Mi smo imali strasan vikend.
Prvo smo napravili okruglu cokoladnu s visnjama umesto kvadratnu, pa smo morali da pecemo drugu. Onda je radnica greskom ispekla pravougaonu, pa sam i nju morala da doterujem

Imali smo dve kinderice, okruglu i cetvrtastu. Greskom smo mahinalno ukrasili okruglu s onim auticem mc queen-om, umesto cetvrtastu. Musterija nije pravila problem, ali onda smo morali da pecemo jos jednu kinder okruglu, jer nam je ostala cetvrtasta, a dekoracija je bila za okruglu grrrrrr
Kao slag na torti; zove me zena u petak popodne da pita moze li sutradan uvece da dodje po tortu, jer joj vise odgovara zbog organizacije. A torta na tri sprata s gomilom figurica koja je meni upisana za 29. oktobar!!!!! A zena lepo poslala poruku na face i lepo napisala za 29. septembar i to pre nedelju dana i ja nisam uopste shvatila da njoj torta treba za ovaj vikend, pa tako nesto nikad ne bih primila u tako kratkom roku..... Doslo mi bilo da placem... Trenuli nismo
Sto se tih stocica i secenja torte tice to mi sve vise ide na nerve. Ja zaista ne znam sta oni hoce i sta ocekuju. Problem je u stvari sto vecina restorana ima dogovor s nekom poslasticarom od koje uzima kintu za svaku tortu koja se dogovori za njihov restoran i onda svima ostalima prave problem.
Mi imamo po nekoliko svadbenih torti za isti dan i hteli - ne hteli ne mozemo da stignemo da budemo u isto vreme na svakom mestu. Jos traze da se torta donese bas u vreme secenja, ne pre, jer nemaju ''mesta'' za nasu tortu Najveci problem imamo s restoranima u Svilajncu. Oni traze da budemo prisutni kad se iznosi torta i da mi secemo nasu tortu. Nama to stvarno ne bi bio problem da imamo samo tu jednu tortu, ali Rade odveze u Svilajnac i odmah nastavlja za BG, u povratku svrati da pokupi stalke... Imali smo ideju i da vodimo radnice, ali onda bi i one morale da budu tamo nekoliko sati i gube vreme sasvim bespotrebno, a to kosta. Konobari i kuvarice tako majstorski seku torte i jako brzo, to je njihov posao i one to bez problema to rade, ali gazde im ne dozvoljavaju. Zasto? Pa zato sto nemaju nikakvu korist!!! Pored sve svoje zarade, treba im jos i deo nase! Ma bezobrazluk! Ne moze im se doskociti, osim da ih potplatite. Ili platite njima ili platite radnice...
Mi imamo stocic i sada vec znamo ko trazi, pa ga nosimo, ali ih to ne sprecava da se prave pametni. Ludim od njih...
Ja sam preksinoc toliko poludela, da sam htela da odemui jedan restoran i zadavim menadzera. To djubre od coveka nam stalno pravi antireklamu. On nije vlasnik, vec samo zaposljeni - menadzer. Svojevremeno nam je napravio problem oko jedne torte, ni on sam verujem da ne zna zasto i mesec dana posle toga mu je sinu bila svadba pa je trazio od nas da mu pravimo tortu, bukvalno za dzabe! Ja na to nisam pristala. Kao on ce da nas reklamira...... On sutra moze da ne radi vise tamo i kome sam ja platila reklamu???? A vrlo je bezobrazan i svi ga mrze, cak i njihovi klijenti kritikuju njegov rad. Preksinoc nije dozvolio konobarima da namontiraju tortu koju je Rade odneo jos u 5h i cekao je da Rade dodje iz Pozarevca u 10h pa da se sece torta. Mogu misliti kako su mladenci bili ljuti zbog kasnjenja! Inace stalno prica ljudima kako mi kasnimo, pa nas ljudi mole da torte nosimo ranije, a kad ih odnesemo ranije, onda on besni na nas, kao nema gde da je stavi!!! Obecala sam da cu cujem li jos jednu antireklamu od njega, ja njega tako ispljuvati da ce istog trena izgubiti posao, tim pre sto znamo vlasnika restorana!
Auuuu, kako sam preterala... ali ovo mi je stvarno bolna tacka...