Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo me, vratila se od pedijatra...nije bila nasa dr. vec neka jos opicenija...preslusala Ogija na dve na tri, dala mu eritromicin i uput za ocno(posto mu je desno oko malo krvavo u desnom uglu)...ocni kaze da je konjuktivitis, dao neke kapi+fizioloski rastvor, 4xdnevno...4xzurka...u 19h idem na uz, nervozna sam ujedam, grlo me jos malo bolucka i hvata me trema...valjda ce sve biti ok...pozdrav za sve i drzite pesnice...

Danas su izgleda stomaci zakazali..hehe..grozan dan fuj..mrzim kisu..
Danas sam kupila krevetc za mog bebirona...i bas je maji i sjadak ima izrezbarene mede koje spavaju na oblaku.:heart::heart:..jos par stvarcica da dokupim i mogu da se poradjam :mrgreen::mrgreen: .
A do termina jos 16 dana.........bice mi neobicno kad ne budem vise trudna..
Angi kako si ti danas. jesi li se cula sa Kockicom...
Provalila sam da me sada stomak manje boli od kad ne pijem lekove :think::think:
Debela :super: pa ti si sve spremila,moze bebac da dodje :heart::heart:
Ajde slikaj nam krevetac kad budes imala vreme :mrgreen: Kako si ti danas,jer se smirio malo bebac?Obicno kazu da pred porodjaj beba se primiri malo :think:
ja mislim da je to vena, ono sto se oseca isto u donjem delu stomaka odmah ispod pupka kad nismo trudne, obicno mrsaviji kad legnu na ledja mogu vec od oka da vide to pulsiranje, ja mislim da to nije bebino srce,mozda gresim
Znam i ja to kod pupka na dole,al ovo je sa strane 3-4prsta od pupka gore sa desne strane,mozda je arterija :think: nego kad mazim enza tacno mogu da osetim pod ruke kako je veliki i odmah pocinje da se pomera,proteze :lol:

Evo me, vratila se od pedijatra...nije bila nasa dr. vec neka jos opicenija...preslusala Ogija na dve na tri, dala mu eritromicin i uput za ocno(posto mu je desno oko malo krvavo u desnom uglu)...ocni kaze da je konjuktivitis, dao neke kapi+fizioloski rastvor, 4xdnevno...4xzurka...u 19h idem na uz, nervozna sam ujedam, grlo me jos malo bolucka i hvata me trema...valjda ce sve biti ok...pozdrav za sve i drzite pesnice...

Drzi se ,nadam se da ce ogiju biti bolje,eritromicin je dobar...
Napomeni doci da te boli grlo,da se neosecas dobro,i javi kako je bilo,dali je decko ili devojcica ;) I naravno da ce biti ok :kiss::kiss::kiss: za vas troje!Drzimo ti fige!

Poslednja izmena:
sd76
Hvala ti mila!Meni bas znace tvoji saveti :super:
Za kengura mi se dvoumimo izmedju chicco i babybjorn,koji ti imas,kako se tacno zove,ovaj babybjorn je od rodjenja znaci od 3,5kg (53cm)-12kg,al sad neznam koliko ce moj bebac da bude veliki :think:
Reci mi molim te,mi smo poceli sa kupovinom,a sad posto nista neznam,a i normalno neznamo koliko ce bebac da bude dugacak,kako nam ti predlazes,za odelca,od koliko cm da se uzima,mi smo nesto poceli sa 50,56,i za 62cm,sad neznam koliko recimo bodica i zekica treba kad se rodi,znam da brzo raste pa nebih da dajemo novac na nesto sto mozda nece moci da nosi ili vrlo kratko vreme..daj nam savet :heart::heart:
I sta ti koristis za prostoriju,za vlazenje vazduha,videla sam ovde philipsov neki aparat sa vodom unutra,sto sprecava susenje vazduha,pa sad neznam sta da radim :think:
Pozdrav i cmokic za tebe i bebca :heart::heart::heart:

Cao drustvo evo nas dve ponovo da se javimo... :cao:
Ennna drzi se molim te, bice Ogiju bolje, eto sad je dobio lekice... a na UZu se isto nadam da ce sve biti ok :ok: :cmok:
Nadam se da ste sve dobro, mazite tibe i uzivajte! :D
Ja sam danas onako, plakala sam dosta bez razloga, pritisak nisam ni merila, nemam zivce vise za to, malo me vata panika pred pregled sutra ali to je to... :cao:

sd76
Hvala ti mila!Meni bas znace tvoji saveti :super:
Za kengura mi se dvoumimo izmedju chicco i babybjorn,koji ti imas,kako se tacno zove,ovaj babybjorn je od rodjenja znaci od 3,5kg (53cm)-12kg,al sad neznam koliko ce moj bebac da bude veliki :think:
Reci mi molim te,mi smo poceli sa kupovinom,a sad posto nista neznam,a i normalno neznamo koliko ce bebac da bude dugacak,kako nam ti predlazes,za odelca,od koliko cm da se uzima,mi smo nesto poceli sa 50,56,i za 62cm,sad neznam koliko recimo bodica i zekica treba kad se rodi,znam da brzo raste pa nebih da dajemo novac na nesto sto mozda nece moci da nosi ili vrlo kratko vreme..daj nam savet :heart::heart:
I sta ti koristis za prostoriju,za vlazenje vazduha,videla sam ovde philipsov neki aparat sa vodom unutra,sto sprecava susenje vazduha,pa sad neznam sta da radim :think:
Pozdrav i cmokic za tebe i bebca :heart::heart::heart:

Draga Bonzita,
posto sam koristila oba kengura, mogu slobodno da kazem da mi se BabyBjorn pokazao kao mnogo bolji. Prvo i osnovno, chiccov mi je mnogo nezgodan za stavljanje bebe, posto u njega beba mora bukvalno sa se ubaci unutra, a znas kako su male bebice mlitave dok jos ne drze samostalno glavu. Uglavnom u taj chiccov sam mogla samo da je ubacujem i vadim iskljucivo na komodici za previjanje, dok BabyBjorn se otvara, u njega mogu da spakujem i izvadim bebu bilo gde ( i na ulici ) bez problema. Evo primer: idemo kolima u trzni centar i lakse mi je da se muvam po radnjama bez kolica, parkiramo se u garazi tu je za sekund ubacim u kengura i zurka pocinje :lol:. Sa chiccovim to nema sanse. Drugo, bebci vole strasno da zaspu u kengurima, i sa te strane BabyBjorn je neuporedivo bolji jer lako mozes da je izvadis a da se ne probudi dok mi u chiccovom to nije polazilo za rukom. Sve u svemu chiccov sam vrlo brzo spakovala u fioku.
Ja sam dobila na poklon BabyBjorn Classic, stariji model koji moze do 9-10kg. Moja beba sad ima oko 9 kg i u kuci jos ide nekako da se nosamo, ali za napolje sa jaknom vise ne stane i bas sam narucila preko interneta novi, model je Active i taj moze do 12 kg.
Inace ona se rodila sa 4200gr :manikir: i prilicno dugacka ( holandjani ne mere duzinu na rodjenju :confused:, ali po proceni moga tata imala je oko 56-57cm ) tako da zacas je sve prerasla a mi nismo obracali paznju do koje kilaze sta moze, nije nam to uopste padalo na pamet:lol: pa vam je moj savet da vodite i o tome racuna, gledajte da uzimate sve te stvari modele koji su za sto vecu kilazu.
Za odelca Bonzi, mi smo joj kupili svega 2-3 stvari u broju 50 pre rodjenja, a dosta je i dobila unapred. Sta da ti kazem, kad smo na poklon dobili par pidzamica, preslatkih, u broju 50 i prvo vece kuci kad smo krenuli da je obucemo za spavanje, ne stane ni u jednu;) Sreca pa je bila jedna u velicini 56 inace bi spavala u trenerkici u kojoj smo je izneli iz bolnice. Dakle ona je u startu noslila 56 ( sto joj je bilo taman ) i 62 ( sto joj je bilo malo komotnije ali ne preveliko ) Zato pazljivo sa velicinom 50. Ja je ne bih ni kupovala uopste. Ako se bebac rodi sitan uvek mozes naknadno da mu kupis par stvarcica u toj velicini ako bas zelis,a nece mu smetati da dan-dva bude u malo komotnijem. A i za neke 2 nedelje ce vec preci na novu velicinu, tako da po mom misljenju za neku prosecnu bebu treba preskociti broj 50, a velike ko moja nece imati prilike ni da obuku :lol:

Ovlazivac mi ne koristimo, posto je holandija zemlja prepuna vlage pa nam nije potreban, tako da sa tim nemam iskustva.
Sad sam napisala roman :). Ako te jos nesto zanima, pitaj.:cmok:

Poslednja izmena:
Cao drustvo evo nas dve ponovo da se javimo... :cao:
Ennna drzi se molim te, bice Ogiju bolje, eto sad je dobio lekice... a na UZu se isto nadam da ce sve biti ok :ok: :cmok:
Nadam se da ste sve dobro, mazite tibe i uzivajte! :D
Ja sam danas onako, plakala sam dosta bez razloga, pritisak nisam ni merila, nemam zivce vise za to, malo me vata panika pred pregled sutra ali to je to... :cao:
Ne placemo mi nikad bez razloga, samo nekad provalimo sta je razlog a nekad ne.
Ja sam danas provalila zasto sam neraspolozena svaki petak..., i sad sam jos vise "bljak" nego sto sam bila. Ali sad bar znam na cemu sam, jos samo da skontam kako da se nosim s tim...
Ennna, drzimo ti fige. :bye:

