KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E... na temu przenica imam ja biser od pre ihahaaj godina!
Bili smo klinci. negde oko zavrsetka srednje skole. I otisli na vikendicu (koja ce kasnije uci u legendu) za 1. maj.
Pored onoliko pica, sve sto smo odneli, pojelo se do veceri.
Musko sve pijano i - gladno. Odu do sela i u lokalnoj prodavnici kupe 5 preostalih vekni hleba - tvrde da njima mozes vola ubiti.
Naslo se i 10 jaja... i mi se bacile na przenice.
Kad smo videle da ce faliti jaja (negde pri kraju prve vekne) pocele smo da dolivamo vode.
Kakve su bile one poslednje - mozete da zamislite. Ili ne mozete :zceppanje:
Uglavnom... sednemo da jedemo, mi uzimamo one sa pocetka, momci jedu redom...
Dan-danas nas drugar Lale ne moze da nam oprosti te przenice... Naravno, tada su ih slatko pojeli do poslednje mrvice :zcepanje:

Dobro jutro cure. Juče sam imala dan za neponoviti. Naime mom unuku je bio rodjendan, nije ga slavio jer je to odloženo za vikend, ali bez obzira mi to uvek obeležimo na dan kada je stvarno rodjendan. Medjutim iz škole je zvala njegova razredna da je pao i polomio zub, ni manje ni više nego jedincu i to1/3, zuba. Ništa ga ne boli ali ružno do zla Boga, a o funkciji da i ne govorim. Jurnjava po stomatolozima, snimanje zuba, šta je i koliko oštećeno - i gle čuda.Izgleda da ništa nije oštećeno i detetu isti dan urade nadogradnju. Sada moliomo Boga da bude sve u redu, ako ga zaboli mora da vadi živac ako ne ostaje ovako. E sada vam je jasno kako mi je leglo čitanje vaših postova o 'prcoljak tortama'. Taj smeh je bio tako potreban ventil na kome sam vam jako zahvlna. :cmok:

Joj... Ja sam imala sličan problem kao dete sam što je meni školska zubarka upropastila jedinicu (kasnije se ispostavilo da nije samo meni već da sam bila prva u nizu od desetak osnovaca). Ali ja nisam imala tu sreću da su mogli da mi nadograde već sam mrala da nosim protezu sa tim zubom do 18 godina, a onda su mi uradili veštački zub. Tvoj unuk je u toj nesreći ipak imao dosta sreće i hvala Bogu da se sve dobro i brzo završilo.

Dobar dan !!!! Moja kuma je CARICA ! Znaci ladno je uspela da sa filom od 5 jaja nafiluje dobosicu , bilo je 6 kora , a posto nije imala dovoljno za ukrasavanje , od druge torte je dodala fila i omazala okolo i odgore . Bila je doduse malo suvlja i tvrdja nego sto bi trebalo ( jer na 5 jaja 1 margarin !!! ) , ali ...Niko al znaci niko se nije bunio , bilo je jos neke dve tortice tipa no name , svakom je sekla od svake po malo parce , a moja deca su cak trazila i repete od te iste dobosice . Sta da Vam pricam dalje . Da se razumemo ja tako nesto ne bih mogla prodati za novce i brzo bih zavrsila karijeru , ali eto kod " obicnih " domacica sve prodje . Mada mislim da smo i mi nekad prilicno opterecene sa svakom sitnicom koju puno ljudi ni ne primeti ....

msneki bas mi je zao i nadam se da ce sve proci dobro i bez bolova u narednom periodu z:cry:

Kato pa ja sam ocekivala da ces sa nama da podelis neki zabavniji ishod posle slave z:p , u najmanju ruku neku zabavnu i dosetljivu podlogu na kojoj je napravljena torta a ono nista , sve u svemu dobra torta samo bez ocekivanja da za takvu ocekujes novcanu nadohnadu z:p , lepo upakovan kompliment za kumu z:mrgreen:

ja jos neke kule da zdrndam pa odo po decu.... ljubac

Ali visina doboš torte sa 6 kora i filom od 5 jaja??? 3 cm? 4? Eno ja sam ispekla 14 (mada mislim da će mi biti previsoka sa svih 14, ako bude, višak ćemo mi pojesti) od 14 jaja, i sada ću da kuvam fil od 12 jaja.

ajd sad nemoj da sitnicaris na visini z:lol: ,

obzirom da je tebi je prcko dobos torta od 26 jaja ,mozemo zakljuciti da je visina u oku posmatraca
kuma bi sa 14 korica napravila svadbenu dobos tortu :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

e bas smo se lepo nasalili na kumin racun ali malo sale nije na odmet a Kata joj ovo valjda nece prepricavati :zstidljivko:

cao drustvo,tu sam,celo vreme pratim ,ali se ne oglasavam,nemam nista pametno da kazem :( a mnogo vas volim sve,kod mene je minus faza drzi me poduze ....obecavam sebi da cu se od sada redovno javljati ,mozda se i vratim malo u normalu pored vas....

ajd sad nemoj da sitnicaris na visini z:lol: ,

obzirom da je tebi je prcko dobos torta od 26 jaja ,mozemo zakljuciti da je visina u oku posmatraca
kuma bi sa 14 korica napravila svadbenu dobos tortu :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

e bas smo se lepo nasalili na kumin racun ali malo sale nije na odmet a Kata joj ovo valjda nece prepricavati :zstidljivko:
samo da kazem, kod mene dobos torta je takodje ''prcko' sto rece ZD ali od 30 jaja barem ovde u mom mestu tako kazu :(

Evo i ja da se javim da sam tu,malo sam citala.A za dobos tortu u onom Patinom kuvaru stvarno pise da se pravi fil od 4 jajeta i 250 gr masla(tako tamo pise) a za kore ide 7 jaja i pravi se 7 do 8 kora ali ne znam kolike su .Ti starinski recepti jesu za male torte.Vazno je da se torta svidela gostima.

Samo veruj, i doći će. :) Ja sam u oktobru, novembru i decembru imala po 30, i za ta tri meseca sam imala skoro koliko za svih devet prethodnih. Odjednom samo počeli da naručuju. Ali zato u januaru samo 20 komada. Ali zato sada u februaru, koji mi je ubedljivo najlošiji svake godine, do sada imam već desetak naručenih. Mic po mic, malo pomalo, i ja sebi zaradim solidnu platu. A mislila sam da mogu samo da sanjam o tome.

Neće kuma da se ljuti z:) Ona je jedna skroz dobra duša koja uvek nešto istražuje sa receptima . Ja za sve ove godine kod nje još nikad nisam jela isti kolač dva puta z:) A što se tiče te famozne dobošice , i ja kad sam prvi put poželela da pravim , sećam se da je isto u receptu bilo 4 jajeta za fil . Ali pošto smo svi u kući slatkomani , ja sam to odmah uvećala više puta z:)

Back