KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gde ste vrednice, nigde nikog na cosetu, ala ce biti tortica na ukrasavanju :)
ja odmaram, ubise me danas kontrakcije da jedva hodam :(
sreca pa sam imala samo jednu tortu da dekorisem...i to me srecom zgrabili bolovi pred sam kraj pa sam uspela nekako zavrsiti...

Kakve kontrakcije ?! Zar nisi u osmom mesecu ?
Ja sam u drugoj trudnoci imala kontrakcije citav 8 i 9 mjesec, stalno me to zezalo, ledja, kukovi razbijali, stalno zigalo... tako da stvarno trudnoca je toliko individualna da se svasta desava, ali sve u svemu eto porodih se oba puta nekoliko dana poslije termina, oboje djece preko 4kg, tako da sve te nijansice su normalne. ALi sto na nju navalise tolike torte kad je u 8 mjesecu :zper:
Moja torta od 30kg je u frizideru, doduse jos je svaka zasebno, sutra ujutro ih slazem jednu na drugu

Dobro jutro devojke...
Jao Kato moja, ja ti kontrakcije imam skoro pa citavu trudnocu tako da sam stalno na lekovima, a kako trudnoca odmice tako se i one povecavaju, tj sve su bolnije i cesce....juce popodne nisam mogla da hodam koliko me bolelo...niko ne zna zasto je tako, kazu prosto se tako desi.....najvaznije da je beba dobro, ona je juce ludovala citav dan, bas je bila vesela :)
tako mi je isto bilo i u prvoj trudnoci, a posto ja ne znam za bolje to ti meni nekako dodje pod normalno :) i tad sam rodila samo nedelju dana pre termina i ako se ti lekovi ukidaju cim se udje u deveti mesec
A pored svega jos nasu cerku od 20 meseci odvikavamo od spavanja sa nama, juce je dobila svoj krevet, pa me je nocas sto puta zvala, pa sam se samo selila iz kreveta u krevet :)
Daco jedva cekam da vidim tu famoznu tortu :) postavljaj slike sto pre

Pozdrav curke moje ! Čisto radi informacije ( iako ja ne volim pričati o svojim porodjajima ) ja sam imala dva carska pre termina , a kontrakcije ne znam šta su ?! :confused: Nisam ih osetila ni pred porodjaj , a kamoli u trudnoći . Tako da sam malo neupućena .:whistling: A Ti , draga ladyns , sad moraš malo smanjiti gas , biće tortica ....Čuvaj se ! :D

Dobro veče u ove sitne sate.samo da Vam mahnem i odoh da dremnem.Igrala sam se sa nekom tortom.Sutra tortica putuje preko 60 km, molim Boga da preživi do restoranae.Pravila sam i stalak, separator,ma full ručni rad.jedino me onaj pištolj za plastiku dooobro opekao...ali to je leva ruka..Imam još jednu :)

Princes kako si pravila separator, jel od stiropora, daj sliku da vidimo :)
Kato vec sam pocela odbijati tortice, dusa me moja boli :).... sinoc sam isto morala odbiti devojku,videla ovu najnoviju tortu sa mladencima i hoce takvu za 20 oktobar a meni termin 23 oktobra :) al sto ti kazes bice tortica...
E da znas da ti zavidim na carskim, ja sam imala bas tezak porodjaj a i trudnoce, i jos me muz pita nedavno hocemo i trece :) Pa se sad tesim sto mnogi kazu da je drugi porodjaj laksi :)

ZD jesi u Batajnici ?
Blago tebi :) evo moja kuma se porodila pre mesec dana, prvi porodjaj, za dva sata sve gotovo....milina....ja valjda baksuz pa to ti je :)
Ali valjda najvise me nervira kad mi kazu, jeste da je tesko i da boli al sve se to zaboravi kad uzmes dete u ruke.....ja ga vala jos zaboravila nisam, niti mislim da cu ikada....:) al samo nek bude sve ok sa bebicom pa makar se ja opet patila i mucila.....

