Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tina je u bedaku pa samo cita sta vi pisete. samujem, muz mi u vojsci, ostao je i preok vikenda, katastrofa, niko se ne seti da poseti ovu jadnu trudnicu, samo svekrva.u kucu mi niko ne ulazi. jedva cekam da ovaj mali vise izadje napolje, samo mi trci guzicu i ruga mi se.
sutra sam 40 nedelja, a nista mi se ne desava, ima da me strefi odjendom. idem i na kontrolu, najradije bih volela da me i zadrze, u bolnici ima drustva. bas sam bedak.

tina je u bedaku pa samo cita sta vi pisete. samujem, muz mi u vojsci, ostao je i preok vikenda, katastrofa, niko se ne seti da poseti ovu jadnu trudnicu, samo svekrva.u kucu mi niko ne ulazi. jedva cekam da ovaj mali vise izadje napolje, samo mi trci guzicu i ruga mi se.
sutra sam 40 nedelja, a nista mi se ne desava, ima da me strefi odjendom. idem i na kontrolu, najradije bih volela da me i zadrze, u bolnici ima drustva. bas sam bedak.

..evo ja mislim na tebe.. :) :heart:

E nemoj da si takva :rtfm: ,odmaraj,znaci za neki dan ce mali doci,a i mama ti dolazi,sve ce se promeniti,uopste ti nece biti dosadno,a i muzic, jos malo mu ostalo,bese rece mes dana je na obuci,znaci do polovine februara ce doci,strpi se jos malkice:kiss:

Ajde, ajde Tina, jos nedelju dana je ostalo, trgni se malo, peri kosu, feniraj se, mozda ces sutra u bolnicu. :lol: Uzmi preslazi bebi-garderobicu, pusti bebi igracku sa muzikom na uvo, neka slusa da se navikne na melodiju, jesi li kupila to? :heart: A hoce li ti muz dobiti koji dan slobodno kad se porodis?

kupila sam to sto svira, odelca su spakovana, kosa isfenirana, kuca spremna, nemam ni sta da radim, to mi je jos gore, sve sam uradila do sitnih detalja, cak mi je i cetka za kosu u torbi za porodiliste. mozda mi je takvo raspolozenje zbog vremena, ceo dan je mracno.

ali malo ste me oraspolozile iju, hvala, skuvacu sebi kafu sad...

Cao svima,
i ja se nadam da cu uskoro moci da sa vama razmenjujem trucnicka iskustva. Radimo na tome i ja jedva cekam.
A volela bih da mi kazete vasa iskustva sa trudnickim bolovanjem i komisijama. Obzirom da mi je posao psihicki naporan, ali fizicki ne. Od jedne poznanice sam cula da nije bas imala prijatna iskustva sa komisijom, uvek su bili u fazonu " Mozete li vi da radite? Zasto ne?" i slicno.

Gaga,
Ja sam na trudnickom od cetvrtog meseca trudnoce. Poenta je samo da ti tvoj dr napise da imas kontrakcije, da si pod terapijom, moras strogo da mirujes i sl. Zanju oni vec...Onda to sve potvrdis pred komisijom i ne prave problem. Svaki mesec ides na komisiju i donosis im predlog tvog lekara, koji uvek treba da napise neki razlog koji pije vodu.

Tina a sta ce to mama sve da ti kuva?Sta je to sto treba da se jede dok dojis?

Inace meni je stalno dosadno jer sam stalno i kod kuce:dash:...osim vikendom kad mi muz ne radi....:super:

pa isla sam na forume, i pisala sta se preporucuje a sta ne, i onda sastavila spisak, najbolje mi je za dorucak, jer mogu da jedem sve sto sam do sada jela kornfleks,mleko, marmelade, sirne namaze, jedino suhomestnato nikako.
za rucak - krompire, pirinac, crveno meso,piletina,sargarepa,od salate cvekla jer je kuvana,testenine
uzina - kompote, voce( jabuke, banane), sokici
vecera ono sto je za dorucak ili od rucka

u sustini to je mozda i preterivanje, sad sam na brzinu pokusala da se setim sta sam napisala, ali pridrzavacu se tako necega neko vreme, pa cu postepeno uvoditi novo tako da znam sta mozda utice na grcice.

