KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste, ali je problem sto se mnogoooo sporo hladi...

Rade, a one slike vitria prepunih torti (hvala Bogu da je tako, masala :super:) dekorisanih i BEZ KESA na sebi, na FB sto vidjeh u novoj radionici, jesu onda vitrine sa tim tihim i sporim hladjenjem u koje premjestite torte kad ih dekorisete, ili kako to funkcionise?

Isto tako, vidim da su u tim vitrinama ventilatori onako kao zatvoreni u nekom pravougaonom okviru, a kod mene je klasicna okrugla resetka oko ventilara

ne stavljam kese i imam ventilator u vitrini

A jako bruji, ili je kao frizider, moj ventilator, odnosno kompresor bas bruji

evo sad nadjoh UGUR link i imaju Upright Bottle Coolers
http://www.ugur.com/urun-grup-do.asp?id=3

i Upright Freezers

Moj je taj Poljski i an njemu bas pise Bottle Coolers i jako, jako bruji, a nema ovako zasticen ventilator kao sto vidim na ovim slikama

Poslednja izmena:
ovaj nektarov je isti takav samo je manji i isti je princip rada i marka samo je nizi i uzi ovaj veci sam danas upalila prvi put i stavila torte kao i parce fondana vec stoji u njemu par sati i nije ovlazio ako treba mogu ti je slikati

eeee Cile, ti si rodjena izgleda pod srecnom zvijezdom, tvoja vitrina je izgleda bas super, i vidis ti da to ima sve svoje, nije sve za sve!
Draga moja, vidim ja nju ovdje na njihovom sjatu i ne moras mi slikati, hvala ti na ponudi i podrsci ali moja ipak nije takva.
Izgleda da nece biti druge nego da je pokusam prodati, pa da kupim neki frizider, ne znam. Ili da mi neko donese nesto iz Njemacke, ima jedan covjek sto ga znam i donosi tu skoro i ne dotaknutu bijelu tehniku. Stvarno finansijski nema sanse da kupujem sad novi frizider, niti vitrinu polovnu po trzisnim cijenama. Za ovu sam se snasla i nisam skupo prosla, bila sam srecna kao malo dijete, tako sam bila vesela, pojam nisam imala da tu ima nekih posebnih fazona. Tako sam sve to brzo rijesila, zamolila, oni sutra nazvali, deda dovezao, postavili mi na terasi i kad sam dosla s posla sve je bilo vec spremno za torte.
Kad ono eto ti sad...

Na brzinu prelistah par stranica i vidim da ste pisale o vitrinama pa i ja da kazem svoje iskustvo.
Ja imam neku vitrinu takodje je predvidjena za pice i koristili smo je za pice dok smo drzali prehrambenu prodavnicu.I tada je kupljena polovna pa smo je mi farbali kako bi lepse izgledala,tako da ni neznam koja je marka.Pored tri velika gorenje frizidera ona mi je najbolja posebno kada su mladenacke torte u pitanju.Velika je ,staju mi svadbene torte velike tezine koje inace ne bi mogla da stavim u ove gorenje frizidere ,brzo ohladi torte i nikada mi fondan nije ovlazen.Menjali smo i motor pre par godina i platili ga vise nego nov frizider ali je ne bi menjala za dva ova gorenje.Eto to je moje iskustvo.Skoro sam htela da kupim jos jednu slicnu ovoj duplu ali mi nije uspela da udje kroz vrata radionice i bas sam poludela jer bi sa njom resila problem frizidera konacno,posebno kada je kao sad sezona svadbenih torti.

Dobro veče, nogde nikoga, valjda sve nešto radite ili odmarate. Ja ispekla i napunila jednu srednju dobošku, pre podne još da je ukrasim i nosim, pa da pečem drugu, danas poručenu na brzaka, ali treba da je klasična, sa karamelom. Samo još da ne mora ta gomila korica, ali, polako, dok sam u štimungu.

Al' je ovde pusto... Ja za nedelju imam samo jednu tortu, slobodna sam posle dužeg vremena i malopre pričam sa mamom, toliko mi je čudno što u petak uveče ne pravim torte, ne znam šta ću sama sa sobom. Zvala sve drugarice redom i jedva jednu ubedih da izadjemo u grad. Tako da sad odoh da se sremam pa :zurka:. A vama vrednicama želim srećan rad. :cao:

Kato moja, ma ni ne sumnjam ja da ces ti to odraditi kako treba.Jedva cekam da slikica iskoci.
Pre svega veeeelikiii pozdrav svim curama i decacima...Vidim da imate dileme oko rashladnih,frizidera...Samootapajuci frizideri vlaze.Ali ce vam torte ovlaziti i ako ih izvadite iz jako hladnog frizidera u toplu prostoriju.Rashladne vitrine nisu krive za vlazenje torti,vec kisa i vlaga u vazduhu.Naravno ako je sve odradjeno kako treba. Meni se to jednom prilikom desilo posle jakog pljuska.Zatvorila sam prozore kada je pocela da pada,ali sam cim je prestala otvorila prozore da dodjem do vazduha,a onda je poceo pakao.Fondan koji mi nikad do tad nije vlazio,poceo da curi,znoji se.Prvom prilikom sam otisla i kupila klimu ciji pristalica nisam i nemam je u kuci,ali u radionici spasava.

Dobro jutro, dobar dan!
Evo ja sad predah nekoliko tortica, jedna na 3 sprata sa brdom velikih figurica, neke sam ja pravila, neke porucila, nisma uspjela sve da sustignem.
Vitrina na terasi radi, torte spremne za dekorisanje su u njoj, ali ona masnica se i dalje jadna topi, li topi, znaci fondan nikako ne smijem stavljati unutra. Vise ne znam koji je fazon, ovo je definitvno neki stariji tip vitrine, nije bas neka modernija tehnologija

imate dilemKato moja, ma ni ne sumnjam ja da ces ti to odraditi kako treba.Jedva cekam da slikica iskoci.
Pre svega veeeelikiii pozdrav svim curama i decacima...Vidim da e oko rashladnih,frizidera...Samootapajuci frizideri vlaze.Ali ce vam torte ovlaziti i ako ih izvadite iz jako hladnog frizidera u toplu prostoriju.Rashladne vitrine nisu krive za vlazenje torti,vec kisa i vlaga u vazduhu.Naravno ako je sve odradjeno kako treba. Meni se to jednom prilikom desilo posle jakog pljuska.Zatvorila sam prozore kada je pocela da pada,ali sam cim je prestala otvorila prozore da dodjem do vazduha,a onda je poceo pakao.Fondan koji mi nikad do tad nije vlazio,poceo da curi,znoji se.Prvom prilikom sam otisla i kupila klimu ciji pristalica nisam i nemam je u kuci,ali u radionici spasava.

Una i ja smo dale glas frižideru, a samootapajući su. Ne verujem da iko više kupuje frižider koji nije samootapajući. I u mom samootapajućem "gorenje" frižideru fondan ne vlaži.

I ja imam samootapajuce frizidere, BEKO i GORENJE i fondan se odlicno ponasa u oba...Cak kad ovlazi malo dok je napolju, zavisno od atmosferskih prilika, cim je ih vratim u frizider one se osuse!

Moj LG NO FROST isto je super po tom pitanju, smao ako je u sobi jako, jako vruce, kao proslog ljeta kad su bile one paklene vrucine, iako sam ga smanjila na minimum, vlazile su torte kad se izvade. Drugacije ne, odlican je, ne cujem ga ni kad se ukljuci bas je besuman.

Back