Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Sbuzic: troje plus blizanci :shock: svaka cast!!! :-D

Ja sam se razmisljala i razmisljala za amnio pa odlucih da ipak ne idem jer mi je Duo-test (ili Bi-test, ko ga kako vec zove) dao ok rezultate (iako je to samo statisticka procena).
I ja sam bas danas usla u 17. nedelju. Ziveli!

Dali je neko imao problem sa bolom u preponima i kukovima. Imam 30 godina, 29 nedelja trudnoce a bol je poceo da se javlja negde prosle nedelje. Narocito je izrazen u vecenjim satima u desnoj preponi i desnom kuku. Izuzimajuci bol ui preponama ja se osecam dobro.

cao, ja sam doduse prikraju 17 nedelje.Radila sam do sada 2 skrininga ( 3D i 4D ) sve je ok.,ali moj Dr.misli da zbog malih godina 36 najbolje da uradim amniozintezu...nadam se da ce sve biti ok.:)

cao Neno ja imam malo vise godina i malo manje ( dosta ) nedelje trudnoce ,ali bol za koji kazes meni se javljao nzizmenicno u levoj i desnoj preponi.Kada sam pitala dr. rekao mi je da je to normalono,i preporucio malo vise mirovanja.

Draga moja hvala za palceve.Svi kazu da to nije nista strasno ne boli...
Sutra uvece cu nacukati ovdi kako je bilo.Douse ja sam malo zaksnila sa prijavom za amnio u drzavnoj pa sada to radim privatno......

Za tebe ne znam, ja cu sutra kad porastem.
flower4youxx2.gif

Ja sam usla u deveti mesec i sad iscekujem,svi mi govore da sam "zrela" i da samo sto se nisam porodila.Stvari za bebu sam sve kupila,i spremila torbu za bolnicu,sad jos samo da isporucim ovog malog nemirka :D

A ja se jos nakanjujem da sebi kupim pantalone i suknje u koje cu moci da uguram ovaj moj napredni stomak, izgleda kao da mu je kraj petog a ne cetvrtog meseca.

Happy-ca drzimo ti palceve narednih dana i obavezno da nam pricas posle kako je bilo!

Pricali ste o ishrani za vreme dojenja a je li neka od vas imala restrikcije u trudnickom jelovniku zbog toksoplazmoze i listerije? Meni je ginekolog zabranila sve zivo. Meso, riba, jaja naravno kuvani do kraja (nista susi, krvavi biftek, rovita jaja :( ), zabranjene skoljke, pastete i suhomesnati proizvodi tipa prsut, salame mada smem da uzmem prasku sunku jer je kuvana, svo voce dooobro oprano i oljusteno, svo povrce kuvano, nista od sveze salate jer se ne moze dovoljno dobro dezinfikovati (ona mi najvise nedostaje :( )! Za sitno i nezno voce kao jagode, maline i sl. koje niti mogu da se dobro oribaju niti da se ljuste sam se dosetila pa ih zamrznem ili kuipim vec zamrznute posto parazit toksoplazmoze ne prezivljava 24h u zamrzivacu i sve tako, 100 nekih zabrana, a jela bih sve!

Je li to kod vasih doktora nije moda da diktiraju ovakav rezim? Nisam valjda jedina?

...ja nisam noseca,niti sam bila...
...imam 22god ...stabilnu (za sad) vezu , i sve vise pocinjem da razmisljam o deci...
...pa eto plasim se bola pri porodjaju,plasim se da ne naletim na idiota od lekara da mi ne zezne nesto,plasim se mnogih stvari...pa bih da cujem vasa pozitivna i negativna iskustva sa trudnocom...

...dakle kako je?

@hipotenuza
Hvala na lepim zeljama,obavezno cu pricati.
Nego sto se zabrana u jelu tice,ja nisam jela samo pastete,jetru i suvo meso.Salate sve zive jedem,posto nisam neki obozavalac voca (osim letnjih vocki),dakle jedem i zelenu salatu i kupus i rotkvice i mladi luk,ma sta god zazelim,samo je predhodno dobro isperem i to je to.Bas se nisam opterecivala hranom,jela sam sve sto pozelim,samo se nisam usudjivala da jedem jetru i jetrine preradjevine,a suvo meso nisam da ne bi dobila visok pritisak.Sad u zadnje vreme ne jedem puno slano.

Mi danas ulazimo u 38. nedelju............Bila sam danas u bolnici na razgovoru sa babicom pa me navatala da mi uradi neki test (nemam pojma kako se to zove) i konstatovala je da jos nemam kontrakcije. A od 3 pokreta za 20 minuta koliko je ocekivala da bebac napravi moj mali Ronaldinjo je nasutao 20!!!!!!!
Sto se hrane tice ja sam jela sve nabrojano (sem bifteka), cak i skoljke, i suhomesnato, a da ne pricam kako ovde prave krvav rostilj i svi ga jedu, pa nisam ni ja mogla da ga zaobidjem. Bila sam potencionalni dobitnik toxoplazme posto smo imali macku........Jadnicak je uginuo pre tri nedelje, nesrecan slucaj.......ja jos ne mogu da se smirim. Uzasan shok za sve nas, ja sam mislila da necu preziveti. Jedva su me smirili. Par dana posle toga sam padala u nesvest, dobila sam tablete protiv pritiska jer mi se povecao pritisak. Danas smo videli da je bebac dobro.....od svih nas njemu izgleda najbolje. Jos malo pa ce biti s nama............

