ladyns
Aktivan član
- Poruka
- 1.328
Ivana jel ostajala posle farba na rukama?
kako si radila, u vodu ili cetkicom?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jesi li ih rastvarala u vodi pa kao klasična farbala ili drugačije? Ja imam ideju da sipam malo u kesicu pa utrljavam boju u jaje...
Ivana jel ostajala posle farba na rukama?
evo mene gadjaj po sred glavei ovako neznam sta da radim
kukala sam kako radim torte za dzabe i da ih imam malo ja bi vise e evo mi sad o glavu se obi
pocetnik sam u ovome pa vec veselo imam porucenih 5 torti za jedan dan![]()
nkada nisam pravila vise od 3 i to je jedna torta ali na sprat
a sada imam 4 razlicite sa tim sto je jedna na sprat znaci ukrasavanja koliko hocete
e sad muka jos veca 2 dana pre tih torti imam svadbenu 4 torte -koja je za dz.
sto znaci za ovih 5 torti imam samo 2 dana a imaju dosta dekoracija po sebi
moje pitanje je da li je neka od vas zamrzavala kore i fil ja nisam pa neznam
kako bi bilo da naprimer par dana pre ove svadbene ja napravim kore i skuvam filove
lepo sve upakujem i u zamrzivac
e kad dodje taj dan da ih pravim izvadim umutim filove sa puterom ili da ih umutim pre zamrzavanja i lepo filujem torte da li bi im nesto promenilo u ukusu ?
stvarno mi treba savet
molim vas
![]()
U svom dosadasnjem iskustvu imala sam raznih siruacija koje su me terale, da kazem, da postupam i na svakave nacine ne bi li ispostovala sav porucen posao.
Nikada nisamzamrzavala, kore, filove, torte, kolace. Stvar je u dobroj organizaciji posla.
Uvek napravi sebi raspored rada, kao kad si isla u skolu i imala raspored casova za svaki dan i striktno se drzi toga, znaci raspored rada , naravno, u skladu
sa svim svakodnevnim obavezama koje ih inace imas.
Dekoracije uradi ranije i neka stoje, to ti je pod br jedan, onda ide nabavka i rad.
Znaci samo dobra organizacija, jer, ona ti je pola vec odradjenog posla.
Kore mogu stajati par dana i na sobnoj tempeaturi pokrivene nekim stolnjakom, nikako u najlonu, i to sam probala, nije dobro, znaci ususkaj ih u stolnjake namenjene samo za te stvari i nece biti problema.Mogu stajati i u frizideru. Filovi se takodje mogu skuvati i koji dan ranije, a umutiti sa maslacem i margarinom taj dan kad filujes...opet kazem samo DOBRA ORGANIZACIJA POSLA i nece te boleti glava.
I slazem se sa svime sto ti je Smeh napisla, ne zato sto ja nju volim i obozavam, vec zato sto joj je svaka na mestu...Znam i ja neke koji kupuju cokoladu za 30din a znam i one koje koriste Menaz, Pionir ili belgijsku, ili one sto stavljaju onaj najjeftiniji margarin, a i one koje koriste samo maslac...znaci pronadjes se, izracunas i zauzmes svoj stav.
Sam si svoj gazda i kako odlucis tako ce biti.
BK ja stavljam pred samo presvlacenje fondanom, tako mi se bolje fondan zalijepi za njega. Razvucem fondan do pola potrebe debljine i onda tortu vadim iz frizidera, ona je vec kompletno poravnata i sredjena za BK i samo ga tanko nanesem. Taman dok se ona po malo otkravi na sobnoj temp, razvijem fondan skroz i presvlacim . To sam primjetila da je sa ovim HANI fondanon bolje, jer ako mi se i malo jace stisne BK nece on fino da se zalijepi, pojavljuju se mjehurici vazduhaGrudva, dekoraciju napravi ranije, znaci figurice, cvetice, imena na stapicima, sve sto mozes ranije ti napravi....ako imas dva dana, jedan dan ispeci kore i skuvaj filove a drugi dan dekorisi i uspeces.....s tim da prvo kuvaj filove pa peci kore, jer kad zavrsis sa pecenjem filovi ce biti hladni i odmah filujes......ako imas fore, jedan dan ispeci kore, drugi dan kuvaj filove i nafiluj a onda lepo sutradan dekoracija......uvece ako imas fore i torte su se solidno stegle stavi bc preko njih, tako ces si sutra olaksati posao, pa cim ustanes navalis na dekorisanje jer bc je vec odradjen![]()
Jaca023, ako moze samo pojasnjenje za kore i filove koliko je dana to koji dan ranije? Bliži mi se slava Đurđevdan, tu su i slane torte, rolati, salate, a naravno i slavski kolač koje uvek spremam dan dva pred slavu. Radim do 16h. Pa, da probam da ne zamrzavam torte.
