Kupovina električne gitare / chat tema o gitarama

• Začetnik teme Začetnik teme LUKA5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo ti tele sa humbuckerima, sa fenderovog sajta direkno

2003752850193486656_rs.jpg

sta? na ovom prvom gde svira hey joe,je obican,ali ima cudan zvuk zbog efekata...a na drugom je neka reklama za mane verzije fenderovih gitara,gde imas obican telecaster bez tremola...sta ti znaci "ono"?:)

pa jbg. ako te dobro sluzi vid, i mene, onda je ono na njih floyd, jeli tako? Ja sam napisao "sa floydom", rucice nema, na taj snimak koji kazes. al ima floyd.

pa jbg. ako te dobro sluzi vid, i mene, onda je ono na njih floyd, jeli tako? Ja sam napisao "sa floydom", rucice nema, na taj snimak koji kazes. al ima floyd.

uf...ne znam da li znas sta je floyd rose....evo ti slike http://www.guitarasylum.com/jpgamps/accessories/floyd_rose_bridge_group.jpg ..na onom prvom gde svira hey joe nema floyda zato sto gore kod headstocka stoji obicna plasticna kobilica,a na floyd rosu mora biti ona metalna....po tome sam zakljucio...da bi floyd rose funkcionisao to ne sme biti plasticno...a na oba ova telea je bez tremola,samo na drugoj slici je stari sistem, takv se sad ne pravi osim kod vintage ili custom gitara

uf...ne znam da li znas sta je floyd rose....evo ti slike http://www.guitarasylum.com/jpgamps/accessories/floyd_rose_bridge_group.jpg ..na onom prvom gde svira hey joe nema floyda zato sto gore kod headstocka stoji obicna plasticna kobilica,a na floyd rosu mora biti ona metalna....po tome sam zakljucio...da bi floyd rose funkcionisao to ne sme biti plasticno...a na oba ova telea je bez tremola,samo na drugoj slici je stari sistem, takv se sad ne pravi osim kod vintage ili custom gitara

jbg ne mora, da je tako svaka gitara sa floydom bi imala po 5 tih metalnih krugova, .... a obicno nema toliko? Zar ne? A ako nije floyd, koji je onda djavo ono dole sto drzi zice, da nije mozda "obican bridge?"""????
________
jbg znam ja kako izgleda Floyd&Rose(R) tj znam kako izgleda, ali se prave razni isti tj slicni mehanizmi koji rade isti posao. To sto neki nema ono za wide wibrato one papucice za prste, to ne znaci da ne drzi stim itd. ovaj 3ci na slici nema to na primer, vec samo sarafe, isto kao i onaj na "reklamu" sto sam ti poslao.Pogledaj reklamu jos jednom molim te.

Da, dobri stari imbus... Haos je promeniti zice...

pa floyd moze da se montira i na akusticnu, tremolo nemoze ja mislim::D:D::D:D:D

ma termolo!!! Klasicnu!!! Sa najlonskim zicama! Ubacis Mikrofon unutra i dobijes ozvucenu. Oblozis metalom, prikljucis na struju (sto vose volti to bolje) i dobijes elektricnu home edition:lol: Kad je uzmes, odmah imas i frizuru za svirku:lol::lol::lol:

Ste primetili da je samo nas trojica na ovoj temi :???:

E da, zaboravio sam prvi put da kazem. Trazi sa gitaru sa 24 praga... Meni je jako smetalo sto je moja prva gitara imala 21 tako da neke pesme nisam mogao da odsviram, a da ne stimujem gitaru...

22 je sasvim dovoljno... I ja sam imo taj trip da mi treba sa 24, ali ne treba. 22 je dovoljno.
Inace, Fender Stratokaster, za koji mnogi ljudi kazu da su jedne od najboljih gitara uglavnom imaju 21... I Hedrix je imao pa mu nije smetalo da bude car!!!
Mislim da ti 24 treba jedino ako zelis da se bavis nekim tappingom (ili kako se vec zove), pa je prakticnije. Inace svuda mozes da nateglis zicu do 24. praga. sad do 26... To nisam vidjao...

Back