KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja mislim da jeste dovoljno, e i njima svasta pada na pamet, jadna baka, treba to sve pogasiti :) ja bi se licno malo bojala da se te svecice ne spoje u jedan veliki plamen.....ipak je to bas bas mnogo svecica :)

Pa da znas covjece! Jos ona mene pita kako ce ona obezbjediti da one sve budu upaljene u isto vrijeme, jer kao kada bude zadnje palila, prve ce se vec ugasiti. Pa onda pomislila da kupi one magicne sto imaju iskru i kad se ugase opet se pale, pa baka bi izgubila dah od silnog duvanja...

Ha ha ha, ma valjda ona poznaje svoju baku?! Ja joj predlozim da napravim onu svjecicu kao sto cesto pravim od fondana u nekoj od boja sa dekoracije same torte, ali kaze da nece, nego bas ovo. A mi smo tu samo da ispunjavamo zelje i to je to...

Ha ha ha, ma valjda ona poznaje svoju baku?! Ja joj predlozim da napravim onu svjecicu kao sto cesto pravim od fondana u nekoj od boja sa dekoracije same torte, ali kaze da nece, nego bas ovo. A mi smo tu samo da ispunjavamo zelje i to je to...
aaaa,ja sam jedno bila gde se palilo 50 svecica pa smo jedva uspeli da ih upalimo da gore sve odjednom :sad2:jedne se pale druge se gase,neke skoro dogorele do kraja ma haos,ne bih to ponovila nikada vise,a tek za 90 e to ne smem ni da mislim....

Zove me moja stalna musterija i akze treba joj torta za subotu, nesto jednostavno, samo joj je bitno da moze na nju da ubode 90 malih svjecica jer njena baka slavi 90 rodjendan?! E sad, kad bih ja znala koji precnik je potreban za to? Ona je obicno narucivala 3kg, a takve filujem uvijek u 24cm okruglom obrucu, valjda je to dovoljno za sve te silne svjecice?

Мени се свидело када је једном нашем колеги ћерка наручила торту на којој је број 60 био исписан у форми цртица - као кад се пишу табле у таблићу. Те цртице би могле да глуме свећице, али је у том случају дување у исте проблем.

aaaa,ja sam jedno bila gde se palilo 50 svecica pa smo jedva uspeli da ih upalimo da gore sve odjednom :sad2:jedne se pale druge se gase,neke skoro dogorele do kraja ma haos,ne bih to ponovila nikada vise,a tek za 90 e to ne smem ni da mislim....

Ovo je i moje iskustvo. Bilo je 60 svećic, ispečenih prstiju i oprljenih dlačica na rukama dok su se svećice palile ali je bilo i vrlo zabavno i rado se sećam tog dogadjaja.

Dobro veče.Evo i mi se polako vratili u normalu.Preko 6 sati smo moj sin i ja čekali u bolnici,jer mu je danas bila zakazana operacija.Bez kapi vode i hrane. Na kraju je doktor zbog neke komplikovane operacije koja se nenormalno odužila, odložio ostale operacije.I mi izvisismo. A taman smo uspeli da ostane zdrav do operacije i psihički ga pripremili jer se sad počeo jako da boji.Imao je jednu u junu,tada nije znao šta ga čeka pa je bio opušten.Sad zna da ga je bolelo i baš je bio tužan.I jedva ga onako psihički podigli za današnji dan, a ono odloženo.Jooj opet Jovo nanovo

Imate mahanje , drage moje , ja juče nisam ni sela za komp . Od 4 ujutru do 22.30 sam provela na nogama ...malo li je ! :eek: Od silnih obaveza ( što posao , što deca , što torte ) nisam ni stigla jesti ništa . Još su mi i radno vreme promenili pa sam luda skroz ! Danas je situacija malko mirnija , ali sutra spavam do kad JA hoću ! ( verovatno ću se dići u 6 ko veštica ) :vudu:

Princess , znam da je muka , imam ja jednog hrabrišu kući . Ne daj te se i da što pre rešite problem . Najgore je čekati .

Ljubac svima ! :heart:

Mene nema vec danima, evo da navratim da vas pozdravim!
Svi smo se izredali sa nekim prehladama, prosli vikend kcerka, sin juce kaslje, temperatura... onda niko ne moze bez mame, a ni torte isto...
Totalni haos!!! Jedva da sam spavala nocas malcice, a popodne opet pecenje, filovanje, dekorisanje, ma samo kada su oni zdravi onda ce mama sve to postici.

Princeska, najgora su ta odlaganja, taman se sve ustima i eto... a tek sad posto on zna sta ga ceka. Ma, hrabar je on djecak, zna da se to mora i prebrodice, samo kad je mama uz njega :heart:

Dobro vam jutro :))) virkam da vidim sta se radi.Posao sinoc privela kraju i jutros sve nanovo .Kod mene kcerka kaslje danima i to u nocnim i jutarnjim satima i to traje danima .Odvela je dr opste prakse on kaze da je tezi oblik brohitisa :(.Dala joj uputu kod pulmologa ,ova dr kaze da nema nista na plucima i propisala joj ventolin pumpicu za svaki slucaj ako je zagusi .Ja je odvedem alargologu ova kaze da nije nista od toga vecod zapusenog nosa slivsnje niz grlo .Ja vise neznam ni gdje da je vodim ni sta da joj radim da prestane kasljati .Dusa me boli za njom .Sad sam se uhvatila domacih lekova pa cemo videti ...

