KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kato, u Pečuju imaš prodavnicu sa alatima i kojekakvim stvarčicama za dekoraciju torti...možda nađeš nešto interesantno.

Ovo im je sajt, pa pogledaj malo http://www.soregi.com/. Meni su doneli nastavke za šlag od njih, koštalo pola cene...

Hvala na informaciji , prošle godine sam bila tamo a planiram i ove . Već sam spremila parice :zper: Teta Ira , što se tiče banja u Madji u svakoj su termalne vode . Za kičmu preporučuju Morohalom . I ja sam u grupi ljudi koji muku muče sa kičmom još od detinjstva . Nažalost mi u Harkany idemo samo u kupališni deo jer u banjski deo ne mogu ići deca ispod 12 godina . I ovde su bazeni sa tom vodom ali preradjeni ( hlor ... ) Cene od Morohalom imate na njihovom sajtu , forinta x 0.43 = dinar . To je trenutno odnos , a mislim da ima i organizovani odlasci na jedan dan preko nekih beogradskih agencija . Ja ću ako sve bude ok ove godine da se počastim u banjskom delu jednom masažom sa čokoladom ( maštam o tome već duže vreme ali sam prošle godine bila sama sa decom ) pa nisam uspela . O tom potom !:D

Puno, puno vas sve ljubim i nedostajete samo da znate.
tumblr_lut7h7l4M91qbxpeso1_500_large.jpg

Dobro veče drage moje, evo da se javnem i ja. Tek sad smem da Vam priznam da sam bila kući sa mm 10 dana. Crkli smo od poslova kući i od one vrućine. Ali mlogo volim toplo leto, a ne to što nas je ovde dočekalo: tmurno, hladno, kišovito, coe dan jedva 20 C. Ovo nije leto. Najela sam se malko i lubenica Djurdjevačkih, i ovamo smo doneli, da se hvalimo kako treba da je slatka i sveža.

Puno čestitki slavljenicima i mamama ponosnim, sa malim zakašnjenjem.

Onima koji idu na odmor želim prijatan i odmoran odmor. Moj je bio jako radni, ali ipak sam se odmorila od svakodnevnih obaveza, videla puno dragih ljudi, družila se lepo.

Htela bih već jednom da dodjem sama, da mogu sama da lunjam gde mi je volja, i sa Vama da se sretnem, ali ne znam kad ću uspeti. Kad se negde sprema žurka?

Dobro jutro/ Evo ugrabila malo vremena do dolaska majstora da vam se javnem i pozdravim vas.Sve me boli. Juce sam opet pala, pa ova kicma ali guram dalje ne predajem se. Neizmerno se radujem nedelji i druzenju kod ZD. To ce me napuniti pozitivnom energijom za dalji period. Jedan divan dan odmora okruzen dragim ljudima. Sta pozeleti vise :)

Moram da vam se pozalim i da pitam za savjet!
Nema veze sa tortama jer je zdravstvene prirode,a opet uzrok tome su bas torte.
Predprosle nedelje sam imala bas puno posla, ali sam bila 5 dana na godisnejm, pa i nekako sam to uspjela odraditi. Ali ove nedelje sam radila, znaci kuci dodjem u 16 i onda torte do neko doba i sve tako... A imala sam vise narudzbi nego prosli vikend., a i nekako su bile zahtjevnije. Da neko ne pomisli da se sad ja tu kao nesto hvalim, ma kakvi, nego znate ono: Zlo kad nemas posla, zlo kad imas... Uglavnom, ja sam sad postala pravi invalid, jednostavno ne mogu da hodam koliko me noge bole, sve mi kapilari popucali, natekli mi listovi, dole oko skocnog zgloba tacno imam sve neke gute, a iznad koljena mi se pojavile kao modrice. Prvo sam mislila da sam se isprljala crnom bojom, ali kakvi, nije to... Hajde sto sam neispavana, fizicki sve skupa jako umorna, sve to nekako preguram, ali ovo, ne znam :sad2:

Predprosle nedelje sam imala bas puno posla, ali sam bila 5 dana na godisnejm, pa i nekako sam to uspjela odraditi. Ali ove nedelje sam radila, znaci kuci dodjem u 16 i onda torte do neko doba i sve tako... A imala sam vise narudzbi nego prosli vikend., a i nekako su bile zahtjevnije. Da neko ne pomisli da se sad ja tu kao nesto hvalim, ma kakvi, nego znate ono: Zlo kad nemas posla, zlo kad imas... Uglavnom, ja sam sad postala pravi invalid, jednostavno ne mogu da hodam koliko me noge bole, sve mi kapilari popucali, natekli mi listovi, dole oko skocnog zgloba tacno imam sve neke gute, a iznad koljena mi se pojavile kao modrice. Prvo sam mislila da sam se isprljala crnom bojom, ali kakvi, nije to... Hajde sto sam neispavana, fizicki sve skupa jako umorna, sve to nekako preguram, ali ovo, ne znam :sad2:

Draga moja, i ja kad imam više od tri torte za jedan termin, tj dan, onda ne znam ni da hodam, ni da sedim niti ikako da funkcionišem. Što ja kažem, boli me ceo čovek i potrebno mi je više od jednog dana da makar polovično dodjem sebi. Ja to govorim i godina proizvodnje. Samo ne znam kako mogu da izdrže one koje imaju za vikend desetine torti. Svaka čast. Ja ne smem ni da pomislim na to. Mada bi i meni dobro došlo malo povećanje porudžbina. Najbolje bi ti bilo da odeš malko u posetu čiki koga zovu doktor, pa da ti da neke savete, kremice, bombonice i slično, da ne bi navukla nešto na sebe.

Hvala ti draga moja, na zalost ja mislim da sam vec navukla nesto na sebe, a to se zove UNUTRASNJE VENE. Svaki vikedn sam sve vise i vise na nogama i osjetila sam ta peckanja, postepeno se taj bol sve vise povecavao i bio cesci. Ali barem sam imala ponedeljak i utorak slobodne, tad sjedim i pravim dekoracije, a od srijede opet akcija, pecenje itd... Medjutim, sad ima tortica za skoro svaki dan, a i vikend tek, uh!

Znas ono, daju ti kremice, one carape da stiscu nogu, ali krajne za tu bolest je operacija, i da se mnogo manje stoji nego prije jer se opet vraca

Poslednja izmena:
Hvala ti draga moja, na zalost ja mislim da sam vec navukla nesto na sebe, a to se zove UNUTRASNJE VENE. Svaki vikedn sam sve vise i vise na nogama i osjetila sam ta peckanja, postepeno se taj bol sve vise povecavao i bio cesci. Ali barem sam imala ponedeljak i utorak slobodne, tad sjedim i pravim dekoracije, a od srijede opet akcija, pecenje itd... Medjutim, sad ima tortica za skoro svaki dan, a i vikend tek, uh!

Znas ono, daju ti kremice, one carape da stiscu nogu, ali krajne za tu bolest je operacija, i da se mnogo manje stoji nego prije jer se opet vraca

Na to ti mogu reći draga moja samo sledeće: takva je sudbina nas umetnika.
Ti imaš torte i preko nedelje? ne samo vikendom? To je za mene nepoznat pojam. Ovde se jedu torte samo preko vikenda. Baš bez veze.

Ako pitaš za savet, OBAVEZNO idi lekaru.Znaš li ti koliko imaš godina?Rano je za takve probleme.Da ne bi razmišljala, kada uradiš određene analize znaćeš šta te muči.I poslušaj me, uradi tako.

Back