Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nama je danas mesec dana :):):):)
A Fleca I Aleksej ce zajedno u skolu hehehe :):):)
Bas sam srecna zbog Margo...Nisam spavala nista nocas bebana muce grcevi..opet..ali cim je svanulo morala sam da upalim komp da vidim jel se porodila...

z:dm5:z:dm5:z:dm5:
Cestitamo!Bravo Aleksej :klap::klap::klap::super: dusica mala :kiss::kiss::kiss:

E pa drustvo, odosmo nas dve u pohode... :aha: treba se obuci, spremiti rucak, pojesti isti, nasminkati, dogegati se do frizera+manikir+pedikir... hvala Bogu pa su to 2 sestre koje me sredjuju u 1 salonu :mrgreen: pa onda natrag kuci i odmaranje do sutra ujutru,... :klap: a baka ce da nam ode po nalaze :mrgreen:

Ljubimo vas sve, drzite nam fige sutra... :aha: mazite tibe i lolimo vas... :heart: :zag:
Drzimo fige,ajde pa se nadamo da ce martica uskoro da nam dodje z:kiss:
Javljaj sta se desava z:girl: budi nam hrabra kao margo z:)

Eeeeee. ovo sto pravim (bice brzo gotovo, cekam da se nesto ohladi) se zove Hladni Krem, znaci ne moze kremastije, a jako lagano. Nikad nista lakse za napraviti, a super ukusno. z:)
Carobna,aj daj recept,ili na pr por ili ostavi na drugoj temi namenjenoj za kuvanje z:mrgreen:

A sto ne dolaze?
Uf sto ja to mrzim,jave da dolaze ja se ubijem od spremanja ciscenja i pripremanja i onda u zadni minut/nesto iskrslo....pa zaboga ako ste rekli da dolazite..pa dodjite....
Ja jedva disem nesto....stomak se naduo,bebac manje mrda izasli hemoroidi od napinjanja...sad kad dodje muz da idemo na klistiranje jer ovo je neizdrzljivo....jooojjjj

E ovo je bas bilo u zadnji minut - njima se najavili gosti. :( E doslo mi je da kazem, ko u onoj prici o malom pastiru, kad stvarno budete dolazili, nece biti nista! z:p A ja cu veceras da jedem dok ne puknem. :P Stvarno su mi otpale i noge i ledja od stajanja, bas sam se trudila, i eto, tako to biva. z:(
E sto se i ti namuci... Tesi se, evo cujes da kazu kome je teska trudnoca, bice mu lak porodjaj. z:girl:

Drage dame,izvinjavam se sto vas ranije nisma izvesti kako stoje stvari tj kako je sve teklo...Niasam pogledao da li ima nekog na forumu ali cu da napissem pa citajte kad stignete....
Margo i Fleca su dobro...Decko je malecki 2500 g i dobio je neku infuzijicu...isla je mama da ga danas poseti, a sutra ce verovatno da joj ga donesu.... ali da pocnem ispocetka....
29. rano tj posle ponoci Margo dobije kontrakcije sve cesce i cesce,mada to nisam od pocetka pratio jer sam spavao,ali me probudilo stenjanje...Naravno sedela je za kompjuterom....
Prekontrolisali smo ritam kontrakcija (na oko 4-5 minuta) i lagano se spremimo,bez panike pa hocemo necemo,pa ja citam knjigu o porodjaju,pa da li je vreme i tako negde oko 4 odemo do bolnice....Prime nas ,sacekamo....silazi doktorka malo zguzvana u faci od spavanja....
Pregleda i kaze kako nije jos pocelo ozbiljno otvaranje i kako najboljee da se vratimo kuci i sacekamo jos malo jer je kod kuce ipak manja guzva i nervoza ,a nece to bas skoro....
tako se mi vratimo kuci i dremnemo prepodne ,malo onako na prekide i seckanje....sa stenjanjem....
Negde popodne kontrakcije su dosle na skoro tri minuta i postale bitno bolnije ,ali ne nesto uzasno...(tako kaze Margo,poredi sa bolnijom menstruacijom) Spakujemo se i opet nazad u bolnicu negde oko 16 h.
Prregleda je doktorka i konstatuje skoro isto stanje kao i ujutro sto se tice otvorenosti,ali kaze kako ce da je smeste pa ce da vide dali ce da se porodi u narednih par dana ili ce se cekati termin.....
(usout Margo je vec mozda nedelju dana pre toga imala vec sve spakovano po kesama i na jednoj gomili pa smo samo sve to ubacili u ranac....Bolje je tako da se u panici nesto ne zaboravi)...... nastavak sled...

