Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke evo i mene natrag... :sad2: Marta je u redu, CTG normalan (samo sto ga je izsutirala za medalju!), ali zato mamica ima upalu besikeee... :dash: sad pakujem kofer i idem za Bg da vadim sutra ujutru bris, urinokulturu da dam i tako to pa da mi prepisu terapiju i da mirujem kod majke... znaciiii uh... eto sta me nece sve strefiti bas hvala i na ovome :roll: jos sam u bolovima, ali se trudim da iskuliram, iako je to malo teze...
Kako ste mi vi od jutros?! :cao:

Dobro jutro :)
Kako ste nam danas?
Pitanje za carobnu,i za one malkice starije od nas,kad vas lupka bebac gde osecate pokrete,od pupka pa navise koliko cm?
Ja nocas zaspala u 4h,bas sam ga preterala,pokusavala da smanjim slike,ali neide :dash: ,zamislite i moj enzo je bio budan do tad lupkao je bas,mazili smo se,pa mu pricala,ja kazem ma prestace kad on jos jace udari :mrgreen::heart::heart: i to bas visoko sa desne strane,4prsta od rebra,dal je moguce?:think: izigrao se on lepo,mislim se ja kad legnem,nema mi spavanja od njega,ali cudo,nisam smela na desnu stranu,da ga neugnjavim :mrgreen: kad vec tu lupka nego na levu,i zamislite i on se umiri,spavali smo lepo ,jutros nas probudio tatica,doruckovali,enzo se javio,tata otisao a mi nastavili da dremkamo :lol:
Kockice,
Pij sto vise vode sad,po 1,5l-2l na dan,mene kao sinoc nesto cudno kad piskim,ja navrnem skoro 1l vode popijem i pola litre soka ,jeste da sam trcala celo vece u toalet,ali do 4h ,posle spavanjac,ja kad se tako uplasim odmah krenem sa nalivanjem,i hvala bogu,dobro je :super:

Jao mame, sram da vas bude, do 3 sata kuckate.....a odmor i to????
I samo da vam kazem - cula sam da kako vi spavate tako ce vam i bebac kad se rodi.....pa vi kuckajte do 3 (ma, ne slusajte me, ja sam samo ljubomorna sto se vi do ta doba zabavljate a ja u 10 mrtva umorna)

Kockice - sretno, nadam se da nije nesto lose....javljaj odmah molim te kako si prosla (predpostavljam da si otisla na pregled)

Pozz

Ako tako bude, ja odoh na godisnji... :mrgreen:

juhu...Evo i mene malo...Bila mi drugarica pola dana, pa smo se bas smejale i oraspolozila sam se malo...:)

vidim da se vi ludo zezate ovde sa sromacima, prosidbama...:)

Nisam detaljno pregledala. ali videh da je neko napisao da je normalan polozaj bebe na dole glavom i ranije u trudnoci....Jel to neko moze da mi pojasni?

ne znam jel ti neko vec odgovorio, beba se okrece tokom cele trudnoce barem dok ima mesta da se okrece znaci , na pocetku glava moze da bude gde hoce, ali posle zauzima svoje mesto jer je tesno, a to je polozaj za porodjaj,znaci znam dosta trudnica koje su se zalile jos im se beba nije okrenula, beba zna da se okrene tik pred porodjaj da se spremi za izlazak.

Caos...
Al ste se nocas raspisale

Kckice,
Kazi mami da ti kupi caj za trudnice u apotecu-Josif Pancic pravi.
Sro moras da mirujes ako je samo besika u pitanju? Dobices antibiotike i sredice se to...

Ja sam nocas lepo spavala...:) Sad pijem kaficu i citam novine...

Kako ste trudnjace?
Bonzita,
Bebac je bas sladak, lepa slicica:) Pusti ga nek lupa gde mu se svidja, nemoj stalno da premeravas gde lupa...Veliko dete mora da se protegne covek:p

Devojke evo i mene natrag... :sad2: Marta je u redu, CTG normalan (samo sto ga je izsutirala za medalju!), ali zato mamica ima upalu besikeee... :dash: sad pakujem kofer i idem za Bg da vadim sutra ujutru bris, urinokulturu da dam i tako to pa da mi prepisu terapiju i da mirujem kod majke... znaciiii uh... eto sta me nece sve strefiti bas hvala i na ovome :roll: jos sam u bolovima, ali se trudim da iskuliram, iako je to malo teze...
Kako ste mi vi od jutros?! :cao:

kockice caj od brusnice da pijes, ili sok, ja sam citala jedna casa brusnice deluje ko antibiotik, i da ne biste imale upalu mokracnih kanala sto je strasno u trudnoci pogotovo kad beba pritiska besiku,znam to dobro, pijte caj ili sokice,ja sam kupila u radnji happy day cranberry, i popijem po casu i za sada nemam problema a imala sam ih nedavno