Sd 76
Hvala ti,bas mi znace tvoji saveti,taj sam i ja gledala babybjorn active ovde je 118e,mislim da cu ipak taj da uzmem,inace chicco proizvodi mi se nesto nesvidjaju,jedino taj kengur,al kao sto sad vidim ni to im nije bas dobro :think: hvala ti pomogla si mi u donosenju odluke :worth:
Mnogo nam znace tvoji saveti :cmok: :zag: :cao:

Caos svima...samo da se javnem...bila na uz...bebac super, sve mere se slazu...i sta da vam kazem...jos jedan deckonja...
Ja sam i dalje kilava, grlo i glava me razbijaju, dr. kaze to nema veze sa bebom, hvala bogu, to na nju-odnosno njega ne utice...i od pocetka trudnoce sam se ugojila 2kg...mislim da je to ok...jedino sam malo malokrvna, gvozdje je ok, al mi je hemoglobin 109...kaze da uzmem nest da pijem...ja cu ferum lek, prosli put se super pokazao...
Ono sto vam je napisala mama sd76 sam pokusala i ja da vam kazem...kupite po nesto za pocetak, pa kad stigne bebiron, kada vidite koliki je i sta vam je najzgodnije za koriscenje to kupujte u hodu...ja sam sve stvari za prva tri meseca nasledila od Ogijevih sestara tako da nisam obracala paznju koliko brzo raste jer sam imala svih benkica svih velicina u velikom broju, al sam ipak primetila da je one najmanje jako brzo prerastao zato sam vam i skrenula paznju...
Kockice, drzi se i ti...bice sve ok...priblizvas se kraju, izdrzi jos malo i eto bebice...uz tebe smo..

dobro jutro....
ovo je stvarno neverovatno....sve decaci.......pa koga ce oni da muvaju kad porastu.......valjda ce da dodje talas devojcica.....samo sam jednu trudnicu upoznala u dz koja ce roditi devojcicu...sve ostalo decaci.....za kockicu jos nismo sigrni.......
bonzita....nemoj da kupujes najmanje stvari......moja snaja je kupila sve najmanje pa malecki nije mogao ni jednu kapicu da stavi a benkice je jedva oblacio vrlo kratko......

Caos svima...samo da se javnem...bila na uz...bebac super, sve mere se slazu...i sta da vam kazem...jos jedan deckonja...
Kockice, drzi se i ti...bice sve ok...priblizvas se kraju, izdrzi jos malo i eto bebice...uz tebe smo..

Jaoo deckonja jos jedan! :klap: super zenska!!! :vatromet:
A hvala sto ste uz mene, to mi znaci :heart: :zag:

dobro jutro....
ovo je stvarno neverovatno....sve decaci.......pa koga ce oni da muvaju kad porastu.......valjda ce da dodje talas devojcica.....samo sam jednu trudnicu upoznala u dz koja ce roditi devojcicu...sve ostalo decaci.....za kockicu jos nismo sigrni.......

Dobro jutro :cao:
Hehehehe znala sam da su tamo pogresili, ja ipak naravno cekam maminu princezu Martu! :heart: :cmok: :zag: baaaas sam srecna i ponosna!!! :D

Sto se mene tice, umorna sam (ustala u pola 7h)... Dr. Terzic je genije! Mnogooo mi se svidja! :aha: ozbiljan, sa zdravom dozom humora, pedantan, a opet miran i ne unosi mi paniku... :klap: rekao je odmah da nema Boga da me poradja carskim, on to ne zeli, materica mi je zdrava, prava, porodjajni kanal i vagina isto, tako da cemo da cekamo da se Maki sama odluci da izadje! :D u slucaju da mi je pritisak visok bicu u bolnici neko vreme da me paze, ali jos o tome ne pricamo. U sustini ono sto je video sad, a prvi put me vidi covek (posle 10god. :mrgreen:) kao trudnicu je da imam visok pritisak i da sam debela, pa postoji rizik od dijabetesa, tako da idem opet kod njega u petak uvece na UZ i zadao mi je koje nalaze da mu izvadim do tad (opet urinokultura, krv itd), pa 1000 nekih analiza, pa cemo dalje da se dogovaramo. Moja majka je bila sa mnom i samo se smesila jer je ona gledala UZ i ova mala me ubi nogicama! :hahaha: pa su joj brojali sve prstice itd. :klap: inace ona prednjaci glavom i veoma je velika tako da je Dr. Terzic rekao da ona nije 29. vec minimum 31. nedelja! :eek: :think: znaci moj termin se pomera na najkasnije 10.2. :D koje ludilo... ali je i rekao da ga malo plasi ta njena velicina zbog moguceg dijabetesa pa zato da uradim sve analize... :aha: elem uopste nisam uplasena, osecam se bas sigurno u njegovim rukama... :D iiiii dao mi je broj telefona nekog njegovog druga koji radi 4D, tako da cu i to da idem u ponedeljak ili utorak! :klap: uh jedva cekam! :D i etooo devojke ispisah i ja roman, ostajem u Bgu do daljnjeg! Vracam se tek sledece subote ili nedelje za Shabac! :cao:
Mazite tibe... :cmok: :zag: :heart:

