KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja smao placem i hocu da spavam, ja sma trebala sa svojom djecom u 10 ici spavati a ova torta je davno trebala biti gotova. Ja ne znam sta da raidm

oooo pa nemogu da verujem , ja imam jos tri figure da napravim a nemam vise gum paste , nestalo i sad imam tremu da zamesim fondan..... gum pastu ce mi kupiti muz i doneti veceras ali ja bi danas napravila ove figure pa cu da probam imam sav materijal i nadam se da cu uspeti :dash::dash::dash:

Dobro jutro devojke, jel neko za nesicu, ja sam poranila i ispratila muza na teren na posao, sad se vidimo tez za 7 dana :(
Sad pijem kafu i slusam klinceze preko alarma i cekam musteriju da dodje na dogovor oko torte...
Daco kad se naspavas pisi jesi sta uspela, a da probas kupiti secer na drugom mestu? Mislim mozda je bas ta tura takva sa greskom pa da negde nadjes drugi c secer.....mozda vredi probati, ja ga inace uvek uzimam u univeru i za sada je ok, sinoc sam kupila deset kg i sad me cisto strah probati ga

razmisljam o kupovini neke rashladne vitrine u sto skorijoj buducnosti, svaki savet je dobrodosao posto nemam pojma sta, kako, koju, na sta posebno da obratim paznju? Strasno me muci nedostatak prostora za torte, kad imam vise porudzbina bas mi je nezodno, ajde sad je i hladno pa ih mogu i na zatvorenu terasu, ali to mi je stavka br jedan za resavanje....

Poslednja izmena:
Ima mahanje , curke moje ! Ja bila malo u Madji , pazarila :) Daco , što ne vidiš da Ti neko šećer u prahu donese iz Madjarske . Ja sam danas pazarila , em je forinta pala , em je jeftinije , em je bio na akciji . 1/2 kg šećera u prahu me izašlo 71,60 dinara što stvarno nije puno . Ja ga doduše nisam probala za fondan , ali je uvek onako mek pod prstima . Inače sam i ja ovaj vikend poludela , jer mi nestalo kakaa a koristim isključivo madjarski . I najgori madjarski je duplo bolji od najboljeg našeg . Kad pečem piškotu od madjarskog miriši cela kuća . A juče kad sam pekla sa našim , proveravala sam jel mi nešto zagorelo jer je miris bio grozan . Da skratim priču , mislim da nam podmeću gluposti sve češće i češće u tim našim proizvodima ...

E sad mi je lakse kad znam da nisam jedina,ja kupujem kod nas na pijaci madjarski kakao,bas je jak, crn, kao toplu cokoladu da pijem, nacrtana je maca na njemu, ja ga koristim vec ohoho godina jer obozavam kakao a ovaj nas je grozan u mleku, bar meni, i nestane mi nedavno a treba mi za koru i kupi mi svekrva neki u radnji,a jao katastrofe, sto kaze zd smrdi citava kuca, i ja sta cu, umesto kakaoa ubacim malo topljene cokolade i eno taj kakao mi jos stoji, prosto ne znam sta bih sa njim...

e da ZD hvala, nadjoh vase komentare o vitrinama i zamrzivacima zahvaljujuci svemocnom cika google :)

kakoa kao i kafa, čaj i mnogo toga drugog, se razvrstava po kategorijama.
Drugo, vrlo bitna komponenta kod njega je i procenat masnoće.
Ovi koji pakuju naši proizvođači je uglavnom "polumastan" ili nemastan (piše na kesici... iskreno rečeno, ne znam, zaista ga jako davno nisam ni videla), a taj mađarski sa macom je jedan od skupljih nekad bio i u Mađarskoj. I ja njega koristim godinama.
Odličan je i Puratos.

Dobro veče. Prvi dan godišnjeg proveden radno i u haosu.I sve mi nešto bez veze.Fil koji sam skuvala nije mi dovoljno se stvrdnuo/Bog zna da li sam sve stavila koliko je trebalo/, slatka pavlaka mi nije se dovoljno čvrsto umutila...Jutros vidim da mi registracija na autu istekla danas,trk na tehnički pregled, a sutra ostala papirologija... Brat mi ide sutra na operaciju...Tako da...raspoloženje na nivou...

samo da se javim za fondan,sve u redu , umesen i napravljene tri figure :) a Daca me bas prepala
Ja sam u cetvrtak pravila trostruku mjeru sto sam vec pisala pa je grozan
U petak je muz kupio u Tempu jer je ovaj bio iz ROde i opet ne valja, ali sam pravila jednu mjeru o0d punih 900gr
Juce sma pravila od 820 gr i isto ne valja. Kada pravimm sitne detalje onda i nije toliko los, ali da se ravuce i da se prekrije torta, nema sanse.

Dobro jutro, kod mene radno, sad pauza da Jovana rucka i taman da malo prozujim po forumu pa nazad u kuhinju, treba da dekorisem jednu tortu sa slagom pa me onda ceka brdo figurica....a Milica mi sinoc pala preko lopte i pravo na stolic u dnevnoj, naravno glavom, eno sav joj koren nosa modar i desni kapak sav natekao....toliko sam se prepala da sam mislila da je nos slomila, jedva me svekrva odgovorila da ne idem u hitnu ....uf uvek nesto mora biti, nikad covek miran...

Daco jesi konacno odmorila malo?

Dobar dan. Cula sam jednom da kada zena postane majka, nikada vise mirno ne spava. I iz sopstvenog iskustva mogu reci da je tacno. A tebi ladyns svaka cast kad pored male bebe ovo radis. I moje bliznakinje su imale nekoliko meseci kada sam ovim pocela da se zanimam, ali sa tek rodjenom bebom... Mislim, sta reci? Daco ako ti je za utehu, i ja sam u poslednje vreme imala problema sa fondanom. I ne znam sta da mislim. Em je C secer PRESKUP, em fondan bude ko kamen, katastrofa. Mojoj cici boginje prolaze, a sada su ih dobile druge dve. Nije nam dosadno.

Ja kao majka odrasle dece da vam kažem da nisam spavala punih 15 godina, tj. dok mlađi nije napunio 11 godina. :sad2: Znači, ako ranije počnete da spavate, pomislite na mene, kako ste ipak na dobitku. :)

Da vam se hvalim za dve dobre stvari:

a) starije dete položilo prvi ispit
b) majka Darka Lazića (nije važno ko je on, važno je da ima love da kupi celu poslastičarnicu "Mali princ") koja je do sada naručivala torte kod Vesne Atković, naručila kod men cvetnu livadu, jer kaže da lepšu tortu nije probala u životu...

Danas lep dan, baš lep...

Back