KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I mi smo preziveli ovaj vikend sa minimumom sna doduse ali prodje,veceras na posao pa sam napokon bar od njega tri dana slobodna.
Da i napokon danas normalan rucak za ukucane,mm je preksinoc u ponoc pitao jel ima nesto slano jer ne moze vise da jede torte.

Devojke jel ovo nastavak za travu?
231337.jpg

Društvo, zvao me čovek iz mislim reče Bačke Palanke, hteo je da mi pošalje uzorak mase za prekrivanje torti koju očigledno uvozi, kao za probu. Stigla je kantica danas. Jel dobio još neko? Napisan je broj telefona na kantici ali nemam pojma koja mu je cena. Treba da pravim neke figurice pa ću ga na tome testirati danas, javljam utiske.

e taman htedoh napisati da sam ja odatle i da nisam cula za njega, kad vidim da je ipak iz novog pazara .....
Cilence hvala puno, vidim pise spageti nastavak al reko ipak da pitam, sto je sigurno, sigurno je....:)

Ja mislim da se ove mace mogu presvuci onim fondanom kojim se presvlace minjoni. Ima ga u prodavnicama zdrave hrane i u nekim poslasticarnicama. On je bas snezno beo.

Taj fondan za minjone nigdje nisam uspjela naci kod nas, a tamo negdje jos zimus sam pokusala da otopim malo ovaj obicni fondan da bi prelivala neke sitne kolace, pa onako u serpici bas nisam uspjela, mikro nemam i odustanem od toga. Jer, definitivno bi najzgodnije bilo samo da se umoce u neku tecniju varijantu i gotovo.
Kato, ne znam da li bi se mogao fino izvesti onaj dio kuglice oko stapica, kada se onako zguta puno fondana na tom mjestu a nemas cime da sakrijes :think:

Daco ovo jesu cake pops, jedino oni imaju snezno belu cokoladu..ako pogledas na sajtu Tortec-a naci ces ih pod candy melts sto mu dosje otopljene bonbone ali ja ga zovem cokolada :) )..ima ih u raznim bojama..ova unutrasnjost je najlakse i deci najukusnije od plazma torte..

Taj fondan za minjone nigdje nisam uspjela naci kod nas, a tamo negdje jos zimus sam pokusala da otopim malo ovaj obicni fondan da bi prelivala neke sitne kolace, pa onako u serpici bas nisam uspjela, mikro nemam i odustanem od toga. Jer, definitivno bi najzgodnije bilo samo da se umoce u neku tecniju varijantu i gotovo.
Kato, ne znam da li bi se mogao fino izvesti onaj dio kuglice oko stapica, kada se onako zguta puno fondana na tom mjestu a nemas cime da sakrijes :think:

Fondan za minjone ima u Somboru u KTC - u , ne znam da li KTC ima i u Subotici , a ako bi presvlačila običnim fondanom , to što se zguta što Ti kažeš sakri sa mašnicom ili sa kuglicom fondana . Ja bih tako išla na siguricu . Malo je pipavo , ali koji ukrasi za torte nisu pipavi ;)

Kato, hvala ti puno, pa imamo i mi KTC u Subotici i to je jako blizu mom naselju, tako da bih mogla ici provjeriti, ti si sigurno kupovala pa znas i cijenu?!

Minice, znam za tu cokoladu kao bombonice, mislim, vidjela sam na bas njihovom sajtu, nisam probala. Evo sada vidim pakovanje je od 400gr, kosta 374din, ali NEMAJU NA LAGERU :dash:
I ja bih da ih pravim od malo cvrsce plazme, najlakse i najbrze je tako, a mogle bi se ove glavice fino oblikovati.

Koliko se naplacuju ti kolacici na stapicima, pojma nemam sta da kazem zeni i da prihvatim malo da experimentisem?

Poslednja izmena:

Ovo je recept za onaj preliv za rozen tortu on bi mogao da posluzi samo izbaci roze boju i ako hoces belo,belo dodaj stamenkovicevu belu prah boju :
Fondan za rozen tortu
300gr prah šećera, preliti sa 2-3 kašike ključale vode, mutiti mikserom 5-6 minuta. Dodati sok od pola limuna i 1 kašiku soka od višnje(ili dodati malo crvene boje).Lagano sipati i nožem ravnomerno razvlačiti po torti.Blago je prodrmati i ostaviti da se stegne.

Ćao društvo! Kako ste mi vi? Vidim ovde se svašta dešavalo dok me nije bilo. U poslednje vreme se uključujem na dve nedelje, baš sam bila u gužvi.

Daco, slobodno se snimaj samo u reportaži kaži da ti je to hobi.

ZD, ja prosto ne mogu da verujem da neko može tako nešto da napiše, a posebno što je tako daleko i što u svakom slučaju dotična ne bi ni naručila tortu. Ali šta reći - ima nas raznih.

Meni je ovaj vikend bio baš veseo, u Boljevcu smo organizovali tortijadu, imali smo nastup folklora, sakupili 20 torti (što je za Boljevac koji je mali i za koji većina nikad nije čula, a i za prvi put i više nego dovoljno), a torte smo poklonili deci ometenoj u razvoju i deci u hraniteljskim porodicama. Neka od dece su došla sa roditeljima ili starateljima da gledaju program i lično sam im uručila torte. Ne mogu da vam opišem koliko mi je bilo drago kad sam videla te osmehe dok smo delili torte.

Back