KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
lady, čega sve ima u Jablanici i isplati li se potegnuti do tamo? I ako se sećaš nekih cena?

ima i tacni za torte one srebrne od 50-70 din
kutije za kolace i torte imaj one velike visine 20cm 50x45 tako nesto oko 70 din
secer u prahu odlican je i skoro ali skoro je mleven kao C secer oko 1kg- 98 din
slatka pavlaka meni je super biljna je 1l - 180 din
cokoladu za kuvanje crnu skoro istog sastava kao menaz 200 gr - 70 din
cokoladu belu isto je lepog ukusa 200 gr - 70 din
gel boje 100 din
barvallo masa za prekrivanje i gam pasta neznam cenu
Caravella cokolada u raznim oblicima - nemam pojma za sta je sta kazu svaki oblik te cokolade sluzi za nesto nekka je za prelivanje,zapunjenje,za ukrase ja neznam dok neprovali nekupujem :think:
razna vocna punjenja
kutije od stiropora i platicne za pakovanje hrane
svecice,vatromete,cacnice,razne ukrase od fondana itd
ako jos nekog interesuje nesto recite ja zivim blizu idem redovno tamo imaju i dobar suhomesnati asortiman i dobre somune pa neizlazim odatle :super:

Ja sam odrasla u kući sa dvorištem i sad sam zarobljena u stanu na 15.-om spratu... Sanjam o danu kada ću se vratiti u kuću sa ogromnim dvorištem.
Kitty, ti mančmelou kapkejkovi zvuče zanimljivo. Može li recept?

http://www.coolinarika.com/recept/munchmallow-cupcakes/ Moja mala korekcija recepta:

Od ove mere dobijem 25-35 kapkejkova zavisi koliko napunis korpice mada najbolje (posto naraste) da bude malo vise od pola korpice napunjeno i tako dobijem 30 kom. Stavim 125g maslaca, imlekovo pakovanje i zumanca koja mi ostanu kada odvojim belanca za kremu ubacim u testo. Za pokrivanje 30 kapkejkova treba vise od 3 belanca, ja stavim 4-6 zavisi od klase jaja, ako uzimas S klasu stavi slobodno 5. Prema tome trebace ti i vise od 300 g cokolade da ih prelijes, meni ode oko 500-600g.

Testo je prelepo, ja ih pecem malo manje od 20min. Sto se tice kreme, belanca kuvam na pari 2-3 min kad voda provri, dok se ne otopi secer sve vreme mesam da se sjedini voda, secer i belanca. Kad ih prespes u mikser, mesaj ravno 10-12 min, nikako manje ma koliko se cinilo da su umucena :D i nakon tih 10-ak min dodam vanilu i mesam jos minut-dva. Ne postoji osoba koja ih je probala i nije se odusevila :D Jutros sam odnela decku na posao, bilo njih 4-5 kolega, naravno svi odusevljeni.
Postavicu vam kasnije slike, mislim da su ovi nikad lepsi i primamljiviji :D Meni je naravno danas slatki dan, za veceru mancmelou kapkjek sa belom cokoladom i kapljicama crne cokolade, 2-3 koja sam specijalno spremila za sebe jer obozavam belu cokoladu :D

Ja sam imala puratos cokoladu, i to onu skuplju verziju i prilicno sam razocarana, nista posebno ukus, procenat kakaoa 45 posto....200 gr kad izracunam kostalo me 186 din......pa menaz ima 44 a kosta 153 din, ideina k + 45 procenta, redovna cena 135 a na akciji bude 100 din,a ona crvena austrijska 40 procenata kakaoa izadje 200 gr 100 din.....mozda nije sve u procentu kakaoa ali najveci deo jeste......

Poslednja izmena:
mafini.jpg

bali manc.jpg

pakovanje manc.jpg

Evo kako izgledaju uz vrlo malo truda za dekoraciju... iz jablanice bele kapljice budu prosarane sitnim komadicima, izdvojila sam ih za dekoraciju a mrvice sam nasla u DIS-u sarene okrugle, nisu one duguljaste, mnogo lepo iygleda na beloj cokoladi.

