Kupovina dobrog polovnjaka

pa da znas, ja sam nekako mastala o nekom modernijem, mocnijem autu ali moram da izadjem iz oblasti maste i preselim se u realnost. Ja nemam iskustva u voznji treba mi nesto na sta cu da se praksam da ne zalim pare...
Mastaj o mocnijem auto kada dode vrijeme. Ne znam kakva su pravila kod vasm ali kod nas vozac pocetnik ne smije voziti mocan auto. Bas radi toga sta si pocetnik sam i napisao da kupis staru kantu. Kao stariji vozac, a i osoba vozim staru kantu i briga me.

Ne razumijem upis :think:

Autorice za prvu ruku uzmi neku kantu i izvjezbaj se na njoj. Ne bacaj pare. Barem ti nece biti zao kada ga ostruzes o neki zid ili pokupis neki kontejner :mrgreen:
Auto mi je samo prijevozno sredstvo i nista vise. Svoj zadnji sam platio 800 eura i jos vozi + sta ima i plin koji mi znatno snizava troskove.
Za nekog jeste samo prevozno sredstvo a za nekog nije ,postoje i ljubitelji automobila .

pa to nije ista kategorija, volvo je skuplji nego vw, nije bas za porediti....
Ko god misli da ime firme odlučuje o kvalitetu vozila, nema blagog pojma.

Svaka firma ima i bolje i lošije modele. Godine pokažu najbolje koji je auto dobar. Ali taj model do tada postaje zastareo.

Mada, početniku to ne znači mnogo, možda je stariji auto za njega i bolji izbor.

Ovaj ima 59 konjskih snaga, kako mislis u odnosu na tezinu vozila ili sta?
Mozes da ga cipujes za par konja i to nije losa varijanta ,naravno samo faza 1 ,dobija se 5-7 konja i povecava obrtni momenat ,potrosnja je ista .
Ako hoces jos da ga budzis roknes mu remus ali to ti je bucnije onda :mrgreen:
Ja planiram nekad moj pezo da roknem na fazu 1 chip tuning i ima da bude ko GTi.

Ne razumijem upis :think:

Autorice za prvu ruku uzmi neku kantu i izvjezbaj se na njoj. Ne bacaj pare. Barem ti nece biti zao kada ga ostruzes o neki zid ili pokupis neki kontejner :mrgreen:
Auto mi je samo prijevozno sredstvo i nista vise. Svoj zadnji sam platio 800 eura i jos vozi + sta ima i plin koji mi znatno snizava troskove.
Podeliš očekivanu masu vozila u kg sa snagom motora u PS i dobiješ odnos kg/PS. Neki prosek u Srbiji je 10-15 kg/PS. Ako je mnogo više od 15, auto je mrcina. Ako je manje od deset, auto je dobar i za trke.

Uglavnom, što manji broj, to bolje.

Ja znam za odnos radne zapremine ,konjske snage pa i tezine vozila ....na 1000 kubika motor moze da ima i preko 150 -200 konja ,naravno to se postize najcesce uz pomoc turbina.
Nekada je reli B Grupa carovala ,imali su strasno mocne motore sa 400,500 ,600 konja i ne mnogo veliku tezinu ...obicno oko tonu .

Pomesao si ih .. 4 je jedan od najboljih golfova sa G2 naravno G3 i G5 lose 6 onako, 7 ok vreme će pokazati
Nisam pomesao ,prve serije 5 treba izbegavati a to je 2003-2004 ...zadnje serije od 2005 pa 2009 valjda odlicni auti ,samo 1.4 motor je slab za tu karoseriju jer je golf tezi i tezi je od clia koji nema ni tonu sa 1,2 motorom .
Golf 3 prve serije takodje katastrofa ,samo medju zadnjim serijama .

Nisam pomesao ,prve serije 5 treba izbegavati a to je 2003-2004 ...zadnje serije od 2005 pa 2009 valjda odlicni auti ,samo 1.4 motor je slab za tu karoseriju jer je golf tezi i tezi je od clia koji nema ni tonu sa 1,2 motorom .
Golf 3 prve serije takodje katastrofa ,samo medju zadnjim serijama .
Sa 4 se ne može porediti ni jedan ...i sad mozes naci 4ku u odlicnom stanju a bogami 5cu moras lupom da trazis
.. Kod mene moras da radiš limariju jedno 5dana .. Ima i kvaka kod V karavana ne mozes kupiti samo prag kao za hec već celu stranu i ne pasu pragovi sa hec na karavana .. Mislim da je 4x skuplje po strani a to im ide

Sa 4 ne može ni jedan ...i sad mozes naci 4ki u odlicnom stanju a bogami 5cu moras lupom da trazis
.. Kod mene moras da radiš limariju jedno 5dana .. Ima i kvaka kod V karavana ne mozes kupiti samo prag kao za hec model već celu stranu i ne pasu pragovi sa hec na karavan .. Mislim da je 4x skuplje po strani a to im ide
Ne znam o cemu se tu radi i kakvi su modeli u pitanju ,verovatno su mnogi kupovali TDI ...sto se tice 4 samo R32 .

Eto vidis sam govoriš a 2,0 PD dizeli :)
Jeste ali zato 1.6 atmosferski odlican i pouzdan ,najpouzdaniji motor u VW grupaciji i Seat ga koristio i Audi ...

Ne znam o cemu se tu radi i kakvi su modeli u pitanju ,verovatno su mnogi kupovali TDI ...sto se tice 4 samo R32 .
I 1,8t je dobar R32 je kasno otisle cene u nebesa ..i taj 1,8 može uz malo ulaganja na 300ks ;) ?

Jeste ali zato 1.6 atmosferski odlican i pouzdan ,najpouzdaniji motor u VW grupaciji i Seat ga koristio i Audi ...
Da ali taj motor nije došao sa Golf V :)

Eto vidis sam govoriš a 2,0 PD dizeli :)
Ti pricas o motorima pretezno ,ali celokupno 5 je bolji auto i ti motori se ugradjivali i kod drugih ....
Golf 4 je imala taj jednostavniji TDI motor bez comon rail ....i Dp filtera i EGR ...u tom smislu 4 je imala pouzdanije dizel motore ali kao celokupan auto nije bolji.

Da ali taj motor nije došao sa Golf V
Razumem te sta hoces da kazes :D

Ti pricas o motorima pretezno ,ali celokupno 5 je bolji auto i ti motori se ugradjivali i kod drugih ....
Golf 4 je imala taj jednostavniji TDI motor bez comon rail ....i Dp filtera i EGR ...u tom smislu 4 je imala pouzdanije dizel motore ali kao celokupan auto nije bolji.

Razumem te sta hoces da kazes :D
Kako nije od cele pale motora u 4 od 1,4 do 3,2 imaš mnogo manje losijih motora nego u Golf 5..IV je odlican auto bio u svije vreme ... ali ja i mislim da Golf vredi parni broj modela .. Ne vazi za VII ona je izgleda izuzetak

Back