Moj sin je operisao 3 krajnik sa 3 godine, ali ne zbog kasljanja, nego zbog cestih upala usiju koje su se desavale bas od zacepljenog nosa. Posto je to bilo pred zimu, a ovaj suboticki kraj je prepun djecije astme, ja sam se plasila da i kod njega ne bude neka varijanta da se sada sve to sto je bilo sa upalama usiju ne spusti na pluca. Pa sam svaku noc pred spavanje grijala svinjsku mast (znas one fazone: da se istopi slanina bez soli pa se mast propere u 7 voda, moja mama sve to pripremila) i onda na tanki karton od one papirne kese za voce i povrce i srednje toplo na pluca, vezi nekim krpama i tako on svaku noc zaspivao prek pola godine do ljeta. Hvala Bogu, nije mu se nista iskomplikovalo.
Inace, kazu da je za to najbolja guscija amst, koju nije bilo sanse da nadjem. Evo ti jedna varijanta alternativnih lijekova koju smo mi primjenili, a mogu misliti koliko ih tek ima

Poslednja izmena:
Dobro vam jutro :))) virkam da vidim sta se radi.Posao sinoc privela kraju i jutros sve nanovo .Kod mene kcerka kaslje danima i to u nocnim i jutarnjim satima i to traje danima .Odvela je dr opste prakse on kaze da je tezi oblik brohitisa :(.Dala joj uputu kod pulmologa ,ova dr kaze da nema nista na plucima i propisala joj ventolin pumpicu za svaki slucaj ako je zagusi .Ja je odvedem alargologu ova kaze da nije nista od toga vecod zapusenog nosa slivsnje niz grlo .Ja vise neznam ni gdje da je vodim ni sta da joj radim da prestane kasljati .Dusa me boli za njom .Sad sam se uhvatila domacih lekova pa cemo videti ...
kad ga budes stavila da spava,podigni mu jastuk,ali bas da bude podignat kao da sedi blago legnat i tako par dana,malo je teze ali ce da se navikne
a ovo za mast je tacno,samo ja taj mast namazem na probusen papir:| izbusis sa nozem male sitne rupice po celom papairu| i porosim malo sode bikarbone po nemu stavis na grudi odozgo neka krpa i da prespava tako,isto nekoliko dana:)

kad ga budes stavila da spava,podigni mu jastuk,ali bas da bude podignat kao da sedi blago legnat i tako par dana,malo je teze ali ce da se navikne
a ovo za mast je tacno,samo ja taj mast namazem na probusen papir:| izbusis sa nozem male sitne rupice po celom papairu| i porosim malo sode bikarbone po nemu stavis na grudi odozgo neka krpa i da prespava tako,isto nekoliko dana:)

E da, da izbockaju se rupice.Meni neko rekao da se stave novine, pa sutra se sve preslikalo na podkosulju, ali promjenih na te skanicle sto moja svekrva kaze. Krpe odredis neke koje isto sluze samo za to jer se i one koliko god da se fino otkuvaju ipak potamne i mirisu na tu mast

Dobro veče društvo.Kad je moja devojčica bila mala, sa nekih 5 meseci se razbolela i doktorka joj prepisala antibiotik.Meni je toliko bilo žao da joj ga dajem, pa smo probali sa kozjim lojem.Smrdela je kuća, bodić i krpe su zauvek ostali samo za to,ali njoj je zaista pomoglo.Kad smo je odveli na kontrolu kaže doktorka, odlično je reagovala na antibiotik. Koliko je popila.jel pola?Ja kažem pola ;).a muž me pogleda i posle mi kaže slaga ti ženo i ne trepnu. Neki put je tako moglo,a neki put je ipak morala antibiotik.

Izgleda su majstorice sa coseta danas bas bas vredne kad nema nigde nikoga :)
i kod nas kisovito, citav dan pada sitna kisica, na trenutke prestane pa opet pocne, a i vetar duva citav dan
ja ukrasavam tri torte i bas slabo napredujem, moja beba danas resila da kampuje na maminim sikama :) a krenuli nam i grcevi, nas bas nista ne moze da zaobidje...

Izgleda su majstorice sa coseta danas bas bas vredne kad nema nigde nikoga :)
i kod nas kisovito, citav dan pada sitna kisica, na trenutke prestane pa opet pocne, a i vetar duva citav dan
ja ukrasavam tri torte i bas slabo napredujem, moja beba danas resila da kampuje na maminim sikama :) a krenuli nam i grcevi, nas bas nista ne moze da zaobidje...
Svaka tebi cast. Ne znam da li ti neko pomaze ali tako brzo da se vratis u akciju sa tortama to je stvarno herojski. Ja nisdam razmazena ni u kom pogledu, ali kad se setim kako je to bilo dojenje pa izmlazanje pa dojenje.... i tako sve u krug bar prvi mesec ne secam se da sam imala vremena za nesto drugo. Svaka ti cast!

Back