Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeste candida-imala sam i ranije. sada se sekret smanjio i ne svrbi me vise ali ne zelim da to ostavim tako. nije dobro ni da bilo kakva "bolest" tinja u meni. provericu sa jos nekim dr pa cu se javiti da budu obavestene i ostale "debeljuce".
Malo me nervira moja dr, mogla je da mi kaze "znas na leku pise da nije preporucljiv trudnicama, ali ti slobodno koristi" ili bilo kakvo drugo obavestenje u vezi sekreta. ja (ili neka slicna meni) se mozda ne razumemo mnogo u medicinu ali smo pismene i razumne. zasto im je tesko da nam objasne.
i naravno...hvala na dobrodoslici

Dado bolje da ga lecis (sekret) posle 4 meseca ako bude potrebno, sigurna sam da je manja steta od candide nego od nedozvoljenog leka.Inace se sekret u trudnoci pojacava kod vecine zena (leukoreja).Cuvaj se u ovim prvim mesecima trudnoce, jako su bitni za razvoj bebe.Evo ti linka od jednog Hrvatskog sajta, meni je jako pomogao za mnoge dileme.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewforum.php?f=19&
Cisto da se informises i procitas iskustva trudnica koje imaju isti ili slican problem.Puno pozdrava!
P.S.moj dr koji mi je dao ovaj savet je stvarno, stvarno strucan, bivsi nacelnik jednog bg porodilista!

Da li ste ispunili Vašu građansku-forumašku dužnost?

izbori.jpg

FIK (Forumaška izborna komisija) Vas obaveštava da još uvek možete obaviti glasanje na svom biračkom mestu:

http://forum.krstarica.com/threads/125360

iz jednog "problema" u drugi...
nadam se da sam se resila gljivica ili bar one jake upale, ali sam usla u kriticnu grupu za daunov sindrom i poslali su me na aminocentezu. raspitala sam se oko svega sto sledi ali mi je ostala jedna nedoumica. jedna trudnica mi je rekla da je ona 5 dana uzimala bensedin (jer joj je to dr preporucio). nisam bas nesto sigurna da je dobro piti bensedine, a sa druge strane mi je jasno da beba i majka treba da su mirne da bi zahvat prosao OK. zanima me, od vas sto ste bile na vadjenju plodove vode, da li su vam preporucivali bensedin?
veliki pozdrav!

cao svim trudnicama!

ja ne znam da li sam "medju vama" ili jos ne. cini mi se da jesam ali ne mora da znaci...interesuje me koji su bili prvi znaci trudnoce kod vas i kada su se pojavili!
moj verenik i ja hocemo bebu ali nije da bas nesto mnogo pazimo na moju ovulaciju nego jednostavno ne pazimo na zastitu ;) ali ovog meseca bas za vreme ovulacije i plodnih dana nismo uopste mislili na zastitu :)
ja se jako cudno osecam, grudi su mi jako naduvene i bole, cesto imam vrtoglavicu i mucnine (ali ne povracam), bole me jako krsta (kao pred menstruaciju) mada je mozda sve to znak prehlade. za jedno desetak dana cemo i znati da li je prehlada ili nam stize bebce ;)
jako me interesuje kada se pojavljuju prvi znaci trudnoce ili kada sus e kod vas pojavili!

ZoricArt:
cao svim trudnicama!

ja ne znam da li sam "medju vama" ili jos ne. cini mi se da jesam ali ne mora da znaci...interesuje me koji su bili prvi znaci trudnoce kod vas i kada su se pojavili!
moj verenik i ja hocemo bebu ali nije da bas nesto mnogo pazimo na moju ovulaciju nego jednostavno ne pazimo na zastitu ;) ali ovog meseca bas za vreme ovulacije i plodnih dana nismo uopste mislili na zastitu :)
ja se jako cudno osecam, grudi su mi jako naduvene i bole, cesto imam vrtoglavicu i mucnine (ali ne povracam), bole me jako krsta (kao pred menstruaciju) mada je mozda sve to znak prehlade. za jedno desetak dana cemo i znati da li je prehlada ili nam stize bebce ;)
jako me interesuje kada se pojavljuju prvi znaci trudnoce ili kada sus e kod vas pojavili!