Ja sam nesto nasla,kazu da na pocetku moze da bude nebitno gde,tj da se beba okrece sto kaze tina,medjutim od 7mes bi vec beba trebala da se namesti sa glavicom na dole,to je normalno,medjutim ima nekome u zadnjem trenutku pred porodjaj zauzme taj polozaj;Tako da angi,nebrini,sve ce da dodje na svoje mesto,kad bude vreme za to :ok:
Kako si nam ti danas?Jer lupka malisa?
Tina,
Kod tebe, gde najvise od pupka osecas pokrete bebca,od rebra koliko prsta na dole?
Kako si nam ti danas,jesi li jos nesto kupila za bebca?:mrgreen:

ne znam jel ti neko vec odgovorio, beba se okrece tokom cele trudnoce barem dok ima mesta da se okrece znaci , na pocetku glava moze da bude gde hoce, ali posle zauzima svoje mesto jer je tesno, a to je polozaj za porodjaj,znaci znam dosta trudnica koje su se zalile jos im se beba nije okrenula, beba zna da se okrene tik pred porodjaj da se spremi za izlazak.

Hvala ti...Znam za to...Ali moj maisha se vec namestio tako...Glava skroz dole...Pa me zanima da li ima sanse da se izvuce malo odlatle i podigne...

Tina,
Kod tebe, gde najvise od pupka osecas pokrete bebca,od rebra koliko prsta na dole?
Kako si nam ti danas,jesi li jos nesto kupila za bebca?:mrgreen:

desilo mi se jednom da me je lupio taman ispod zeludca, znaci nekkih 5 prstiju iznad pupka i to posredini, znaci taman ispod zeludca nije bolelo ali je bilo cudno jer nikad pre tu nije udarao, inace najvise osecam pokrete sa strane kad legnem da spavam tad je najzesci i to cacka po rebrima, ili se rastegne osecam ga sa obe strane u isto vreme, kod nizih rebara najvise se petlja, bojim se da se nece zapetljati, hehehehe

Ja sad uglevnom osecam sa leve strane u visini pupka i malo navise, navece kad legnem i nocu. A u toku dana osecam svuda, ali ne mnogo vise od pupka. Nemoj da se opterecujes time, to je sve individualno. :bye:
Ma neopterecujem se,nego sam radoznala,malo mi je cudno sto tako visoko lupka,al neka ljubi ga majka samo neka sutira :heart::heart: Gde je slika stomacica?A?
Caos...

Ja sam nocas lepo spavala...:) Sad pijem kaficu i citam novine...

Bonzita,
Bebac je bas sladak, lepa slicica:) Pusti ga nek lupa gde mu se svidja, nemoj stalno da premeravas gde lupa...Veliko dete mora da se protegne covek:p
Hvala :cmok: ali sam se nesto zeznula pa kliknula slucajno nekoliko puta,a i 21inch je bas puno,tako da sad nemogu ni da ih izbrisem a ni smanjim,ma nema veze,moj enzo je na celoj stranici :mrgreen: ima ludu majku :hahaha::hahaha:

Cao drugari, evo i nas..lose smo spavali.Bebac me ubi po rebrima, mozda dete misli da mu je to ljuljuska, imam osecaj ko da se zakaci i drma..oce kuciiii:mrgreen::mrgreen:
@ Kockice, ja sam u jednom trenutku imala problem sa besikom, letos cinimi se..pa mi je mama rekla da pijem caj od persuna..Znaci stavis par grancica svezeg persuna i pustis da provri, sto vise grancica to bolje..ukus je odvratan ali mogu ti reci mene spasio persun...je sve iz te narodne medicine probam, samo da ne moram da pijem antibiotike, uzasavam se lekova, pogotovo sad kad sam trudna...Cula sam i ja za brusnicu, pa ti probaj sta ti odgovara...:ok:
@bonzita duso pa bebac raste, a i mnogo je swadak na onoj slicici ili ti slucicama :super:
Tako da ces ga od sada osecati sve vise gore...ja sam izgleda celu trudnocu nosila nisko ali sada imam osecaj da ce i kroz grlo da mi izadje koliko je nemiran, ljubi ga majka:D.
Meni je bebac jedno vreme stajao poprecno dok je bio jos mali,a posle na svakom uz glava dole...ali osetim kad se skroz okrene kako me sutira nogama dole tako da to je sve ok...Jos sam nesto htela da kazem ali mi mozak radi ko u ribice, sve pamtim 10 sek..hehehe...Idem kuci danas jupiiii..Mama mi malo tuzna ali dobro..nedostaju mi moje dve dusice, juce smo se mazili ceo dan i danas se vracam definitivno u sveze okrecenu kucu...
Cao stomaci!! :cao:

posle dugog vremena da vam se javim. bila sam kod lekara i u 8.nedelji sam trudnoce, ali nazalost imam jako visoko rizicnu trudnocu kao i sa prvim detetom. vec su poceli sa inekcijama. neznam kako ce biti do kraja posto nesmen puno da se krecem, nista tesko da dizem i da radim, a stalno sam sama kuci sa cerkicom od dve godine, ali veliki sam optimista i naddam se da ce biti sve super i da cu u julu da rodim jednu preslatku bebicu kao moje prvo dete.

