Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda ih prave od zabljih bataka pa ti je muka hahha salim se mico:cmok:
Verovatno imaju neku komponentu u sebi koja ti iritira zeludac.Kad budes dosla ovamo ima da te naranimo ,napojimo i nakljukamo vitaminima sve u sesnaest:super:

Eh moguce moguce... :mrgreen: mislim to za zabe :rotf: ko zna sta sve oni meni daju a ja nemam ni pojma sta pijem! :eek:
Uh uh... pa hocuuu li vise doci... hebem li im sve po piiiip i piiiiiiiiiiiiiiiiiip iiii... uh ovo prija :hahaha:

Meni je doktorka rekla, na moje prvo žaljenje na E vitamin, da prestanem da ga pijem! Inače, toliku mi je averziju stvorio, da do kraja trudnoće, kad god bih otvorila ormarić i videla kutiju, odmah bi mi bilo muka!

Ajooooj... meni su ih ovde dali u maloj bas ovalnoj kutijici, a tablete su jarko crvene boje male okrugle (velicine graska)... uzas kako mi ne prijaju ni kiselina ni taj Vitamin! :sad2:

Kod nas je beo i izgleda kao aspirin, a meni je u trudnoći jedino on zadavao muke! Ako ti folna ne prija, jedi dosta ribe (u njoj je ima poprilično)! Nije količinski kao tableta, ali bilo koji unos folne kiseline dobro dođe!

ma posmatraj te pilule kao velike tresnje i odmah ces da ih zavolis
ako krenes sa averzijom da ih pijes normalno je da ce ti se gaditi i kad ih popijes;)

Hahahah ma Espi nisam ja takva da probam jednu i ajd cao... nego sam ih pila oko 10 dana i svaki dan povracala po par puta... cim sam prestala sa svim kineskim lekovima, bi mi bolje i superica... :think: Progesteron ne racunam! :ok:

Hahahah ma Espi nisam ja takva da probam jednu i ajd cao... nego sam ih pila oko 10 dana i svaki dan povracala po par puta... cim sam prestala sa svim kineskim lekovima, bi mi bolje i superica... :think: Progesteron ne racunam! :ok:

Samo ti pij taj Progesteron,a te ostale lekove izbaci,pa kad dodjes ovde lako cemo:super:
Nece ni tebi ni tvojoj bebi nista faliti za nedelju - dve;)
I ovako ih ispovracas.Bem ti alge i ko zna sta sve stavljaju u te lekove:otkacio:

Esperanca,
pa i napisala sam da sam pila gvožđe sa limunom, a inače unosim vitamin c kroz borovnice, kupine, crveno meso, papriku, mahunarke, kakao.. Možda sada kada pijem ampule dokupim vitamin C od 1000mg.
I, bitno je da se ampule piju POSLE ručka, a ne pre, jer tako opterećuju želudac. To mi je rekla i dr. a i piše, brate, lepo u uputstvu..

GREŠKA, HTELA SAM DA KAŽEM DA SE AMPULE GVOŽĐA PIJU PRE RUČKA, A NE POSLE!!!

Tanja,
zašto si onda sve to pila ako su ti rezultati bili ok? Misliš, od viška glava ne boli?? :dontunderstand:

Dobra je ova teorija protiv averzije, vidite da je i kod mene poistovećivanje gvožđa sa ukusom soka od manga izgleda urodilo plodom!

Poslednja izmena:
Pa, rezultati su mi bili OK, jer sam sve to pila! Ne kažem da je to bilo presudno da oni budu OK! Ali, svi ti vitamini pomažu i fetusu da bolje napreduje! Moj bebac je na rođenju težio 3850 gr i bio dugačak 52 cm! Mojoj kumi su rezultati isto bili super, ali nije ništa pola od vitamina, ali joj je malac imao svega 2600 gr, rođen nedelju dana pre termina! Tako da vitamini, naravno u ograničenim količinama, ne mogu nikako da štete, već samo da pomažu! Dok sam bila u drugom stanju, moj muđ je nekoliko puta imao grip, a mene su C vitamin i svakog jutra kašičica meda sačuvali!