dakle zena moja se smesti u bolnicu na stand-by.Usput proverili su polozaj i velicinu na UZ i kazu sve ok ,a vi sad idite....Promuvam se ja tu oko bolnice jos jedno 20 ak minuta pa onda jos toliko u nekoj obliznjoj kafanici ...Margo sve vreme nedostupna na mob ...Mislim ili je krenulo ili je na kontrolama nekim....Taman krenem kuci zove Margo....pukao vodenjak,vode je u salu....To je bilo oko 17:35....
Dodjem kuci...ko lav u kavezu...ne mogu da sedne....tako jednosat dva pa krenem kod moje familije da nisam sam...ne znam sta bih sa sobom....Usput krenem da zvrndam telefonom sa svima zivima.... krenu da dojavljuju jedni drugima....uvo mi je utrnulo + poruke....i taman od tetke krenem kod oca javi sse margo da je sve vec gotovo pre jedno sat vremena.... to je bilo oko 10:30 (poziv)....Posle kraceg boravka kod sadasnjeg dede proveo sam celu noc kod brata sa jos dvojicom dobrih drugara....uz stalno dopisivanje sa Margo i svima ostalima koji su bili zeljni informacija....
Oko 6 sse vratim kuci ,nahranim pse i prilegnem...otspavam sat pa kod mMargo u bolnicu ...nije poseta nego po hodnicima...Njioj je bilo frka sto joj jos ne donose malog...pa gde je ,pa je li dobro....Kazu joj videce ga oko 11....krenem dalje da sredim njenu knjizicu jer nije bila overena.....i to obavim pa se negde oko 15 h komiram do 18 ....
Margo je videla malca... Dobro je sve...i tako....Malo je vise boli sto su je usivali jer se pocepala zato sto nisu stigli da je secnu jer je bila navalila da gura...Sve u svemu kaze da je Flecu istisnula iz mozda 4 napinjanja....trenutno gubim inspiraciju ...mozda se ujutro setim ,a mozete i da pitate pa da stosta odgovorim...
Pozdrav plemenu Okruglih Stomaka, Laki i srecni vam bili porodjaji....Laku Noc....
Muz od Margo.....
Sutra ga mozda i ja vidim ???

Uh mora margo da boli to sto je usiveno :sad2: jadnicak nas... drzi se margic! :ok:

Elem devojke evo i nas dve... :cao: malo sam iznervirana jer sam se stvarno nadala da mi je termin 7.2. kao sto su zakljucili po UZu, ali kaze Dr.Terzic da ipak ostanem pri starom da merim, znaci oko 20.2. kao termin jer Maki jeste krupna, ali ocigledno ima i na koga :roll: CTG je u redu, treba sledece nedelje opet da idem, kao i svake nedelje sad, jer sam u sustini u 37+1 danas... :dash: uh ovaj 9ti mesec je najgori, znaci dala bih jos 8 trudnoca do 8og meseca, samo bez ovog 9tog :aha: znaciiii ukratko receno sedim i cekam... :aha: pa kad ona odluci doci ce... :cao:

Muz od margo,
Najbitnije je da su margo i bebac dobro,i nadam se da ce brzo da se oporavi(nama su rekli fen za kosu poneti u bolnicu,i posle svakog toeleta,malog ili velikog oprati se i susiti ranu fenom)tako pre zaraste!
I nadam se da ces i ti tatice videti sincica danas...i da ih sto pre dovedes kuci...
Jer margo doji malog,imali mleka?
I cini mi se da su je porodili bez epiurala?
I koliko je mali dugacak?
Ziv i zdrav nam bio :kiss::kiss::kiss::heart::heart::heart:

Dobro jutro...
Mi smo lepo pajkili, osim jednog grca u listu...uh...Setila sam se tebe Bonzi...z:p
A,da...sanjala sam bebu...Kao mi u nekom nepoznatom stanu, ja nista ne znam oko bebe, nemam mleka, stvari nisu oprane...nista mi nije jasno,a beba tu...Uh, kako mi je laknula kad sam se probudila...
Muzu od Margo,
Hvala ti na detaljnom opisu toka cele akcije...Evo, Bonzii je postavila vec neka pitanja, pa se i ja pridruzujem...Jedino sto znam da sigurno nije uzela epidural jer nije htela, a i brzo se porodila. Javi nam jesi li video bebca i puno pozdravi Margoz:poz:

Angi,
Dobro jutro z:) bas sam mislila na tebe...
Pa i je sam pretpostavljala da nije uzela epidural,jer sve je bilo brzo,al otkud znam,mozda ipak su joj dali...
Joooj ti snovi,i ti si pocela to da sanjas,ja vec nocima nespavam,i kad spavam sve su to kosmari,mislim na porodjaj,pa za bebca dal cu da se snadjem,svakakve gluposti mi dolaze u snu z:cry: al dobro kad se probudim hvala bogu nema nista od toga...
Kako si nam ti i bebac,sta si uradila juce?I kad imas uz sledeci?mislim da je uskoro..
A to za grceve,ja kako pijem magnezijum,nema ih,pu,pu da ne ureknem,jooj to uzasno boli z:cry: pitaj docu za to,da ti da magnez.Ja trenutno imam probleme sa oticanjem,sad su poceli i prsti na rukama,a noge su nedaj boze,kakve carape i lek za izbacivanje vode,nista nepomaze,al dobro izdrzacemo jos malo nam ostalo...

Bonzi,
Ja od sedmog meseca pijem dve vitamniske tablete dnevno, u kojima ima i Mg, a ima ga i u kapima od koprive, pa necu da uzimam dodatne...Ma to je samo jedan grcic, nece valjda sad da ucesta, videcemo...Juce sam dostaskitala, pa zato...Sreila sam papire i malo se promuvala po kraju da ne cekam tamo sa dvadeset zena...Pila kapucino i gledala tenis u obliznjem kaficu, pa posle setala i tako...
Imamo sledece nedelje akciju sa namestajem, ne za bebu, nego menjamo nesto u dnevnoj, da bi bilo mesta za komp, koji ustupa mesto bebinom krevecu u sobiciz:)
A onda krecenje sobice i da porucimo krevetic...Stolar pravi ormaric...Ma cela organizacija, jedva cekam da namestimo sobicu..
Jeste li vi kupili krevetac i ormaric za bebu? Jel jos skitas po rasprodajama?
Bas je gadno za to oticanje...Jel vodis racuna o ishrani i da ne stojis mnogo?:azdaja:

Imam UZ u sredu, ne mogu da docekam...bebac bi trebao da ima u ovoj nedelji oko 2kg vecz:)

Poslednja izmena:
Cao svima! :) Mi opet ceo dan vani, u sopingu, evo ruke mi se tresu koliko sam umorna, sad sam ispustila casu sa vodom...
Muzu od Margo, hvala sto si nam sve detaljno napisao, sad je red da mazis i pazis :), vodi racuna da ona u bolnici i kad izadje pije puno tecnosti da bi joj nadoslo mleko, kupuj joj sok od jabuke, ili caj za dojilje ako moze tamo da spremi, a i voda je dobra, samo neka pije... Puno je pozdravi od nas. :heart:
Bonzi, a gde i kako mislis u bolnici da se peres i susis svaki put? Nemam pojma kako to ide, da li sobe imaju toalet, ili sta? :think:

Cao svima! :) Mi opet ceo dan vani, u sopingu, evo ruke mi se tresu koliko sam umorna, sad sam ispustila casu sa vodom...
Muzu od Margo, hvala sto si nam sve detaljno napisao, sad je red da mazis i pazis :), vodi racuna da ona u bolnici i kad izadje pije puno tecnosti da bi joj nadoslo mleko, kupuj joj sok od jabuke, ili caj za dojilje ako moze tamo da spremi, a i voda je dobra, samo neka pije... Puno je pozdravi od nas. :heart:
Bonzi, a gde i kako mislis u bolnici da se peres i susis svaki put? Nemam pojma kako to ide, da li sobe imaju toalet, ili sta? :think:

z:poz:
Carobna jel ste kupovali nesto za bebu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back