KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro društvance.
Daco, zaista bi trebalo da odeš do nekog lekara,mada mi se lično gade kao profesija...i zaista su retki a da su normalni.Ja sam svojevremeno mami i mužu uzimala gel od divljeg kestena koji je pravila profesorka tehnološkog fakulteta uz sve sertifikate. Znam da im je baš prijao gel,ali ne bih da na svoju ruku uzimaš nešto dok se ne vidi šta je.Javi kako si...
Domaćice pre neki dan vraćam se sa severa i gledam pored puta prodaju lubenice i setim se tebe i tvojih lubenica koje očigledno ni ove godine neću probati. Sledeće subote radim posle podne, bratinici mi je rodjendan i imam neku tortu za krštenje.Kako da stignem na 3 mesta u isto vreme? a nedelja mi je za nijansu bolja...imam samo torte,a nemam rodjendan :)

Dobro jutro društvance.

Domaćice pre neki dan vraćam se sa severa i gledam pored puta prodaju lubenice i setim se tebe i tvojih lubenica koje očigledno ni ove godine neću probati. Sledeće subote radim posle podne, bratinici mi je rodjendan i imam neku tortu za krštenje.Kako da stignem na 3 mesta u isto vreme? a nedelja mi je za nijansu bolja...imam samo torte,a nemam rodjendan :)

:(

Šta da se radi. Ako ti je za utehu, možda ni ove koje dođu neće jesti lubenica, jer su baš pri kraju, ne znam da li će koja zaostati. Ali, poenta i nije u lubenicama, već u druženju. ;)

Ja sam tri nedelje ranije napisala datum, i da je nekoliko vas reklo da ne odgovara, mogli smo ispomerati i dogovoriti se, da se okupimo u što većem broju. Zamislila sam to kao jedno druženje i razmenu iskustava uživo, ne samo virtuelno nego i praktično, ali kada je interesovanje slabo, zaista ništa tu ne mogu.

Poslednja izmena:
Cao svim vrednim curama :bye:

ZD što se lubenica tiče ako su one neophodan dekor možemo ih doneti. Naravno bitno je druženje :heart: to je svrha ne samo ovog susreta kod ZD već i suština i lepša strana života. Jedna od 'sitnica' koja život znači.

Daco obavezno pod hitno kod doktora jer te smetnje koje imas mogu da imaju za posledicu trombozu a i sama znas koliko je to opasno. Zdravlje se ne moze ni jednom novcem platiti.

Hvala svima na brizi, nisam imala namjeru da vas opterecujem, samo sam napisala iskreno kako se osjecam i da sam bas u brizi pa da znate zasto me nema na druzenju sa vama i virtualno i uzivo u nedelju kod ZD :(
Uzela sam uput od svoje dr opste praxe, odmah je napisala za vaskularnog hiruga, HITNO, nisam mogla danas jer smo na poslu imali neke Italijane, pa idem sutra tamo da cekam i cekam... valjda cu naletiti na nekog normalnog ko ce me saslusati. To me izludjuje, njihovo stavljanje u iste okvire, svaki pacijent im je isti, sablonski se samo radi. Znaci, moram smisliti u 2 - 3 recenice kako ukratko a sazeto objasniti kako se osjecam i kako je uopste doslo do toga.

:(

Šta da se radi. Ako ti je za utehu, možda ni ove koje dođu neće jesti lubenica, jer su baš pri kraju, ne znam da li će koja zaostati. Ali, poenta i nije u lubenicama, već u druženju. ;)

Ja sam tri nedelje ranije napisala datum, i da je nekoliko vas reklo da ne odgovara, mogli smo ispomerati i dogovoriti se, da se okupimo u što većem broju. Zamislila sam to kao jedno druženje i razmenu iskustava uživo, ne samo virtuelno nego i praktično, ali kada je interesovanje slabo, zaista ništa tu ne mogu.

Priznajem da skoro nikad ili baš retko otvorim onu temu Druženej ili već kako se zove.I tek kad si čini mi se ovde rekla zar niko neće da se druži,onda skapiram da je poziv negde upućen

E samo da vas obavjestim da sam bila juce kod dr spec.
Znaci, isto kao da nisam bila, naravno... sve se radi sablonski i to je to
Od vrucine se zidovi vena stanjuju, pa se to sve prosiri i nastaju problemi, jos ako se dugo stoji, govoto, navuces za citav zivot brigu na vrat i moras nauciti zivjeti sa tim, ali da se ne povecava. Neke ljekove mi napisa, dr. opste praxe kaze da se to za vene sve kupuje, i da se lijecis kako god najbolje znas, gelovi, kreme, ono na bazi divljeg kestena, ali to u stvari nista ne lijeci, nego samo malo pomaze, hladi pa prija vrelim i upaljenim nogama.
Ne znam, sad sam kao na bolovanju, do srijede, ali juce cim dodjoh kuci zove sef da nesto treba uraditi, srecom uspjela sam organizovati da mi posalji iz mog kompa na privatni email pa sam im odradila. E jutros me probudio ejr treba sada sve to i fizicki pregledati, znaci od jutros u 10 sam u firmi, setala po pogonu, oko masina inventarisala ono sto su neki vec 100x uradili, ali opet moramd anas i ja... ma da vas ne gnjavim, znaci toliko sam poludila sto me cima jer mu je tako najlakse, zna da cu aj to obaviti pa makar i sepava.
A sad popodne slijede filovi...
Ovo me bas boli i pece i smeta, grozno

