KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jutro svima ! Celo popodne i dobar deo noći provela medju figuricama . :eek: tako da se nisam mogla pridružiti Vašem divanu . Što se tiče kilaže torti ja se u zadnje vreme žestoko ogradim i kažem da fondan ne može ispod 3 kg . Pa šta bude ! Što se ukusa tiče , 70 % mojih torti su neke varijacije ćokoladnih , retko nešto izvoljevaju . A što se tiče dekoracije , na sve gluposti od ove nedelje , juče mi došao melem na ranu . Zvoni komšinica iza ćoška i kaže : dobošica 3 kg , šlag odgore za subotu 4 h ide u babine kod jedne devojčice , ukrasi kako hoćeš , Ti znaš . Reče žena i ode . Za dva minuta se dogovorile , nije ni cigaru popušila . Tako da sto ljudi sto ćudi :D

Dobro jutro drage moje! Al' sam jutros jurcala biciklom na posao, uh nikada ovako kasno nisam krenula iz stana, kao da mi noge jos verglaju pedale iako sjedim i pijem kaficu...
I stigoh na vrijeme, to je bitno :super:

A znači ti si taj biciklista što je oborio radare u Subotici.Kažuprošišao neki bicikl,nisu mogli ni brzinu da mu izmere.Mislili su da je možda snimanje filma Taxi N-ti deo
:zcepanje:

Joj, nikako da nadjem na kojoj temi se nedavno pricalo o stalcima sa kuglama i kako to sve funkcionise, nikako da pronadjem.
Razmisljala sam o tim stubicima i tacnama sa zljebicima u koje udju stubici iz Eurowilta, ili Torteca! To je valjda isto kao taj stalak sa kuglama, ali one meni ne trebaju za ovu mladenacku tortu na 4 sprata, treba ukupno da bude 30kg. Znaci, da te stubice sijecem prema visinama torti i da te tacne budu u stvari sakrivene, jer torta treba da ide jedna na drugu. Tako se plasim da nesto kod te torte ne zeznem, da mi jedna drugu ne izdrzi zbog tezine, da li su dovoljno sigurni samo stapici za raznjice i sakrivene kartonske tacne :dash: onako kako sam inace do sada uvijek stavljala, samo na tezinski manje torte. Ili ipak da uzmem ove kupovane i sigurnije varijante?
Sto se vise priblizava 01. septembar i ta torta, to mene veca panika hvata...

Poslednja izmena:
Daco na temi gde da kupim vodile smo razgovor lady elanor i ja, idi samo jednu str unazad i videces.....mada ja mislim da tebi ne treba to vec ti stubovi i sakrivene tacne, ja bih se iskreno bojala samo sa raznjicima, mislim da su ti stubovi ipak bolje resenje

tema "gde da kupim"...a kog precnika ce biti najveca torta?
Una, to je ona o kojoj sam ti pricala neki dan, donja ce biti u obliku cvijeta sa 4 latice, znaci napravicu kvadrat stranica 20cm i na sve 4 stranice cu nastaviti polukruznu tortu precnika 20cm. Onda na nju idu 3 sprata, okrugle torte, 30, 24 i 16. Visine oko 12cm, Zoja, milka i 2 puta coko-zelirane visnje. Jos cu vidjeti jesu li te dimenzije dovoljne za tu kilazu, mozda treba i vece...

Poslednja izmena:
Uh,pa to je bas gadno. Valjda ce brzo proci.

A ja sam ceo dan sva nikakkva. Pravim tri torte danas (samo jedna za pare) i vise se razvlacim po kuci nego sto radim. Skroz me napustio entuzijazam i uopste vise ne uzivam u pravljenju i ukrasavanju. Samo gledam da otaljam i da bude sto jednostavnije,samo da bude gotovo. Bas sam samu sebe razocarala.

Kao slag na tortu, u jedan fil sam stavila 40g vise gustina nego sto treba pa je fil bio kao beton. Jedva sam ga nekako razbila. Sve mi ide bezveze. Prvo me pred more zezao onaj margarin, sada sam sva smorena,uopsze mi nije jasno sta se desava.

Uh,pa to je bas gadno. Valjda ce brzo proci.

A ja sam ceo dan sva nikakkva. Pravim tri torte danas (samo jedna za pare) i vise se razvlacim po kuci nego sto radim. Skroz me napustio entuzijazam i uopste vise ne uzivam u pravljenju i ukrasavanju. Samo gledam da otaljam i da bude sto jednostavnije,samo da bude gotovo. Bas sam samu sebe razocarala.

Kao slag na tortu, u jedan fil sam stavila 40g vise gustina nego sto treba pa je fil bio kao beton. Jedva sam ga nekako razbila. Sve mi ide bezveze. Prvo me pred more zezao onaj margarin, sada sam sva smorena,uopsze mi nije jasno sta se desava.

Dešava se to što si mislima još na odmoru pa ti se ništa ne radi. Kreću opet vrućine i ti bi opet da se brćkaš, a ne da si u vrućini i uz rernu i kasnije sbve to još moraš dekorisati...

Back