Kupovina električne gitare / chat tema o gitarama

• Začetnik teme Začetnik teme LUKA5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima, al zna se na koju se git misli kad ne kaze koja je serija a kaze se les paul. Misli se na onaj od 6000 ili na onaj kakav svirase AC/DC nekad neznam kako se zove model. A telekaster, kakav telekaster ima do 600????????????????????

Pogresno si obavesten Gibson LEs Paul studio kosta 1000evra,a Angus Young iz AC/DC nema nikakve veze sa Les Paul gitarom,njegova gitara je Gibson SG...to ima veze sa gibsonom a ne sa les paulom:wink:

Kad bi bio... Ali poenta je da je najbolje (po meni) to pojacalo. Pogledajte koncerte... Uglavnom Marshall. Napomenuo sam stare zato sto su bas kvalitetni. Inace, nasao sam nekog coveka koji je prodavao Marshalla iz '73, mislim da je imao 40W i trazio je 500 evra... lamaps, kvalitetan. Nije skupo, samo nisa imao tih 500 da ga kupim. Kada sam skupio, bio je prodao... A gitara za 200 evra moze se naci solidna...
Ja sam uzeo Jacksona za 300 evra, i mogu ti reci da nisam ocekivao da je toliko dobar, za te pare. Kad vec ima 200, moze da se nadje jos 100 za dobru gitaru... Mada za 200 evra moze da bude solidna.

Pogresno si obavesten Gibson LEs Paul studio kosta 1000evra,a Angus Young iz AC/DC nema nikakve veze sa Les Paul gitarom,njegova gitara je Gibson SG...to ima veze sa gibsonom a ne sa les paulom:wink:

gibson lp studio neznam kolko kosta, al znam da ima jos bar 2 varijante gibsona lp, ja mislim "standard" i mislim da taj kosta 6000 eura.

Kad bi bio... Ali poenta je da je najbolje (po meni) to pojacalo. Pogledajte koncerte... Uglavnom Marshall. Napomenuo sam stare zato sto su bas kvalitetni. Inace, nasao sam nekog coveka koji je prodavao Marshalla iz '73, mislim da je imao 40W i trazio je 500 evra... lamaps, kvalitetan. Nije skupo, samo nisa imao tih 500 da ga kupim. Kada sam skupio, bio je prodao... A gitara za 200 evra moze se naci solidna...
Ja sam uzeo Jacksona za 300 evra, i mogu ti reci da nisam ocekivao da je toliko dobar, za te pare. Kad vec ima 200, moze da se nadje jos 100 za dobru gitaru... Mada za 200 evra moze da bude solidna.
nijcesce koriste marshalloce kutije...a pojacala cesto menjaju imas mnogo bluzera i rokera koji sviraju AC 30 vox ili fender starog,mada svakako imas i tih koji sviraju i na marsallu pojacalu...mislim na kombo pojacal koja se posle ozvuce...

za telecastera isto kao i sa gibsonom,imas stare japance squiere za 450 evra,imas mnogo modela yamahe itd. za slicne pare 300-400 evra.....mislim na telecaster ako oblik i zvuk gitare,i specifican osecaj pod prstima kad sviras telecasera,a ne kao fender....

ja mislim na fender telekaster. FENDER. Pominjao si razne marke, marsale LAMPE, les paule, pa zasto onda da mislim da nisi mislio na skupu gitaru kao sto je fenderov telekaster? Znam, ima i stratokaster za 100 eura, ali SQUIER, i zvuci glupo kao go*no. Dakle, dal si ti mislio na sqvajerovu opremu, il na fenderovu, u onom postu? Reci iskreno....

ja mislim na fender telekaster. FENDER. Pominjao si razne marke, marsale LAMPE, les paule, pa zasto onda da mislim da nisi mislio na skupu gitaru kao sto je fenderov telekaster? Znam, ima i stratokaster za 100 eura, ali SQUIER, i zvuci glupo kao go*no. Dakle, dal si ti mislio na sqvajerovu opremu, il na fenderovu, u onom postu? Reci iskreno....

imam je squier telekaster, moja prva gitara... Iznenadio bi se kako dobar zvuk ima. Nije kao fender, ali ima jko dobar zvuk.

Evo iskreno , nisam mislio ni na jedno ni na drigo jer ne bi sigurno zezao nekoga ovde na forumu,ja sam ti zaludjenik za fendera pogotovo,a i gibsona,imam kuci razne kataloge sa bukvalno svim modelima magneta,cak i zica i trzalica..tako da znam cene za sve...ali sam takodje shvatio da nije bitno da li je nesto fender ako volis stratocastera,poostoje Skvajeri iz 80ih made in Japan koji bolje rade nego fender amerikanac ovaj novi....a mislim da sam lepo rekao da kada bioh imao 700X2 evra da bi' onda uzeo Fendera,pogledaj videces da sam to napisao..to znaci da sam tacno rekao gde bi uzeo fendera....

Ili kamion :) Gledao sam nekog kombo marsalla u prodavnici... Nije to to...
Jeste da imam jacksona, ali ja sam za onu svirku: Fender Stratokaster + Marshall lampas iz '73...

pa da,i ja sam probavao te combo marshalle,i nisu nesto kada su combo....pogotovo tranzistorci.....to za Stratocastera i Marshalla se slaze,ili Stratocaster i fender ali kombo pojacalo...:)

Thrill, evo ti ga squierov telekaster, sa tremolom. Sacu ti naci i Fender... rga lik rucicu kolko moze....

aha,samo to je floyd rose....ali dobro....taj cak nije ni telcaster ,nego samo tele....pitam se gde je to nasao....ti modeli na kojima pise tele a ne telecaster ,ili strat umesto stratocaster su nejgori modeli:)ali ovo je neka budzena,cini mi se da je fingerboard od abonovine a ne od rosewooda,a tek takvog squiera je tesko naci....

aha,samo to je floyd rose....ali dobro....taj cak nije ni telcaster ,nego samo tele....pitam se gde je to nasao....ti modeli na kojima pise tele a ne telecaster ,ili strat umesto stratocaster su nejgori modeli:)ali ovo je neka budzena,cini mi se da je fingerboard od abonovine a ne od rosewooda,a tek takvog squiera je tesko naci....

pa ima i fender proizvode koje naziva samo tele i koje naziva telec i koje naziva tele deluhe itd......:|

Back