ono sto navodno ne bi trebalo da se jede je:
zacinjeno, kiselo, ljuto
grasak, pasulj soja kukuruz buranije, kupus beli i crveni luk paradajz kelj, citrunosno voce, jagode, kikiriki, suhomesnato, orasi, lesnici, a negde pise cak i riba

svuda pise sta ne sme da se jede, i uvek se na tom zavrsi sta ne sme da se jede, niko ne pise sta sme i kako izgleda na primer nedleju dana menu jedne dojilje, to jos nisam nasla.
kako ide sa ostalim povrcem, na primer tikvice, plavi patlidzan, karfiol, sampinjoni.. to niko ne spominje. nekako mi ta ishrana dojilje malo cudna. ali piju se vitamini,pa nece da fali. ako neko misli nesto drugacije, ili ima nesto da doda, super dobro doslo

inace krsta me ubijaju, dodje mi da vristim.

Poslednja izmena:
ujutro oko 9 treba da sam tamo, prosli put sam bila 4sata, poludela sam, ali inace nije tako guzva i to sve ide brzo, a morala sam dva puta da radim ctg. javljam vam kad se vratim, ja bih volela da se ne vratim, heehe, ako me nema onda pozdravljam vas puno i javljam se prvom prilikom, hihi kako to lepo zvuci

Eh devojke ne brinite, kod nas ista prica kao i prosli put... 1 dan kontrakcije, sutra dan nista :roll: grrrr.... ustvari ne bi bilo bas pametno da dodje Maki ovih dana, posto su moji otisli jutros za Bec, tako da sam po ceo dan sama... ali ima i to prednosti! :D ne moram da gasim komp i cesce cu vam pisati u 1 danu :klap: :mrgreen: jeeeeej! :zurka:

Inace mi se desilo nesto grozno... :sad2: sinoc oko 4h su mi usta bila toliko suva izgleda, a ja pospana se onako probudila samo da popijem gutljaj vode i trknem do WCa... i kako sam otvorila malo usta za vodu, bukvalno mi usta puknu :eek: znaci na gornjoj usni, tacno na njenoj sredini ogromnaaaa rana unutra :besna: ne biste poverovali koliko to krvari... :sad2: smrc...

Cao drustvo. :cao:
Mi smo bili na redovnoj kontroli, na brzinu smo to obavili posto smo pre par dana bili na UZ, nalazi OK i tako. Malo smo bili i u sopingu, benkica definitivno nigde nema, prodavacice kazu jos od praistorije, i jos mi kazu da je manje rizicno da ce bodi iritirati pupak nego rub benkice, tako da ce biti bodici i to je to. U bolnicu ne moram da nosim pelene, super, oni tamo sve obezbede. Ja sam ih vec bila kupila, al nema veze, taman onih par dana kad izadjemo da imamo dok se ja ne snadjem sa sobom, da ne moram odmah da perem. Kupili smo plavu kadicu sa postoljem, sa garderobom sam navodno davno zavrsila, ali svaki put kupim jos ponesto, danas sam opet kupila jednu gomilicu. :rumenko:
Sta cu, takve smo mi zene, pa jos kad znam da je ovih dana na popustu, a posle nece biti, taman ko da me nesto ujede, samo kupim, :mrgreen: , i kad dodjem kuci skontam da mi se boje ne slazu sa onim sto sam vec kupila, pa onda dokupujem opet. Zurka. :zurka: Skontala sam da je najbolje odmah kupovati npr. bodi i pantalonice koji se slazu, nego kupiti gomilu bodica (kao sto sam ja uradila), pa posle za njih zekice i pantalonice, jer onda treba pamtiti sta je u kojoj velicini i kojoj boji, i onda vam glava poraste za 5 cm u obimu, kao meni. :hahaha:
Eto, idem sad nesto po kuci da spremam i da smislim sta cu za veceru...
Tina, hvala na spisku. Poljubac svima! :cmok:
P:S Imate pozdrav od mog muza, stalno mu pricam o vama i forumu. :) :heart:

Carobna,
Hvala,i ti pozdravi muzica!
Jer ti merili danas santimetrom uterus?
E takve smo mi zene,kazemo sve smo kupili od odelca,i opet kupujemo :lol:
Videla sam flecine fotkice,presladak je,samo se neslazem sa nasim osobljem zasto mu stavljaju taj sirok povoj,pa jadnicak nemoze da pomera ni rukice ni nogice :(

Kockice,
Sta su ti rekli kad si zdnji put bila kod doce,jer grlic poceo da se skracuje?Jer ti se spustio stomacic?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back