KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gde ste devojke, jeste vredne, ja sam ovaj vikend imala 4 torte a umorila sam se kao da sam imala deset, ne znam da li je to samo problem kod mene, ali lakse mi je sa vise nego sa manje torti......umorim se tri puta vise :think: doduse jedna je bila ranije porucena a ove tri so bi se reklo danas za sutra pa je mozda i u tome problem....kako god ja sam mrtva umorna, a verovatno i ovo grozno oblacno kisno vreme utice......

s.and.i o kom sajmu ti ? :lol:
Ivana bice prilike sigurno :D
wanja sledeca tortijada je u Popincima , tamo je i tortijada i bostanijada jer se vreme odrzavanja poklapa sa vremenom zrelih i ukusnih lubenica :ok:
:cmok2:
ah što volem taj spoj :super:, red torti, red druženja, pa opet red torti, i savjeta (što figurice, što šlag, što čoko pločice...) a onda i red bostana... milina jedna, ma sve mi voda curi na usta

Poslednja izmena:
Gde ste devojke, jeste vredne, ja sam ovaj vikend imala 4 torte a umorila sam se kao da sam imala deset, ne znam da li je to samo problem kod mene, ali lakse mi je sa vise nego sa manje torti......umorim se tri puta vise :think: doduse jedna je bila ranije porucena a ove tri so bi se reklo danas za sutra pa je mozda i u tome problem....kako god ja sam mrtva umorna, a verovatno i ovo grozno oblacno kisno vreme utice......

Ja imala samo jednu za petak, i sto ti kazes nekako mi teze padne nego 4 (meni je 5 plafon-zbog posla).
Tu sam ja pomalo, ali doslo prolece - citaj - sredjivanje dvorista, basta, veliko spremanje itd... pa ne mogu mnogo da zveram...

Ja u poslu, upravo zavrsila, malo sam se ponovila alatom, izmedju ostalog kupila sam kalup za lice silikonski......devojke moje ja sam odusevljena i presrecna......odradila sam lice bukvalno za 5 min......neverovatno.....mojoj sreci nema kraja......a cena smesna....620 din.....: ) postavicu sliku sutra.....

Sanja, ti treba ovde da održiš neki kurs iz ekonomije. :) Jer sa jeftinim tortama uspevaš da radiš sa menaž čokoladom, dešava ti se i sa puterom, plaćaš radnicu i kupuješ alat. :) Molim te, otkrij nam tajnu. :ceka: Ja nešto ne radim dobro, jer se jedva sastavljam. Kada sve stavim na papir, ima para, kada pogledam u novčanik - nema. :rida:

:zcepanje: Ej ZD carica si :)
Jbg domaci fondan me izadje 270 din, doduse kupujem crni i braon obavezno..........menaz 154 din, evo bas veceras kupila margarin vital zlatni, njega uvek koristim, za 46 din, na akciji, kupim par kutija i mirna sam neko vreme......tako c secer u prahu, tako c slag....milku placam 80 din, plazmu 150 kad imam vremena do pijace, kad ne kupim u univeru za 320 din 600 gr.....secer obican ne pamtim kad sam kupila po redovnoj ceni, evo i sad na akciji u univeru kupila 20kg po 70 din.....da mi samo vidis policu sa zalihama :zcepanje:
eto recimo ta kinder torta, izadje me 1000 din a dekorisana bude 3.5 kg....kg mi je 800 din, znaci meni ostane 1800 din.....ja zadovoljna :)

iva kalup sam kupila u alat za fondan dekoracije....evo link
https://www.facebook.com/photo.php?...23453251105722_730819523_n.jpg&size=2048,1536

Sanja, kakav je silikon, ako je previse mekan ne valja ni to, jer se onda krene cijepati jako brzo po ivicama.
Jeste, u univer-u je sada opet akcija kristal šećera, margarin isto stalno u Rodi ili Tempu imaju akcije, milka je na buvljaku kada uzimaš preko 10kom po 70din, barem tako taj prodavac daje mm jer svaki drugi vikend kupuje barem po 10kom od bijele i one sa lješnicima,a crvenu austrijsku kupuje po 170din, miješam je sa menaž, ili Kplus iz Idee, ili Kandit iz Rode, gdje se zatekne i gdje bude kakva akcija.
Što se fondana tiče, to više ne mijesim, uvijek ću da tvrdim da mi nikad nije bio problme umjesiti fondan, to je gotovo za 10min, nego ona muka kad u sred noći treba bojiti jednu od 6-7 nijansi boja za dječiju tortu, e ne hvala lijepo

A što se troškova tiče, evo baš sam u nedelju ujutro kuminom unučetu pravila tortu, pa je dogovor bio da ćemo naplatiti samo materijal - milka sa sjeckanim čokoladama po Kokinom receptu od 1l mlijeka, sve redovno i kore sa brdom lješnika i fil sa pola marg, pola puter, 20 jaja i 23x33cm sa čoko pločicama okolo 300gr čoko treba i 200-250gr šlaga mućenog vodom, sve sam uračunala, i tih 100gr fondana što sam potrošila za detalje dekoracije, podloga i kutija, sve skupa 1880din, možda sam zaokruživala ako je marg 46din ja sam pisala 50 i tako, mislim da sam tačno pisala cijene baš u dinar, izašla bi nekih 100din manje. Da je bila sa fondanom, eto koliko bi još otišlo na te dimenzije fondana, za prekrivanje i svu dekoraciju...

Poslednja izmena:
A što se troškova tiče, evo baš sam u nedelju ujutro kuminom unučetu pravila tortu, pa je dogovor bio da ćemo naplatiti samo materijal - milka sa sjeckanim čokoladama po Kokinom receptu od 1l mlijeka, sve redovno i kore sa brdom lješnika i fil sa pola marg, pola puter, 20 jaja i 23x33cm sa čoko pločicama okolo 300gr čoko treba i 200-250gr šlaga mućenog vodom, sve sam uračunala, i tih 100gr fondana što sam potrošila za detalje dekoracije, podloga i kutija, sve skupa 1880din, možda sam zaokruživala ako je marg 46din ja sam pisala 50 i tako, mislim da sam tačno pisala cijene baš u dinar, izašla bi nekih 100din manje. Da je bila sa fondanom, eto koliko bi još otišlo na te dimenzije fondana, za prekrivanje i svu dekoraciju...

Ono što nisi uračunala je koliko si struje potrošila, deterdzent i voda za silne sudove posle, podloga i kutija za tortu, benzin da se ode do prodavnice u nabavku, benzin za isporuku torte... i još štošta. To sve košta i ti to moraš da platiš. I mi ostali, naravno, tako da ZD eto gde su ti pare.
Kad se torta poklanja, pa računaš ovako - u redu. Ali kad ti je to posao moraš sve da ukalkulišeš u cenu ili ćeš da radiš, radiš a para nema...

Ja sa mojih malo tortica uspela sam do sad da pokrijem bar troskove alata, i u svakom trenutku imam materijala kuci za par torti, evo danas dokupila samo jaja, svega ostalog ni ne razmisljam da li ima...

U radnjama Sunce iliti Qvatro company menaž cokolada 136 din ako se ne varam, jaja A ili S nisam sigurna 10 din, bela cokolada ona sto ima i u jablanici bela 36 din 100g... Margarin je i u DIS-u dijamant nesto oko 48 din...

Mucka se nugat dok traži serije po netu :D Ivo mogle bi popiti kafu u kraju pa u organizovani shopping u Jablanicu :D Konacno sam isprobala onaj pek papir od kilo :D nije los...

Back