Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ratata tek posle porodjaja mora da se vodi racuna o klopi. Sve sto uneses preko mleka uzima i beba. Nista jako, pasulj, grasak i sl. jako zacinjeno, ljuto, jagodicasto voce i jos po nesto, nisam tacno sigurna jer ja nisam dojila pa sam jela normalno.
Jedna lepa vest za tebe, moras stalno da jedes, :) obavezno da doruckujes, jer nepravilna ishrana steti kvalitetu mleka a moze i da zaustavi produkciju. Obavezno puno tecnosti i puuunooo mlecnih proizvoda.

Debela Berta:
Ratata tek posle porodjaja mora da se vodi racuna o klopi. Sve sto uneses preko mleka uzima i beba. Nista jako, pasulj, grasak i sl. jako zacinjeno, ljuto, jagodicasto voce i jos po nesto, nisam tacno sigurna jer ja nisam dojila pa sam jela normalno.
Jedna lepa vest za tebe, moras stalno da jedes, :) obavezno da doruckujes, jer nepravilna ishrana steti kvalitetu mleka a moze i da zaustavi produkciju. Obavezno puno tecnosti i puuunooo mlecnih proizvoda.
E, Berta, moram da te demantujem za mleko! U stvari jogurt moze, sirevi takodje, ali kuvano mleko i ne bas, jer zna da stvori grceve zbog laktoze.Meni je dr pedijatar rekla da ga ne pijem!

Ja sam cula da zbog mleka treba da se pije puno vode. Sad da li se tu podrazumeva bilo kakav tecnost ili bas voda......ali ja sa vodom prestajem definitivno. Juce sam popila malo hladniju vodu i tako me grlo boli. Vec drugi put ovog meseca. Sokici su zakon!

Debela Berta:
Jao uzasno... mrzim zabrane. Sta mi vredi sto mogu puno da jedem, ako ne mogu da jedem ono sto ja hocu... moracu da istrazim i napravim listu zabranjenih namirnica :( garant ce mi se bas to jesti. Nadam se da bebama ne smetaju cokolade :D njih sanjam :)
a ne volim ja puno da jedem, mene to smara, ja volim da jedem samo onako... bez pravila, cim ima neko pravilo postajem nervozna i opsednuta hranom... kao sada :D

Goscica:
Moze voda, cajevi (Hipov za dojilje),kamilica i sl., sokovi ,ali ne od agruma...
Čaj od nane izbegavati jer može da utiče na smanjenje proizvodnje mleka ;) Mlečni proizvodi su isto pod znakom pitanja, jer se desava da kada neke mame izbace mlecne proizvode iz upotrebe njihove bebe su grčići prestali da muče.

Slingove možete i sa http://www.100knots.com.au/ poručiti. Stižu kod nas brzo, poštarina se ne placa, provereni i odobreni od strane pedijatara ;) A imate i svakog meseca nagradni konkurs na http://www.roditelj.org/, nagrada je sling. Ovog mesecu je tema "Najsladji su brkovi od čokolade" :D

Ja imam problem da mogu samo da zaspim i spavam na stomaku, dok je bila manja trudnoca sve je bilo u opticaju, ali poslednjih mesec dana iskljucivo na stomaku iako se plasim da ce mojoj maloj devojcici nesto da se desi, ona je jedino mirna i dozvoljava mi da spavam i odmaram na stomaku ( evo i sad se mrda dok ovo kuckam). Jeste li imali i vi ovakva iskustva?
Sto se tice hrane, mislim da je ok informisati sta je dobro i sta ne zbog mleka, ali mislim da sad ne treba prenagljivati u restrikcijama ne smes pasulj, ne smes ljuto, zacinjeno i td... pa sta one iz meksika da rade, gde sve jedu ljuto, mislim da je to sad malo preterivanje. Sve je ok ali umereno. Pa ni sokici nisu bas pametni jer su slatki pa mozes da izazoves secer?!

ja ushla u 9ti i ochekujem, ne zna se ..mozda me iznenadi..:) jedva chekam..smorila me stomachina..nije da mi je neshto teshko..malo sam, u stvari, nikakva..osecam se debilno i niko me ne voli i sl. sranja :) a ugojicu se mozda kad se porodim, poshto sada nisam neshto uspela...beba je valjda trenutno oko 3 kg, a ja imam oko 50kg :?

Cao mojim dragim trudnjacama..Ja sam juce usla u 7. mesec..zapanjila sam se kad sam juce ujutro primetila da mi iz desne dojke curi mleko..mislim ne bas puno, ali dovoljno da napravi fleku na carsavu. Jel se to jos nekoj ovde desavalo???

ManjaAtina:
... mleko buja na sve strane :)....
Cestitke Ratatat ako je vec postala mama!
Za siskanje osim Koje, di ćeš naći bo'je? :-)
Spavajte deco svuda po kraju, zbog malene Etotako ne dižite graju.
To što može slasno svinjče dati, ne može ni grofica ni nje(zi)na mati. : ))
Miris, uzdah, seksanje i trava, na forumu skupa postojava.

P. S. dajte Ženki s greškom tri-četiri groša, ne bi l' Koji prošla ta groznica "loša" :wink:

Pozdrav svima, htela bih da se posavetujem sa vama o sedecoj stvari: Drugi sam mesec trudnoce, imam 34 godine i vec na pocetku drugog meseca primetila sam da mi trnu stopala. Iz dana u dan to urnuce se pojacavalo i sirilo navise, najpre na listove a kasnije na cele noge. Osecaj je slican onom kada se zimi smrznete pa udjete u toplu prostoriju i ne osecate dodir po kozi. Posle nekih desetak dana to je prestalo na tim delovima tela ali se prosirilo na stomak pa sve do ispod grudi i utrnule su mi jagodice na prstima ruke (osim na palcevima).

Interesuje me da li je neko od vas imao ili cuo za slicno iskustvo.

Doktoricu sam odmah zvala i ona mi je rekla da to ne bi trebalo da bude nista strasno i da pijem bedoksin. Za nedelju dana idem na kontrolu a i nadam se da ce do tad i sve ovo prestati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back