Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro :cao:
Evo nas dve se opet uspavale ko prave, a snega do kolena :mrgreen: :eek: hvala Bogu pa mi sad svekrva sve donosi u sobu sto mi treba, ne moram da izlazim, ipak je mozda klizavo :aha:

Bonzi pa sto toliko otices?! :sad2:
Angi nemoj se nerviras! Sredices ti to, te komisije uvek zezaju... negooo breee eto mene u nedelju prepodne! :klap: kad cemo na nasu krempitu!? :D
Ennna heheheh :D mislim da svi patimo od te boljke sad tokom praznika... :rumenko:

kockice, jel nosis Martu uli Vuka?z:p

Margo,
Koliko je tezak bebac i koliko dana kasni za terminom?

Ja sam prosli put pitala da li ima veze sa mojom ishranom bebina tezina, kaze nema, osim u ekstremnim slucajevima.
Ipak ti navali po klopi, samo nemoj mnogo slatkisa.

Kakav ti je grlic, jel se bebac okrenuo i spustio? Jesi li odustala od vezbi?

ja sam 34,5 a bebac odgovara 33,2.....treba da ima oko 2500g a ima 2150g......tacno se poklapa manji rast sa promenom ishrane.....nista mu nije falilo dok sam normalno jela.......gric je dobar.....vec duze vreme je okrenut glavicom na dole ali mislim da se nije jos spustio..............cekala sam da prodju praznici za vezbe ali ovo vreme me plasi.....pa ne znam ni sama.......
kako si ti......

Margic ne brini za velicinu bebe, sve bebe se razvijaju individualno tako su mi rekli... neke mogu da porastu dosta u zadnjem mesecu, a i nisi ti krupna, sitna si... :aha: uzivaj, jedi sta hoces, samo slatkise smanji i bice sve ok! :D mozda je prosto nastao malisan malo kasnijje, a ne ranije kao npr moje malo cudo :ok: CMOK od nas!!! :cmok:

Margo,
Dobice bebac bar jos kilo kako god da se hranis...Bolje da nije previse krupan, bice ti laksi porodjaj. A i to njihovo merenje zna da pogresi dosta...

Jesi li kupovala nesto za bebu? Mi cemo uskoro krenuti...naravno ako ne bude opet da moram da lezim ako se prenisko spustio...Uh, valjda nece...Drzite mi fige za sutra

Ovako:kod babice je bilo ovako,prvi cas,upoznavanje(bilo nas je 16 zena,i jos jedan tatica i moj muz)imace 11decka,i 5devojcica z:)
pricali o trudnoci,za probleme koji se javljaju kod trudnica,dijabet,otecenost(peporucuju specij carape do kolena,ne do struka,a za ruke ide se kod reumatologa i on uradi inflitaciju),hemoroidi(kreme),vene(carape),dlakavost(GDE SU SE POJAVILE DLAKE,NA LICU,NA GRUDIMA,NA STOMAKU,itd NIKAKO NEBRIJATI,JER INACE SVAKOG DANA DRZACETE BRIJAC U RUKE,TE DLAKE SAME OTPADAJU POSLE PORODJAJA)To niko nije spomenuo od novopecenih mama...
Strije(mazati kremom,ili uljem od badema,nikako maslinovim uljem,javljaju se opekotine),i NIKAKO NE CESATI STOMAK A SVRAB SE JAVLJA KAD JE KOZA SUVA,NEHIDRATIRANA,znaci mazati ujutu i uvece i ne cesati,krvarenje iz nosa to je normalno,i kod zubara obavezno ici,ako se javi karijes ili bol,nema potrebe trudnica da drzi kvaran zub u ustima,ili da trpi bol,ako vas jedan zubar odbije cim vidi da ste trudni potrazite drugog...volumen grudi,znaci povecavaju se grudi,treba nositi onaj brus specij za dojiljke,ili neki sa velikim bratelama,jer prilikom povecenja mogu da se spuste i tako uvek ostaju,obratite paznju...
Drugo,za spavanje,ne na ledjima,nego na levoj strani,izmedju nogu jastuk,i pozadi na ledja,u tom polozaju bebac jako dobro napreduje(kazu da nije bitno ishrana,vec taj polozaj,i za majku i za njega je super)...
drugi cas;pricali za ultrazvuk,kad se koji radi i zasto,ona tri,i koliko je bebac veliki kad kazu,10é percentile(neznam kako se kaze kod nas) to je vrlo mala beba ili pre vremena rodjena,20-40 standarna ,normalna,60-80 napredna beba,lepa,velika,od 90 pa nadalje je bas velika beba...
onda ja povecanje kilaze,kazu normalno je 14kg za celu trudnocu dobiti,i da su poslednja tri mes jako opasna,za mesec dana moze se cak dodati i do 7-8kg,govorila je o dijeti,sto se ja neslazem snjom,ovako,jako je bitno da se jede u isto vreme,i tri obroka,tako se i beba nauci kad je vreme za rucak,(to se slazem)ali kaze dorucak u 8-8:30h,solja kafe,caja ili tople cokolade,ili casa mleka,hleb namazan puterom malo i sa malo dzema,ili cereali sa mlekom,ali oni sa fibrima,ne sa cokoladom ili medom,ne kroasani,ni neka peciva sa cokoladom,oko 10h moze jedna jabuka(ne banana jer ima puno kalorija;ne ni pomorandza jer posle povecava se kiselina u zeludcu)rucak:12:12:30 parce mesa ili ribe dobro pecena,bez sosa,sa povcem ili malo testenine sa malo putera,i bez onog topljenog sira..i jedan vocni jogurt sa 0% masnoce,oko 16h jabuka,oko 18-18:30hsupa ili neka corbica...
i puno vode,sokove izbaciti(casa soka od cedjene narandze to je kao da ste 6kockice secera pojeli)...to se neslazem,svaka trudnica mora da jede puno voca i povrca,i puno prirodnih sokova i mlecnih proizvoda...
Sled ned pricacemo za kontrakcije,i kad krenuti u porodiliste,i o epidur.
Nadam se da sam vam malo pomogla....z:girl:

Ovako:kod babice je bilo ovako,prvi cas,upoznavanje(bilo nas je 16 zena,i jos jedan tatica i moj muz)imace 11decka,i 5devojcica z:)
pricali o trudnoci,za probleme koji se javljaju kod trudnica,dijabet,otecenost(peporucuju specij carape do kolena,ne do struka,a za ruke ide se kod reumatologa i on uradi inflitaciju),hemoroidi(kreme),vene(carape),dlakavost(GDE SU SE POJAVILE DLAKE,NA LICU,NA GRUDIMA,NA STOMAKU,itd NIKAKO NEBRIJATI,JER INACE SVAKOG DANA DRZACETE BRIJAC U RUKE,TE DLAKE SAME OTPADAJU POSLE PORODJAJA)To niko nije spomenuo od novopecenih mama...
Strije(mazati kremom,ili uljem od badema,nikako maslinovim uljem,javljaju se opekotine),i NIKAKO NE CESATI STOMAK A SVRAB SE JAVLJA KAD JE KOZA SUVA,NEHIDRATIRANA,znaci mazati ujutu i uvece i ne cesati,krvarenje iz nosa to je normalno,i kod zubara obavezno ici,ako se javi karijes ili bol,nema potrebe trudnica da drzi kvaran zub u ustima,ili da trpi bol,ako vas jedan zubar odbije cim vidi da ste trudni potrazite drugog...volumen grudi,znaci povecavaju se grudi,treba nositi onaj brus specij za dojiljke,ili neki sa velikim bratelama,jer prilikom povecenja mogu da se spuste i tako uvek ostaju,obratite paznju...
Drugo,za spavanje,ne na ledjima,nego na levoj strani,izmedju nogu jastuk,i pozadi na ledja,u tom polozaju bebac jako dobro napreduje(kazu da nije bitno ishrana,vec taj polozaj,i za majku i za njega je super)...
drugi cas;pricali za ultrazvuk,kad se koji radi i zasto,ona tri,i koliko je bebac veliki kad kazu,10é percentile(neznam kako se kaze kod nas) to je vrlo mala beba ili pre vremena rodjena,20-40 standarna ,normalna,60-80 napredna beba,lepa,velika,od 90 pa nadalje je bas velika beba...
onda ja povecanje kilaze,kazu normalno je 14kg za celu trudnocu dobiti,i da su poslednja tri mes jako opasna,za mesec dana moze se cak dodati i do 7-8kg,govorila je o dijeti,sto se ja neslazem snjom,ovako,jako je bitno da se jede u isto vreme,i tri obroka,tako se i beba nauci kad je vreme za rucak,(to se slazem)ali kaze dorucak u 8-8:30h,solja kafe,caja ili tople cokolade,ili casa mleka,hleb namazan puterom malo i sa malo dzema,ili cereali sa mlekom,ali oni sa fibrima,ne sa cokoladom ili medom,ne kroasani,ni neka peciva sa cokoladom,oko 10h moze jedna jabuka(ne banana jer ima puno kalorija;ne ni pomorandza jer posle povecava se kiselina u zeludcu)rucak:12:12:30 parce mesa ili ribe dobro pecena,bez sosa,sa povcem ili malo testenine sa malo putera,i bez onog topljenog sira..i jedan vocni jogurt sa 0% masnoce,oko 16h jabuka,oko 18-18:30hsupa ili neka corbica...
i puno vode,sokove izbaciti(casa soka od cedjene narandze to je kao da ste 6kockice secera pojeli)...to se neslazem,svaka trudnica mora da jede puno voca i povrca,i puno prirodnih sokova i mlecnih proizvoda...
Sled ned pricacemo za kontrakcije,i kad krenuti u porodiliste,i o epidur.
Nadam se da sam vam malo pomogla....z:girl:

bonzi, hvala na iscrpnom izvestaju z:girl:
nije mi jasno samo ono oko opekotina od maslinovog ulja :eek:. mislim, jedino ako ces da ga uzimas iz vrelog tiganja :D:hahaha:
a nije valjda da ima zena kojima pada na pamet da brijaju dlake na licu, grudima, stomaku ili gde su im se vec pojavile :eek:

Kockice,
Meni su slatke i zivotinjice i princeze...

Bonzita,
Hvala na izvestaju...Ja sam stomak malo depilirala i opet cu, nerviraju me one dlacice...Ja cu ici zbog disanja i valjda ima nekih joga vezbi.... i posle na skolu za roditelje...Vec smo trudnicke boljke apsolvirali...

Margo,
Dobice bebac bar jos kilo kako god da se hranis...Bolje da nije previse krupan, bice ti laksi porodjaj. A i to njihovo merenje zna da pogresi dosta...

Jesi li kupovala nesto za bebu? Mi cemo uskoro krenuti...naravno ako ne bude opet da moram da lezim ako se prenisko spustio...Uh, valjda nece...Drzite mi fige za sutra
ma da....dr je zenama pre mene merio po nekoliko puta bebe......ja ne znam ni kako bi rodila krupnu bebu......morala bih na carski.......
stigala su nam kolica, kngur i jos par stvarcica od drugarice......baka mu je kupila super zekicu da ga iznesemo iz bolnice....a i mi smo mu danas kupili cebence, peskir sa kapuljacom i zekicu......hteli smo i kadicu ali nas je mrzelo da nosimo.......danas smo se bas setkali po radnjicana na bulevaru......nasli smo radnju u kojoj daju 50% popusta.......ima slatkih stvarcica........
valjda ces moci bar u kratke setnjice.......drzimo fige sigurno.....mi opet iz fronta peske.......jel imate kola.......

Cao svima devojke:sanke::zima:

HRISTOS SE RODIz:bv::poklon:SRECAN BOZIC SVIMA

Evo ja se kobajagi spremam za vencanjez:dm3:jao meni,a nisam kupila nista nemam sta da obucem ama nemam bas nistaz:cry:z:cry:a vencanje za manje od nedelju dana!!!!!!Bila sam malopre da probam neke haljinice,jao nista mi ne stoji sve mi je premaloz:mrgreen:
Bice civilno vencanje samo u opstini ali ipak ne mogu da idem u dzinsu(mada ako nista ne nadjem tako ce i biti):zima2:
Bogaami stomak narastao a ja se slatkisa ne odricem nije da necu nego ne mogu.

Devojke(Margo,Angi) nemojte da se brinete bice sve u redu sa bebicamaz:girl:

Angi,pitala si kako smo ja i beba?Pa eto ja imam zatvor jos od proslog meseca,prava je sreca ako uspem da odem do wc-a jednom u 6 dana,sada su krenule da me muce i nemirne noge,znate ono kad u nogama osecate nervozu i ziganje,imala sam i urinarnu infekciju pa sam pila lekove ali mislim da mi nisu nesto pomogli.Inace doktorka kaze da je beba dobro,cistu koja je imala je krenula da se smanjuje tako ona kaze.

Jos nista nisam krenula da kupujem za bebu razmisljam sta mi sve treba ali ova zemlja me naprosto izludjuje ama ne mogu ni sebi da nadjem ono sto mi treba nikako nemaju moju velicinu cak ni gacice.A ja sam bas prosecna nisam neka ogromna nisam ni mnogo sitna.STRASNO

Joj sto je bilo smesno ono malopre za maslinovo uljez:shock:kako moze da se opeces maslinovim uljem?To jos nisam cula.
Inace ja koristim maslinovo ulje za masazu nogu zajedno sa nekoliko kapljice ulja lavande.Pa neznamm meni je dobro za sada.A protiv strija koristim mustelu protiv strija.

Ja sam sada 27 nedelja.sta mislite kad je dobro da se krene sa kupovinom stvari za bebu?
Joj a trebalo bi da krenem i na vezbice,samo da pozovem babicu koja govori engleski posto ove francuske mi i nisu od pomoci jer ja francuski slabo razumem.

Cuvajte se......z:hi:z:hi:z:kiss:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back