Kupovina dobrog polovnjaka

Ali ima i vise senzora ,elektronike ,znaci i vise problema.,
I sam kazes vise delova vise problema moze da bude .
Radio sam te 2011-2013 kod kuće koja je imala Mazdu Hyundai Fiat i Alfu .. Kod mazdi nije bilo problema tj reklamacija što se tiče benzinaca nesto jako sitno ali dizeli su im katastrofa oni su non stop bili na nekoj reklamaciji ..

Ja moj održavam bolje nego većina mojih drugova koji se "razumeju" u automobile i sve vozači moj do mojega.
Ja znam žene koje voze 100km pod ručnom, iz auta kulja dim, motor lupa, u kabini blinka STOP, ali one apsolutno ništa ne primećuju.
Takođe znam žene koje nikad u životu nisu oprale svoj auto.
Znam žene koje i ne znaju da na autu nešto mora da se radi osim da se sipa gorivo.

A opet, znam i žene koje itekako vode računa o kolima.

Sve to, naravno, važi i za muškarce.

Tako da je to sve individualno, i nema veze sa polom.

Ja se rodila kad sam se riješila automatika :) Nemoj!
sta je bio problem?

Ja znam žene koje voze 100km pod ručnom, iz auta kulja dim, motor lupa, u kabini blinka STOP, ali one apsolutno ništa ne primećuju.
Znam žene koje i ne znaju da na autu nešto mora da se radi osim da se sipa gorivo.

na sta treba da obratim paznju kod ovog klia? Osim da ne vozim pod rucnom :zcepanje: :zcepanje:

Kako voziš pod ručnom :think:

Ja moj ne perem jer nema svrhe s obzirom na uslove u kojima radim i gde ga vozim. Stakla sama prebrišem. Eventualno zimi kad moram da poskidam blato.

Naravno da nema veze sa polom. Ali stvarno ne razumem da neko sedne u mašinu a apsolutno se ništa ne zainteresuje oko iste. Pa jbte, poginuće negde, kako im to ne padne na pamet?

Što me podseti, moram da sipam ulje :prpa:

Ja moj ne perem jer nema svrhe s obzirom na uslove u kojima radim i gde ga vozim. Stakla sama prebrišem. Eventualno zimi kad moram da poskidam blato.

Naravno da nema veze sa polom. Ali stvarno ne razumem da neko sedne u mašinu a apsolutno se ništa ne zainteresuje oko iste. Pa jbte, poginuće negde, kako im to ne padne na pamet?

Doživljavaju auto kao šporet, bojler, šivaću mašinu ugl kao belu tehniku.

Da ali kad poredis struju kod Fracuza i Japanca to je kao nebo i zemlja.. Nije li ovom novom Cliu bas to jedan od problema ..
Ne kupuje ona nov auto ,nego stariji model .

A kažu 1.4 hdi odličan motor, kažu i 1.6 ako se često menja ulje i slično. A svi se guraju po servisima na red ko će pre da opravlja :mrgreen:
1.4 je slabasan ,vozio sam ga u 307.

Ne znam, meni je rutinska stvar barem jednom nedeljno da u garaži gde inače parkiram dok sam na poslu tražim pranje unutra i spolja. Ne volim kad je auto štrokav unutra, to mi je gadnije nego da je prljav spolja. A servise sve radim redovno, a ako posumnjam na nešto da treba i vanredno, odmah idem, jer znam da mnoge stvari koštaju mnogo više ako se zapuste. Volim da apsolutno sve na autu radi savršeno, kao kad je izašao iz fabrike, i ne pitam koliko košta da tako bude.

A što se tiče i same ove teme, moj moto-mehaničar je jednom rekao jednu vrlo pametnu stvar - kad mu neko traži da procenjuje polovan motor, on prvo gleda da li je ulickan, sređen spolja, jer je obično pravilo da onaj ko vodi računa o ljubimcu spolja, taj će na vreme raditi servise i sve ostalo. Retko ćeš sresti nekog ko рicka svog ljubimca svaki dan, a ne menja ulje i filtere redovno. Pedanterija je stvar karaktera, i ona važi obično za sve aspekte održavanja, i vizuelni a i onaj "tehnički".

ququ a dje mi pamet da razmisljam da uzmem automatik star 15 godina:roll:
Imam ja automatik star 20 godina, koji dan danas radi kao prvog dana - barem što se menjača tiče.

Netačno je da star automatik mora nužno da pravi probleme, jer automatik zahteva manjе održavanja nego manuelni. Naravno da ima problematičnih automatika, ali se generalno zna koji su ti od kojih treba begati.

Ne znam, meni je rutinska stvar barem jednom nedeljno da u garaži gde inače parkiram dok sam na poslu tražim pranje unutra i spolja. Ne volim kad je auto štrokav unutra, to mi je gadnije nego da je prljav spolja. A servise sve radim redovno, a ako posumnjam na nešto da treba i vanredno, odmah idem, jer znam da mnoge stvari koštaju mnogo više ako se zapuste. Volim da apsolutno sve na autu radi savršeno, kao kad je izašao iz fabrike, i ne pitam koliko košta da tako bude.

A što se tiče i same ove teme, moj moto-mehaničar je jednom rekao jednu vrlo pametnu stvar - kad mu neko traži da procenjuje polovan motor, on prvo gleda da li je ulickan, sređen spolja, jer je obično pravilo da onaj ko vodi računa o ljubimcu spolja, taj će na vreme raditi servise i sve ostalo. Retko ćeš sresti nekog ko рicka svog ljubimca svaki dan, a ne menja ulje i filtere redovno. Pedanterija je stvar karaktera, i ona važi obično za sve aspekte održavanja, i vizuelni a i onaj "tehnički".

Imam ja automatik star 20 godina, koji dan danas radi kao prvog dana - barem što se menjača tiče.

Netačno je da star automatik mora nužno da pravi probleme, jer automatik zahteva manjе održavanja nego manuelni. Naravno da ima problematičnih automatika, ali se generalno zna koji su ti od kojih treba begati.

Prethodni vlasnik mog auta :zcepanje:

Moj mehaničar samo dnosauruse što nije izvadio.

Francuzi su sa elektronikom i elektrikom uvek bili na vi.
Ne treba generalizovati ,nikakav problem na clio nikakav na peugeot ,607 su imale problema pogotovo u pocetnoj fazi i Citroen C6 a od Renola Laguna imala probleme.

Ja nikakvo odrzavanje nisam imao ni na jednom manuelcu ,cak ni ulje nije moralo da se doliva jer je bilo dobro.

Poslednja izmena:

Back