KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
caravela cokolada za dekoraciju i coko plocice, bela i crna je 480 din kg......gustin je extra jeftin a dobar, 68 din kg, zaista smesna cena.... pek papir za pecenje je rolna od 1 kg 450 din......najvise sam isla zbog caravele, gustina i tresanja kojih nije bilo :dash:
ima raznih praskova za pudinge, filove, sve u dzakovima, ali nisam nesto posebno zagledala....ima barvalovih proizvoda, ali posto sam pre toga bila u barvalu u ns to me nije bas zanimalo.....u sustini nisam preterano zagledala jer smo isli na sto mesta u Bg a sa nama su bili i prijatelji.....pa mi je mm dao 10 min za jablanicu, nama je to dosla kao ekskurzija, mm je isao poslom a mi u skitnju :) smesno je reci ali ovo mi je prvi put da sam isla u Beograd, ne racunam to kad samo prolazim tuda.....i onda sam ja htela na sto mesta a dan je prekratak za sve......mm obavio posao, prijatelji isto, pa jablanica, pa tehnomanija, pa delta siti......krenuli od kuce u 8 dosli u 8, jedino sam razocarana jer u cbt nemaju vise boska i secko na stanju, uzeli su podatke pa ce javiti ako dobiju......

Poslednja izmena:
Dobro jutro zene :zag: Sta se radi danas ? Ja pravim ruze i cipku , imam opet svecanu tortu je, weeee :D
starije dete kaslje i nije otislo u skolu :( ali bice valjda dobro kuvamo caj i cedimo limun ....
ja moram isto ovih dana do Jablanice a ne volim ici tamo cesto jer pored planiranog potrosim jos toliko .... sve mi treba kad odem :D

lady, čega sve ima u Jablanici i isplati li se potegnuti do tamo? I ako se sećaš nekih cena?

Jos par povoljnih stvari, secer u prahu joker 1kg 100din,slag joker 1kg je oko 290-300 din,slatka pavlaka neka italijanska litar oko 220 din, isto tako i neutralna ko voli da je koristi, nisam jos isprobala ali uzela sam neke gel boje isto povoljne. ja sam uzela i taj pek ali jos imam zalihe starog pa nikako da probam kakav je...coko plocice nisam ni videla tamo :( imaju onu lepu candy rush belu cokoladu za kuvanje, jest jeftina do bola ali meni se svidja ukus. Ivo ima u zdravoj hrani na trgu isto ona Gold cokolada za kuvanje, tvrda je do bola, ali isto je bela lep ukus, kosta oko 580 din/kg...

U maxiju akcija ovih dana, menaz 200g 144 din, secer 70 din, plazma 149 din mlevena... :D pretvaram se u penzionerku koja prati sve akcije u maksiju :D

Da li neko zna, da li puratos ima maloprodaju tamo na Autoputu gde su smesteni ili moze samo preko firme da se kupi?

Ja belu kupujem onu "C" na pijaci, ok je, ali ja belu ne volim pa ne mogu da procenim ukus, ali se ponaša lepo kad radim sa njom. Kad mi je potrebna malo kvalitetnija (ili kad zaboravim da je kupim) uzmem u Maxiju onu belgijsku, baš je dobra.
Crnu koristim onu austrijsku sa pijace za sve živo, pa i za pločice oko torte, ne volim one šećerne i krem table. Ta Caravela kakva je?
Slatku pavlaku samo kravicu, osim za dekoraciju, ali ću sada početi šlag, zbog pucanja pavlake.

Imaju li tacne, kutije i nešto za dekoraciju tamo? I da li je povoljnije?

imaju i tacne i kutije, i barvalovih ukrasa, cveca i nesto figurica, ali nisam zagledala cene jer sam zurila a i nije mi trebalo.....caraverlu nisam probala, ona mi treba za dekoracju mladenacke torte da posipam odgore i okolo po spratovima.....ona je sitna u granulicama a ima i u malo krupnija, u kapljicama, velicine gvozdenog dinara otprilike......citala sam na netu da nju najvise koriste za coko plocice.....I ZD mi je rekla da nju koristi......

Jos par povoljnih stvari, secer u prahu joker 1kg 100din,slag joker 1kg je oko 290-300 din,slatka pavlaka neka italijanska litar oko 220 din, isto tako i neutralna ko voli da je koristi, nisam jos isprobala ali uzela sam neke gel boje isto povoljne. ja sam uzela i taj pek ali jos imam zalihe starog pa nikako da probam kakav je...coko plocice nisam ni videla tamo :( imaju onu lepu candy rush belu cokoladu za kuvanje, jest jeftina do bola ali meni se svidja ukus. Ivo ima u zdravoj hrani na trgu isto ona Gold cokolada za kuvanje, tvrda je do bola, ali isto je bela lep ukus, kosta oko 580 din/kg...

U maxiju akcija ovih dana, menaz 200g 144 din, secer 70 din, plazma 149 din mlevena... :D pretvaram se u penzionerku koja prati sve akcije u maksiju :D

Da li neko zna, da li puratos ima maloprodaju tamo na Autoputu gde su smesteni ili moze samo preko firme da se kupi?

Nema tamo gotovih čoko pločica, nego se ta karavela koristi za pravljenje čoko pločica. :)

dajte sliku kako izgleda ta austrijska cokolada o kojoj svi pricate :D

Ovako
kdmlna.jpg

imaju i tacne i kutije, i barvalovih ukrasa, cveca i nesto figurica, ali nisam zagledala cene jer sam zurila a i nije mi trebalo.....caraverlu nisam probala, ona mi treba za dekoracju mladenacke torte da posipam odgore i okolo po spratovima.....ona je sitna u granulicama a ima i u malo krupnija, u kapljicama, velicine gvozdenog dinara otprilike......citala sam na netu da nju najvise koriste za coko plocice.....I ZD mi je rekla da nju koristi......

Ja je ne koristim za čoko pločice, šteta mi. :) Sve što kupim ja pospem odgore po tortama kada ih ukrašavam, a čoko pločice pravim od mešavine austrijske i krem table, jer se brže stegne nego kada je samo austrijska.

Sad vidim da nisam dobro napisala....deca su sizela, upravo i sad size :) htedoh reci da mi je ZD rekla za tu cokoladu, a da sam citala na netu da je najvise koriste za dekoraciju po torti, kao nasa Zd i za coko plocice.......

Znam koja je tezga, tamo uzimam onu tecnost za kamenac :D i ponekad nutelu :rumenko: Pogledacu sutra, taman imam neka posla po centru zemuna... Fala na fotki ZD :D Joooooooooj imam za subotu jednu na sprat i jednu jos pored torticu za deciji rodjendan, a sestra stize sa klincem u petak... nije zbog guzve nego sto mali kad spava ne sme niko ni da prdne a ne nesto po kuci da radi tako da moram do petka popodne zavrsiti sve osim dekoracije...

Ja sam navikla na menaz, i probala sam ovu u filu i nisam bila zadovoljna, ali to je verovatno zato sto obozavam coko torte i verovatno sam navikla na ukus menaza.....ne kazem da nije lepa, nego meni prosto nije bilo to to.....nijanse su u pitanju, ali ja sam bas bas cokotortaros....:) nju stavljam u kore kada treba......a menaz u fil.....

Ja sam čokoljubac, ali iskreno ne primećujem bitnu razliku između autrijske i Menaž čokolade. Kvalitetna je, ukusna i dobro se ponaša... Sve pravim sa njom.
Naročito što Menaž nije isti kao što je bio.
Dobra je i ona belgijska iz Maxija, Delhaize.

Poslednja izmena:

Back