Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Makedo:
Pozdrav svima, htela bih da se posavetujem sa vama o sedecoj stvari: Drugi sam mesec trudnoce, imam 34 godine i vec na pocetku drugog meseca primetila sam da mi trnu stopala. Iz dana u dan to urnuce se pojacavalo i sirilo navise, najpre na listove a kasnije na cele noge. Osecaj je slican onom kada se zimi smrznete pa udjete u toplu prostoriju i ne osecate dodir po kozi. Posle nekih desetak dana to je prestalo na tim delovima tela ali se prosirilo na stomak pa sve do ispod grudi i utrnule su mi jagodice na prstima ruke (osim na palcevima).

Interesuje me da li je neko od vas imao ili cuo za slicno iskustvo.

Doktoricu sam odmah zvala i ona mi je rekla da to ne bi trebalo da bude nista strasno i da pijem bedoksin. Za nedelju dana idem na kontrolu a i nadam se da ce do tad i sve ovo prestati.
Preporucujem ti forume:
http://www.roda.hr/forum/
http://www.roditelj.com/forums/index.php?&&CODE=autologin&frompass=1
Tu ces verovatno naci sl. iskustva.Dobro je da si pitala dr, nemoj da brines, ipak je to "drugo stanje" i sve smo mi imale razlicite promene u telu.

Drage moje trudnice,
evo da javim utiske sa amnio ( bila juce ) nije nista strasno,bola nema zaista.Cela intervencija traje manje od minute vise traje sama priprema.
Posle toga sam odlezala pola sata u ordinaciji.
Sigurno da je vazno da beba bude ok posle,zato se radi provera posle same amnio...da se provere vitalne funcije bebe.
Rezultati su za 8 dana.

ljubim Vas sve

Ćao svima
uglavnom sam redovni čitalac ove teme ali prvi put pišem
polako se spremam za porodilište pa imam nekoliko pitanja:
iskustva iz Višegradske? da li je neko koristio epiduralnu anesteziju u Višegradskoj, kako to ide tamo, mislim na anesteziologe, tarifu, ako neko zna?
kupila sam Aventovu pumpu za mleko. Da li je to koristio neko od vas ko je bio u Višegradskoj i kako, mislim na čuvanje mleka u bočici, pa koliko ste čekale da donesu bebu da to popije, kako je to išlo?
Hvala unapred

altos:
Ćao svima
uglavnom sam redovni čitalac ove teme ali prvi put pišem
polako se spremam za porodilište pa imam nekoliko pitanja:
iskustva iz Višegradske? da li je neko koristio epiduralnu anesteziju u Višegradskoj, kako to ide tamo, mislim na anesteziologe, tarifu, ako neko zna?
kupila sam Aventovu pumpu za mleko. Da li je to koristio neko od vas ko je bio u Višegradskoj i kako, mislim na čuvanje mleka u bočici, pa koliko ste čekale da donesu bebu da to popije, kako je to išlo?
Hvala unapred
Nisam bila u Visegradskoj, ali cu ti odgovoriti u vezi sa pumpicom.Tesko da ces moci mleko da sacuvas u flasici i da das detetu, jer tamo verovatno nemas uslove za sterilizaciju flasice.Ali - pumpica ti pomaze da nadoslo mleko mozes da izmlazas da ne bi dobila mastits, jer beba nije sve vreme uz tebe da bi se to prirodno regulisalo.Tako da ces to mleko verovatno prosipati, a pumpicu koristiti za sledeca izmlazavanja.Vec kad dodjes kuci videces kako ce sve to ici, a i nezahvalno je ovako unapred pricati, jer se ne zna kakva ce ti biti situacija sa grudima.Kod kuce mozes mleko da cuvas u frizideru, ali o tome neki drugi put, ako zatreba informacija! ;)

Juce sam bila na ctg-u,primecena je neka aktivnost materice,tako da mi je doktorka rekla da se malo primirim da bar docekam 5.april,tj sutra,jer tad ulazim u 37-u nedelju,ali da porodjaj ocekujem svakog trenutka,malom se izgleda zuri.Torba je spakovana,sve je spremno i svi smo k'o na iglama(bice fazon ako docekam skroz 26.april,a mi se svi vec sad spremili,hehe,ali cinjenica je da je ctg juce pokazao kontrakcije).Jedva cekam da dobijem bolove pa da idem vec jednom u to porodiliste da napokon upoznam mog malisu.

Odlucila sam da napustim moju doktorku jer je ovisnik o analizma (u tri kruga vadjenja krvi i pregleda mokrace su mi analizirali malo vise od 100 razlicitih stavki, pa vi zamislite onda koji je to manijak :shock: , bas sam juce brojala) i slanju na nepotrebne specijalisticke preglede. A kako je sve to bilo privatno ja samo placam li placam :roll: , a rezultati svi u normali.
Zato sam otisla u drzavnu bolnicu na besplatan pregled (u tom slucaju nema biranja lekara, ko mi zapadne - zapadne). Kad je novi ginekolog video sve ove pretrage pao je u nesvest!
Najuzbudljiviji momenat je bio kad je hteo da opipa grlic materice pa posle nekoliko sekundi trazenja uskliknu iskreno iznenadjeno: "Pa gde vam je grlic!?". Mislim se ja ako vi ne znate ko ce ga znati, a beba je s neke strane morala da udje, a nije kroz nozdrvu... ;)
Napokon ga je napipao, sve je u redu :). Stvar je u tome sto mi je materica jos uvek jako zavaljena, iako sam upravo usla u 18. nedelju :( !
Je li se jos nekom desilo da je tako dugo ostala zavaljena? Obicno se ispravi do 13. nedelje. Nasla sam juce na internetu par informacija na nekim medicinskim sajtovima ali me uopste nisu utesile, naprotiv. Sve nesto tipa "...ispravi se do 3. meseca inace trudnoca ne napreduje..." :-?
Ginekolog je lakonski rekao da ce se ispraviti jer pozadi nema mesta da se razvija (pa sto do sad nije?) i ni rec vise. A ja sam sad skroz zbunjena :( . Barem sam opet cula juce otkucaje bebinog srca pa me je to malo smirilo.
Sledeci pregled mi je tek morfoloski ultrazvuk na pocetku maja. Sad ne znam da li da u medjuvremenu odem na jos jedan pregled za jedno 2 nedelje. Cula sam da u retkim slucajevima materica mora manuelno da se ispravi. To mi zvuci kao srednjevekovni metod, no ako je potrebno...
Vasa iskustva?
:confused:

Cao ,
Ja nemam iskustva sa takvom tematikom.
No nemoj bez potrebe da se nerviras i da vazda ides na preglede.
Ja sam najsretnija kod lekara kada mi kaze da je sve ok , cujem bebine otkuucaje srca i onda posle 5 dana bi mogla ponovo?!
Sto moras priznati i nije normalno.
Mislim da imas neki problem da bi te lekar zadrzao u bolnici i ispravio bi sve sto treba.Uzivaj ovih dana idu praznici i imas jos dve nedelje do novog pregleda na klinici,zasto bi u medjuvremenu ponovo bacala novce ( znam da nisu bitni u ovom slucaju).
A za dr. svaka cast na odluci da je promenis pa ta je skroz nenormalna.

@Hipotenuza
Trebala si da ga pitas da ti objasni opsirnije, a ne sada ovako da se jedes.Ako ces biti mirnija, pitaj jos nekog lekara za misljenje i da ti malo pojasni to sve.Licno verujem da je s tobom sve ok, cim te nije slao dalje.Verovatno ce se i materica "srediti" kako trudnoca bude napredovala.Nemoj da se sekiras, bice to sve ok! ;) Pisi nam i dalje sta se desava!:)

Hvala vam cure! Valjda ce se sama namestiti. Ja cekam.
Ne volim to sto nas lekari cesto zbrzaju i objasne stvari do pola, a kad same nadjemo neke info na internetu onda su to uvek neki drasticni slucajevi.
Sledeci pregled mi je tek za MESEC dana 7. maja, ne za dve nedelje, u tome je caka. A mislim se da li da prepolovim to vreme i da odem na jos jedan u medjuvremenu, ne odmah naravno.
Ovo mi je za sada prvi znak pitanja u trudnoci, inace se sve odvija ok.

Navijamo za tebe i bepca Happy-ce!

Ne mazimo se jos :( .Nocas su me non-stop budili neki tinjajuci bolovi koje nisam osetila ranije,ali od jutros se osecam dobro,cak sto vise puna sam energije,sve mi to govori da je porodjaj iza coska,muz mi vec peva "na uskrs sam se rodio...",hehe izgleda da ce biti tako.

pajamaca:
hapyce... Koja i ja verujemo da se već mazite :) :D

srećno!!! :)
i040.gif

Hvala vam,ali jos uvek nista :(.Non-stop imam neke slabe bolove,ali nista konkretno,u utorak idem na pregled,ukoliko se ne porodim do tad.Koliko se ja razumem sad sam u ranoj fazi porodjaja,a ona moze da traje od par sati do 2-3 nedelje,dok ne dodje do aktivnog porodjaja.Evo i sad me bolucka,ali brzo prodje...uglavnom sva sam ko na iglama,taman pomislim to je to,kad ono corak...

pajamaca:
ratatatarata?
ujaaa javi seeeeee.....
mislim da nije više u množini:p
biće da su se razdvojili:p
svaka ti cast pajamaco... ja sam se porodila dan pre ove tvoje poruke
dobro smo sada, bili smo jako lose... zeznuli nas doktori pre vremena mi uradili indukciju, oksitocin napravio njesra, onda uradili hitni carski rez sa lokalnom anestezijom

onda mi prerano izvadjeno dete odveli inkubator na jednu noc, pa ga posle bockali i ispitivali jos pet dana... oci su mi ispale od plakanja, zdravo dete su zbog svoje predrostroznosti maltretirali... a i mene zdravu naterali na porodjaj

mnogo sam razocarana u medicinu

sledeci put porodjaj kod kuce

beba je dugacak, vitak je, i ja sam pred kraj trudnoce smrsala (to sam utvrdila u bolnici, posto se od prvog tromesecja nisam merila) imao je 3,6 kg mada su me ubedjivali da je bumbar
zove se Filip
mnogo voli da se mazi
sisa kao navijen
jos uvek se ponasa kao da ce me neko ukrasti... ne znam kada ce ga proci ta frustracija zbog razdvojenosti koju smo iskusili posle porodjaja

ali ja sam pravila haos po bolnici, ebala sam kevu doktorima i sestrama... mozes misliti...

toliko od mene, nema se kada, moj Filip trazi jako puno paznje

kada posle carskog reza mozes ponovo da se seksas?

Čestitam i sve najbolje tebi i Filipu. Nemoj više da se nerviraš jer bebe to itekako osećaju i budu uznemirene.

ra-ta-tat:
kada posle carskog reza mozes ponovo da se seksas?

Kao i posle "prirodnog" porođaja, preporučuje se pauza od 40 dana pre stupanja u sexualne odnose.
Takođe se, iz predostrožnosti (da ne bi došlo do pucanja materice) pravi pauza od 2 godine do sledećeg začeća i iz istih razloga se svaki naredni porođaj obavlja "carskim rezom". Tako da teško da ćeš moći sledeći porođaj kod kuće. Naravno, da svako pravilo ima izuzetaka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back