Enna,
Bravo za decka :super::super::heart::heart:
Drago mi je da je bebac dobro i da dobro napreduje,cuvaj se.Kako je ogiju danas?:cao:
Ljudi moji 2009 je definitivno godina decaka :lol:
Pa ko zeli sincica neka se baci na posao :hahaha::hahaha:
Kockice,
Bravo za marticu :super::super:
Obrati paznju na pritisak i bice sve ok kad vec imas sjajnog docu koji ti vodi trudnocu :ok:

Devojke,
Meni se jedna prijateljica porodila nocas,imala je tezak i dugacak porodjaj,ali sve je u redu sad,termin joj bio 25dec,znaci 19dana pre,devojcica je,zove se Sarah ,ima 3150g i 49cm mala dusica :heart::heart:
Mene i dalje zeza besika,pece pa probada u donjem stomaku,trazila sam brusnicu,medjutim imaju samo kao tablete,i neke kesice kao prasak se rastvori,cajevi nepostoje bar u 3-4apoteke sto sam bila,tako za sada nepijem,potrazicu opet...
Moj bebac me sutira od ranog jutra,al sve nekako na desnoj strani ga osecam,jutros je bilo istovremeno i na levu i desnu,pa bas je jako sutirao :lol::heart::heart:

Kockice,

Super vesti!:klap: Drago mi je zbog tebe da je Marta...Koliko je siguran dr?

Gde ides a 4D i koliko kosta?

Enna,

Znaci jos jedan deckic...Stvarno ih nikada ovoliko nije bilo...Svi ce da muvaju Martu:hahaha: Ali pimi ti to sa rezervom, mali je jos da bi znali sigurno...Jesi li ti bolje i tvoj sincic?

Margo,
Kad ides u Front?

Bonzi,

Ako su to kapsule u kojima je brusnica, to slobodno uzmi jer je isto kao da pijes caj ili sok. Ovde ima da se kupe kao providne kapsule u kojima je isitnjena brusnica...
Jeste li kupili jos nesto lepo za Enza?
Okaci slicice...

Moj bebac od kako lezim nekako nije vise toliko aktivan...Povremeno lupka, ali tek mozda jednom dnevno malo jace...Mozda mu je dosadno, jer se ne krecem pa nema ljuljuskanja....:) Samo se nadam da je dobro, ranije je bio nekako jaci, a sad je veci pa mi bas nije jasno...

Moj bebac od kako lezim nekako nije vise toliko aktivan...Povremeno lupka, ali tek mozda jednom dnevno malo jace...Mozda mu je dosadno, jer se ne krecem pa nema ljuljuskanja....:) Samo se nadam da je dobro, ranije je bio nekako jaci, a sad je veci pa mi bas nije jasno...

Da ,to su kao kapsule,ali nisu sigurni da smeju trudnice da ih koriste,videcu jos u nekoj .
Nebrini za bebca,on se okrece non stop,samo sto ga mi osecamo kad jace lupi,tj kad dodirne zid materice,samo ti odmaraj i bice ok,i moj je bio nekoliko dana miran ,mozda ga samo jednom osetim da me lupne onako jace,i nista vise,tako je bilo 4-5dana,valjda je spavao,a eto ga sad vec danima lupka jace,i to sve gore,tako je to sa bebicama,nesekiraj se!Uzeli smo mu jos tri bodica!I Jutros je tatica isao da rezervise kolica,u ponedeljak idemo da ih uzmemo(samo se nadam da nije pogresio boju),jer plavih,imaju 5vrsti,videcemo tamo...
Neznam slike da stavim,ako hoces evo za tebe cu sve polako jedno po jedno,da stavim u profilu,pa ces videti,kao cipelice sto sam stavila.Hoces?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back