KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan, kod mene se ukrašavaju tortice. Imam dve sa slobodnom temom, za rodjendane- jedno je drugarici na 60-ti rodjendan, pored klasične doboške, još jedna, a druga mala tortica na probu za više slavljenika, znači neutral. Igram se a na kraju ćemo videti rezultate mog igranja.
Svima želim sunčan i uspešan dan.

Dobar dan :). Torta završena, baš sam zadovoljna kojom brzinom je sve to išlo. Ujutro u 9,15 skuvala fil, kore se u medjuvremenu pekle,jer sam sve 3 odjednom pekla u rerni. Zvaršena oko 18,00. Obukli se i otišli u jednu prelepu šetnju do Tašmajdanskog parka.I dok su se klinci igrali, mužić i ja smo sedeli u onom muzičkom delu parka, gledali u divno osvetljenu fontanu i slušali muziku. Malo Mocart, malo Betoven, Hačaturijan...Prava romantika :heart:. A park su baš lepo sredili i još uvek odoleva huliganima.Čak su i zvučnici još uvek ispravni

Oooo, pa da l` je moguce princeska da nesto kod nas jos uvek stoji citavo? Salu na stranu, hvala Bogu sto je tako! Bas ste lep provod imali.. Sneki, hvala..
Cilence..jedva cekam to pricanje i naplatu onih guma .hahahhahaha.. :zcepanje:
Ja uzivam u ovom toplom danu! ihhhhh miline...

Pozdravljam Vas drage moje , evo mene iz kreveta . Od juče prepodne me tako uhvatilo neko zapaljenje grla . u životu me tako nije bolelo . Inače pijem vodu iz friza i sve tako hladno , a od juče sam u komi . Bila jutros kod lekara i dobila boce . 5 dana ! A tako slomljena sam završavala tortice sinoć . Danas preležala dan ...tek sam sad malo progledala . A u kući tišina ... niko ne galami i ne viče . Deca su sva zbunjena ....

Pozdravljam Vas drage moje , evo mene iz kreveta . Od juče prepodne me tako uhvatilo neko zapaljenje grla . u životu me tako nije bolelo . Inače pijem vodu iz friza i sve tako hladno , a od juče sam u komi . Bila jutros kod lekara i dobila boce . 5 dana ! A tako slomljena sam završavala tortice sinoć . Danas preležala dan ...tek sam sad malo progledala . A u kući tišina ... niko ne galami i ne viče . Deca su sva zbunjena ....

Želim ti brzo ozdravljenje!
Inače sad si me podsetila kako je moj sin jednom reagovao kad se vratio iz školice i video me da ležim u krevetu.Dete brizne u plač i kaže mama je bolesnaaaa. U stvari ja sam samo pokušavala da od 24 sta koliko sam bila budna ukradem sat-dva odmora,ali je on dramatićno shvatio :D. Šta će dete,zna da se mama baš malo druži sa krevetom

Tako to biva, kad deca nauče da je mama uvek OK, pa nastane tragedija kad mama legne u krevet. Drži se Kato, treba praviti lepe tortice i cvetiće! Želim ti brzo ozdravljenje.
Inače, kod nas od sinoć magla, ko mleko izgleda sa 11-tog sprata, a mm išao kolima da radi. Uffff što ne volim kad moramo neko da idemo po magli. Ali, jesen stiže dunjo moja....

Joj puno Vam hvala ! Evo mene na putu ozdravljenja . Čudne su te današnje viroze . Ne pamtim kad sam primala peniciline , a eto sad me bockaju . Danas sam se već pridigla ali mi se prilično manta u glavi ( nisam jela dva dana pa sam valjda i skinula koji gram :lol: ) Ali obaveze traže svoje ...Ljubac svima :heart:

Joj puno Vam hvala ! Evo mene na putu ozdravljenja . Čudne su te današnje viroze . Ne pamtim kad sam primala peniciline , a eto sad me bockaju . Danas sam se već pridigla ali mi se prilično manta u glavi ( nisam jela dva dana pa sam valjda i skinula koji gram :lol: ) Ali obaveze traže svoje ...Ljubac svima :heart:

Kato, nadam se da je danas vec puno, puno bolje!!! Samo ti lezi i odmaraj, a cudno mi je da za virus daju PENICILIN?! Znas kako je kad dijete odvedes kod pedijatra, dok nisu balterije puste ga da se organizam bori sam, da se stvori imunitet. A nama starijima, koji su se vec pozdrvili sa imunitetom daju boce smrc...

Pozdrav devojke. U stalnoj sam guzvi pa se i ne javljam ali to ne znaci da ne mislim na vas.
Treba mi hitno neka ideja jednom dedi za 80 rodjendan.Mislim ideja za tortu :). Iskrslo iznenada a ja bas nemam nikakvu ideju pogotovu sto mu ne poznajem sklonosti. Hvala unapred.

Pozdrav devojke. U stalnoj sam guzvi pa se i ne javljam ali to ne znaci da ne mislim na vas.
Treba mi hitno neka ideja jednom dedi za 80 rodjendan.Mislim ideja za tortu :). Iskrslo iznenada a ja bas nemam nikakvu ideju pogotovu sto mu ne poznajem sklonosti. Hvala unapred.

Irena razmisli o šeširu i štapu - to odgovara svim dekicama bez obzira na sklonosti.

Teta Iro ja sam mom dedi za rodjendan pravila nase porodicno stablo.. To je moj deda sa mamine strane i on i nana su mi centar sveta, odgajili su me od 2 meseca.. :)
Klasicna okrugla torta po kojoj se grana drvo , pocinje od njih dvoje i svaka grana je novi clan porodica, a na grani su na "papiricu" ispisana imena clanova..

Zove me moja stalna musterija i akze treba joj torta za subotu, nesto jednostavno, samo joj je bitno da moze na nju da ubode 90 malih svjecica jer njena baka slavi 90 rodjendan?! E sad, kad bih ja znala koji precnik je potreban za to? Ona je obicno narucivala 3kg, a takve filujem uvijek u 24cm okruglom obrucu, valjda je to dovoljno za sve te silne svjecice?

Back