E Cure moje sada mi je lakse oko te hrane:) ,tako da necu ni pitati docu sta ne bi trebalo da jedem!!!!
Mislim da je tako bolje,meni je pritisak nizak ali posto sam malo prokrvarila u 15 nedelji moram uglavnom da lezim sto je uzas.
Ja se polako psihicki pripremam za amnio...danas u 16h.
Posle cu Vam reci kako je bilo.
@Tanja svaka cast ti jos samo malo i bebac dolazi

Taj diktat za hranu je ovde kod mene (u Italiji) standardna procedura za sve one koje nisu imune na toxo (ko ima macku vec dugo vremena moguce da je postao imun). Mozete da zamislite kako mi je kad sam u gostima, mogu da sebi okacim o vrat natpis "Ne hvala" jer cu morati da odbijem polovinu onoga sto je na repertoaru :? .
Mislim se ako za 31 godinu jeduci sve i svasta sa tog zabranjenog spiska nisam pokupila tog parazita pa necu sigurno ni u ovih 9 meseci! Medjutim naplase te pricama o rizicima pa ko ce da se usudi da ne poslusa... Ma i bolje da nista ne pitate ako vam vec nisu pominjali. :)

@Zeffira: Ja za sada negativnih iskustava sa doktorima i tokom trudnoce nisam imala (osim sto je moja doktorka ultra-skrupolozna pa mi prepisuje tone mesecnih analiza krvi a ja samo placam li placam ;-) )

Snezac, obavezno da mirujes 3 dana posle amnio! A pre nego sto odes kuci kad izadjes iz ordinacije ako mozes prvo odsedi pola sata. I nek te neko vozi. I samo opusteno, koliko god mozes!

Poljupci

Dobro si mi rekla za mirovanje. Ja i onako se malo svrckam od kad sam imala krvarenje , a mislila sam da u subotu idem da kupim neke gluposti. Puno hvala cujemo se posle.

A za analize kod mene u ordinaciji samo obavezne krv jednom mesecno i urin.Doduse radila sam onaj test opterecenja sa 100 gr.Glukoze.
Ljub:)

Hipotenuza:
A ja se jos nakanjujem da sebi kupim pantalone i suknje u koje cu moci da uguram ovaj moj napredni stomak, izgleda kao da mu je kraj petog a ne cetvrtog meseca.

Happy-ca drzimo ti palceve narednih dana i obavezno da nam pricas posle kako je bilo!

Pricali ste o ishrani za vreme dojenja a je li neka od vas imala restrikcije u trudnickom jelovniku zbog toksoplazmoze i listerije? Meni je ginekolog zabranila sve zivo. Meso, riba, jaja naravno kuvani do kraja (nista susi, krvavi biftek, rovita jaja :( ), zabranjene skoljke, pastete i suhomesnati proizvodi tipa prsut, salame mada smem da uzmem prasku sunku jer je kuvana, svo voce dooobro oprano i oljusteno, svo povrce kuvano, nista od sveze salate jer se ne moze dovoljno dobro dezinfikovati (ona mi najvise nedostaje :( )! Za sitno i nezno voce kao jagode, maline i sl. koje niti mogu da se dobro oribaju niti da se ljuste sam se dosetila pa ih zamrznem ili kuipim vec zamrznute posto parazit toksoplazmoze ne prezivljava 24h u zamrzivacu i sve tako, 100 nekih zabrana, a jela bih sve!

Je li to kod vasih doktora nije moda da diktiraju ovakav rezim? Nisam valjda jedina?
U pravu je za sve sto ti je napomenuo.Moram ti reci da meni moj dr nije nista rekao, ali sam se sama informisala preko neta i mnogih foruma.Bolje malo pripaziti,nego da ne daj Boze, bude nesto lose.Kad sam procitala da je zena zbog sira izgubila bebu bila sam se shokirala i tek tada prvi put saznala za listeriju.Jela sam samo sireve od pasterizovanog mleka i proverenih proizvodjaca.Takodje kupus salatu izbacila potpuno, i sl.Pazljivo moje trudnicice, cuvajte svoje bebe i izdrzite.Nije lako, ali se mora!

@Goscice imam jedno pitanje mozda je malo stupidno ali moram da te pitam.Predpostavljam da ti je trudnocu vodio Ivanko ( iz preporuke da te porodi Vesna Stojanovic ) da li si morala na carski li si htela?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back