KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
umalo da zaboravim ... za nas sam za danas pravila KONAČNO cvetnu livadu by ZD . Ispala odlična , svi je hvalili , čak i moja jetrva koja baš nija vična davanju komplimenata na račun mojih torti . Jedino što sam sebi dopustila promenu , posle svakog fila sam stavila red šlaga . Hvala Daci i Zd ...

Uh mrzim to javljaje na biro, uvek strepim da ne promasim datum pa da me ne skinu sa placanja, neki dan u pola noci ustajala da proverim kad mi je javljanje, bas mi je to katastrofa obaveza.....a uopste mi nema smisla, sta ima da se javljam kad sam na porodiljskom bolovanju....nema mi logike.....glupost cista....

Znas kako je moj sin odreagovao sad neki dan:"Mama, pa ti onda ides da se javis da si ziva?!" Ha ha ha ... to on zapamtio kako moja mama jer prima penziju iz RS mora svako malo da salje dokaz o zivotu, ode zena u sud ili opstinu i ovjeri sopstveni potpis na nekoj kao izjavi koju svojom rukom napise u stilu, ta i ta jos uvijek u zivotu na toj i toj adresi u tom i tom mjestu, broj ziro racuna jos uvijek taj i taj... i onda to poslaje da ljudi ne salju penziju za dz... mislim eto... kako to djeca dozivljavaju.
A to u birou ne da je cista glupost, pogotov, to u tovm slucaju, grozota jedna za sta ti ljudi tamop primaju platu i kako uopste taj sistem funkcionise

Moj tata je još pre 40 godina delio kancelariju za referentom koji je radio na birou za zapošljavanje. Pričao je i tada, a i sada, da biro nikada nikome nije našao posao. Tek sada je situacija katastrofalna...

Mi smo bili na birou, oboje, dok Dragana nisu skinuli sa evidencije, jer ne može da ima registrovano polj. gazdinstvo i da bude prijavljen na biro. :zeek: I onda sam i ja prekinula da se javljam, jer inače ne tražim posao, pa bar neka ne ulazim u te njihove statistike o broju nezaposlenih.

Funkcioniše? Da li kod nas uopšte nešto funkcioniše kako treba? Sve manje verujem:(
Nista zivo ne funkcionise, ma nista!!! Da se niko ne uvrijedi ako ko radi u prosveti, ali ja se stalno kada se sretnem sa jednom drugaricom koja je zavrsila srpski ejzik i kjnizevnost i preadje u srednjoj skoli, ma skoro ono bas-bas posvadjam. Zadnji put smo se nesto cule telefonom oko 8. marta i zali se kako su im ukinuli poklon rucak povodom praznika, pa se onda nadovezala kako je sve poskupilo a oni im nisu digli plate sta znam od kad, nesto su obecali pa nisu, ma ne znam... ne mogu ja to ni da slusam... a kamo li da pamtim.
A slucaj mog bivseg kolege koji je imao infarkt par mejseci prije otkaza... dan kada je trebao da se razduzi i potpisuje svu papirologuju jer je proglasen tehnoloskim viskom je imao prijepodne zakazanu kontrolu kod svog kardiologa. I on mu saopstio da su nalazi sve bolji hvala Bogu, da moze da se vrati svojim redovnim obavezama bez bojazni, ali d amu je ipak napisao preporuku poslodavcu koji psolovi mu nisu sada dozvoljeni jer je covjek radio u odrzavanju, pa rad na visini, dizalice, ovo ono to kao sad ne smije. Kazu mu on:"Doktore, ja sad od vas idem potpisati papire o otkazu!!!" ovaj se zacudio:"Pa kako, pa to je ne moguce, pa jel vi znate da po zakonu toliko i toliko vremena ne smiju dati otkaz, pa vi ste invalid rada, pa ...." Ti ljudi kao da zive u nekoj drugoj dimenziji, ususkani u svoja radna mjesta, drzavne praznike, bolovanja, plate redovne i placene doprinose, opet kazem da se neko ne naljuti na mene, ali stvarno mi uvijee muka i zaboli me stomak kad pricam sa gore spomenutom drugaricom i sve mi se takve kockice sklope u mislima...

Ja o ovoj temi ne pričam ... nikad i ni s kim ... mnogo se najedim .....
Pa znas kako, ja sam bas nesto nervozna ovih dana pa mi eto sve to izletilo, a da znas isto da se vazda trudim da ne pricam nikad ni sa kim sto kazes jer cu da IZLUDIM!!!! Ali ta drugarica svojim kukanjem me iz cipela izbaci, ali kakvi, kao u crtacu iznad glave mi se pojavi lonac sa kipucom vodom, dodje mi da puknem TOTALNO!

ima li koga :hej: , opet ste vredne :bye:
Sto ZD rece, tebe nema pa nema... ti si mora biti vrjednica
Nego, da vas nesto pitam, vec duze vrijeme razmisljam da uzmem neki stalak sa onim cirkoncicima, ali nikako ne znam kako se sa njima radi. Negjde lijepo vidim da je torta na kartonskoj tacni i smao tako stavljena na postolje,a negdje samo vidim tortu i ispod nje nista, ili je vjesto sakriveno, ili je dekorisano direkt na njemu?
Gledala sam isto ovaj sto je Zoran iz Jagodine izbacio u bojama sa stopicom, Kaca ti si svoju tortu sa tortijade stavila na njega, odlicno mi izgleda. E za njega znam da u sredini ima kao trn koji oznacava centar,i onda bi trebalo torta da se dekorise na kartonskoj tacni sa izbusenom rupom u sredini, pa se takos tavi na taj trn i gotovo. Jesi i ti Kaca tako svoju trospratnu tortu "pakovala" na taj stalak, vidim da je okolo zeleni fondan, pa je tu radio i kompresor, ma odlicno izgleda?

