Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesmo, sve neke sitnice, jos nesto kozmetike i odece i tako. I sebi sam kupila kozmetiku i masu stvari za licnu i kucnu higijenu, posle necu izlaziti nigde mesec dana, a i necu da mislim o tome. Kako si ti danas? z:)

z:shock:A sto neces iz kuce mesec dana?Koju kozmetiku si uzimala?

Ja sam osrednje,ceo dan me nesto bolucka stomak dole gde su jajnici,i stalno mi se piski.Htela sam danas da idem u razgledanje stvari za bebu al me dragi nesto razocarao morao da obavlja neki posao pa nismo stigli da idemo.Malo sam plakala zbog togaz:cry:
Ovde je sve zatvoreno posle 4 subotom,al sutra idemo da se prosetamo malo...nisam izasla pa skoro nedelju dana iz kuce....hladno je:snesko3:

Nema vesti od muza od margo...nadam se da ce biti uskoro.....

Evo nas i mi malo setali z:)
Kupili neke bodice,benkice i gacice,i nasli smo vrecicu za vani kad idemo da setamo,bas je lepa,bela,odusevila sam se z:mrgreen:
Carobna,
Pa valjda u bolnicama ima kupatilo z:shock:?Ja cu da se porodim na klinici,rezervisali smo sobu samo za mene,ali ako bude pre ili mozda kasnije,mozda budem sa jos jednom zenom,nebi trebalo,jer imaju slobodne sobe,a i hoce da uzmu pare,dobro njima,dobro nama,inace sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne,i svaka soba ima kupatilo...
Kod nas u srbiji nije bas tako,al kod tebe tu u norve.mora da je drugacija situacija!

Poslednja izmena:
Evo nas i mi malo setali z:)
Kupili neke bodice,benkice i gacice,i nasli smo vrecicu za vani kad idemo da setamo,bas je lepa,bela,odusevila sam se z:mrgreen:
Carobna,
Pa valjda u bolnicama ima kupatilo z:shock:?Ja cu da se porodim na klinici,rezervisali smo sobu samo za mene,ali ako bude pre ili mozda kasnije,mozda budem sa jos jednom zenom,nebi trebalo,jer imaju slobodne sobe,a i hoce da uzmu pare,dobro njima,dobro nama,inace sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne,i svaka soba ima kupatilo...
Kod nas u srbiji nije bas tako,al kod tebe tu u norve.mora da je drugacija situacija!
Bonzi, kakve gacice si kupovala? Ja ovamo nigde nisam videla nijednu benkicu, a htela sam da kupim par... Pa naravno da ima kupatilo, z:mrgreen:, ali ako nije kod tebe u sobi, ne mozes ga okupirati svaki cas da se peres i susis. Ja nisam nista rezervisala, jer necu u onaj hotel gde mi niko ne dolazi i moram sama sve oko bebe, tako da sve zavisi od toga hoce li biti guzva kad mi budemo tamo, nekad bude par porodilja pa je sve potaman, a nekad ih bude toliko da ne znaju gde ce sa njima... :aha:

Carobna,
Ovde traze bodi ili benkice,ako uzmes benkice obavezno moras i gacice,to su vise boxerice(tako su male,cakane),i ja sam ih tesko nasla,ovde je bebac sa tobom u sobi,i naravno od 13h pa sve do 20h su posete,naravno tatica moze od ujutru do uvece,cak moze ako hoce da ostane da spava,ima fotelja,mada nema potrebe za tim,i naravno ima kupatilo u sobi,i sestre dolaze stalno da ti pomazu...zato se duze ostaje na klinici (jer hoce sto vise da ti pokazu kako oko bebe,i naravno treba dosta toga da se ponese od stvari)a u bolnici manje se ostaje i netreba puno mislim samo spavacica i papuce,i za bebca daju sve nisam sigurna...I obavezno mora da se rezervise inace nema mesta...kod anesteziologa i odmah se rezervise,kao sto sam ja to uradila.....
Ludnice kako je kod tebe?

@Muz od Margo
Jako je simpaticno citati o porodjaju iz tatinog ugla :)
Bravo tata,cestitam i sve najbolje !

Nego trudnice,vama se svima bas priblizilo :)...uskoro ce na ovu temu da dodje nova postava trudnica,nadam se da cu i ja biti medju njima.
Puno pozdrava i sve najbolje!

Poslednja izmena:
@Muz od Margo
Jako je simpaticno citati o porodjaju iz tatinog ugla :)
Bravo tata,cestitam i sve najbolje !

