zlatna koka
Ističe se
- Poruka
- 2.233
Baš mi je žao Rosarium zbog svega što te je snašlo i to baš sada. Nadam se da je samo pesak u pitanju a ne nešto ozbiljnije.
Kad su vaginalete u pitanju to pitanje sam i ja htela da postavim. Poslednji put ginekolog u DZ me je pitao da li imam pojačan sekret i ja sam rekla da imam malo. A čitala sam da je to normalno u trudnoći, sve dok je u nekim granicama i normalne boje. Ona mi je dala da koristim vaginalete jednu mesečno a ako se pojača da dođem da mi prepiše više. Inače ta jedna u ogromnoj kutiji košta mnogo. Ali to nije toliko ni bitno. Ja je još uvek nisam iskoristila jer sam čitala uputstvo i tamo kaže da u trudnoći treba koristiti vaginalete samo ako je baš neophodno. Što znači da nisu baš preporučljive. Što Rosarium kaže iako mi je doktor prepisao ja ipak ne smem da je koristim i izbegavam sve vrste lekova. Htela sam da pitam i svog privatnog ginekologa o tome. Kakvo ste iskustvo imale sa tim?
Ja sam u trudnoci sto se sekreta tice koristila samo povidon jod po preporuci moje doktorke. On je potpuno ne skodljiv i pomaze. Ako doktor kaze da mogu da se koriste vaginalete, onda su najverovatnije ne skodljive, ali.........
Sto se strija tice, ako ce se pojaviti, pojavice se. Ja nisam mazala nista i nisu mi se pojavile. Bitno je da se zdravo hranite (ne treba da jedete za dvoje!!! ni slucajno, samo ce te se ugojiti i zato ce se strije pojaviti) i da pijete jako puno tecnosti tj. obicne vode(nema nista zdravije), recimo najmanje 2l dnevno. Ja sam pila od 3 do 4l. Porodila sam se pre tri meseca, stomak mi se vratio, ponovo imam trbusnjake, mada jos nesmem da vezbam, a pila sam vodu cim sam se porodila. To kazem jer kruze one babske price da ne treba piti vodu posle porodjaja, ostace vam stomak. Kakve gluposti. Objasnite mi kakve veze moze da ima stomak sa time da li sam dehidrirala ili ne!?!