Ono što nisi uračunala je koliko si struje potrošila, deterdzent i voda za silne sudove posle, podloga i kutija za tortu, benzin da se ode do prodavnice u nabavku, benzin za isporuku torte... i još štošta. To sve košta i ti to moraš da platiš. I mi ostali, naravno, tako da ZD eto gde su ti pare.
Kad se torta poklanja, pa računaš ovako - u redu. Ali kad ti je to posao moraš sve da ukalkulišeš u cenu ili ćeš da radiš, radiš a para nema...
Napisala sam da je kutija i podloga u toj cijeni vec,. mada hajde i nije to neka stavka...
Da, i kod mene se dolazi po tortu u 95% slucajeva, ako hoce da ih vozimo, onda naplatim voznju, jer i cijene onih koje ih redovno isporucuju na adresu su vjerovatno ukalkulisane sa tim benzinom, ne znam. Kod mene je takva situacija da niti imam kola za to, niti ima ko time da se bavi, sama ne mogu sve. Obicno za vece svecanosti odmah i pitaju da li dovozim na adresu, i ne bune se kad kazem da se naplacuje, srecni su sto ne moraju jos o tome da misle a i vecina se plasi da nosi te velike torte. Mada, vecina torti mi je djecijih, to musterije pokup[e pred sam odlazak u igraonicu, svima je tako najzgodnije da su kod mene pola sata pred termin slavlja, i to im dodje nekako usput. Opet, ovo je manji grad, ne moze se porediti sa Bg i NS, sto se razdaljina tice, pa valjda jos moze ovako da to sve funkcionise. Mada, sve cesce me pitaju da li dovozim torte, valjda i drugi pocinju da vozikaju, pa odatle to sve.
Isto kao Sanja, i ja dajem podlogu u cijeni torte, a kutiju naplacujem, Macediv-ovci se cudili kada sam im rekla, kao svaka mi cast sto sam se izborila za to, pa nije tu nista cudno, evo sada je milka u frizideru pravougaona dekorisana i prodacu je kao 4,5kg a ona ima preko 5kg. Isto tako jednom mi je neko rekao da se torta vaga sa podlogom i kutijom, pa kao tu ih naplatis, e malo sutra, znaci vec sam im poklonila onih 1/2kg, pa sad bas sve da poklanjam.
Iskreno, ja sam bila jako srecna i zadovoljna sama sobom i mojim radom onog trena kada sam uspjela prelomiti da se figurice placaju, nema gratis ni jedna jedina. Da se razumijemo, znaci cim je torta makar 1/2kg teza, vec sam tu Mini Maus ili sta li je vec na njoj poklonila, ali nema veze, ja sam musteriji kada dodje po nju rekla da je torta teza od dogovorenog, da to naravno necemo racunati i mirna sam sa te strane. Ipak, sa tim sto se one placaju sam uspjela da preduprjedim njihovu bahatost, za cas se rijesi sta i kako od figurica ce biti na torti i gotovo. Dugo sam razmisljala sta cu, da li ce to da mi otjera musterije, ali eto, za sada funkcionisemo ja i moje torte i figurice i simbioze i tako...