Tvoj doktor treba da ti kaže kada treba sledeći put da dođeš. Prvi test koji te očekuje je double i to ako ti to doktor kaže da treba da radiš.

Ja lepo rekoh pre par dana za butik Dendi u Ruzveltovoj... Bg trudnjace, prosetajte do Piramide, zgrada koja gleda ka tramvajima i ulici ima 3 butika za vas... NS nije preko sveta, dodjite i vi.. bitno je da se u svojoj rastucoj kozi i garderobi dobro secate, a o tome se vodi racuna kod ove specijalizovane garderobe. Zasto samo trenerke, ima lepih stvari...

Amniocenteza zaista nije nista strasno, nema razloga za brigu i nespavanje, to je rutinska stvar i da je srece da je dostupna svima.

Ja sam opet bila u hitnoj zbog bolova u stomaku - onih istih od ranije, i visila sam nekih tri sata po hodnicima i ordinacijama, imala dva pregleda i dva ultrazvuka i na kraju mi rekose da je najvjerovatnije u pitanju pijesak, ali da nije iskljuceno ni slijepo crijevo sto moze da bude veoma opasno ako bi doslo do operacije. Sjutra ujutru na kontroli su mi rekli da najvjerovatnije nije slijepo crijevo, na sta sam ja "duboko" odahnula, jer sam se bas bila zabrinula.

Ginekolog mi je uzgred rekla da imam pojacan sekret i da moram da stavljam vaginalete. Je li ko od vas to stavljao u trudnoci? Ja bih nekako da izbjegnem sve vrste tableta dok sam trudna, bilo gdje da se stavljaju, i stvarno sam totalno neobavjestena o tome mogu li vaginalete da budu iole opasne. Znam da ih je doktor preporucio, ali....

Inace, dobila sam jos jednu potvrdu da je sinak u pitanju :-)

Redovno sam radila briseve i nisam imala nikakvu infekciju, koja bi bila lecena vaginaletama.
Najbolje da pitas svog ginekologa, da ti objasni da li su one stetne samo za bakterije koje ti prave problem ili za bebu (u sta ne verujem). Mislim da je veca steta ne potamaniti ih zbog straha i neznanja, ipak bebac tu "stanuje" i treba da izadje kroz cist put...

Baš mi je žao Rosarium zbog svega što te je snašlo i to baš sada. Nadam se da je samo pesak u pitanju a ne nešto ozbiljnije.
Kad su vaginalete u pitanju to pitanje sam i ja htela da postavim. Poslednji put ginekolog u DZ me je pitao da li imam pojačan sekret i ja sam rekla da imam malo. A čitala sam da je to normalno u trudnoći, sve dok je u nekim granicama i normalne boje. Ona mi je dala da koristim vaginalete jednu mesečno a ako se pojača da dođem da mi prepiše više. Inače ta jedna u ogromnoj kutiji košta mnogo. Ali to nije toliko ni bitno. Ja je još uvek nisam iskoristila jer sam čitala uputstvo i tamo kaže da u trudnoći treba koristiti vaginalete samo ako je baš neophodno. Što znači da nisu baš preporučljive. Što Rosarium kaže iako mi je doktor prepisao ja ipak ne smem da je koristim i izbegavam sve vrste lekova. Htela sam da pitam i svog privatnog ginekologa o tome. Kakvo ste iskustvo imale sa tim?

Mora se obavezno uzeti bris, neozbiljno je od dr da prepise vaginalete odokativno, zato sto ima sekreta. E sad, neke smeju da se koriste, neke ne. Meni se bila pojavila kandida, sto je jako cesta pojava u trudnoci, i koristila sam Nystatin. Dr mi je spomenula da postoje neke efikasnije, zovu se valjda kansen ili kanesten, ali da mi ih ne bi preporucila zbog toga sto je bila jos mala trudnoca.
E, svi butici za trudnice i debele zene su grozni, i ovaj je, ali kad pazljivo razgledas - ima nekih bas lepih stvari. Ja sam se smorila kad sam usla i bacila pogled, ali kad mi je prodavacica izvukla nekih 4-5 modela farmerki i kad sam ih probala... :) Pretpostavljam da takvih farmerki ima u svim tim prodavnicama, posto su made in Novi Pazar. Ima jos lepih stvari tamo, nekih dzempera-haljina do kolena...
Jugogirl, sad kad je sve reseno i zakazano, probaj da ne mislis toliko o tome, odlepices od brige, a bice sve dobro. Opusti se, gledaj filmove, citaj neku lepu knjigu...

@Pilencepile, ja idem svakog meseca na UZ, ne zato sto postoji neka narocita potreba za tim, nego zato sto je takva praksa kod privatnih lekara. U svakom slucaju, jako je vazno da odes izmedju 12. i 14. nedelje, jer tada mogu da se otkriju neke anomalije. Sledeci idealan trenutak je oko 20.-22. nedelje, jer je tad beba potpuno razvijena, a jos je mala i lako se krece, pa sve moze da se vidi.
Od ostalih testova, radila sam triple u 16. nedelji i to je to za sad. Naravno, mora da se kontrolise krvna slika, urin, stepen vaginalne cistoce, stanje grlica.. Velicina materice, polozaj posteljice itd. se vide na UZ, u stvari neverovatno je sta sve moze da se vidi :) ja sam bila zaprepascena prosli put (16.ned.), pokazivala mi je srcane komore i pretkomore, i druge organe tako, i kako je bebi puna besika, pa joj se piski... I tako sat vremena :)

