KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Teta Ira, koja se više ne pojavljuje ovde, kupuje gum pastu od Vere Petrović. Ona kaže da je odlična.
Teta Ira je na sajmu rekla da je uzimala madjarsku tu neku masu za cvjetove, da je prezadovoljna, a prodaje je Pribor za dekorisanje torti iz Bajmoka. Samo da znate da je kod nje sve jeftinije, SVE ZA TORTE je najskuplja na FB, definitivno.

- - - - - - - - - -

Da pravim uskršnjeg zeku sa kapom i šalom ili da se nadam da će do nedelje otopliti ... :think:
Za vikend kazu 15C, sad ti vidi, nece bas granuti odmah proljecno sunce, ali valjda nece trebati sal, eventualno neka tanja kapica, cisto na vrh glave

Haha Kato al me nasmeja, bas si vickasta :zcepanje: Aj ispleti i ovom mom jedan sal da se ne smrzava.....:zcepanje:
Ja danas malo poranila, imam brdo beze kora da pecem, ima da sanjam kako meljem secer u prahu.....:D
sad u pauzi malo pijuckam kaficu sa muzem, ljubim vas sve.....
eee da, i da vas pitam, stigla mi je juce milkom boja iz eurowilta, ipak su imali i samo crvenu pa sam uzela nju, e sad me zanima koliko vi stavljate grama na jednu meru domaceg fondana? Jel to od oka ili merite?

Dobar dan,evo i ja da se javim...nisam svracala 100 godina ovi nasi u firmi izludeli samo radimo,vikenda nema ....subota rade sve tri smene a nedeljom krece treca...:dash: ali bolje da se zalimo sto ima posla nego da kukamo sto nema :zcepanje:
odo malo da virnem sta ste radile.....lep dan svima zelim :heart::bye:

nigde nikog juce, mora da ste vredne.....ja poranila i ispratila muza na teren i odmah se bacila na posao.....sto je lepo kad ustanes sa uzasnom glavoboljom a brdo torti treba dekorisati a neke jos i filovati za sutra....jaoooooo:dash:

Bogami ja jesam bila vredna, juce mi je bio bas bas naporan dan, danas i sutra takodje, nadam se u nedelju da cu malo odmoriti pa u ponedeljak iz pocetka sve posto imam tortu i za utorak.
Moram da se pohvalim da mi je stigao mail sa Cake Central sa obavestenjem da je moja torta objavljena kod njih na sajtu. Videla sam posle da je tu i Cecina. :) Bas sam nesto srecna i ponosna :)

Nego, ja kao totalno neupucena u te stvarcice :rumenko:, mozete li mi objasniti u cemu je fazon to sa objavljivanjem torti na Cake Central sajtu? Osim nekog prestiza i naravno samopuzdanja i ponosa, jel ima jos neki fazon? Jel tu ima neko takmicenje, jel se glasa pa se bira najljepsa za taj dan, ili kako uopste

Poslednja izmena:
Evo i mene u punom trku . Juče sam od 16h do 20.30 h bila na testiranju iz onog čuvenog kursa informatike . Rezultate još ne znam , mislim trebalo bi da je sve ok , doduše nisam ništa vežbala kući , ali smorili su nas skroz . Polagali smo iz četiri oblasti ( poznavanje opšteg rada na računaru , Word , Excel i Power Point ) i iz svake oblasti smo imali po 32 zadatka . Znači , obnevidela sam . Kao da sam išla da doktoriram . Jedino što je dobro da su dozvolili malo konsultacija i pomoći pa smo bar mogli pomoći nekima koji baš i nisu bili dobro naučili .... Sve u svemu , otišlo mi celo popodne , došla kući slomljena , a čekalo me .... 8 torti po 3 kg za ovaj vikend $#&%**>#"" (ako neko nije razumeo , opsovala sam ) Sve dečije sa brdom džidža midža . Sve u svemu , sela sam da se odmorim pet minuta pa odoh dalje . Ljubac svima ....

Koji sma ja kreten, dekorisem torte za sutra i pripremim za dekoraciju i one sto sutra treba zavrsavati, sve to prije 1 poslije ponoci i nema sanse da idem spavati, svasta sa mnom, izgleda da je istina ono sto moji ukucani kazu:"Pa ti si prosto vise navikla da ne spavas!!!"

