Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.742
Ja sve recepte dajem svima. Uopšte nemam nikakvu zadršku, prosto, takva sam. Baš sam sinoć kuckala recept za moju nugat tortu, jer joj se svideo presek na FB. Niti je znam, niti poznajem, mada bih isto postupila i da je znam. Sve što znam i umem podelim sa onima koji me pitaju, zato što sam i ja pitala, i zato što još uvek pitam, i zato što se osećam k'o popišana kada neko neće da oda neku svoju "tajnu".
Uopšte mi nije bilo prijatno kada sam pitala za neki recept, pa mi rečeno da je recept strogo čuvana tajna, iz ne znam koje čuvene poslastičarnice, a ispostavilo se da na internetu postoji identičan, i da osoba koju sam pitala koristi isti takav.
I po ko zna koji put moram da kažem da, kada god neko traži recept od mene, ja se setim komšinice od Smeh, koja je rekla da može da ga da, ionako neće uspeti kao njoj.
Uopšte mi nije bilo prijatno kada sam pitala za neki recept, pa mi rečeno da je recept strogo čuvana tajna, iz ne znam koje čuvene poslastičarnice, a ispostavilo se da na internetu postoji identičan, i da osoba koju sam pitala koristi isti takav.
I po ko zna koji put moram da kažem da, kada god neko traži recept od mene, ja se setim komšinice od Smeh, koja je rekla da može da ga da, ionako neće uspeti kao njoj.

hahah ubices me....grudva mi ne gine.....Potpuno te razumem i delim u potpunosti tvoje misljenje....ok mi je dati vama svima recepte ali po svom gradu ne delim nikako......pa to ti je kao da ja sad udjem u butik i pitam gde su oni nabavili tu garderobu da idem ja tamo da kupim da prodjem jeftinije....mislim da bi me naglavacke izbacili napolje, zar nisam u pravu? Ovo je nas posao i od toga zivimo, a ako svakoj musteriji budem delila recepte kome cu ja praviti torte? lepo i kulturno im objasnis da ti je trebalo mnogo vremena i truda da dodjes do idealnog recepta i da ne zelis da ga delis pa nek se ljuti ko zeli, bas te briga......Ja coko kremastu tortu ni rodjenoj kumi nisam dala, jer daca su ne zeli da se recept siri i ja to postujem.....rekla sam joj da kad god zeli ja cu je napraviti da se sladi, jer njoj i onako naplatim samo materijal......Mozda te oni spopadaju i zbog tvog sajta, misle da zbog toga imaju pravo.......jer ti tamo dosta toga objavljujes....ja zbog takvih glupih ljudi upravo ni ne stavljam slike preseka torti......bas zbog tog smaranja za recepte, ne znam samo kako ne razmisle malo glavom da to uopste nije kulturno......
Ne znam kako rjesavate ovakve problemcice, sto se tice konsktrukcije 5 ugla za odredjeni precnik lopte ili polulopte fudbalske. Mislim, Stasa mi jos davno dala racunicu za odredjivanje stranice 5 i 6 ugla prema precniku lopte, ali konstrukcija 5 ugla pocinje od opisanog kruga oko njega, a ja nigdje ne mogu naci forumu za njegov porecnik u zavisnosti od stranice, ne znam kako da pocnem konstruisati kada znam kraj a ne znam pocetak... I davno sam jos negdje nasla neki fazon, ali ne zapisah, kreten... I imam nekoliko kombinacija isjecenih 5 i 6 ugaonika, stalno sam pravila precnik 13cm i to je stranica 3cm i to imam. Ali sada ide stiropor kugla precnika 10cm i znam da je stranica 2,1cm ali ne znam koji je precnik opisanog kruga za taj 5 ugao da se konstruise. Jesam ja toliko corava, umorna ili sta li vec pa na netu nigdje da naletim na forumu njegovog precnika za datu stranicu 

sve blokiralo nadam se da je samo do virusa, baterija crkla i radi samo na punjacu a neko mi rece da je baterija 12000din kuku meni