Daco bas mi je zao...ne znam sta bih ti rekla, nadam se da ces uspeti to da zalecis nekako, bar da stopiras da se dalje ne siri....a ovi na poslu bi mogli imati bar malo osecaja kad je neko bolestan, ne mogu da verujem dokle ide ljuski bezobrazluk

Dobar dančić. Ovde ima tako malo društva, ali makar neko je ovde.
Daco, želim ti oporavak što bolji i bezbolniji, a tog šefa, kao i svakog privatnika svugde bih malo stavila u situaciju radnika. Oni uvek gledaju kako da iskoriste svoje podanike. Grozno.
Juče sam pisala da imam dve doboške, već je stigla još jedna, ali sve tri su klasika. Jedna tortica treba da je ukrašena, pa imam sa čime da se igram malko.

evo malo da vas nasmejem :D

178896_395852630459497_652413032_n.jpg

Jao koja vlaga u Subotici, sve cvjece sto sam jos prekljuce napravila i fino ostavila na ovim plastikama da se osusi, bilo suvo, sad se sve ispravilo i mekano, a leptirici isto. Cipelice, pa dva Nodija koja treba da kao iskacu iz raspuknute torte, nece da se osui, ruke im se spustaju stalno, uzas!!!! Sta da radim, pojma nemam

A tek prekrivanje torti, ja sam u utorak odnijela toru toliko je vlazila i sva se ona pocela topiti da je to strasno. Ne znam da li je rjesenje samo sa gum pastom ih prekrivati, Barvallovom, kako ce se onda ponasati, jer ja sam do sada samo sa fondanom prekrivala a figurice radila pola-pola sa gum pastom

Dobro veče.Kod mene relativno mirno- 2 torte za subotu,Ali fino mi palo da sam danas slobodna pa su već nafilovane.Ali od ove vlage ...poludeću...
Sad šta je tu je...Setila sam se jedne drugarice koja je odžavala trudnuću kad i ja...pa da prekratimo višemesečno ležanje naklapale smo od Kulina bana...Tako da smo stigle i do Hong Konga gde je ona živela oko godinu dana.I kaže da nikad joj teža nije bila godina.Pričala je kako Evropljani teško podnose tu njihovu ubistveno vlažnu klimu. Kaže ujutro krene na posao i do parkinga koji je 200-300 m od kuće košulja joj bude skroz mokra kao da je neko polio .Tako da je uvek nosila sa sobom po 1-2 košulje i majce. Na kraju je čak ni ljubav prema dečku zbog koga je otišla tamo nije mogla zadržati.Vratila se ovde.E sad drage moje zamislite kako bi naše torte tamo izgledale...:)

Pa, ko zna kakve oni jedu torte...
Ugalvnom, ja ću sada napraviti pšromaju u ovom drugom dijelu stana, na njoj ću ostaviti figurice i cvijeće pa ćemo vidjeti sutra kako će se ponašati, ma grozota, sreća da nemam neku mašnu i nešto slično_!
Samo ova dva Nodija da ostanu podignutih ruku, a ostalo ću i nekako riješiti

Daco pa probaj da ubacis cackalice u ruke i to duze pa ce onda bolje drzati.
Dobro vam jutro drugarice. Evo uzivam u miru i jutarnjoj kafici. masina pere, rucak se krcka pa da malo predahnem dok ne krene guzva. Najlepsa su mi ova rana letnja jutra. Imace da se pohvalim , Ja napunila kola za nedelju :) Uh ala ce biti super. Bas sam se uzelela lepog pozitivnog i kreativnog druzenja.

Paki, hvala ti na informaciji, pravo si :heart: meni ostalo samo po jedan komad pravougaonih tacni i onih kutija sa poklopcem, sinoc otvaram njihov profil na FB da vidim do kad su na godisnjem, kad ono jos 7 dana, a to je meni daleko cekati.
Sad idem odmah da je zovem.
Nego, samo da vam pokazem kakvi su mi Nodiji
P7276945.jpg
P7276946.jpg
nakrivili se, tijelo se skroz skljokalo i udebljalo, ruke, kosa, ma sve se topi. A kao i uvijek do sad, kroz ruke su citavom duzinom probodene zice, tako ih ubodem u tijelo i podmetnem nesto ispod njih da se tako suse. Jutros sam to sklonila, cisto da vidim kako se ponasaju, za par sati eto na sta je to sve lici.
Evo sad sam popila svoje konjske tablete za vene, a ovaj drugi jos neki madjarski lijek je mm odnio na posao da njegov kolega procita kad i kako se piju. U apoteci juce kaze zena:"Moze li molim vas ovaj lijek bez racuna jer je to znate "strani" lijek!?" Znaci, na crno, ispod zita :whistling:
Tako da sam se nadriogirala i napravila nove Nodije, nove i jkende sandalice koje isto nikako da se osuse vec 3 dana. E sad, ove prije figurice su bile kao i uvijek do sad pola-pola gum pasta i moj fondan, a sad sam samo od gum paste napravila i mnogo se bolje ponasa

Prilozi

• P7276945.jpg
    P7276945.jpg
    24,8 KB · Pregleda: 9

Back