Daco sto nisi trknula do mene u pomoc kad si vec bila tako vredna...:) ja zaglavila do pola sest jutros, ustala u pola osam....za to vreme starija cerka stalno nesto plackala pa me stalno budila, tako da sam i to malo vise dremala....jos sam na nogama, citav dan radno da sela nisam, ni kafu nisam popila danas....jos samo da se prohladi jedan fil koji sam sjb i da ga bacim na kapri pa na spavanje do jedno 6 pa da izdekorisem dve torte za sutra prepodne....al se sad iskukah za sve pare.....:zcepanje:
a najgore od svega mi je sto je muz na terenu pa su klinci najvise kod babe, kad ih on cuva onda su bar kuci pa su mi na ocima...ovako sam ih zeljna.....
i zakljucak jedan ali vredan.....:zper: nikad vise kolace ne pravim za prodaju.......

Eto, kazem ja sitni kolaci su uzas jedan, meni su uzeli onaj vikend za Sv. Jovana i tako sam bila umorna, depresivna, unistena skroz na skroz, zbog toga se desio i vikend sa onim zezancijama oko fondan i krivom uzasnom tortom i eto... necu vise - ma i nama za Slavu cu razmisliti hocu li ih raditi, majke mi mile. Stavim ih na fin stalak, sve sredim, ono se cokolada na kuglicama krene topiti, jer je maj mjesec i naravno toplo vrijeme, omekane koliko stoje i svima je vec dosta o jela. A ond,a naravno svi ocekuju i tortu, kad nju donesem, ili je smao smrljave po tanjirima, ili ce jesti nju, a ostace kolacici i sve tako...

Ja bome tortu za slavu nisam pravila, samo kolace a i to se ni cetvrtina nije pojela, ma evo glave ako se pojelo 20-30 kolaca, samo sam se napatila dzaba....posle nisam znala sta cu od njih, spakovala zaovi, njenoj svekrvi, mojoj sestri, mami i tati i jos se vukli danima i dva puna ovala stavili u zamrzivac......a sve pravila mere u tepsije od sporeta, moja svekrva se samo bojala da ne bude malo.....evo glave ako nije bilo bar 10 kila...

E tako sam isto ja godinama. Kakvih 10kg, pravila sam po 15kg. A pojede se 2kg. I onda sam se opametila, jer sam ukapirala da ljudi koji kupuju, kupe 2 - 3, maksimalno 4kg kolača za slavu, i obave, a što bih ja morala, jer kao već znam i umem, i imam svoje orahe i jaja, da pravim 5x više. Prošle godine sam pravila 5 vrsta, bilo je maksimalno 5kg, i opet je bilo i da spakujem gostima, i nosim po komšiluku, (kod nas je takav običaj) i da stavim u zamrzivač. Napravim jednu tortu, i tri dobijem, to sve podelim posle slave, i gotovo.

A za prodaju, samo kada hleba ne bih imala da jedem, samo kada bi mi život od toga zavisio, ponovo bih ih pravila.

Pa bas, stvarno mi uopste nije jasno kako se oni uopste i isplate, meni se cini da sma odmah na gubitku, ne racunajuci samo vrijeme koje mi oni odnesu, nego materijal, uzas jedan, orasi, ljesnici, bademi, margarini, puteri, cokolada, ma sve zive rezerve mi se istrosile. Moj muz ide u kupovinu tih standardnih sirovina, kada je trebalo kupovati za naredni vikend nije mogao da vjeruje, NICEGA NEMA...
A sto se tice broja vrsta za SLavu, vec znam koje kolacice moji vec jako vole, bez bjelih sa suvim kajsijama ne moze zbog mene proci, te mi ih nije tesko ni praviti, i to je nekih 4-5 vrsta, mozda jos jednu isprobam, cisto zbog sebe, malo da nesto novo odradim i gotovo, ma i pravise. A torta je problem, ne treba uopste, niko je vise nije zeljan,ali kao ja pravim torte, pa kako da ne bude za nasu Slavu

Poslednja izmena:
cesto se setim ZD i njenog sna od 30 torti mesecno.....i uvek sam mislila da to nikad necu docekati...al eto doslo i mojih 5 minuta ovaj mesec...:D
pa da vam se pohvalim....32 torte....
al pala sam sa nogu, dva vikenda slaba , jedan tri, drugi cetiri torte i ona dva udarna do bola...kad ovaj vikend preziveh, sve cu.....u jednom trenutku sam mislila da i pored neprospavanih noci necu stici.......nocas ima da se razvalim od spavanja :zcepanje:

evo mene , stigoh pre ponoći da se javim .... Prvo da čestitam Uskrs svim dragim forumašicama koje danas slave . Ja sam slavila malo radno , malo paradno . Prodje luda nedelja , prodje ludi mesec , a ja još luda :D Bravo ladyns , i ja mislim da sam ovaj mesec oborila rekord , ali sutra kad se naspavam , malo ću da se pozabavim sličicama . Sutra prirodno budjenje , ni ne pamtim od kad ... verovatno ću ustati ko veštica u 6 sati . Imate veeeeliki ljubac

Back