sd76
Hvala ti mila!Meni bas znace tvoji saveti

Za kengura mi se dvoumimo izmedju chicco i babybjorn,koji ti imas,kako se tacno zove,ovaj babybjorn je od rodjenja znaci od 3,5kg (53cm)-12kg,al sad neznam koliko ce moj bebac da bude veliki
Reci mi molim te,mi smo poceli sa kupovinom,a sad posto nista neznam,a i normalno neznamo koliko ce bebac da bude dugacak,kako nam ti predlazes,za odelca,od koliko cm da se uzima,mi smo nesto poceli sa 50,56,i za 62cm,sad neznam koliko recimo bodica i zekica treba kad se rodi,znam da brzo raste pa nebih da dajemo novac na nesto sto mozda nece moci da nosi ili vrlo kratko vreme..daj nam savet

I sta ti koristis za prostoriju,za vlazenje vazduha,videla sam ovde philipsov neki aparat sa vodom unutra,sto sprecava susenje vazduha,pa sad neznam sta da radim

Pozdrav i cmokic za tebe i bebca

Draga Bonzita,
posto sam koristila oba kengura, mogu slobodno da kazem da mi se BabyBjorn pokazao kao mnogo bolji. Prvo i osnovno, chiccov mi je mnogo nezgodan za stavljanje bebe, posto u njega beba mora bukvalno sa se ubaci unutra, a znas kako su male bebice mlitave dok jos ne drze samostalno glavu. Uglavnom u taj chiccov sam mogla samo da je ubacujem i vadim iskljucivo na komodici za previjanje, dok BabyBjorn se otvara, u njega mogu da spakujem i izvadim bebu bilo gde ( i na ulici ) bez problema. Evo primer: idemo kolima u trzni centar i lakse mi je da se muvam po radnjama bez kolica, parkiramo se u garazi tu je za sekund ubacim u kengura i zurka pocinje

. Sa chiccovim to nema sanse. Drugo, bebci vole strasno da zaspu u kengurima, i sa te strane BabyBjorn je neuporedivo bolji jer lako mozes da je izvadis a da se ne probudi dok mi u chiccovom to nije polazilo za rukom. Sve u svemu chiccov sam vrlo brzo spakovala u fioku.
Ja sam dobila na poklon BabyBjorn Classic, stariji model koji moze do 9-10kg. Moja beba sad ima oko 9 kg i u kuci jos ide nekako da se nosamo, ali za napolje sa jaknom vise ne stane i bas sam narucila preko interneta novi, model je Active i taj moze do 12 kg.
Inace ona se rodila sa 4200gr

i prilicno dugacka ( holandjani ne mere duzinu na rodjenju

, ali po proceni moga tata imala je oko 56-57cm ) tako da zacas je sve prerasla a mi nismo obracali paznju do koje kilaze sta moze, nije nam to uopste padalo na pamet

pa vam je moj savet da vodite i o tome racuna, gledajte da uzimate sve te stvari modele koji su za sto vecu kilazu.
Za odelca Bonzi, mi smo joj kupili svega 2-3 stvari u broju 50 pre rodjenja, a dosta je i dobila unapred. Sta da ti kazem, kad smo na poklon dobili par pidzamica, preslatkih, u broju 50 i prvo vece kuci kad smo krenuli da je obucemo za spavanje, ne stane ni u jednu

Sreca pa je bila jedna u velicini 56 inace bi spavala u trenerkici u kojoj smo je izneli iz bolnice. Dakle ona je u startu noslila 56 ( sto joj je bilo taman ) i 62 ( sto joj je bilo malo komotnije ali ne preveliko ) Zato pazljivo sa velicinom 50. Ja je ne bih ni kupovala uopste. Ako se bebac rodi sitan uvek mozes naknadno da mu kupis par stvarcica u toj velicini ako bas zelis,a nece mu smetati da dan-dva bude u malo komotnijem. A i za neke 2 nedelje ce vec preci na novu velicinu, tako da po mom misljenju za neku prosecnu bebu treba preskociti broj 50, a velike ko moja nece imati prilike ni da obuku
Ovlazivac mi ne koristimo, posto je holandija zemlja prepuna vlage pa nam nije potreban, tako da sa tim nemam iskustva.
Sad sam napisala roman

. Ako te jos nesto zanima, pitaj.