U svom dosadasnjem iskustvu imala sam raznih siruacija koje su me terale, da kazem, da postupam i na svakave nacine ne bi li ispostovala sav porucen posao.
Nikada nisamzamrzavala, kore, filove, torte, kolace. Stvar je u dobroj organizaciji posla.
Uvek napravi sebi raspored rada, kao kad si isla u skolu i imala raspored casova za svaki dan i striktno se drzi toga, znaci raspored rada , naravno, u skladu
sa svim svakodnevnim obavezama koje ih inace imas.
Dekoracije uradi ranije i neka stoje, to ti je pod br jedan, onda ide nabavka i rad.
Znaci samo dobra organizacija, jer, ona ti je pola vec odradjenog posla.
Kore mogu stajati par dana i na sobnoj tempeaturi pokrivene nekim stolnjakom, nikako u najlonu, i to sam probala, nije dobro, znaci ususkaj ih u stolnjake namenjene samo za te stvari i nece biti problema.Mogu stajati i u frizideru. Filovi se takodje mogu skuvati i koji dan ranije, a umutiti sa maslacem i margarinom taj dan kad filujes...opet kazem samo DOBRA ORGANIZACIJA POSLA i nece te boleti glava.
I slazem se sa svime sto ti je Smeh napisla, ne zato sto ja nju volim i obozavam, vec zato sto joj je svaka na mestu...Znam i ja neke koji kupuju cokoladu za 30din a znam i one koje koriste Menaz, Pionir ili belgijsku, ili one sto stavljaju onaj najjeftiniji margarin, a i one koje koriste samo maslac...znaci pronadjes se, izracunas i zauzmes svoj stav.
Sam si svoj gazda i kako odlucis tako ce biti.
Grudva, dekoraciju napravi ranije, znaci figurice, cvetice, imena na stapicima, sve sto mozes ranije ti napravi....ako imas dva dana, jedan dan ispeci kore i skuvaj filove a drugi dan dekorisi i uspeces.....s tim da prvo kuvaj filove pa peci kore, jer kad zavrsis sa pecenjem filovi ce biti hladni i odmah filujes......ako imas fore, jedan dan ispeci kore, drugi dan kuvaj filove i nafiluj a onda lepo sutradan dekoracija......uvece ako imas fore i torte su se solidno stegle stavi bc preko njih, tako ces si sutra olaksati posao, pa cim ustanes navalis na dekorisanje jer bc je vec odradjen![]()
Majo, pet žena + dva, tri muškarca uopšte pišu na ovom podforumu. Ovde dolaze samo oni koji traže neke savete šta i kako, kada pokupe, jer su ovde žene nesebične u deljenju istih kao retko gde, odu, i nikada se više ne vrate. Kao bivši moderator na pdf Žene i aktivan učesnik na DiP uviđam da nigde nije emigracija korisnika kao ovde. Kada bi se vratili samo dve godine unazad, videli bi da tadašnji aktivni učesnici ovde više ne postoje. Ne pojavljuju se.
Zato nas pusti da pišemo gde hoćemo, ako je baš toliko problem, premeštaj postove na teme za koje misliš da jesu...Jer niko nije kriv što se ovde okupljaju one kojima je ukrašavanje torti skoro pa jedina tema.
Mislim da je smeh ubedjena da takvim postovima mi teramo potencijalne korisnike ovog pdf, mada ja mislim da nije ove sacice ljudi koji ovde svracaju i pisu to sto pisu, forum bi davno izumro
Kad se nadjem u drustvu u kojem se vode razgovori na temu koja me ne zanima, najcesce se okrenem i odem, redje reagujem ... na bilo koji nacin. I nemam nikakav problem sa tim sto u oba slucaja, ljudi ne reaguju... kad ne reaguju. Jednostavno, ljudi imaju pravo da vode razgovore koje zele, kao sto ja imam pravo da na to reagujem ili ne reagujem... kako god da se to tumaci.Pa to i ja kažem. Ovde se neka diskusija započne ako se postavi pitanje o receptima, dimenzijama, cenama, frižiderima...Ako neko dođe i napiše da ga nervira oblačno vreme napolju, to niko ne komentariše. E sada, što se zanesemo, pa počnemo da pišemo tamo gde ne bi trebalo...bože moj...Živi smo ljudi, a za spam tu je moderacija.