@ Kockice, ja sam u jednom trenutku imala problem sa besikom, letos cinimi se..pa mi je mama rekla da pijem caj od persuna..Znaci stavis par grancica svezeg persuna i pustis da provri, sto vise grancica to bolje..ukus je odvratan ali mogu ti reci mene spasio persun...je sve iz te narodne medicine probam, samo da ne moram da pijem antibiotike, uzasavam se lekova, pogotovo sad kad sam trudna...Cula sam i ja za brusnicu, pa ti probaj sta ti odgovara...:ok:
Ovo za persun sam i ja citala da pomaze, a meni je ranije pomagala brusnica, pa ti vidi...

posle dugog vremena da vam se javim. bila sam kod lekara i u 8.nedelji sam trudnoce, ali nazalost imam jako visoko rizicnu trudnocu kao i sa prvim detetom. vec su poceli sa inekcijama. neznam kako ce biti do kraja posto nesmen puno da se krecem, nista tesko da dizem i da radim, a stalno sam sama kuci sa cerkicom od dve godine, ali veliki sam optimista i naddam se da ce biti sve super i da cu u julu da rodim jednu preslatku bebicu kao moje prvo dete.
Dobrodosla, i srecno! :)

Dobro nam dosla i samo pozitivno :cao::cao:

ja sam pila gynipral, a dali su mi i verapamil da bi sprecio tremor tj drhtavicu i to lupanje, ali ja ga nisam pila jer prolazi kroz pupcanik a i bebi moze da bude lose od njega, ali brzo se naviknes na lek tako da moze malo da se izdrzi bitno je da se jede ili pre ili odmah posle leka....
Ona je dobila samo gynipral,jutros je pocela da pije,tri puta po pola,kaze ako joj bude lose da smanji na dva puta,i u pocetku dok joj se organizam navikne moze da ima to lupanje,posle ce valjda da se stabilizuje :worth:
Sat vremena mi je trebalo da pregledam sta ste sve nakucale...cccc i sad mi se prispavalo.
Danas smo se nasetali tj navozaliii..bila sam na ctg..sve ok, ali me sokirala babica koja mi je i drugarica, kad mi je gledala stomak. Kaze da cu da se porodim za nedelju ipo max...:lol::lol:...neeeecuuuu joooosssss, nisam ni krevetac bebiju kupila...bas sam losa :hahaha::hahaha:
A u subotu ulazim u 37 nedelju...joj bas sam zbunjena...
Juppiii bebac nam uskoro stize :super: jesi li nesto kupila za bebca?Ti vec moras da spremas,inace bebac sa mamom i tatom u krevet,ma tu mu je najlepse :mrgreen:
Cao drugari, evo i nas..lose smo spavali.Bebac me ubi po rebrima, mozda dete misli da mu je to ljuljuska, imam osecaj ko da se zakaci i drma..oce kuciiii:mrgreen::mrgreen:
Kazu kad se blizi porodjaj,usne hoce da oteknu i stomacic se spusti,i bebac treba malkice da se umiri,bas cemo videti sta je tacno od toga babine price ili babice :roll:
@bonzita duso pa bebac raste, a i mnogo je swadak na onoj slicici ili ti slucicama :super:
Tako da ces ga od sada osecati sve vise gore...ja sam izgleda celu trudnocu nosila nisko ali sada imam osecaj da ce i kroz grlo da mi izadje koliko je nemiran, ljubi ga majka:D.
Meni je bebac jedno vreme stajao poprecno dok je bio jos mali,a posle na svakom uz glava dole...ali osetim kad se skroz okrene kako me sutira nogama dole tako da to je sve ok...Jos sam nesto htela da kazem ali mi mozak radi ko u ribice, sve pamtim 10 sek..hehehe...Idem kuci danas jupiiii..Mama mi malo tuzna ali dobro..nedostaju mi moje dve dusice, juce smo se mazili ceo dan i danas se vracam definitivno u sveze okrecenu kucu...
Hvala ti,znaci normalno je to sutiranje :super: Ma mama ce ti dolaziti svaki dan :mrgreen:
Nemoj da se porodis a da nam nestavis slikicu stomaka :rtfm: zato veceras kaci fotkicu ,i carobna ce :lol: pozdrav i :kiss: za vas dvoje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back