ZD jesi u Batajnici ?
Blago tebi :) evo moja kuma se porodila pre mesec dana, prvi porodjaj, za dva sata sve gotovo....milina....ja valjda baksuz pa to ti je :)
Ali valjda najvise me nervira kad mi kazu, jeste da je tesko i da boli al sve se to zaboravi kad uzmes dete u ruke.....ja ga vala jos zaboravila nisam, niti mislim da cu ikada....:) al samo nek bude sve ok sa bebicom pa makar se ja opet patila i mucila.....

Samo da kazem da ziva nisma bila dok nije torta isporucena!!! Hvala svima na podrsci i sto mislite na mene :heart:
Slike ce biti kada uhvatim malo vazduha, za danas se jos zavrsavaju torte, imam i za sutra, pa bice... A tako sam je na brzinu slikala ni ne vidi se bas kako treba, ma nije bitno.
Uglavnom, dosli mi u restoran, tacnije SALAS, ma ti salasi su bas daleko, moram i tu voznju da naplatim, nikad sitici, neki drndavi putevi... A tamo to osoblje koje priprema klopu se spetljali, ne znaju ni gdje ce je ostaviti, pa kako je velika, sta ce oni sa njom, kuda ce :eek: U neku prostoriju gdje su i salate i ono predjelo na cackalicu, vec je to bilo sve na ovalima a u unutra vruce, uzas jedan. Ja pitam:"Pa zar je necemo staviti u vitrinu, sada je 5 popodne, kada ce se ona tek jesti!!?" Oni sve u stilu kako cemo - lako cemo... COVJECE, nece meni torta stajati tu citav dan i vece:"Meni su mladenci rekli da vi imate klimatizovanu prostoriju gdje ce biti torta pa smo se na osnovu toga i dogovorili da stigne sada, a ne pred samo sjecenje! Mislim da treba da se ukljuci klima, nemojte da se torta topi!" Jeste, malo sam bila strasna, jos kad sam pocela objasnjavati dijelove mog sakrivenog stalka, hoce li oni to sve da mi i vrate, ma ne znam...

Uh, porodjaj, ne zaboravlja se ma kakvi...

Samo da kazem da ziva nisma bila dok nije torta isporucena!!! Hvala svima na podrsci i sto mislite na mene :heart:
Slike ce biti kada uhvatim malo vazduha, za danas se jos zavrsavaju torte, imam i za sutra, pa bice... A tako sam je na brzinu slikala ni ne vidi se bas kako treba, ma nije bitno.
Uglavnom, dosli mi u restoran, tacnije SALAS, ma ti salasi su bas daleko, moram i tu voznju da naplatim, nikad sitici, neki drndavi putevi... A tamo to osoblje koje priprema klopu se spetljali, ne znaju ni gdje ce je ostaviti, pa kako je velika, sta ce oni sa njom, kuda ce :eek: U neku prostoriju gdje su i salate i ono predjelo na cackalicu, vec je to bilo sve na ovalima a u unutra vruce, uzas jedan. Ja pitam:"Pa zar je necemo staviti u vitrinu, sada je 5 popodne, kada ce se ona tek jesti!!?" Oni sve u stilu kako cemo - lako cemo... COVJECE, nece meni torta stajati tu citav dan i vece:"Meni su mladenci rekli da vi imate klimatizovanu prostoriju gdje ce biti torta pa smo se na osnovu toga i dogovorili da stigne sada, a ne pred samo sjecenje! Mislim da treba da se ukljuci klima, nemojte da se torta topi!" Jeste, malo sam bila strasna, jos kad sam pocela objasnjavati dijelove mog sakrivenog stalka, hoce li oni to sve da mi i vrate, ma ne znam...

Uh, porodjaj, ne zaboravlja se ma kakvi...

Samo kad si je isporucila i da je citava stigla :)

Samo kad si je isporucila i da je citava stigla :)
Da znas, srce mi je u pete sislo, htjela sam nazad u gepeku da i ja sjednem, posto je to karavan, mogla sam, ali deda kaze da je on siguran u svoju voznju. JA onako nervozna kazem:" ALi ja nisam sigurna u svoju nosecu konstrukciju!" On me samo pogledao i vjerovatno pomislio OVA POLUDILA SKROZ

Back