KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro veče.Ja od sabajle u nekoj akciji.Pre posla sam brdo nekih računa,razvrstala i sredila.A morala sam to da radim brzo i tiho da ne probudim moje.Ipak je 04,00 mnogo.Onda na poslu gužva,haos...I oni Grčki carinici opet našli da štrajkuju kad ja dežuram.Pa stvarno nije fer :).
Posle posla juriš po prodavnicama.Tražila sam za sebe neku kombinaciju za svadbu. Ujedno i poklon. Srećom,poklon sam rezervisala,sutra će doneti kod mojih roditelja.Ali za oblačenje...ništa mi se ne svidja...Ni kroj,ni materijal( sve neka sintetika,likra...),ni kako mi iste stoje...a tek cenama..njima sam užasnuta
A da u medjuvremenu sam ispekla kore i skuvala fil za jednu tortu. I išla da reklamiram ćerkin tablet koji smo joj kupili pre nekoliko dana.I zamenili nam bez problema,kao neotvaran i tako to,Kad u galeriji nadjem 5-6 slika!!!Znači neko ga je koristi.Pa da stvarno da poludim!

Hehehe... Ovde se čovek i informiše.
Pojma nisam imala za štrajk grčkih carinika... pre neki dan je bilo OK.
Inače, meni trenutno mnogo više posla (i glavobolje) stvara promena stope PDV-a :dash:... čisto da se malo požalim.
Naravno, i odmor uzima svoj danak... ima svašta da se radi.
Nisam još stigla ni da razmišljam na temu torte mog mlađeg mezimca... A u nedelju je žurka za društvo (njegov jedini zahtev je "da bude od čokolade")

Dobro veče... Bili smo u gradu, tražili stan detetu, našli, ali smo pocrkali. No zadovoljni smo, našli smo mu mnogo lep stančić, blizu fakulteta...

I imam dve situacije koje su me iznervirale:

1. Pravim rođaki mm tortu, ide da kumuje. U stvari, dve torte, dva srca, onako da predstavljaju mladu i mladoženju. Pošaljem je u Erikson da kupi crni i beli fondan, i ona se vrati ne sa Barvalovim, nego Slatki dekor. Ebiga. Em nisam stručnjak, htela sam da izbegnem home made, a sada ko zna šta sam dobila. :( A otkud sam znala da treba da naglasim ko je proizvođač.

2. Zove me moja snaja za neku prijateljicu, da joj pravim ( i njoj ) kumovsku tortu, dva srca jedno pored drugog, prekrivena fondanom, da ne budu mala i niska. Ja kažem kako u frižideru imam dva srca, koja bez puter krema i fondana imaju oko 6kg, tako da će verovatno imati preko 7kg kada ih završim, ali eto da računa na 7kg, i da to košta 4900 dinara. Zove me večeras, da mi kaže da će ta prijateljica najverovatnije odustati i da će naručiti tortu u poslastičarnici gde su mladenci naručili mladenačku, jer je videla neku koja joj se dopada, i da 5kg košta 3000.:sad2: Znači, ne mogu da verujem. Sve poskupljuje, a torte pojeftinjuju.

Dobro veče :). Upravo sam se vratila iz pozorišta.Kako je to divno, dete mi poraslo da mogu da je vodim sa sobom u šoping,pozorište...kao sa drugaricom :heart: . A muški bili na treningu.
Usput sam i kupila garderobicu za kumovsku svadbu,pa malo nekih finijih pudera,mislim kako kuma da ide onako nedoterana...;).Tako da sam u pozorište išla sa kesom.Danima sam tražila šta ću da obučem, budžet je povećan, a ja svaki dan tužnija kako mi se ne svidja ništa i onda krenem u pozorište i usput nadjem i kupim baš baš lep komplet...

Dobro vece i od mene. Mi smo se vratili sa Divcibara. Sta da Vam kazem, odmor i za mozak i za telo. A sto se torti tice, ja za ovu nedelju nisam primala porudzbine, a za ubuduce cu videti. Cene sam malo korigovala, a moji me ubedjuju da ih uopste i ne pravim. Kazu ne mogu one tebi da donesu para, koliko ti uzmu vremena. Pa para nikada dosta, sto ih covek vise ima, vise mu i treba. Mada ja novac prevashodno nikada nisam ni jurila. Ali kakvo zadovoljstvo mogu, kada napravis nesto novo, pa pokazes sebi sta si u stanju da uradis, a i drugima se to svidi, za to para nema. Ali to ne moze da razume ko to ne oseti, verujem da cete Vi znati o cemu ja pricam.

