KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kad smo već kod Boljevca , i najbolja prijateljica moje mame je rodom iz Boljevca , a udala se za našeg komšu . Uglavnom , pitam sutra majku kako joj je devojačko prezime , jedino što znam da su joj roditelji bili prosvetni radnici ... Fina žena , moram priznati . Jeste sve takve Boljevčanke ? ;)

Pa funkcija mu je slicna papiru za pecenje, takav mu je i oblik, pakuje se isto kao papir za pecenje, jedino sto se za njega bas nista ne lepi za razliku od papira za pecenje.
U Americi se prodaje po supermarketima, ali ja to nisam uopste nisam videla kod nas, ne znam da li ima po ovim okolnim zemljama...

Pa funkcija mu je slicna papiru za pecenje, takav mu je i oblik, pakuje se isto kao papir za pecenje, jedino sto se za njega bas nista ne lepi za razliku od papira za pecenje.
U Americi se prodaje po supermarketima, ali ja to nisam uopste nisam videla kod nas, ne znam da li ima po ovim okolnim zemljama...

sandi ja mislim da ces morati da potrazis nekoga da ti donese to iz inostranstva , ne verujem da to ima kod nas.... kasnimo mi mnogooooo

a što ne uzmeš one silikonske podloge , moja sestar peče kolače na njima , savršene su ...

kad smo već kod Boljevca , i najbolja prijateljica moje mame je rodom iz Boljevca , a udala se za našeg komšu . Uglavnom , pitam sutra majku kako joj je devojačko prezime , jedino što znam da su joj roditelji bili prosvetni radnici ... Fina žena , moram priznati . Jeste sve takve Boljevčanke ? ;)

Ma sve smo divne... ;) Pitaj je, mada njih verovatno pre zna moja mama.

Dobro jutro.
Da li neko mozda zna ima li kod nas da se kupi voskani papir narolan kao ovaj za pecenje, u takvom pakovanju?

Ja sam jednom naletela na taj voštani papir, kupila, potrošila i nikad više nisam videla. Uvezeno je bilo iz Nemačke. Taj voštani papir se koristio ranije dok nisu izmislili ovaj papir za pečenje. Za njega se stvarno ništa ne zalepi i deluje kao da je presvučeno voskom..

Evooo meeee....:)
juce i danas citav dan po lekarima, trazicu opravdanje za krstaricu ....:zcepanje: a onda me ubacile figurice u masinu i nikad isplivati....:)
Kaca ja te ne blokirah i jos uvek ne kapiram sta bi, sto te izbacise.....:think: pocela sam citati tu noc i reko aj u jutro cu zavrsiti kao ono u jutro nema nista....e svasta.....nekako me tad razocarala malo ta grupa.....
Zd cestitam....bas se radujem zbog tebe, ali bas bas iskreno.....:klap: :klap::klap: Ivana cestitke i tebi....:super:
Nego bas je lepo videti da je cose zivnulo....:D

Pa, stiže zima, ranije pada mrak i svi se zavukli u kuće :mrgreen:
A ja opet kao i vazda da kazem da je meni svjedno ljeto ili zima, boze te sacuvaj, jos lakse mi kad je zima pa ranije padne mrak, barem me ne grize savjest sto nisma kcerkicu izvela napolje (sto u zadnjih 2-3 godine nisma ni jedan jedini put ja uradila) .Ovako, jesen se oduzila, moje omiljeno godisnje doba, divni, predivni dani a meni ovaj nas posao ne da mrdnuti iz stana, da barem imam kucu pa da sjednem na terasu dok radim figurice, nego ovako, kao u kutiji, pa zato kazem da mi svejedno koje je godisnje doba

Ma ja sam zavucena u kuhinju i leti i zimi....da mi nije dece ne bi dvorista ni videla....:zcepanje:
ja da nije Dunjinog vrtica ujutro i oko pola 5 popodne kad idem po nju, ma ne bih nosa provirila napolje. Rekla sam jutros vaspitacici da cu vjerovatno po nju pred kraj radnog vremena da dodjem jer mi muz radi duplu smjenu, pa cu kada svoje obaveze zavrsim doci. Ona to nije prenijela ovoj koja je danas bila dezurna, sva me narogusena docekala. Kaze da se ni oni jos uvijek nisu navikli da je radno vrijeme do 16.40, to tek sad od septembra kod njih uvedeno, inace obdaniste je zaista maleno, a sve mame kao da ne rade pa dolaze po djecu cim oci otvore poslije spavanja oko 14-14.30. Dobro je dok ja zatvaram vrata popodne, dok ne pocnem i da ih prva otvaram ranom zorom, jer ovaj odlazak u vrtic tek u 8, pa dok ja svaratim do pijace ili prodavnice i dojem kuci oko pola 9-9, za cas dodje vriejem da se treba spremati rucak, a ni pola mojih poslova nije uradjeno...

Jao, Kaca, uzas uzas :(

Sin moje drugarice je isto zavrsio na infuziji, ona je u 7. mesecu morala da ostane kraj njega jer ocevima ne dozvoljavaju boravak u bolnici. Ma... mnogo sam besna!
Na kraju je dosao ministar prosvete u posetu bolnici, ona ga pitala da li moze da dodje njen muz i naravno da je dozvoljeno. Pa, da li ministar mora da se pita za tako nesto, stvarno ne razumem???

Ajoj i to ih hranom snabdeva neki restoran.... A onda krenu da pljuju po nama što radimo od kuće i higijeni...:roll:
Bitno je da su deca dobro!

s.and.i - bilo je i ranije reči o Tiršovoj i o toj gluposti sa očevima, k'o da su vanzemaljci. Znam slučaj gde je baba bila sa operisanim detetom jer je majka porodilja, a otac će, valjda, da gleda i pipka druge majke pored svog bolesnog deteta :confused:
Glupost nema granica

Poslednja izmena:
znam , situacija u bolnicama je grozna, mi smo prosle godine zaglavili zbog stomacnog virusa (diareja i povracanje kao i sad ) u institut pa nisu imali mesta da nas smeste na odeljenje predvidjeno za te probleme nego nas i jos cetvoro dece smeste na neko drugi sprat da bi za 24h zarazili ceo taj sprat i bebe i roditelje koji su dosli iz sasvim drugih razloga :evil::evil::evil::evil:....
znaci beba sa nama u sobi je tri dana imala 40 temperaturu a onda od ujutru jos cetri dana naseg virusa , boze sacuvaj :evil:

da li nekoga interesuju keramicka postolja sa stopicom, sinoc sam nabasala kod mene u kraju u jednoj lepoj radnjici , vrlo su povoljna 650din i 750din , ova od 650din su mala , mozda f 20 ali su medena za neke kolacice (ima crvrno sa belim tufnama i belo sa nekim roze detaljima) a ova od 750din su mozda f25 imaju crvrna i plava...
nisam pitala za dimenzije ovo sto sam navela je odokativna metoda ... ako danas budemo isli na tu stranu mozda uzmem neko pa postavljam slicicu :)

Back