P.S. Za sledeci sajam, ako me primate u tim, ja spremam ove kapkejkove :D

Poslednja izmena:
Evo kako izgledaju uz vrlo malo truda za dekoraciju... iz jablanice bele kapljice budu prosarane sitnim komadicima, izdvojila sam ih za dekoraciju a mrvice sam nasla u DIS-u sarene okrugle, nisu one duguljaste, mnogo lepo iygleda na beloj cokoladi.

P.S. Za sledeci sajam, ako me primate u tim, ja spremam ove kapkejkove :D
Kakvi su to fazoni, AKO te primamo u tim, ti cim si ovdje si TIM!!!
A capcakeove jedva cekam, sto bi Stasa rekla mmmmmmmmm....

Kakvi su to fazoni, AKO te primamo u tim, ti cim si ovdje si TIM!!!
A capcakeove jedva cekam, sto bi Stasa rekla mmmmmmmmm....

Daca je apsolutno u pravu svi smo mi tim. Ime tima je dato slucajno jos pre nekoliko godina i uvek se pojavljujemo pod nayivom 'TIM SNOVA". Mogu reci da smo ves poynate i prepoynate pod tim imenom. Svaka nova snaga, ideja i drustvo su dobro dosli.

Znam da ste pod tim imenom izlagale na proslom sajmu ali nisam znala da je to vec "stari" i usvojen naziv :D Samo me opomenite kad je neki sajam, ja to slabo pratim jer nisam u tim vodama 100% Ali tu sam po forumu skoro svaki dan pa valjda cu videti na vreme :D

E eto vidis, zato ti se ja za takve susrete spremam mjesecima unaprjed, odredim da taj vikend nema torti i to je to, onda znam da cu se opustiti, uzivati u druzenju i super.
Na tortijadu u Jagodini ne idem, zaista mi je to daleko od Subotice, da se ne ponavljam, problem mi je i prevozno sredstvo, takmicarski tip nisam, pa cekam ljeto za neko naredno druzenje...

A i od Bg ima lepo da se vozi... nije problem ni prevozno sredstvo ni daljina... Veci je problem sto su to uglavnom radni dani pa treba uzeti slobodno od dnevnog posla za taj dan + spremiti tortu dan pre... Tesko da cu moci, danas i sutra opet ne radim, deka mi je umro pa sutra na sahranu u selo... ma ova godina je poterala... samo da se sto pre zavrsi...

A i od Bg ima lepo da se vozi... nije problem ni prevozno sredstvo ni daljina... Veci je problem sto su to uglavnom radni dani pa treba uzeti slobodno od dnevnog posla za taj dan + spremiti tortu dan pre... Tesko da cu moci, danas i sutra opet ne radim, deka mi je umro pa sutra na sahranu u selo... ma ova godina je poterala... samo da se sto pre zavrsi...
Uh, pa sta da se radi :( , zivot je to... moras nastaviti dalje

zdravo zenske :D
danas sam pravila sliku za tortu (sekla i slagala kao puzle) i mislila kako ce to biti lak posao .... majko mila , potrajalo je toliko da sam mogla bar dve figure takve da napravim :besna:

Kittycat proci ce, posle kise mora sunce, ja uvek mislim ako i mora nek ide redom
Ivana i ja ne planiram Jagodinu ove godine :roll: , sve planirano za Jagodinu potrosila sam u Segedinu i sad nema vise slobodnog vremena :lol: ... bice dogodine :D tebi naravno zelimo punoooo srece i lep :cmok2:provod

Fondantorte, ja se baš nadala da ćem da se vidimo tamo. :( Ali biće valjda prilike neki drugi put. Ja idem samo u Jagodinu i Paraćin jer mi je to relatino blizu (Paraćin na 50km, a Jagodina 70km od Boljevca). U Nišu sam bila prošle i pretprošle godine ali sam bila razočarana organizaciom tako da ove godine nisam išla. Za druge tortijade ne znam. Mi ove godine ne organizujemo jer je opština ukupan budžet srezala na pola od prošlogodišnjeg tako da teško da bi uspele da dobijemo neka sredstva za organizaciju, a i malo je mesto pa je teško da se sponzori nadju, posebno sad kada je svuda kriza.

Back