Nema nikog. Mora da ste u akciji. Ja sam moje torte predala zaovaj vikend. Sad mi je 06.10. udarni 4 torte, a mikser crko. Isla sam da kupim novi. Uzela sam Bosh 450W. VAljda ce duze trajati.Ovaj Gorenje je vec popravljan a ima jedno 2 godine. Onaj kod moje mame je star 25 godina i jos radi!

I ja sam jedan Gorenje nasledila od pokojnog svekra,ko zna koliko je star.A Mulineksov imam od 2000 god.Poklon od moje kume za svadbu :).
Inače sad muž ponovo ode do Tehnomanije,jer tablet koji smo zamenili je korišćen i to jedno 2 meseca!!! ja ga prikačila na mrežu i iščitala podatke.Sad je on otišao jer ja ne mogu normalno da reagujem koliko sam besna.Pa ja da sam htela polovnu stvar ne bih otišla u prodavnicu,mogla sam i na buvljaku da ga kupim!
Ako ne budu hteli da ga zamene, ne bila im u koži!

Ovlada da znas da si potpuno u pravu, to zadovoljstvo kad napravim neku novu tortu ne mogu nikome opisati, moji u okruzenju me uopste ne razumeju i kazu da sam luda sto sam prihvatila da pravim dvorac tortu a vec sam u devetom mesecu....ali kako da odbijem kad ne mogu docekati da ga pravim, to mi je bas bas zelja, cak sam samo zbog dvorca narucila onaj reljefni alat za kamen :) i jos mi musterija dala odresene ruke i da bude do 6 kg....pa de ces vece miline.....
a muzu sam nasmesnija kad ukrasim tortu pa se divim sama sebi :)

Princess verujem da si poludela, a kako i ne bi....oni misle da su svi navni i glupi pa ce lako da podvale, e bas volim sto si ih provalila....
meni se pre par godina desilo dami je crkao monitor i ja kupim novi, dodjem kuci i otpakujem ga a ono lcd ekran zagreban, i to bas dobro...poludela sam, naravno da nisu hteli da mi zamene, i njihov komentar je bio da sam ga ja ogrebala kad sam otpakivala,....pa nisam bas toliko luda.....e zato nikad vise kod njih, nisam od muke mogla da sednem za komp koliko mi je bio odvratan taj monitor, kad sam se udala dala sam sestri i racunar i monitor i ako je ovaj kod muza manji nego taj....prosto sam ga omrzla.....

e da drage moje ja u svadbi danas, samo trenutno malo odmaram kuci dok dete ne odspava popodne pa se vracam i taman stizem na meze :).....jedva cekam da krenu torte, pravila sam kumovsku tortu u obliku kucne papuce sa sve rozom masnom, kaze musterija za kuma papucara :)

mi smo u tehnomaniji pre dve tri godine klincu kupili neki samsungov telefon doneli kuci ubacena nasa muzika i slike nekog tipa sa detetom,zovemo ih,a oni kazu ako hocete dodjite da zamenimo,da me ivica nije sprecio poklonili bi mi telefon,a mojoj dr za lap nije mogla da aktivira garanciju od padova,i kad je digla ruke zove ih oni kazu da ona vec tece jer je lap bio vec kupljen pa ga vratili...tako da ako kupujete rernu nemojte se iznenaditi da ju je mozda neko vec pozajmio za slavu pa vratio.

mi smo u tehnomaniji pre dve tri godine klincu kupili neki samsungov telefon doneli kuci ubacena nasa muzika i slike nekog tipa sa detetom,zovemo ih,a oni kazu ako hocete dodjite da zamenimo,da me ivica nije sprecio poklonili bi mi telefon,a mojoj dr za lap nije mogla da aktivira garanciju od padova,i kad je digla ruke zove ih oni kazu da ona vec tece jer je lap bio vec kupljen pa ga vratili...tako da ako kupujete rernu nemojte se iznenaditi da ju je mozda neko vec pozajmio za slavu pa vratio.

Ahahahahahahahahahaha....

Moj kolega mi pre neki dan priča kako je u Centru bele tehnike kupio Nikon aparat i platio ga boga oca,doneo kući i pošto se razume u tu tehniku nadje da je napravljeno tim aparatom 1850 slika iako su izbrisane,on ih automatski pamti!Neko škljocko na svadbama ili na odmoru pa ga vratio.I ja kao hajde neću u CBT-u nego ću u Tehnomaniji.U ponedeljak ćemo definitivno rešiti šta ćemo uraditi sa njima.