otprilike to je to. mislim da si trudna. meni su grudi bile natecene i jako su me bolele (mislim jace nego pred menstruaciju). i jako jako mi se spavalo. trebalo mi je 5min da se vozim kolima i vec zaspim. nije mi bilo muka ali to zavisi od slucaja do slucaja. ono sto je meni bilo najcudnije je sto nisam mogla da trpim glad (a nisam znala da sam trudna). i jos nesto-imala sam pojacan sekret.

aha!
joj jedva cekam da prodje i ova nedelja pa da znam da li su simptomi i moj osecaj stvarni ili je sve samo lazna uzbuna! a da! zaboravila sam da napisem i to da jako cudno jedem u poslednje vreme, i sto se kolicine tice i sto se vrste hrane tice. znaci, sve ono sto normalno jedem jednom u 2-3 nedelje, jedem sad 5 puta na dan. tako da samo trpam virsle, salamu, kobasice,snicle i tako to u usta iako bas i nisam neki ljubitelj mesa ali mi trenutno sve to taaako prijaaaa.... mmmmm, virsleeee! :)

Сумњам да би то могла да буде прехлада, ја сам имала исте сиптоме са другом трудноћом. Дакле, држим палчеве да је ипак трудноћа у питању и обавезно нам јави!

hihi Zorice....virsle, salame.....
Ja nemam neki poseban apetit za odredjenu vrstu hrane, ali ako vidim nesto i ne pojedem to u vrlo kratkom roku....imam utisak da cu se onesvestiti. Bili smo u kupovini u marketu, i tamo promovisali neke nove virsle, pravili hot dog. Kupili smo naaaajvece pakovanje virsli, mislila sam da cu smazati sve kad dodjemo kuci....ja jedva pojela jednu. Salame i pastete zato ne izlaze iz frizidera...Kazu - nije zdravo. Ma ko pita kad mi se jede - to mogu uvek.

Ljudi moji, da li je normalno da ja u 12toj nedelji ne osecam vise nikakve simptome trudnoce?? Stomak ne raste, ne gojim se, ne osecam nikakve mucnine, nemam napade gladi, sve kao i pre trudnoce..Ili sam se ja samo navikla?? Nekad se brinem da li je sve ok, ali imam zakazan pregled sledece nedelje, pa cemo da vidimo sta radi bebac. Kako je bilo kod vas?

Pa ja u celoj trudnoci nisam imala simptome, mislim osim stomaka. :D
I saznala sam tako sto sam mesecima pokusavala da ostanem trudna pa sam svako malo radila test, cim nesto sumnjivo ja test. A to sumnjivo je bilo, aha bolela me glava sinoc, pa mene retko boli glava, mozda sam trudna! :)

Ja sam osecala uzasan umor.Jedva sam se penjala do 4. sprata, vukla sam se po kuci kao da su me tukli.Vec sam pocela ozbiljno da se brinem za svoje zdravlje, kad onoooo - beba na putu!:) Sve ono po cemu sam najcrnje pljuvala, tada mi se jelo!:) A koka kola - ma ludilo! Nisam povracala, ali sam tek kasnije provalila da mi kokakola sprecava mucninu...

Мени је после 2 и по месеца трудноће нестао сваки симптом! Тада не бих рекла да сам трудна! Зато кажем да је нормално, не треба то да те брине.

Jos smo tu :) ja do kraja ovog meseca sigurno, a za januar ne garantujem tacno dokle. Inace decko je :) za sada ima oko 2 kg, i lepo napreduje, kao i mama naravno. Zezaju me sake i stopala, sva sam otekla i utrnula, i gorusica... ne spavam nocima ko covek.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back