Rosarium,
ja sam koristila vaginalete canesten i kapsule utrogestan vaginalno
to mi je preporuceno privatno

i ja sam bila protiv ikakvih lijekova u trudnoci ali imala sam problematicnu trudnocu jer su rekli da cu se poroditi s nepunih 6 mjeseci
tako da nisam imala puno izbora, ali ispostavilo se da nista od toga nije bilo stetno
s bebom je sve bilo u najboljem redu i na rodjenju i do sada:p

Ja sam opet bila u hitnoj zbog bolova u stomaku - onih istih od ranije, i visila sam nekih tri sata po hodnicima i ordinacijama, imala dva pregleda i dva ultrazvuka i na kraju mi rekose da je najvjerovatnije u pitanju pijesak, ali da nije iskljuceno ni slijepo crijevo sto moze da bude veoma opasno ako bi doslo do operacije. Sjutra ujutru na kontroli su mi rekli da najvjerovatnije nije slijepo crijevo, na sta sam ja "duboko" odahnula, jer sam se bas bila zabrinula.

Ginekolog mi je uzgred rekla da imam pojacan sekret i da moram da stavljam vaginalete. Je li ko od vas to stavljao u trudnoci? Ja bih nekako da izbjegnem sve vrste tableta dok sam trudna, bilo gdje da se stavljaju, i stvarno sam totalno neobavjestena o tome mogu li vaginalete da budu iole opasne. Znam da ih je doktor preporucio, ali....

Inace, dobila sam jos jednu potvrdu da je sinak u pitanju :-)

Ja sam imala pojacan sekret i lekar mi je prepisao vaginalete povidon jod i poliginynax od kojih sam imala kontrakcije da bih kasnije otisla kod privatnika koji mi je rekao da uzimam macmiror koje su u trudnoci potpuno bezopasne i nakon dva dana stavljanja vise nisam imala sekret,pogledaj u apoteci kostaju oko 800 din. Jako su dobre,meni je pomoglo:)

Da li koristitite neke kreme,losione protiv celulita i strija? Ja sam usla u peti mesec i jos uvek nista ne koristim ali mislim da bih trebala poceti da posle ne bude problema ali ne znam koje su najbolje za to i da li imaju neke posebne koje se koriste u trudnoci?

Meni su rekli da ne koristim ništa protiv celulita jer je sve na bazi bršljena a bršljen je otrovan. Tako da sam sa tim prestala a za strije koristim Šaljićevu kremu, ona je baš za trudnice. Stomak još nisam počela da mažem, samo grudi i bokove.

Devojke sto se tice garderobe pogledajte u St Georg... ima ju lepe stvari nisu skupe a nisu ni za trudnice...samo je taka moda pa izgledaju kao trudnicke.
A ja sam se mackala,nekim jeftinim mlekom za telo i na kraju sam uzela neko malo finije i nemam ni jednu striju.Mislim da je stvar do genetike ali u svakom slucaju koza se mora mazati zbog elasticnosti kao sto znate:):):)

Sad sam se ja zabrinula...
Na pocetku 18. nedelje sam pocela da osecam bebu i onda je krenulo svaki dan, i to cesto kao vrlo snazno treperenje i migoljenje. I tako nekih 7-10 dana, nemam pojma, ali navikla sam se. A onda je prestalo - prethodnih par dana skoro da ne osecam nista, tek ponekad, ali vrlo slabo, da nisam ni sigurna da je to beba. Da li ovo zvuci normalno? Mislim, mozda zbog promene polozaja materice ili vec zbog tako nekog razloga... Ne znam, prilicno sam sigurna da nema razloga da brinem, ali ipak brinem :(

Pa ne znam, nisam nesto fizicki aktivna poslednjih dana, spremam ispit (koji je, by the way, sutra). Mislis da sam mozda smorila bebicu nervozom? Necu to nikad vise da joj radim, briga me za sve, ali bas mi je stalo da do januara diplomiram, kako bih posle mogla skroz da se posvetim ulozi majke.

unervozila si se zbog ispita? pih Znas kako lako trudnice polazu. Morace zbog bebe da te ne bi sekirali. Ozbiljno samo polako sa ispitom prof padaju na trudnice i darezljivi su. Uostalom stici ces sve, samo smireno i polako. Sto kazes taman da diplomiras u januaru i posle se posvetis ulozi mame (i sad si mama, ali neki to ne vole tako da kazu). Eto zasto se bebac smirio. Nasekirao se sa mamicom

Hvala na podrsci :)

Ma, ja uvek lako polazem, nije to problem, a i spremna sam. Nego, ja ne volim ispite, uvek me iscrpe, bice da je to i sad u pitanju, valjda ce biti bolje kad prodje. Idem sad pod tus, pa da malo gledam tv :)
Pozz

A šta ja da ti kažem što još uvek nisam osetila svoju bebu a u 22. sam nedelji. Baš sam zabrinuta zbog toga. Sutra idem na UZ pa ću videti da li je sa bebom sve u redu. Prošli put je bila jako živahna. U DZ su škrti u svemu i UZ traje svega 5 min a tebi ništa ne kažu niti ti daju da vidiš bebicu. Bojim se da je ne stežem previše pantalonama pošto se još uvek uvlačim u svoju garderobu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back