Nego trudnice,vama se svima bas priblizilo :)...uskoro ce na ovu temu da dodje nova postava trudnica,nadam se da cu i ja biti medju njima.
Puno pozdrava i sve najbolje!

I ja se sa tobom nadam! Miradimo na tome vec neko vrijeme ali nista....valjda ce biti uskoro..

Bonzi, a gde i kako mislis u bolnici da se peres i susis svaki put? Nemam pojma kako to ide, da li sobe imaju toalet, ili sta? :think:

Draga, naravno da sobe imaju toalet, naopako da nemaju. Pa posle porođaja se non stop krvari i moraš imati uslove za osnovnu higijenu. Čak i u Srbiji je tako, a kamoli u inostranstvu.
Nemojte da se plašite bolnice, tamo je sve ok, ništa ne brinite. Imaćete dovoljno osnovnog komfora, tamo gde može i da se plati poseban tretman, pretpostavljam da je kao kod kuće.
Tako da.... odmarajte još to malo što imate i ništa ne brinite. Kada dođe bebče na svet, sve se poništava i ono postaje centar sveta!
Ljubim mame trudnice i nadam se da će se pojaviti nove da zamene vas koje ćete brzo postati mamice!

pridružujem se čestitkama,bravo za Flecu,Malamargo,i mužu,puno sreće i zdravlja za vas troje,uživajte...Kockica mi je odmah javila na mob kada je saznala ali tek sada imam vremena da vam čestitam,ali to od srca...sve se nadam zajedno sa Happy-ca da ćemo se uskoro prudružiti okruglim stomacima...ljubim vas sve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cao svima! :) Bas lepo sto cujem da su se pojavile nove potencijalne trudnice, vec smo se bile zabrinule sta ce biti kad mi odemo. E pa, nadam se da cu uskoro citati o vasim mucninama, bolovima u ledjima, nespavanju, itd.. z:lol:
Zelim vam svima da se sto pre prikljucite ovde, i ponovo postanete mame! z:) (Koliko se secam, sve imate po jedno malo cudo kod kuce :heart: ). z:girl:

Draga, naravno da sobe imaju toalet, naopako da nemaju. Pa posle porođaja se non stop krvari i moraš imati uslove za osnovnu higijenu. Čak i u Srbiji je tako, a kamoli u inostranstvu.
Nemojte da se plašite bolnice, tamo je sve ok, ništa ne brinite. Imaćete dovoljno osnovnog komfora, tamo gde može i da se plati poseban tretman, pretpostavljam da je kao kod kuće.

Hvala Eli, meni je bolnica uvek bila bauk, tako da ne znam sta da ocekujem.
Mada, svi kazu da bi ostali tamo jedan dan duze da mogu, da se oporave dok drugi brinu o bebi. z:p

budi sigurna dobro će brinuti o tebi i bebi,i ovde dobro brinu,a kamoli u Norveškoj...mada možda ja imam pogrešnu sliku o toj zemlji...ali sam sigurna da će sve biti u redu..ne brini,posle porođaja zaboravićeš sve svoje strahove..

:super:Drage dame,buduce mamice....
Sto se opisa tice cinimi se da je malo previse faktografski i da nism ulazio u emocije,ali razumite,pogubljen sam obaveze su pocele ,abice ih sve vise....
Juce se kod nas zurkovalo i mnogo je lepo bilo, aMargo je u vise navrata bila on line zato sto nije mogla da spava ,tako da kao da je bila sa svima ....
Divno je kada vidis koliko imas prijatelja pa makar se ni ne cujes ni ne vidjas sa njima....
Fleca ima puno drugara ,a da ih jos nije upoznao..
Bonzita, ne znam koliko je preporucljiv apartman, jer neke kazu da im nije prijalo sto su same....

Epidural ne, ali su joj rekli sledeci put obavezno jer su se namucili oko usivanja...

krece joj mleko ,samo da uspe da ga izmuze,Prvi put je najteze,dok se otvore kanali za mleko....
Malog nisam vide.Juce smo saznali da je prekjuce bio dan za tate... tako da nista do utorka,ali videcu fotke...danas...:super:

Mali je bolje danas i poceo je lepo da jede...
Nasla joj se danas neka fina doktorka koja joj je sve objasnila i sve je OK....

Zurim sad...
P.S. Nas su odgovorili od krecenja...ipak su to isparenja ,pa sve i da su najzdravija mozda nisu za pluca koja tek pocinju da disu...
Malom je soba cista ,a ostatak stana ce sacekati tamo do proleca......