eto mene... nema me ali mislim na Vas, evo uzivam uz :kafa: pa da prionem na figurice...
sto se tice stalka od Zorana ja sam zadovoljna , ima trn u sredini , moze da se ukrasava i direktno na stalku ali ne vidim razlog da mi neko rezbari stalak :mrgreen: , ja sam za varijantu tacne ispod, e sad ako treba veceg obima porucim onu ukrasnu sa satenskom trakom a po potrebi moze i skrivena tacna... kada su manje torte moze kljestima da se izvuce trn pa da se tacna samo postavi na stalak.... kad kako zatreba :kpozdrav:

E hvala Kaca! Kod mene je to malo nezgodnije jer ja ne vozim torte, nego musterije dolaze same po njih, a svi se nesto plase ako i najobicniju stavr kao sto je slaganje mafina po nekom stalku trebaju sami da urade, a kamo li nesto u vezi torte, ali vidjecu sta cu uzeti

Evo mene sa mojim problemom, samo za one koje su rekle da im javim sta se desava u vezi mog spora sa poslodavcem. Naime, juce me doticni gen.dir zvao i ucenio me otkazom. Ja njemu otkaz on meni pare na racun za moje porodiljsko. Pa ja nemam reci zaista.

U stvari im se baš i ne može, nego ljudi uglavnom ne znaju svoja prava. Ja sam se ovih dana bacila u proučavanje zakona o radu, pošto sestra ima problem sa poslodavcima... Poslala sam im 2 mejla (u njeno ime, naravno :) ), sa par osvrta na zakon. :rtfm: Sutradan su joj javili da je problem rešen :whistling:

Imate sajt upravusi.rs. gde možete naći odgovor na gotovo svako pitanje u vezi sa zakonom.
I ne treba da ćutite... Za sve u vezi sa poslom postoji inspekcija rada koja mora da ispita problem, a ako naidje na još neke nepravilnosti po službenoj dužnosti mora da obavesti nadležne... Tako da nijednom poslodavcu ne ide u prilog da mu dodju....

Iva ja sam i podnela prijavu inspekciji rada koja je pokrenula postupak. On vrda uspesno mesec dana a meni gori pod nogama jer mi je porodiljsko isteklo i sada se vucem na redovnom bolovanju ne bi li se to zavrsilo dok sam jos uvek u radnom odnosu. Pisala sam Beogradskoj hronici i ici cu da snimim pa makar ih popljuvala pred kamerama i ne uradila nista. Ja sam veoma besna takvim ponasaljem i da niko u ovoj je.enoj drzavi nije odgovaran za to. Ja trazim odgovorm na pitanje samo ko to dozvoljava i kako se nekom moze tako nesto??? Debele veze svuda verovatno.

Iva ja sam i podnela prijavu inspekciji rada koja je pokrenula postupak. On vrda uspesno mesec dana a meni gori pod nogama jer mi je porodiljsko isteklo i sada se vucem na redovnom bolovanju ne bi li se to zavrsilo dok sam jos uvek u radnom odnosu. Pisala sam Beogradskoj hronici i ici cu da snimim pa makar ih popljuvala pred kamerama i ne uradila nista. Ja sam veoma besna takvim ponasaljem i da niko u ovoj je.enoj drzavi nije odgovaran za to. Ja trazim odgovorm na pitanje samo ko to dozvoljava i kako se nekom moze tako nesto??? Debele veze svuda verovatno.

Ne daj se Ines. (Iskreno se nadam da i vi mladji znate za tu pesmu)

Evo mene sa mojim problemom, samo za one koje su rekle da im javim sta se desava u vezi mog spora sa poslodavcem. Naime, juce me doticni gen.dir zvao i ucenio me otkazom. Ja njemu otkaz on meni pare na racun za moje porodiljsko. Pa ja nemam reci zaista.

Ovo je samo potvrda onoga što je Iva navela u sledećem postu... a to je da poslodavcu baš i nije u interesu da mu dođe inspekcija. Problem je što će to povući još koješta i postaviti pitanje kako je moguće i ko je tolerisao takvo ponašanje (Tamaric je već pisala o problemu... i činjenici da se isplaćuju plate bez plaćenih doprinosa što je apsolutno protivzakonito i na šta država obavezno reaguje... Zašto u ovom slučaju nije reagovala - možemo da nagađamo, ali to dotičnom stvara još jedan problem. Zato je i spreman da isplati novac na ruke... jeftinije mu je).
Koliko god da je neko "jak" (po pitanju veza i podmazivanja) ipak postoje granice. Kada se podigne prašina, svi izvlače svoje guzice... a ni jedan inspektor ne bi baš da se odrekne takvog posla zbog ... tamo nekog. Ne isplati mu se.

Meni ne uopste, jeste da je vlaga, ali se ne znoje.
Samo da vas obavjestim da sam zeznula stvar, skroz sam zaboravila da je u toj kesi neki dio rozog fondana od domace mase, a neki POLEN, ja sve to uzmeme, smjesam, dodam jos puno, puno bje jer mi ej trebala jarka pink i sada se sve raspada, lijepi za ruke, isto onako kako sam onomad imala problem sa mojim domacim fondanom. I onda sma isto pokusavala da spasim stvar pa dodavala Barvalo mase i bile su isto jake koncentracije boje, zuta i ljubicta tad, i sve se raspadalo. Tako da je definitivno zakljucak da i Barvlo nekad ima seriju koja se bas ne ljubi sa bilo kojom drugom vrstom, tako sam i tad ko zna koliko fondana bacila,a i sad ima u ovom preko 1/2kg

Back