To je sada stupio na snagu novi Zakon o zaštiti potrošača, tako da su sada kupci oni koji su u neku ruku povlašćeni. Moj zet je kupio tablet, i kada ga je doneo kući i počeo da koristi, ukapirao je da nema mesto za karticu, i da njemu kao takav ne odgovara. Odneo ga u prodavnicu, objasnio da se zeznuo, da nije obratio pažnju na to što mu je bitno, i oni mu zamenili bez problema.

2. Zove me moja snaja za neku prijateljicu, da joj pravim ( i njoj ) kumovsku tortu, dva srca jedno pored drugog, prekrivena fondanom, da ne budu mala i niska. Ja kažem kako u frižideru imam dva srca, koja bez puter krema i fondana imaju oko 6kg, tako da će verovatno imati preko 7kg kada ih završim, ali eto da računa na 7kg, i da to košta 4900 dinara. Zove me večeras, da mi kaže da će ta prijateljica najverovatnije odustati i da će naručiti tortu u poslastičarnici gde su mladenci naručili mladenačku, jer je videla neku koja joj se dopada, i da 5kg košta 3000.:sad2: Znači, ne mogu da verujem. Sve poskupljuje, a torte pojeftinjuju.

Sto se tice toga da torte pojeftinjuju... kod nas u gradu ima jedna slasticarna Darabos, kod njih se torte od slaga sa onim slikama odozgo prodaju u 3 velicine, a najveca je ja mislim 3000-3500din, to je kao ona tepsija od rerne, na najvecu pravougaonu tzv. oblanda tacnu sto moze stati, bude bas i visoka i sve. Kada bi se to prekrivalo fondanom i stavilo na vagu, sigurno bi imala 6-7kg.
Ja necu sada puno o ukusu, ali znaci oni ljudi se razbijaju sa prodajom tih torti. Isla sam jednom da spijuniram pa da pitam koliko su torte sa fondanom. E tu je vec druga prica, na prste jedne ruke mozes prebrojati koje dolaze u obzir da idu pod fondan (samo cokoladne) i cijena njena je ista kao da je za slag, ali se fondan posebno naplacuje, tako da su to dosta skuplje vec varijante. Figurice ne prave oni, stavljau Barvallove.
Meni je to zaista prejeftino sto oni nude, njima se sigurno isplati, na koji fazon pojma nemam, ali eto, sreca moja sto dosta njihovih musterija su sada moje, to me bas raduje :super:

Cao drugari. ladyns ako ti nesto znaci ja te potpuno razumem, jer sam i sama, pored beba bliznakinja jurila da naucim sto vise, i na napravim sto bolje. A sada za okolinu, ni ja ne razumem mnoge stvari koje drugi vole, ali to je zivot. A sto se tice cene. Meni su u pocetku savetovali da pravim jeftinije i skuplje torte, i mislila sam ja o tome, ali nisam se odlucila za tu varijantu. Valjda me zato sada i zovu ljudi koji su vec uzimali torte kod mene, ili neki koji su jeli, ili culi za te torte. Meni to znaci. Polako, ali sigurno.

Dobro vece, ja provedoh dan u lencarenju. Za sledeci vikend imam 4 torte pa cu i sutra da kuliram. Nego da li neko od vas moze da mi preporuci neku dobru obuku za pravljenje cveca i figurica od fondana, kao i neki za rad za slagom. Videla sam da ima nesto u Eurowiltu. Da li je neko isao i kakvi su mu utisci./

Ja sam išla na kurs ukrašavanja šlagom, sada već davne 2009. godine. :) Meni je dobro došao, jer sam bila apsolutni početnik. Išla bih i na kurs sa fondanom, i za cvetove, ali nemam para. :(

Nego da vam se pohvalim. Poslala mi ona Draganova sestra kojoj sam pravila juče onu tortu za kumstvo, SMS sledeće sadržine: Torte su iznete u 9 i ostalo je još malo od mlade, a mladoženja je pojeden.

Inače, ona mi je poruku poslala u 21:22. :D

Dobro vece, ja provedoh dan u lencarenju. Za sledeci vikend imam 4 torte pa cu i sutra da kuliram. Nego da li neko od vas moze da mi preporuci neku dobru obuku za pravljenje cveca i figurica od fondana, kao i neki za rad za slagom. Videla sam da ima nesto u Eurowiltu. Da li je neko isao i kakvi su mu utisci./

Toplo preporučujem kurs za izradu cvetova i šaranje sa šlagom u Eurowiltu .
Što se tiče figurica i ja bih molila preporuku . Htela bih da idem u Mali princ ali tek kad čujem nečije mišljenje .

ps : svaka čast ZD , najbolja pohvala za torte je kad se brzo smažu :D

Back