Esperanca,
pa i napisala sam da sam pila gvožđe sa limunom, a inače unosim vitamin c kroz borovnice, kupine, crveno meso, papriku, mahunarke, kakao.. Možda sada kada pijem ampule dokupim vitamin C od 1000mg.
I, bitno je da se ampule piju POSLE ručka, a ne pre, jer tako opterećuju želudac. To mi je rekla i dr. a i piše, brate, lepo u uputstvu..

naravno da svaki lek ima uputstvo,samo negde pise per ost pa ti sad lupaj glavu dal je pre ili posle rucka
inace pije se minimum 2h posle rucka
takodje izostavljaju upozorenje za mleko,caj,kafu i zitarice ;)

Aaaaaaa... E to je već druga stvar, ja mislila sve ti je bilo ok, pa si ti ''odozgo'' još pila..
Ok, jasno :bye:
Naravno, to što je beba tvoje kume imala ''samo'' 2.6kg nema nikakve veze sa vitaminima, to ti je jasno..

naravno da svaki lek ima uputstvo,samo negde pise per ost pa ti sad lupaj glavu dal je pre ili posle rucka
inace pije se minimum 2h posle rucka
takodje izostavljaju upozorenje za mleko,caj,kafu i zitarice ;)

Bože, kakav sam lapsus napravila!!!

NE POSLE, NEGO PRE RUČKA!

PRE PRE PRE..

PRVO POPIJEŠ, ONDA RUČAŠ!!

Ova tvoja informacija onda ima smisla-2sata posle jela, da ne opterećuje želudac, kada se pomeša sa hranom..

PS Valjda ne treba biti mag pa shvatiti da se gvožđe ne pije sa mlekom??? A da ne pominjem da u trudnoći i ne treba da piješ kafu i čaj..

Poslednja izmena:
Aaaaaaaaaaaaaan sad se setih sta sam vas htelaaa pitatiii a bitno je! I ja imam knjigu koju smo spominjali danas, i u njoj pise da Soja Sos trudnice treba da izbegavaju! E sad... ja danas u restoranu jela Soja Sos, prijao mi bas lepo sa pirincem i piletinom,... :sad2: panikoradar mi proradio!!! :dash:

Probacu da nabavim tu knjigu:) Ja sam od prosle godine anemicna,davali mi nekakve tablete pila sam ih par dana i prestala ,smetalo mi,imala sam crnu stolicu i konstipaciju,pre trudnoce nista nisam pila jer nismo planirali bebu tek sled godine ali desilo se:D:super: i bolje sto jeste sada ga i ja i moj dragi neverovatno zelimo:cmok: kad sam ostala trudna pitala sam dali treba nesto da pijem za gvozdje i neke vitamine rekli su :nono::nono: zabranjeno je u prvom tromesecju,dali mi samo za bolove paracetamol i neke tablete za mucninu i za grceve i bolove uterusa,besike i creva.Tako da nista nerazumem,mozda je to ovde ovako:think:Gledala sam za koliko se krecu cene UZ 3D i 4D od 50 do 150e samo neznam dali socijalno placa nesto:think: pitacu u ponedeljak.

Probacu da nabavim tu knjigu:) Ja sam od prosle godine anemicna,davali mi nekakve tablete pila sam ih par dana i prestala ,smetalo mi,imala sam crnu stolicu i konstipaciju,pre trudnoce nista nisam pila jer nismo planirali bebu tek sled godine ali desilo se:D:super: i bolje sto jeste sada ga i ja i moj dragi neverovatno zelimo:cmok: kad sam ostala trudna pitala sam dali treba nesto da pijem za gvozdje i neke vitamine rekli su :nono::nono: zabranjeno je u prvom tromesecju,dali mi samo za bolove paracetamol i neke tablete za mucninu i za grceve i bolove uterusa,besike i creva.Tako da nista nerazumem,mozda je to ovde ovako:think:Gledala sam za koliko se krecu cene UZ 3D i 4D od 50 do 150e samo neznam dali socijalno placa nesto:think: pitacu u ponedeljak.

E vidis to za lekove su i meni rekli... ali sam ja ipak pomalo pokusavala da pijem u prvom tromesecju jer nasi lekari tvrde da je tad najbitnije... :think: :dontunderstand:

Aman, Kockice, pojela si soja sos koji piše da treba izbegavati, pa šta??
Verovatno si jela i beli pirinač? Nećeš valjda sad početi da paničiš, jer, ipak je integralni bolji od belog??
Da ne pričam, što si verovatno pojela nešto slatko nekog dana.. ju, ju, beli šećer, a ne žuti ili med, kako si smela i tako redom..
Opusti se ženo! Hrani se što zdravije možeš, izbegavaj sve što bi trebalo izbegavati, daj sve od sebe i to je to..
Pa šta reći o mamama koje puše tokom cele trudnoće?? One sigurno nisu brinule zbog soja sosa :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back