Budite mi sve dobro i zdravo.....
Mazite stomake kad ne mozete da ih ljubite,ali to neka tate nadoknade....

Cao muzu od Margo, bas mi zao sto su je namucili sa usivanjem, ali vazno da su oboje dobro, proci ce to... Ma kako to samo jedan dan za tate... :( Ali videces slicice, i to je nesto... Koliko ce oni ostati u bolnici? Neka ceka krecenje, bebama je mnogo vazniji cist vazduh nego lepo okrecena soba. :ok:
Veliki pozdrav i tebi, uzivaj u svojoj novoj ulozi. :)

Cao drustvo evo i nas na kratko :cao: pisala sam malo porukice sa Margic rekla je da vas sve mnogooooo pozdravim i izljubim! :D :zag: hehehe...

Ja danas opet lezim dosta, na 20min imam kontrakcije, izgleda da ce ovako da bude dok mi ne pukne vodenjak i dok se ne porodim :aha: hvala Bogu pa su me razni ljudi, prijatelji, lekari razuverili,... nije to nista strasno, prosto svaka zena se drugacije poradja, neke krenu da imaju kontrakcije ranije itd itd. :aha: inace moji roditelji idu sutra za Bec na 4 dana :klap: uh milinaaaa ceo stan za meneeee :mrgreen: stvarno postajem vise razdrazljiva u ovoj sobi u kojoj sam, jer se osecam kao da sam u zatvoru :dash: pa samo sam trudna, a ne invalid, ali svi se tako prema meni ponasaju :roll: eh...
Elem moji idu, a dolazice mi svake noci spremacica nasa dugogodisnja, koja nam je kao prijatelj i clan porodice da prespava kod nas, za svaki slucaj :aha:

Nadam se da ste mi vi svi ok... mazite tibe, ova moja mala stucalica (evo upravo stuca vec 3. put danas! :rotf:) uziva, svaki dan je njoj dan za skakanje :D :hahaha: sta sve radi sa mojim stomakom, pa ne biste poverovali i da vidite :zurka: a baba njena je samo zove napolje da dodje vise, da bi je mazila i pazila :mrgreen:

Tatica nam je dobro, danas mu je zadnji dan odmora pa uziva najvise sto moze, a ja cu sutra opet pricati sa njim, verujem da ce mu biti tesko vratiti se medju kineze posle 10 dana odmora :roll: :gace:

Eto to je to od nas... nema mnogo toga novog, samo sam dosla da vam sve ispricam, da vas pozdravim, poljubim, mislim na sve vas... :cmok:

Muzu od margo,
Da lepo je,imati prijatelje, nevidjati se sa njima i necuti,ali su oni tu,svi smo se nekako vezali,svi se saosecamo ,savetujemo,druzimo,i prolazimo svi zajedno kroz najlepsi trenutak u zivotu,kad postajemo roditelj,i iskreno se nadam da ce ova tema ziveti i da ce nam ubrzo doci nove trudnice:heart:
Kod nas se moze birati,ali ovde ne,ovde u svakoj bolnici je tako,ili si sam u sobi sa kupatilom,(sto se mora rezervisati,i posebno se placa)ili sa jos jednom zenom,(nepostoji nekoliko kreveta u sobi)i naravno sa kupatilom!U porodilistu,nemozete birati hocete sa bebom ili ne,ona je obavezno sa vama u sobi,jedino ako je carski rez,pa jedan dan nije sa vama ali vec sutradan vam je donesu,i vi brinete o njoj,ali sestre dolaze da vam pomazu...
Nadam se da ce se sve ubrzo srediti,i da ce margo i fleca uskoro doci kuci :heart::heart::heart:

Cao!
Samo da se malo javim...Bili smo u setnji malo, obavljali neke stvarcice....
Bebac se komesa, a maam i dalje nema pojma gde je guza gde je glava:hahaha:
Iznad pupka se nesto talasa, a pokreti i skorz levo i skroz desno u stomaku, pa vi vidite...:lol:
Krecicemo uskoro, bice vremena da ispare mirisi...Bar mesec dana jos nece bebac, a nadam se i da ce izgurat doi blizu termina...videcemo..
Kockice,
A kolio ti je grlic dugacak, je li smeksao?
Margo se bas brzo porodila s obzirom da su je, kako sam ja razumela, primili zatvorenu.
Sta ti pise Margo, jel beba sa njom? Tatica ne pominje ime...Jel Filip? Sutra bi trebalo da izadju ako je sve ok, jel da?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back